香港長跑網 - 長跑長友

標題: 「ASICS香港10公里挑戰賽2013」 [打印本頁]

作者: boborambo    時間: 2013-8-16 15:37
標題: 「ASICS香港10公里挑戰賽2013」
「ASICS香港10公里挑戰賽2013」將於2013年11月10日(星期日)假天水圍濕地公園路舉行。本屆賽事名額為6,000人,於8月26日(星期一)正式接受報名,名額有限先到先得,額滿即止。

比賽接受親身、郵寄或網上報名,有興趣報名參加比賽之人士,可於8月26日早上,登入田總網頁www.hkaaa.com 報名參賽。報名表格可由8月26日起於全線運動家或親臨田總辦事處索取,亦可登入田總網頁下載。
作者: queenielty    時間: 2013-8-16 15:52
新界西人士是必跑的.
我一定報~~
作者: patcochoi    時間: 2013-8-16 15:59
謝謝分享!
作者: ryim    時間: 2013-8-16 17:26
去年有去, 今年應該都會
作者: kylo1935    時間: 2013-8-16 17:34
謝謝師兄分享,我應該會報名參加。

KY
作者: mtkdc    時間: 2013-8-17 03:33
年年都有玩,今年點會錯過呀!...多謝分享!
作者: allanakb48    時間: 2013-8-17 12:16
一定要報
作者: bigman    時間: 2013-8-17 14:47
賽事名額為6,000人
作者: boyboybb    時間: 2013-8-17 17:09
可以網上報名,方便,會報名!
作者: chris11    時間: 2013-8-18 13:06
越來越多人
作者: salmon    時間: 2013-8-19 16:26
標題: asics10k 賽
各位跑手,田總搞嘅10k又嚟料啦!!!

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater
作者: salmon    時間: 2013-8-19 16:36
我見田總fb好似有出下星期可以報名

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

作者: bunbun    時間: 2013-8-20 06:00
標題: 2013.11.10 ASICS香港10公里挑戰賽2013
由香港業餘田徑總會(田總)主辦,ASICS冠名贊助,星辰表(香港)有限公司、屈臣氏蒸餾水、運動家及SNICKERS聯合贊助之「ASICS香港10公里挑戰賽2013」將於2013年11月10日(星期日)假天水圍濕地公園路舉行。本屆賽事名額為6,000人,於8月26日(星期一)正式接受報名,名額有限先到先得,額滿即止。

今年大會主題為「突破在一起」,希望每位長跑愛好者能在是次比賽突破個人最佳成績外,亦可以與朋友享受跑步箇中的樂趣。今年再次榮獲ASICS冠名贊助「ASICS香港10公里挑戰賽2013」將沿用寬直的天影路南行線往屯門方向作為起步點,相信跑手們於秋意漸濃的天氣下作賽定必倍感舒暢。

作者: stwilson    時間: 2013-8-22 23:10

that sounds great , 非常期待,不知道紀念品如何?
作者: salmon    時間: 2013-8-23 12:10

岩岩田總fb收到10k出左event tee個樣啦....um.... 個款 ok 啦.....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=397800570324732&set=a.396336737137782.1073741840.328393587265431&type=1&theater

作者: newgaywai    時間: 2013-8-23 21:50

作者: allanakb48    時間: 2013-8-24 09:28
一定要報
作者: Pawda    時間: 2013-8-25 22:55

未參加過Asics 10 km,睇落似乎幾受跑友歡迎,攪到心郁郁想報,但天水圍對住TKO嘅我嚟講真係唔太就腳,請問有咩特別吸引之處?
作者: 柔詠    時間: 2013-8-26 00:41
前年2011都係黃色
作者: smallkoei    時間: 2013-8-26 09:25
ENROLLED~
作者: 雲達大衛    時間: 2013-8-26 09:47
到這一刻還未入到官網~~~-_-!!
作者: kylo1935    時間: 2013-8-26 09:49
雲達大衛 發表於 2013-8-26 09:47
到這一刻還未入到官網~~~-_-!!

