香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2013.12.01 澳門國際馬拉松 [打印本頁]

作者: wlau    時間: 2013-8-13 01:24
標題: 2013.12.01 澳門國際馬拉松

http://www.sport.gov.mo/zh/sites/marathon
網上資料
中文
http://www.macaumarathon.com./zh/
英文
http://www.macaumarathon.com./en/

下載報名表格
http://www.macaumarathon.com./pdf/entryform.pdf

網上報名
中文
http://www.macaumarathon.com./apply/zh/
英文
http://www.macaumarathon.com./apply/en/

作者: lickkee    時間: 2013-8-13 10:43
唔知跑網會否好似廣馬咁搞呢!
作者: ccomeout    時間: 2013-8-14 12:17
澳馬我估未必啦,23/11先跑完廣州,加上澳門大家都去到慣。
不過我都有興趣去跑,幾年前跑過半馬,想試下全馬!
作者: GO!    時間: 2013-8-15 13:24
攪團去!一班人好玩
作者: allanccl    時間: 2013-8-15 13:39
lickkee 發表於 2013-8-13 10:43
唔知跑網會否好似廣馬咁搞呢!

暫時沒這計劃,澳門來回船票及酒店加起來貴過去上海跑。
作者: speedpurple0    時間: 2013-8-15 17:41
上年大會指錯路,已對大會失去信心,唔會再跑了
作者: coolmanlai    時間: 2013-8-15 20:43
若當日香港沒有道路賽的話,就想親身到現場睇睇大會改善情況如何,我呢幾年都有支持佢!
作者: gita1984    時間: 2013-8-16 00:25
allanccl 發表於 2013-8-15 13:39
暫時沒這計劃,澳門來回船票及酒店加起來貴過去上海跑。

貴左酒店?
作者: GO!    時間: 2013-8-16 07:17
即日來回吾得?
作者: GO!    時間: 2013-8-16 07:28
再吾絛,珠海book酒店,到比賽個日趕去澳門又得
作者: allanccl    時間: 2013-8-16 07:34
gita1984 發表於 2013-8-16 00:25
貴左酒店?

是的,在起步點附近的酒店,平時約$500便可,但到澳馬比賽前一天要$1600-2000。去年報名費$300。加起來最平都要約$1500(以半房計$1600除二)。
這兩年我都跑上海(同一日比賽的),報名費連交通食宿都是$1200左右。
作者: allanccl    時間: 2013-8-16 07:39
GO! 發表於 2013-8-16 07:17
即日來回吾得?

我聽過有人係咁,唔係個個可以,搭夜航,跑完走,那要有朋友代拿號碼布,比賽當日不會有得拿,通宵沒睡,做不到成績,更怕出意外呢! 為甚麼要這麼辛苦呢?
作者: 柔詠    時間: 2013-8-16 09:55
allanccl 發表於 2013-8-16 07:34
是的,在起步點附近的酒店,平時約$500便可,但到澳馬比賽前一天要$1600-2000。去年報名費$300。加起來最 ...

澳馬都$1500...加1陪可以去到台灣嗎?
不過錦近hk , 遲早都要跑番次...澳馬易走過渣打?
作者: speedpurple0    時間: 2013-8-16 12:10
GO! 發表於 2013-8-16 07:28
再吾絛,珠海book酒店,到比賽個日趕去澳門又得

六點起跑,趕唔切
作者: 小叻    時間: 2013-8-16 12:32
是的,在起步點附近的酒店,平時約$500便可,但到澳馬比賽前一天要$1600-2000。去年報名費$300。加起來最 ...

亮哥: 我因為最近有一程平機票在澳門出發, 想早一晚去睇水舞間, CHECK過澳門酒店, 最平的氹仔酒店都要差不多800元, 早餐船飛唔包! 君怡連船飛要1500, 我是星期五晚咋... 真係痴線!
如果是星期六500元, 相信要住舊樓新新馬路的無星旅店!
好在最後都被我搵到地方住, 但如跑比賽住則太不方便了!
想當年我去, 報名費只是百幾蚊, 加埋食住行都只是600元全包, 家陣完全係唔抵玩, 去東南亞好過!

作者: kylo1935    時間: 2013-8-16 13:51
小叻 發表於 2013-8-16 12:32
亮哥: 我因為最近有一程平機票在澳門出發, 想早一晚去睇水舞間, CHECK過澳門酒店, 最平的氹仔酒店都要差 ...

