香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2013.08.03 Lantau 2 Peaks 21km Pre Trip 報名 [打印本頁]

作者: dmy    時間: 2013-7-15 15:48
標題: 2013.08.03 Lantau 2 Peaks 21km Pre Trip 報名

Lantau 2 Peaks Pre Trip  
集合地點: 東涌港鐡站
集合日期: 八月三日 星期六  
集合時間: 8am
路線:  Lantau 2 Peaks 21 km Route        
溫馨提示:天時暑熱〜記得帶水,八達通, 食物, 個人物品或小量金錢, 等.  試路為主, 半行半跑.  黃雨/雷暴或會取消.

詳細資料會再通知.  

1. Joe (領隊 - 冇報名, 係dmy重金邀請百忙中嘅佢嚟帶路嘅)
2. dmy
3. 恒恒
4. wilson 仔 (tentative)
5. mavis (tentative)
6.
7.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1
9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: joelkk88    時間: 2013-7-15 16:27
Route: 東涌東薈城起點 → 黃龍坑徑及馬路、黃龍坑徑及梯級 → 大東山 → 伯公坳水站 → 鳳凰山 → 昂坪水站 → 彌勒山 → 昂坪360救援徑 → 東涌東薈城終點
作者: joelkk88    時間: 2013-7-15 16:30
咦, 原來有重金架, Ina下次多d叫我黎啦~~
有幾重呀其實......
作者: joelkk88    時間: 2013-7-16 09:38
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔 (tentative)
5. Mavis (tentative)
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲

集合時間: 8am~~

作者: 長跑傑    時間: 2013-7-16 10:10
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑 (趕過來)
作者: kcldragon    時間: 2013-7-21 09:54
你好!我也參加了 Lantau 2 Peaks 21 km, 不過我跑得唔快怕跟不上>.<
之前香港之巔挑戰賽2013 30k 時間03:57:50 平均速度才07:55/km >o<
可以參加嗎? thx!
作者: joelkk88    時間: 2013-7-22 10:19
kcldragon 發表於 2013-7-21 09:54
你好!我也參加了 Lantau 2 Peaks 21 km, 不過我跑得唔快怕跟不上>.<
之前香港之巔挑戰賽2013 30k 時間03:57 ...

Kcldragon你好~~
香港之巔挑戰賽 Sub4時間很好呀, 我們pre-trip只是半行半跑, 不會追時間的, Ching 可以放心~~
You’re welcome! 一齊來玩吧! " />" />

作者: kcldragon    時間: 2013-7-22 14:22
joelkk88 發表於 2013-7-22 10:19
Kcldragon你好~~
香港之巔挑戰賽 Sub4時間很好呀, 我們pre-trip只是半行半跑, 不會追時間的, Ching 可以 ...

小弟跑齡只有一年,要痳煩各位多多體諒,那就到時見啦!
作者: Deric雄影    時間: 2013-7-22 21:03
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影

各位ching ctse ,多多指教!到時見!

作者: joelkk88    時間: 2013-7-23 09:39
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
12. Kcldragon

多謝支持, 多多指教~~

作者: dmy    時間: 2013-7-23 10:27
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
12. Kcldragon + 1

作者: yymamartin    時間: 2013-7-23 13:32
我都有興趣參加,想請問洗吾洗置行山褲同鞋,因以後日子都想參與此類活動,有乜價錢合理嘅品牌 ?
作者: witchycatcat    時間: 2013-7-23 15:10
martin兄:

我地通常著跑衫及褲或tight~~~半行半跑嘛...
作者: witchycatcat    時間: 2013-7-23 15:10
joe:

你又知菲菲都去????
作者: joelkk88    時間: 2013-7-23 16:53
witchycatcat 發表於 2013-7-23 15:10
joe:

你又知菲菲都去????

Cat, 你又唔check fb個event, 緊係唔知啦~~
作者: joelkk88    時間: 2013-7-23 17:03
yymamartin 發表於 2013-7-23 13:32
我都有興趣參加,想請問洗吾洗置行山褲同鞋,因以後日子都想參與此類活動,有乜價錢合理嘅品牌 ? ...