Me too.
作者: yeewahkin    時間: 2013-8-26 09:54
依家先reg 到AAA 個log in
仲未報到名
作者: kevinstarlet    時間: 2013-8-26 09:55
已報
作者: goldbergip    時間: 2013-8-26 10:01
完全LOGIN 同報唔到
作者: wlau    時間: 2013-8-26 10:03
攪掂左, 但真係嚇死... SUMBIT 完, 突然彈左句not enough SQL Connection ...
自己係PROGRAMMER 出身.. 一看又真係俾佢玩死..
作者: ericyy    時間: 2013-8-26 10:03
報'ed... 不過個網好慢...
作者: ycasiu    時間: 2013-8-26 10:04
攪掂
作者: wlau    時間: 2013-8-26 10:08
佢應該之前 RESTART 左個SERVER 幾次.. LOGIN 完.. 再去番個網, 又要我再LOGIN 過..
作者: wlau    時間: 2013-8-26 10:13
柔詠 發表於 2013-8-26 00:41
前年2011都係黃色

但前年果間係鮮黃色,
今年睇佢標題D 字同件衫D 色, 似比較偏向泥黃, 有D 近黃綠果邊...
作者: edmond2608    時間: 2013-8-26 10:15
條Link死左未報到....
作者: Thales    時間: 2013-8-26 10:15
wlau 發表於 2013-8-26 10:13
但前年果間係鮮黃色,
今年睇佢標題D 字同件衫D 色, 似比較偏向泥黃, 有D 近黃綠果邊... ...

過左我數仲寫PAY IT NOW.. 唔按啦. 按兩次收兩次錢..
作者: quigonjinn    時間: 2013-8-26 10:19
wlau 發表於 2013-8-26 10:08
佢應該之前 RESTART 左個SERVER 幾次.. LOGIN 完.. 再去番個網, 又要我再LOGIN 過..  ...

請問是否會收到兩封電郵? 一封確認完成過數?
作者: wlau    時間: 2013-8-26 10:25
quigonjinn 發表於 2013-8-26 10:19
請問是否會收到兩封電郵? 一封確認完成過數?

我收到一封ONLY..
佢都話要過完數先算完成.. 但我都過左數.. 我CAP 左SCREEN, 當佢OK
作者: jam13579    時間: 2013-8-26 10:27
有冇Ching/ctse  指教一下個個人網上按鈕係邊度㗎?
我Login 左搵來搵去都搵吾到?thx~
作者: wlau    時間: 2013-8-26 10:30
Thales 發表於 2013-8-26 10:15
過左我數仲寫PAY IT NOW.. 唔按啦. 按兩次收兩次錢..

但俾錢果PART 係另一間過數公司, 你CONFIRM 俾晒CREDIT CARD INFO 同入埋MASTER/VISA SECURITIES CODE(如果有)?
如果係咁, 應該PAY 左, 但如果連這些SCREEN 都無.. 就要再CHECK 下..

你可以去UPDATE PORTFOLIO 果度CHECK 番已報名賽事..佢有寫俾左錢未..

我都見到佢係UPDATE PORTFOLIO 果度寫PAY IT NOW, 但我CAP 埋SCREEN 話PAY左, 所以我唔會再PAY

作者: wlau    時間: 2013-8-26 10:31
jam13579 發表於 2013-8-26 10:27
有冇Ching/ctse  指教一下個個人網上按鈕係邊度㗎?
我Login 左搵來搵去都搵吾到?thx~ ...

就係佢個ASICS 10K 個網頁, 佢上面有個好大既白色AREA, 寫住個人報名...
作者: tango    時間: 2013-8-26 10:41
俾完錢即有一封電郵通知    Your Application is successful. You will receive an Acceptance Letter by POST for your collection of event materials 7 days before the race.
作者: kylo1935    時間: 2013-8-26 10:41
成個朝早等上網報名,等到好累......
作者: Thales    時間: 2013-8-26 10:42
wlau 發表於 2013-8-26 10:30
但俾錢果PART 係另一間過數公司, 你CONFIRM 俾晒CREDIT CARD INFO 同入埋MASTER/VISA SECURITIES CODE(如 ...