我是KY,是長跑網的新手。

我也聽朋友說過,觀點跟亮哥完全相同。澳馬成本好貴,且跑道沒什麼特色,全馬跑道跟半馬跑道相同,只是將半馬多跑一次。比較鄰近地區,澳馬吸引力不太大。連澳門人也很少參加。氣氛也不熱烈。

如果工作時間可遷就,我寧可跑廈門甚至上海。
作者: kokyan_lam    時間: 2013-8-16 14:27
年年出現蝦碌而聞名的澳馬...
作者: 龜兔競跑    時間: 2013-8-16 14:50
kylo1935 發表於 2013-8-16 13:51
我是KY,是長跑網的新手。

我也聽朋友說過,觀點跟亮哥完全相同。澳馬成本好貴,且跑道沒什麼特色,全馬 ...

讚成師兄意見! 澳門真係完全唔吸引, 我有時間一定跑夏門, 平咗嘅錢夠開開心心玩多曰夏門游有餘
作者: 炒炒    時間: 2013-8-16 15:25
speedpurple0 發表於 2013-8-16 12:10
六點起跑,趕唔切

五點起跑
作者: yves_ng    時間: 2013-8-16 20:39
身為澳門人,我也覺得慚愧。雖然澳門馬拉松已有很久歷史,但每年還有很多問題!

近年來大興土木,氹仔已變成的大地盤,加上輕軌的建造,導致氹仔運動場附近都被圍封起來,幾個月應該改變不了!!
作者: speedpurple0    時間: 2013-8-16 23:43
炒炒 發表於 2013-8-16 15:25
五點起跑

下?今年又改早左?
作者: speedpurple0    時間: 2013-8-16 23:44
五點起步,更加唔駛諗
作者: gita1984    時間: 2013-8-17 00:26

今年和亮哥再戰上海
作者: 小叻    時間: 2013-8-17 02:24
柔詠 發表於 2013-8-16 09:55
澳馬都$1500...加1陪可以去到台灣嗎?
不過錦近hk , 遲早都要跑番次...澳馬易走過渣打? ...

報名住宿和船飛每人全包約二千蚊左右, 我加多幾百蚊, 同日已夠去跑那霸了!
我覺得半馬易走過渣打, 全馬就...見仁見智, 通常條橋好大風, 我又怕悶, 次次都差過渣馬~^^!
作者: PiTA    時間: 2013-8-17 07:07

澳門馬拉松 Selling Point 唔多,但係物非所值(酒店又貴,比賽又無氣氛,又要好早好早起身,比賽時限又短(5hrs),主辦單位又多甩漏, .........)。除非你未跑過,或者係你好鍾意過大海,否則澳門馬拉松跑一次就夠。
作者: 柔詠    時間: 2013-8-17 13:16
小叻 發表於 2013-8-17 02:24
報名住宿和船飛每人全包約二千蚊左右, 我加多幾百蚊, 同日已夠去跑那霸了!
我覺得半馬易走過渣打, 全馬就 ...

那霸/ 沖繩,聽講都不是快路....
可以好平玩那霸馬? 机票how much ?
作者: kylo1935    時間: 2013-8-17 21:19
二千幾可以跑那霸,好抵玩呀!話晒都係日本。

KY
作者: allanccl    時間: 2013-8-17 21:48
kylo1935 發表於 2013-8-17 21:19
二千幾可以跑那霸,好抵玩呀!話晒都係日本。

KY

重平過我跑國內的馬拉松! 我先幾日去跑的六盤水連埋玩昆明都要四千大元。 睇黎要轉航向了,哈哈哈!
作者: chris11    時間: 2013-8-18 22:43
未跑過,今年點都試一次半馬
作者: 小叻    時間: 2013-8-19 10:46
柔詠 發表於 2013-8-17 13:16
那霸/ 沖繩,聽講都不是快路....
可以好平玩那霸馬? 机票how much ?

無錯, 唔係快路, 但澳門都不是好路, 要上落橋4次... 我記得有一年跑到20K, 一陣風吹起一陣黑沙塵迎臉而來, 而掩住臉跑!
作者: 柔詠    時間: 2013-8-20 23:21
小叻 發表於 2013-8-19 10:46
無錯, 唔係快路, 但澳門都不是好路, 要上落橋4次... 我記得有一年跑到20K, 一陣風吹起一陣黑沙塵迎臉而來 ...