我都係著背心跑褲咋, 同路跑一樣裝束, 加個小背囊而已, 人窮冇法啦~~
我自己就著Columbia及Solomon跑山鞋~~ 如未有跑山鞋, 可用住跑鞋先~~
其實Martin可試跑吓山先, 有興趣再買裝備都無妨~~

作者: joelkk88    時間: 2013-7-23 17:09
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
13. Kcldragon + 1
14. Karl Poon
15. Brian Ng

多謝支持, 多多指教~~

作者: 龜兔競跑    時間: 2013-7-23 17:26
各ching & ctse , 請問如未跑過山, 平曰長課只是20k 左右可以應付嗎?
作者: yymamartin    時間: 2013-7-23 18:14
joelkk88 發表於 2013-7-23 17:03
我都係著背心跑褲咋, 同路跑一樣裝束, 加個小背囊而已, 人窮冇法啦~~
我自己就著Columbia及Solom ...

明白,多謝各位意見 !
作者: yymamartin    時間: 2013-7-23 18:18
出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
16. Martin
作者: yymamartin    時間: 2013-7-23 18:21
希望翌日還有能力上華山 !!!
作者: joelkk88    時間: 2013-7-24 09:31
截至7月24日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑
11. Deric雄影
13. Kcldragon+1
16. Benson

多謝支持~~ 多多指教~~

作者: dmy    時間: 2013-7-24 10:28
joelkk88 發表於 2013-7-24 09:31
截至7月24日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe

joe, martin 覆咗話跟隊, 佢係#16... 點解 benson 變咗 #16?
作者: joelkk88    時間: 2013-7-24 11:59
龜兔競跑 發表於 2013-7-23 17:26
各ching & ctse , 請問如未跑過山, 平曰長課只是20k 左右可以應付嗎?

Hi 龜兔競跑(Ching/Ctse?),  我地pre-trip都是半行半跑的, 會有休息時間, 應該應付得來的~~
有興趣的話, 歡迎join一齊玩呀~~

作者: joelkk88    時間: 2013-7-24 12:25
dmy 發表於 2013-7-24 10:28
joe, martin 覆咗話跟隊, 佢係#16... 點解 benson 變咗 #16?

因為要forum同fb兩邊check, 所以混亂了~~ ^^!!

出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson

作者: 龜兔競跑    時間: 2013-7-24 12:26
joelkk88 發表於 2013-7-24 11:59
Hi 龜兔競跑(Ching/Ctse?),  我地pre-trip都是半行半跑的, 會有休息時間, 應該應付得來的~~
有興趣的話, ...

Thanks
作者: dmy    時間: 2013-7-24 14:13
睇嚟今次真係要數一二三四點人數喇 ~~~
作者: dmy    時間: 2013-7-24 14:20
龜兔競跑 發表於 2013-7-23 17:26

ching, 聽聞呢個route 多石級上落, 如果你對knees 冇大問題, 四頭肌平時又有練, 應該冇問題.  今次主要係試路, 每跑/行一段, 都會休息同等齊人數先再起步.  有時間就一齊玩啦.  人多好玩啲.  

作者: 白兔    時間: 2013-7-24 17:15
咁熱鬧,好似好吸引!
作者: LIKINWO    時間: 2013-7-24 19:48
8月3日出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19.

作者: 龜兔競跑    時間: 2013-7-24 20:01

8月3日出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20.
21.
22.

作者: laputa99    時間: 2013-7-24 23:44
8月3日出席朋友:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson 仔
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20. 成成
21.
22.
好好生意來襯熱鬧

作者: joelkk88    時間: 2013-7-25 10:25

截至7月25日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20. 成成
21. Michael Cheung

由於各位跑友踴躍支持, 參加人數已違至21人,  oh…… 是時候要set上限人數了~~

上限人數: 25人 (之後報名者可入waiting list)

因為此event在這forum及facebook 同時出post, 所以小弟會根據post message的時間, 不時update 參與者名單~~

作者: cpfock    時間: 2013-7-25 11:35
joelkk88 發表於 2013-7-25 10:25
截至7月25日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20. 成成
22. cpfock

由於各位跑友踴躍支持, 參加人數已違至21人,  oh…… 是時候要set上限人數了~~

上限人數: 25人 (之後報名者可入waiting list)

因為此event在這forum及facebook 同時出post, 所以小弟會根據post message的時間, 不時update 參與者名單~~

作者: yymamartin    時間: 2013-7-25 20:10

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20. 成成
22. cpfock
23. fanny chan

因為此event在這forum及facebook 同時出post, 所以小弟會根據post message`的時間, 不時update 參與者名單~~

作者: laputa99    時間: 2013-7-26 10:09

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20. 成成
22. cpfock
24. Judy
25.

