香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2013.07.13 - Midnight Express 45k Pre Trip 約跑 [打印本頁]

作者: dmy    時間: 2013-6-20 14:55
標題: 2013.07.13 - Midnight Express 45k Pre Trip 約跑

Midnight Express 45k Pre Trip 報名  
集合地點: 西貢市碼頭集合, 可先吃個light dinner, 再乘巴士/的士往水浪窩起步.
集合時間: 七月十三日 星期六  17:30pm
路線:  麥理浩徑 4 至 8 段, 半行半跑

溫馨提示:天時暑熱〜記得帶水,八達通或小量金錢, 頭燈 or 電筒, 等.  預計十二小時內完成.  行/跑完可以一齊喺荃灣早飯, 之後散band.

詳細資料會再通知.  

1. Joe (領隊, 佢話一晚可以試哂喎)
2. 傑傑
3. catcat
4. dmy (冇參加比賽, 陪跑當操山)
5.
6.
7.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1
9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: mchkxyz    時間: 2013-6-21 00:33
我都諗緊想玩Midnight Express,可惜呢次join唔到練跑,下次再一齊玩
作者: witchycatcat    時間: 2013-6-22 11:55
2. 傑傑
3. catcat
5. IVY
6.
7.

作者: 零下十度    時間: 2013-6-22 16:59
夜行雙坳...巧似幾好反喎,暫預我一位啦...

作者: witchycatcat    時間: 2013-6-25 14:58
好野~~怒怒姐都黎...

2. 傑傑
3. catcat
5. IVY
6. 菲菲 (tbc, 跑半程)
7. 怒怒

作者: witchycatcat    時間: 2013-6-26 09:36
Calling Joe :

IVY話pre trip個日去到獅子亭人地已收工,跑甘長,佢怕揹唔到甘多水....
你建議我地帶幾多水??
作者: Turtle    時間: 2013-6-26 09:47
小弟愚見....
第一激就4 至 8 段可能會幾金.....留意補水地點同時間.
Have fun !

作者: kenmyself    時間: 2013-6-26 09:53
我又泥!

2. 傑傑
3. catcat
5. IVY
6. 菲菲 (tbc, 跑半程)
7. 怒怒
8. Ken
作者: joelkk88    時間: 2013-6-26 11:24
夜操老麥的話, 第4段由水浪窩開始, 要走到出大老山, 係慈雲山馬路旁先有水管流出山水作補給, 跟著就要過金山到城門水塘公厠至有汽水機, 再跟著……鉛礦坳有冇人知有冇汽水機呢, 要 check check……最後就係扶輪公園end point~~

帶水呢樣嘢好因人而異, 我想帶1.5-2L, 沿途就住嚟飲應可足夠, 跟著再在以上補水點補給~~

作者: witchycatcat    時間: 2013-6-26 16:32
2. 傑傑
3. catcat
5. IVY
6. WILSON仔
7. 怒怒
8. Ken

作者: ivy    時間: 2013-6-26 16:52
2. 傑傑
3. catcat
5. Ken
6. WILSON仔
7. 怒怒
8.
作者: 玫瑰    時間: 2013-6-28 09:12
我也想玩:想请问一下:那行李自己要背着跑那拉!对吧!
作者: witchycatcat    時間: 2013-6-28 09:31
玫瑰 發表於 2013-6-28 09:12
我也想玩:想请问一下:那行李自己要背着跑那拉!对吧!

係呀~~~所以要輕裝上陣
我會帶水袋包加少少食物,電筒,毛巾仔...

玫瑰ctse黎玩嘛?
作者: 玫瑰    時間: 2013-6-28 09:50
我也想跑:请问一下:那要把自己的行李背着跑吗!
作者: dmy    時間: 2013-6-28 10:00
玫瑰 發表於 2013-6-28 09:50
我也想跑:请问一下:那要把自己的行李背着跑吗!

係呀, 要自己背著跑.... 但借問聲, ctse 有幾多 "行李"?  我哋大多數用小背包放水袋, 少量物資.  背包太大唔方便跑嘅.
作者: 零下十度    時間: 2013-7-3 23:55
sorry啊,各位令女,我13號要北上,下次有得玩夜行再同大家行過啦...
我有支強光電筒(有點重的),有沒人需要,可以借..
作者: NPS    時間: 2013-7-5 13:49
我都想行呀!不過行過一次要成5個鐘先去到獅子亭,差d無水買><如果可以5:00pm係水浪窩起步先可以諗諗@@
作者: 長跑傑    時間: 2013-7-9 12:05
NPS 發表於 2013-7-5 13:49
我都想行呀!不過行過一次要成5個鐘先去到獅子亭,差d無水買><如果可以5:00pm係水浪窩起步先可以諗諗@@ ...

可以考慮呀~ 問問j領隊JOE~
作者: joelkk88    時間: 2013-7-9 16:20
Hi Judy, OK 的~~ Per-trip我地可以早些 開始, 想tea的朋友可以4pm到西貢tea咗先, 不tea的朋友4:40pm到西貢join乘車到水浪窩起步, 走完第8段就落荃灣食早餐~~
作者: witchycatcat    時間: 2013-7-9 16:31
JUDY:

時間改左就你,你到唔到呀??
作者: joelkk88    時間: 2013-7-9 16:49
witchycatcat 發表於 2013-7-9 16:31
JUDY:

時間改左就你,你到唔到呀??