機票+酒店上什麼網訂?  錦要一早知跑的日期...萬一改期就大獲....
2014-03 小弟應該跑名古屋半馬...有無寶貴意見提供下?
作者: 小叻    時間: 2013-8-21 00:35
柔詠 發表於 2013-8-20 23:21
機票+酒店上什麼網訂?  錦要一早知跑的日期...萬一改期就大獲....
2014-03 小弟應該跑名古屋半馬...有無 ...

機票上港航訂, 酒店是booking.com, 其實年年比賽日期都一樣, 當然咁早買, 比賽改期就無乎...
不過我們不是跑步當返工得跑癡, 一無得跑就唔去!
有4位朋友, 就算唔跑一齊當去旅行都好開心~
其實我們當中有一位今次竟然預早提晒都忘記了報名, WHATAPPS電話都唔覆, 最後她報不到名...
名古屋我上年有考慮過去但最終無去到, 比唔到意見你!
但好似要預先登記才可報名!
作者: speedpurple0    時間: 2013-8-21 09:14
柔詠 發表於 2013-8-20 23:21
2014-03 小弟應該跑名古屋半馬...有無 ...

日本酒店可上 www.jalan.net
呢個網站遠比booking.com, hotels.com, zuji 等等平好多
仲要係唔駛俾訂,去到先俾錢
作者: Alan123    時間: 2013-8-29 23:54
http://www.macaumarathon.com/zh/

報名於2013年9月2日上午11時正開始

4.報名限額:
◦馬拉松限額1,000名。
◦半程馬拉松限額2,000名。
◦迷你馬拉松限額3,000名。
◦所有限額以先到先得,成功報名為準。

作者: allanccl    時間: 2013-8-30 00:02
Alan123 發表於 2013-8-29 23:54
http://www.macaumarathon.com/zh/

謝謝Alansir!
澳門無次爆的,這沙漠賽道本地人很少跑,只有香港跑手支持。全馬限時五個鐘,跟住關運動場大閘,令人非常無引的。舊年重玩走錯賽道,很多人都很氣憤!
作者: kylo1935    時間: 2013-8-30 01:14
100% Support亮哥的意見。
作者: bunbun    時間: 2013-8-30 07:17
http://www.hkdailynews.com.hk/macau.php?id=296463
國際馬拉松首用封閉賽道

【今日澳門訊】一年一度澳門國際馬拉松今年將於12月1日(星期日)舉行,今年首次採用封閉賽道措施,賽道與行車通道分隔,讓跑手更安全及清晰賽道之下進行比賽。賽事下周一起接受報名。

主辦機構體育發展局和澳門田徑總會昨日舉行新聞發佈會,今年賽事繼續分為馬拉松、半程馬拉松和迷你馬拉松,去年賽事就收到來自澳門和世界各地破紀錄的6,000名運動員報名。

作者: Alan123    時間: 2013-8-30 13:21
大會未公布幾點起步
作者: speedpurple0    時間: 2013-8-30 19:16
之前公布過係五點
作者: chris11    時間: 2013-9-1 10:20
明天開始報名
作者: Primart    時間: 2013-9-2 10:52
標題: 2013.12.1 澳門國際馬拉松

報名於2013年9月2日上午11時正開始

上年攪得差, 今年師兄們會再支持嗎?
作者: 馬交餅    時間: 2013-9-2 15:51
[澳門日報 2013 年9月2日 星期一]

澳門國際馬拉松早成本地年度體壇盛事,遺憾的是去年鮮有地出現跑錯路問題,全程、半程及迷馬的運動員幾乎都牽涉在內,難怪賽後不少負面評價。經一事長一智,體發局代表局長戴祖義公佈今年將首度採用封閉賽道進行,目的讓跑手更清晰及安全享受賽事。畢竟澳門國際馬拉松踏入第卅二年,主辦單位都想省返靚個招牌。

所謂的封閉賽道具體會係點?賈某向體發局查詢,對方卻大賣關子,透露稍後將會有記者招待會公佈具體內容,以及如何避免去年跑錯路的情況再發生。當局越唔講就越令人好奇,有跑友推測,可能用鐵馬完全封實整條賽道,不像以往部分路段冇遮冇擋,旁邊更會有限度通車。