因為此event在這forum及facebook 同時出post, 所以小弟會根據post message`的時間, 不時update 參與者名單~~

作者: beepatpat    時間: 2013-7-26 11:25

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. So So
7. Cat
8. Kenneth
9. 菲菲
10. 長跑傑
11. Deric雄影
16. Martin
17. Benson
18. LIKINWO
19. 龜兔競跑
20. 成成
22. cpfock
24. Judy
25. Beepatpat

作者: joelkk88    時間: 2013-7-26 12:35

截至7月26日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3.
恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. Cat
. Kenneth
8.
菲菲
9. 長跑傑
10. Deric雄影
11. Kcldragon
. Kcldragon + 1
. Karl Poon
. Brian Ng
. Martin
. Benson
. LIKINWO
18.
龜兔競跑
19. 成成
20. Michael Cheung
21. Cpfock
22. Fanny Chan
23. Judy
24. Beepatpat
25. Eric Cheung

作者: gkkkc    時間: 2013-7-27 21:56
我都想報名參與呢次Pre Lantau 2 Peaks, 但遲左, waiting list 點處理? 幾時知?
謝謝.
作者: jogging_cat    時間: 2013-7-28 17:34
截至7月26日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. Cat
7. Kenneth
8. 菲菲
9. 長跑傑
10. Deric雄影
13. Karl Poon
14. Brian Ng
15. Martin
16. Benson
17. LIKINWO
18. 龜兔競跑
19. 成成

21. Cpfock

23. Judy
24. Beepatpat

25. Eric Cheung

Waiting List
1. Jogging_cat (如果行唔掂可能係伯公坳徹退)

作者: 田中雅茂    時間: 2013-7-28 20:28
哎呀!我都想黎行啊!乜原來full晒喇!
作者: dmy    時間: 2013-7-29 10:40

强烈要求領隊開多幾個名額啦.

同埋講清楚地鐡邊樹集合吖唔該.

作者: joelkk88    時間: 2013-7-29 13:40
dmy 發表於 2013-7-29 10:40

好好好, 咁我加啦, 依家唔得閒, 我今晚先update~~
作者: game69play    時間: 2013-7-29 22:22
師兄姐行成點記得返來講下啦!pre run 當日咁岩吾得閒!
作者: joelkk88    時間: 2013-7-30 11:37
由於各位跑友踴躍參與, Pre Lantau 2 Peaks暫時取消上限人數, 到時可能會按情形分組, 希望大家都能有個順利又開心的週末操山~~

截至7月30日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. Cat
7. Kenneth
8. 菲菲
9. 長跑傑
10. Deric雄影
15. Martin
16. Benson
17. LIKINWO
18. 龜兔競跑
19. 成成
21. Cpfock
23. Beepatpat
24. Eric Cheung
25. gkkkc
26. Jogging_cat (如果行唔掂可能係伯公坳徹退)
27. 田中雅茂

gkkkc, Jogging_cat & 田中雅茂: 我已經將你地加入正式List內了, 有變動的話請自行修改~~

作者: joelkk88    時間: 2013-7-30 11:43
game69play 發表於 2013-7-29 22:22
師兄姐行成點記得返來講下啦!pre run 當日咁岩吾得閒!