乜隻貓好似兕緊人咁架…… 哈, 驚驚呀……

Anyway, welcome Judy~~

作者: witchycatcat    時間: 2013-7-9 17:27
咩呀~~~死joe~~~

人地識judy架.....我對judy不知妁 溫柔
作者: witchycatcat    時間: 2013-7-9 17:28
更新人數:

2. 傑傑
3. catcat
5. Ken
6. Vic

作者: NPS    時間: 2013-7-9 21:28
witchycatcat 發表於 2013-7-9 17:27
咩呀~~~死joe~~~

cat cat 禾驚驚呀....行咁長途....不過唔試唔心息....禾來也
作者: NPS    時間: 2013-7-9 21:29
更新人數:

2. 傑傑
3. catcat
5. Ken
6. Vic
7. NPS

作者: joelkk88    時間: 2013-7-10 12:11

Ina:“......我仲有個幫忙提升力量方法......”
係咪瞓覺呀, 我日日都用嗰喎, 好work架……
呵~~ 你話core training呀, 咁辛苦, 唔做! 不過踢人做~~

作者: dmy    時間: 2013-7-11 10:07
joelkk88 發表於 2013-7-10 12:11
Ina:“......我仲有個幫忙提升力量方法......”
係咪瞓覺呀, 我日日都用嗰喎, 好work架……  
呵~~ ...

到時你咪知囉....不過你又唔係唔試過...

core training 我成日做架啦, wor bu paaaaaaaaaaaaaaaa~~!
作者: laputa99    時間: 2013-7-12 09:20
更新人數:

2. 傑傑
3. catcat
5. Ken
6. Vic
7. NPS
8. 成成 (行麥7,8 同帶水+食物給大家)
作者: laputa99    時間: 2013-7-12 09:23
我來城門帶水, 手卷和薯仔給大家
作者: witchycatcat    時間: 2013-7-12 11:28
成成~~~~~預dd素既食物俾我~~~ ^^
你大約幾點係戟7等我地呀??
作者: laputa99    時間: 2013-7-12 13:41
witchycatcat 發表於 2013-7-12 11:28
成成~~~~~預dd素既食物俾我~~~ ^^
你大約幾點係戟7等我地呀??

上海姿飯ok嗎(好似無肉). 你哋到大埔道call我啦.
我估你哋深夜1點到城門.

作者: witchycatcat    時間: 2013-7-12 13:56
更新
Midnight Express 45k Pre Trip
日期: 七月十三日(星期六)
時間: 5:00pm
集合地點: 5pm西貢市碼頭集合,再乘巴士/的士往水浪窩起步.
Tea時間:4pm西貢等
路線:  麥理浩徑 4 8 , 半行半跑

溫馨提示:天時暑熱〜記得帶水,八達通或小量金錢, 頭燈 or 電筒, .  預計十二小時內完成.  /跑完可以一齊喺荃灣早飯, 之後散band.
詳細資料會再通知.  
更新人數:

1. Joe (領隊, 佢話一晚可以試哂喎
)
2. 傑傑

3. catcat
4. dmy (
冇參加比賽, 陪跑當操山)
5. Ken
6. Vic
7. NPS
8. 成成 (行麥7,8 同帶水+食物給大家)
9. 菲菲 (行第4段之後自行離去)
10. Mavis

作者: dmy    時間: 2013-7-12 13:58
上海姿飯可能有豬肉鬆.....問吓好....

成成麻煩我要保鑛力... 我唔客氣了.  
作者: witchycatcat    時間: 2013-7-12 15:10
明天 4pm tea time地點,西貢德興麵家 (運動場對面)
4pm tea到4:45pm就會搭巴士

作者: witchycatcat    時間: 2013-7-12 15:10
食tea人士請準時呀~~~
作者: NPS    時間: 2013-7-12 19:03
我搭299直接去水浪窩。5點三係麥4起點等大家!
作者: 田中雅茂    時間: 2013-7-12 19:46
laputa99 發表於 2013-7-12 13:41
上海姿飯ok嗎(好似無肉). 你哋到大埔道call我啦.
我估你哋深夜1點到城門.
...

mud成成你唔係帶冰菠蘿咩!
作者: laputa99    時間: 2013-7-12 22:47
田中雅茂 發表於 2013-7-12 19:46
mud成成你唔係帶冰菠蘿咩!

會長你記錯人, 我係食果個~
作者: 長跑傑    時間: 2013-7-13 09:02
好, 今晚大家要加油呀 !!!唔食TEA, 5點入到西貢 ~

作者: 田中雅茂    時間: 2013-7-13 21:38
laputa99 發表於 2013-7-12 22:47
會長你記錯人, 我係食果個~

我梗係知唔係你啦!我不過係叫你秉承你朋友嘅優良傳統啫!加上天氣咁熱;
行完長途;整番件冰菠蘿真係無以尚之啊!
作者: Deric雄影    時間: 2013-7-15 21:46
如果有機會,下次想跟大家學吓嘢!學吓夜行!

作者: dmy    時間: 2013-7-16 10:18
Deric雄影 發表於 2013-7-15 21:46
如果有機會,下次想跟大家學吓嘢!學吓夜行!

好呀. 有機會一齊玩吖.  我都係跟人學嘢咋.

不過你要有心理準備喎, 我哋全程講低能無聊唔爛都唔講嘅爛gag 架喎.
作者: Deric雄影    時間: 2013-7-16 19:01
咁就啱channel喇!講吓笑吓又1k,聽吓學吓又一山,非常期待中!
作者: joelkk88    時間: 2013-7-22 10:31
Deric雄影 發表於 2013-7-16 19:01
咁就啱channel喇!講吓笑吓又1k,聽吓學吓又一山,非常期待中!

Deric Ching, 有冇興趣3 Aug 個Pre Lantau 2 Peak呀, 不過呢個係日操, 唔係夜操~~
詳情post咗係約跑區度~~

作者: Deric雄影    時間: 2013-7-22 20:58
Joe ching,其實我都有留意呢個function,我依家報名先,請多多指教!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2