外界期待組委會揭盅,睇睇呢條首度封閉賽道會有咩驚喜。但要知結果或者要再等等,至於報名就唔使,今日起可將資料遞交至相關報名點,亦可在互聯網搞掂,有心的跑友還是早早報名。半程及迷馬相當受歡迎,雖有兩、三千個名額,但唔覺唔覺就滿晒,去年曾有跑友呻未到截止日期便額滿,自己最終冇得跑。反正預定要參賽,早少少報名早少少開始訓練,便可有充足時間準備。
作者: marlin14    時間: 2013-9-2 16:56
今年全馬唔會好似以前咁跑2次重覆路段,即係只會跑1次西灣橋過澳門, 回程後就由乙水仔跑向澳門蛋方向....路段唔再重覆會無咁悶,但路乙水個邊不繼整路, 條路一定唔好跑....
作者: quigonjinn    時間: 2013-9-2 18:12
2013 澳門馬拉松開始報名啦,
不過網上報名的第一版填個人資料有D難度,
需要填護照有效日期, 香港居民似乎都要用護照而且要掃瞄一個copy 先可網上報名(香港身份證邊有有效日期?)
作者: yannn3860    時間: 2013-9-2 23:52
quigonjinn 發表於 2013-9-2 18:12
2013 澳門馬拉松開始報名啦,
不過網上報名的第一版填個人資料有D難度,
需要填護照有效日期, 香港居民似乎都 ...

好似麻煩左..
我記得之前有報過就唔洗同整身份證既資料..
依家停左係有效日期度=0=
作者: Alan123    時間: 2013-9-3 00:08
手機影左再過落電腦 , upload
作者: Alan123    時間: 2013-9-3 00:20
神秘路線
作者: wlau    時間: 2013-9-3 00:49
其實..係應該係放國內區..
作者: 炒炒    時間: 2013-9-3 02:24
yannn3860 發表於 2013-9-2 23:52
好似麻煩左..
我記得之前有報過就唔洗同整身份證既資料..
依家停左係有效日期度=0= ...

一向過關都係身份證攪掂

唔通今次要帶埋本護照去?

作者: wowodog    時間: 2013-9-3 09:44
唔會支持,信唔過
作者: yannn3860    時間: 2013-9-3 09:45
係囉,參加左兩年都係身份證,咁即係用護照登記,到時拎選手包?
作者: wlau    時間: 2013-9-3 13:04

價錢上真係有D 貴.(住宿)...真係要諗諗先..

作者: 炒炒    時間: 2013-9-11 12:29
yannn3860 發表於 2013-9-3 09:45
係囉,參加左兩年都係身份證,咁即係用護照登記,到時拎選手包?

結果用身份證成功報名
作者: Anthony    時間: 2013-9-14 11:55
報左,因好奇條新賽道。訂左君怡酒店了。
作者: Alan123    時間: 2013-9-14 12:15
Anthony 發表於 2013-9-14 11:55
報左,因好奇條新賽道。訂左君怡酒店了。

ching 酒店幾錢 , 吾該
作者: Anthony    時間: 2013-9-14 23:33
Alan123 發表於 2013-9-14 12:15
ching 酒店幾錢 , 吾該

連稅,$1400。
作者: chanlouis911    時間: 2013-9-16 00:03
Anthony 發表於 2013-9-14 23:33
連稅,$1400。

where can find the new route ar????
作者: Alan123    時間: 2013-9-16 07:33
大會收咪左條路線 , 玩神秘
作者: Alan123    時間: 2013-9-20 18:56

2013澳門銀河娛樂國際馬拉松的半程馬拉松及迷你馬拉松報名已額滿,感謝您的支持!
作者: Alan123    時間: 2013-10-2 03:41
2013全馬路線

http://www.macaumarathon.com./files/macau_marathon_full_track.pdf

2013半馬路線

http://www.macaumarathon.com./files/macau_marathon_half_track.pdf
作者: Alan123    時間: 2013-10-10 12:58
2013澳門銀河娛樂國際馬拉松的所有項目報名已額滿
作者: 炒炒    時間: 2013-10-11 12:21
Alan123 發表於 2013-10-2 03:41
2013全馬路線

http://www.macaumarathon.com./files/macau_marathon_full_track.pdf

條全馬路線, 真係好易跑錯. 仲差過跑兩個半馬圈
作者: shogikin    時間: 2013-10-11 12:34
炒炒師弟,
跑全馬當定向帶定地圖,指南針,GPS....有無得作用?
有問題靠自己好過靠義工

PS1: 我去過幾年,差不多年年都有人跑錯
PS2: 今年不用跑2次橋都是好事,希望 "乙水"仔跑的路唔好是交通要道

Kin in Running
作者: AmazingIdoit    時間: 2013-10-11 13:03
請問各位師兄師姐,今年澳門全馬幾點開跑?
作者: Anthony    時間: 2013-10-11 17:37
AmazingIdoit 發表於 2013-10-11 13:03
請問各位師兄師姐,今年澳門全馬幾點開跑?