Game69play兄, 請 放心, 我地一定有專人寫後記分享俾大家睇的~~
希望下次你也能一齊join跑~~ Welcome~~

作者: joelkk88    時間: 2013-7-30 12:28
dmy 發表於 2013-7-29 10:40

8am東涌鐵路站B出口(站內)等~~
作者: 田中雅茂    時間: 2013-7-30 13:20
唔該晒joe!
作者: jogging_cat    時間: 2013-7-30 15:37
謝謝
作者: Deric雄影    時間: 2013-7-31 00:50
Thank you 晒!
作者: cpfock    時間: 2013-7-31 02:05
Thank you
作者: jogging_cat    時間: 2013-7-31 08:26
想請問當日會唔會寄存行李呢?體育館可以借locker同沖涼。
作者: joelkk88    時間: 2013-7-31 09:32
jogging_cat 發表於 2013-7-31 08:26
想請問當日會唔會寄存行李呢?體育館可以借locker同沖涼。

Thanks jogging_cat 報料, ching Ctse如果想寄存行李, 可預早到體育館借locker, 操完後大家亦可以去沖過涼~~

我自己就應該唔使寄存, 冇幾多嘢帶~~

仲有, 我諗到時都有部分ching ctse跑完會一齊食飯既, 當日快d果班跑友, 其實可以早d落番東涌, 攞定位一齊lunch~~

作者: jogging_cat    時間: 2013-7-31 13:30
joelkk88 發表於 2013-7-31 09:32
Thanks jogging_cat 報料, ching Ctse如果想寄存行李, 可預早到體育館借locker, 操完後大家亦可以去沖過 ...

好呀,咁我自己早D去借locker先,慢腳仲有人幫手攞埋位食飯,真係好感動呀
作者: godtommy    時間: 2013-7-31 16:45
重可唔可以報名,我未跑個山可唔可以JOIN呀?
作者: KK_Lau    時間: 2013-7-31 17:14
我想報名,唔該!
作者: joelkk88    時間: 2013-7-31 21:57
godtommy 發表於 2013-7-31 16:45
重可唔可以報名,我未跑個山可唔可以JOIN呀?

Hi godtommy, 咁你有冇行過山呢, 如行大東鳳凰麥徑衛徑等等? 行過山的話, 便可以對操山有個基本的概念~~
如果之前未操過山, 一開始就係夏天連操香港兩座高山, 可能會覺得幾辛苦~~

作者: joelkk88    時間: 2013-7-31 22:01
截至7月31日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. Cat
7. Kenneth
8. 菲菲
9. 長跑傑
10. Deric雄影
15. Martin
16. Benson
17. LIKINWO
18. 龜兔競跑
19. 成成
21. Cpfock
23. Beepatpat
24. Eric Cheung
25. gkkkc
26. Jogging_cat (如果行唔掂可能係伯公坳徹退)
27. 田中雅茂
28. Eric Cheung+1
29. Eric Cheung+2
30. KK_Lau

作者: joelkk88    時間: 2013-7-31 22:05
KK_Lau 發表於 2013-7-31 17:14
我想報名,唔該!

Hi KK_Lau, 已add你在list~~
作者: 龜兔競跑    時間: 2013-7-31 22:10
各位 ching /ctse , 21k 沿途是否完全沒有補水站呢? 感謝告之, 以便準備帶水的份量, 天氣炎熱, 小心為上!
作者: godtommy    時間: 2013-7-31 22:29
玩過渣馬全馬,同美津濃半馬,未跑過Trail Run比賽,想TRY下,
因為多數一個人跑,自己一個人有跑下山,但唔敢深入。
作者: joelkk88    時間: 2013-8-1 09:58
godtommy 發表於 2013-7-31 22:29
玩過渣馬全馬,同美津濃半馬,未跑過Trail Run比賽,想TRY下,
因為多數一個人跑,自己一個人有跑下山,但 ...

那麼ching也是有若干有關經驗了, great~~
週未一起操吧, See u on Sat~~

作者: joelkk88    時間: 2013-8-1 10:07
龜兔競跑 發表於 2013-7-31 22:10
各位 ching /ctse , 21k 沿途是否完全沒有補水站呢? 感謝告之, 以便準備帶水的份量, 天氣炎熱, 小心為上!:l ...