全馬5:00a.m.開跑,10:00a.m.結束
作者: AmazingIdoit    時間: 2013-10-11 18:38
Hi Anthony, thank a lot!  I did not find the starting time in the official webpage.  
作者: Alan123    時間: 2013-10-12 19:12
http://www.macaumarathon.com/zh/subpage/event-info

04:00 第一次召集(運動場開放)
05:00 賽事開始(馬拉松起步)
05:30 賽事開始(半程馬拉松起步)
05:45 賽事開始(迷你馬拉松起步)
07:00 迷你馬拉松賽事頒獎典禮
09:00 半程馬拉松賽事頒獎典禮
10:00 馬拉松賽事頒獎典禮
10:00 賽事結束

作者: chris11    時間: 2013-10-13 09:39
小弟第一次跑,有D問題想問,我BOOK左金沙城假日酒店,同運動場遠不遠,如果凌晨去,有咩車可以去到?
作者: allanccl    時間: 2013-10-13 12:54
chris11 發表於 2013-10-13 09:39
小弟第一次跑,有D問題想問,我BOOK左金沙城假日酒店,同運動場遠不遠,如果凌晨去,有咩車可以去到? ...

只有兩K距離,可以慢jog過去當熱身,或打的過去。

作者: chris11    時間: 2013-10-13 16:13
allanccl 發表於 2013-10-13 12:54
只有兩K距離,可以慢jog過去當熱身,或打的過去。

THANK 師兄,2K唔遠,可以行過去
作者: allanccl    時間: 2013-10-13 16:27
chris11 發表於 2013-10-13 16:13
THANK 師兄,2K唔遠,可以行過去

貴嗎? 幾錢一晚?
作者: yannn3860    時間: 2013-10-13 23:14
我都BOOK左金沙城個邊..$1400喜來登@@
作者: lickkee    時間: 2013-10-14 09:15
我 book o左金皇冠中國大酒店,近機場果邊,貪佢平唔洗一K,check in 時講明早跑馬,佢有車送往體育管$15位,跑完巴士$5位返酒店。
作者: chris11    時間: 2013-10-15 08:54
$1566,未計酒店稅
作者: speedpurple0    時間: 2013-10-22 00:29
剛剛睇完路線圖,預計全馬又會俾半馬d人阻住
作者: 448800    時間: 2013-10-22 21:41
今年唔會啦!全馬5時起跑,半馬5:30起跑,我是澳門運動員,剛於10月20曰本地聯賽半馬賽事,都採用全交通封閉式進行,過程中沒有任何車輌進行到跑道,受到全部運動員的讚許。
作者: speedpurple0    時間: 2013-10-22 22:14
448800 發表於 2013-10-22 21:41
今年唔會啦!全馬5時起跑,半馬5:30起跑,我是澳門運動員,剛於10月20曰本地聯賽半馬賽事,都採用全交通封閉 ...

全馬跑2:30的跑手,到終點前與跑兩小時的半馬跑手撞在一起衝線
全馬三小時的跑手,與半馬2:30小時的跑手撞在一齊衝線
大家速度相差很遠,而且跑2:30 半馬的跑手一定比三小時全馬的跑手多
點會唔阻?
作者: makiofai    時間: 2013-10-28 17:05
speedpurple0 發表於 2013-10-22 22:14
全馬跑2:30的跑手,到終點前與跑兩小時的半馬跑手撞在一起衝線
全馬三小時的跑手,與半馬2:30小時的跑手 ...

基本上今年係全封閑式, 過橋時用晒半邊橋, 即3條線, 基本上所有經過嘅道路都會開晒俾跑手, 有兩條行車線嘅就開兩線, 有三條就開三條, 比以往要同啲車一齊走好好多了. 的確, 係會有阻路情況出現, 無辦法, 啲市民反彈太大, 尤其旅遊業界, 只好將開始時間推早, 好似香港咁, 不過唔似90年代以前有機會跑新馬路時, 依家根本無晒氣氛可言.
作者: speedpurple0    時間: 2013-10-29 23:35
makiofai 發表於 2013-10-28 17:05
基本上今年係全封閑式, 過橋時用晒半邊橋, 即3條線, 基本上所有經過嘅道路都會開晒俾跑手, 有兩條行車線 ...

我只擔心最後幾公里,同半馬嘅人撞埋一齊會影響時間
我早兩星期跑完吉隆坡嘅比賽,情況一樣,到最後幾公里,半馬d人喺度行,我就跑,我連水站都埋唔到去!
作者: makiofai    時間: 2013-10-30 09:26
speedpurple0 發表於 2013-10-29 23:35
我只擔心最後幾公里,同半馬嘅人撞埋一齊會影響時間
我早兩星期跑完吉隆坡嘅比賽,情況一樣,到最後幾公 ...

相對地澳門嘅時間限制比較香港嚴, 半馬要兩個半鐘上車, 全馬要五個鐘上車, 會有好大部分人唔敢參加, 所以行嘅人會無渣馬唔多, 而且總體參加嘅人數要比香港少好多好多.仲有最後兩公里條路嘅路面都算闊.
作者: speedpurple0    時間: 2013-10-30 15:46
makiofai 發表於 2013-10-30 09:26
相對地澳門嘅時間限制比較香港嚴, 半馬要兩個半鐘上車, 全馬要五個鐘上車, 會有好大部分人唔敢參加, 所以 ...

最後是入運動場,樽頸位
作者: makiofai    時間: 2013-10-31 09:37
speedpurple0 發表於 2013-10-30 15:46
最後是入運動場,樽頸位

相對出運動場時, 已是大巫見小巫了.
作者: Alan123    時間: 2013-11-3 00:17
2013 澳門銀河娛樂國際馬拉松賽道介紹
https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

2013 澳門銀河娛樂國際馬拉松半馬賽道介紹
https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player
作者: quigonjinn    時間: 2013-11-3 22:20
Thx for sharing
作者: slauhk    時間: 2013-11-12 13:52
小弟大鄉里都是第一年出門跑馬拉松,自己唔係快人(身體問題有舊患,唔跑得快),希望感受下外地比賽,5個小時要加緊D(早知報半馬先,上網幾次要求改都無覆我?)。我同家人BOOK了市區酒店,到時咁早都唔知點去?
作者: lickkee    時間: 2013-11-12 22:42
slauhk 發表於 2013-11-12 13:52
小弟大鄉里都是第一年出門跑馬拉松,自己唔係快人(身體問題有舊患,唔跑得快),希望感受下外地比賽,5個 ...

Check in 時同酒店講話跑馬拉松,有D酒店有七人車,載跑手到運動場。
如果無就打的吧!可到運動場下車!
作者: slauhk    時間: 2013-11-12 23:12
lickkee 發表於 2013-11-12 22:42
Check in 時同酒店講話跑馬拉松,有D酒店有七人車,載跑手到運動場。
如果無就打的吧!可到運動場下車! ...

多謝資料!
作者: Anthony    時間: 2013-11-15 20:57
我BOOK左君怡,應該好近運動場。記得前年跑完想搭的士返酒店,要行到去君怡先搭到。
作者: chris11    時間: 2013-11-16 19:37
唔知有冇巴士由氹仔碼頭去運動場?
作者: speedpurple0    時間: 2013-11-16 19:42
chris11 發表於 2013-11-16 19:37

嗰D時間只有的士
作者: speedpurple0    時間: 2013-11-16 19:48
chris11 發表於 2013-11-16 19:37

的士都可能冇,因為氹仔嗰邊都冇凌晨班次ge船
作者: chris11    時間: 2013-11-16 20:03
speedpurple0 發表於 2013-11-16 19:48
的士都可能冇,因為氹仔嗰邊都冇凌晨班次ge船

唔係,我想落船即時去攞衫先去酒店,大約下午2,3點左右
作者: speedpurple0    時間: 2013-11-16 21:24
搭銀河架發財車喺銀河落行過運動場,唔駛錢
作者: chris11    時間: 2013-11-17 00:02
好近?
作者: speedpurple0    時間: 2013-11-17 03:28
行大概五分鐘
作者: chris11    時間: 2013-11-17 07:27
Thanks
作者: shogikin    時間: 2013-11-18 17:27
makiofai 發表於 2013-10-31 09:37
相對出運動場時, 已是大巫見小巫了.

今年分組起步,應該樽頸位無大問題

作者: chris11    時間: 2013-11-20 08:38
其實澳門半馬比起渣打半馬,邊個困難d?
作者: shogikin    時間: 2013-11-20 09:41
chris11 發表於 2013-11-20 08:38
其實澳門半馬比起渣打半馬,邊個困難d?

差不多吧
一個上橋,一個落隧道

作者: speedpurple0    時間: 2013-11-24 13:10
澳門易跑d,不過如果造時間就香港,因為澳門較少人跑

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2