自東涌起步後, 要到昂平才有補給. 我們可在落鳳凰天梯後轉入昂平市集附近士多補給, 以後便直落回終點東涌~~
作者: dmy    時間: 2013-8-1 10:31

大家注意:  Joe 玩啲比賽係100k+, 平時練習我見佢唔駛飲太多水.  佢今次話帶 1升水, 咁我呢啲平民老百姓就打算帶多少少, 1.5 litre, 再加支肥仔水.   會帶啲gel 呀糖呀咁.  今個星期六多雲 (per 天氣報告, 但未必準...), 可能冇咁曬, 所以水嘅requirement 可能冇咁緊張.  大家assess 吓自己係要幾多水啦.  不過中段12-13km昂坪可轉入市集/士多作補給, 可能一升都夠嘅....

作者: 龜兔競跑    時間: 2013-8-1 11:21
吳該 Joe & dmy ching 提點! 我知道點預了! Thanks !
作者: joelkk88    時間: 2013-8-1 12:15
dmy 發表於 2013-8-1 10:31
大家注意:  Joe 玩啲比賽係100k+, 平時練習我見佢唔駛飲太多水.  佢今次話帶 1升水, 咁我呢啲平民老百姓就 ...

唉Ina, 我d龜速比賽就冇謂講啦, 費時笑大ching ctse個口~~ ><
作者: joelkk88    時間: 2013-8-1 12:15
龜兔競跑 發表於 2013-8-1 11:21
吳該 Joe & dmy ching 提點! 我知道點預了! Thanks !

Ina (dmy)係好勤力操跑既ctse~~

作者: dmy    時間: 2013-8-1 13:37
joelkk88 發表於 2013-8-1 12:15
Ina (dmy)係好勤力操跑既ctse~~

呢度俾人叫慣ching... 其實叫咩都無所謂啦......

ctse, yes.

勤力, no.  勤力係因為今日食咗yomama 嘅 chocolate hazelnut yogurt (好好味, 但要$29~~~, 所以星期六要去減肥.
作者: 龜兔競跑    時間: 2013-8-1 13:54
dmy ctse ! 真係吳好意思, 係度亂叫, 可能是捻起星期六之行程太興奮啦! 希望到時天氣不太差啦!
作者: Kanes    時間: 2013-8-1 14:44
龜兔競跑 發表於 2013-8-1 13:54
dmy ctse ! 真係吳好意思, 係度亂叫, 可能是捻起星期六之行程太興奮啦! 希望到時天氣不太差啦! ...

咁我叫你DMY靚仔
作者: dmy    時間: 2013-8-1 18:48
Deric雄影
LIKINWO
龜兔競跑
Cpfock
Beepatpat
gkkkc
Jogging_cat
田中雅茂
KK_Lau
godtommy

以上ching/ctse 如果方便pm 個電話俾我, 有咩last minute 通知/更改/都方便啲.  唔該哂.  
作者: KK_Lau    時間: 2013-8-1 21:01
joelkk88 發表於 2013-7-31 22:05
Hi KK_Lau, 已add你在list~~

師兄唔該,到時見.
作者: joelkk88    時間: 2013-8-2 06:50
請各未有我contact no. 的Ching Ctse留意, 已pm了電話給大家, 請回覆~~

各位明早8時見~~

作者: dmy    時間: 2013-8-2 11:43
If you are in doubt, 我講俾大家知, 明天

風雨不改

(除咗行雷, 因為...... 呵呵......)

作者: dmy    時間: 2013-8-2 11:58
東涌文東路體育館資料:

http://www.lcsd.gov.hk/lsb/b5/facilities.php?ftid=0&did=3

(東涌站出口 C, 行8 分鐘 )
作者: jogging_cat    時間: 2013-8-2 13:29
明日天氣預測有狂風大雨,小妹體重太輕,怕在山上會被吹走,所以明日不來了,大家加油,跑行得開心D啦!
作者: joelkk88    時間: 2013-8-2 23:49
明天上山避免帶金屬行山杖及其他金屬物品~~

手機用gps可能都有影響~~

明天會看天氣情況,如山顶行雷等,可能會改變路線,或轉行山腰/較低地的山徑,以策安全~~
除黑雨/八號颱風外,明早event應會如期進行,請各跑友衡量明天操山的風險,如會來的話,明早見~~ ^^
作者: kin8333    時間: 2013-8-3 00:02
各位近來天雨太多,山路可能不太好,希望大家注意安全,小心小心,祝各位行得開心
作者: joelkk88    時間: 2013-8-3 00:45
截至8月3日為止, 報名參與Pre Lantau 2 Peaks的朋友包括:

1. Joe
2. Dmy
3. 恒恒
4. Wilson
5. Mavis
6. Kenneth
7. 長跑傑
8. Deric雄影
9. Kcldragon
10. Kcldragon + 1
11. Karl Poon
12. Brian Ng
13. Martin
14. Benson
15. LIKINWO
16. 龜兔競跑
17. 成成
18. Michael Cheung
19. Cpfock
20. Fanny Chan
21. Beepatpat
22. Eric Cheung
23. gkkkc
24. 田中雅茂
25. Eric Cheung+1
26. Eric Cheung+2
27. KK_Lau
28. Godtommy

多謝支持~~ 一陣見~~

作者: cpfock    時間: 2013-8-3 07:42
joelkk88 發表於 2013-8-2 23:49
明天上山避免帶金屬行山杖及其他金屬物品~~

手機用gps可能都有影響~~

早晨Joe, 行山枚已帶了怎辦 ~
作者: cpfock    時間: 2013-8-3 07:46
kin8333 發表於 2013-8-3 00:02
各位近來天雨太多,山路可能不太好,希望大家注意安全,小心小心,祝各位行得開心 ...

多謝波哥 ~
作者: LIKINWO    時間: 2013-8-3 20:51
為23位信守承諾的跑友鼓掌, 這世界真是跑癡不少 !! 高興認識你們並感謝 DMY & Joe, 很棒的一次活動 !
作者: laputa99    時間: 2013-8-3 22:41
謝謝Joe 和 Ina 攪這次pre trip, 今日好多人好熱鬧
作者: Deric雄影    時間: 2013-8-4 08:15
再次多謝Joe 及DMY之安排,亦識咗一班志同道合之跑友!見識到這條正路線,
下次有function再見!
作者: joelkk88    時間: 2013-8-5 06:39
好多謝大家星期六抽空與小弟一起pre Lantau 2 Peaks,雖然在出發前的日子有提大家作各方注意和考慮,pre trip途中亦一直儘量留意大家的情況和作人手安排,但難免仍會偶有失漏,得知有幾位師兄中途擦損手腳,幸無大礙,慬在此祝師兄們都快快好番。
希望下次小弟再有機會與大家齊齊enjoy操山~~

作者: joelkk88    時間: 2013-8-5 06:40
好開心星期六識到好多跑友ching ctse呢~~
最緊要大家都enjoy個event~~

作者: joelkk88    時間: 2013-8-5 11:58
Ina記住post番篇後記呀, 好多跑友等著睇~~
作者: joelkk88    時間: 2013-8-5 12:06
我呢兩日不太得閒, 寫住篇短短地既後記啦~~

2013_08_03 Pre Lantau 2 Peaks

唔知點解, 呢幾排個天成日都係weekend落大雨, weekday就好天, 不過有時連weekday果幾日都落雨~~ 今個weekend就差d連風都打埋, 不過好彩到週末都算剛過咗個風, 無損大家黎操山既雅興~~

一行廿四人, 浩浩蕩蕩從東涌東薈城起跑, 跑到入黃龍坑道前, 大隊其中一位朋友希望調整步伐, 便離隊作自由行 (不過很高興他後來也完成了全程~~). 廿三人繼續前進, 上大東時遇到的山腰洪流, 登鳳凰時遇到能吹人落山的強風, 衝落大東與鳳凰天梯時的暢快, 昂平大佛果碗豆腐花和買水補給, 行走360救援徑時的超滑木棧道, 下回東涌向終點跑的最後衝刺, 都應該令跑友們有難忘而盡興的一天~~ (雖然每位參與跑友可能都有稍為不同的回憶~~ ^O^)

謝謝你們的支持, 下次活動再見~~

作者: joelkk88    時間: 2013-8-5 12:27
Event Photo 1.jpg
登錄/註冊後可看大圖