同我情況咁似既. 我打埋去銀行話我順利PAY左啦. 但田總果度仲係寫PAY IT NOW, 我當然唔再PAY啦, 相信呢個係田總個網既問題, 感謝解答
作者: Zombie    時間: 2013-8-26 10:42
成功付款
作者: Thales    時間: 2013-8-26 10:43
wlau 發表於 2013-8-26 10:30
但俾錢果PART 係另一間過數公司, 你CONFIRM 俾晒CREDIT CARD INFO 同入埋MASTER/VISA SECURITIES CODE(如 ...

你同我個CASE一樣,相信有好多人都有呢個問題,就係明明比左錢都冇UPDATE到,什至我收唔到EMAIL話我成功比左錢添
作者: kylo1935    時間: 2013-8-26 10:59
終於成功申請並收到確認電郵了。

不過,每個Step都要等一段時間。

希望各位師兄順利報名,到時見!
作者: wlau    時間: 2013-8-26 11:00
Thales 發表於 2013-8-26 10:43
你同我個CASE一樣,相信有好多人都有呢個問題,就係明明比左錢都冇UPDATE到,什至我收唔到EM ...

我打左去田總問.. 佢話會CHECK 完之後覆我, 但佢話可以打去CREDIT CARD 問..
我都打去問左, CARD CENTER 講今朝有一筆150 既交易, 但DETAILS INFO 未有, 所以唔知係唔係俾田總, 但我今朝得佢這筆交易, 所以應該係..

作者: Ziramas    時間: 2013-8-26 11:14
very heavy traffic, still cannot load the page
作者: wlau    時間: 2013-8-26 11:24
Ziramas 發表於 2013-8-26 11:14
very heavy traffic, still cannot load the page

我同一時間開左三個唔同BROWSER (IE, CHROME , AND FIREFOX),  不停咁 RELOAD..直得出到LOGIN PAGE..
作者: kylo1935    時間: 2013-8-26 11:25
每進入一個新的page,都要等兩至三分鐘,真的要好有耐性,但在工作環境,又不是很方便。

有些無奈......
作者: believew    時間: 2013-8-26 11:30
報名都要跑耐力
作者: 雲達大衛    時間: 2013-8-26 11:41
終於攪掂了!! ^_^
作者: daniel0415    時間: 2013-8-26 11:44
其實唔駛太緊張,自Ascis取代N牌之後,此賽事報名冇快full的,遲啲報一樣報到。
作者: fowler23    時間: 2013-8-26 11:54
攪足兩個半鐘,點解每次網上報名都是這樣。
作者: wlau    時間: 2013-8-26 12:08
daniel0415 發表於 2013-8-26 11:44
其實唔駛太緊張,自Ascis取代N牌之後,此賽事報名冇快full的,遲啲報一樣報到。 ...

上次都三, 四粒鐘左右FULL 左...
作者: mic    時間: 2013-8-26 12:50
我都報咗
作者: wilson.mevcc    時間: 2013-8-26 12:56
已報,到時見!
作者: ktluk    時間: 2013-8-26 13:02
Applied
作者: suniebo    時間: 2013-8-26 13:07
比賽時間 x 2 , 報到
作者: 立花道雪    時間: 2013-8-26 13:13
報左
作者: eternity    時間: 2013-8-26 13:21
報左 x 2
作者: rexleung    時間: 2013-8-26 13:24
襯食飯時間偷雞上網成功報名了
作者: jam13579    時間: 2013-8-26 13:25
個比$的網真係有問題。。。明明比左$又話我未比
打埋去卡中心問已確認有$150 交易
已寄依貓。。。等回覆。
作者: FYL    時間: 2013-8-26 13:26
Finally
作者: Don    時間: 2013-8-26 13:27
已報,大家加油
作者: Pawda    時間: 2013-8-26 13:28
jam13579 發表於 2013-8-26 10:27
我Login 左搵來搵去都搵吾到?thx~ ...

點解我一入Acsis個網頁佢就自動log out咗?
作者: Pawda    時間: 2013-8-26 13:52
Pawda 發表於 2013-8-26 13:28
點解我一入Acsis個網頁佢就自動log out咗?

我要經呢條link至入到去報名,唔怪得之成朝都唔見有得報名!

http://www.hkaaa.com/listing.php ... mid=149&ac_id=5
作者: bunbun    時間: 2013-8-26 14:06
大家可以預期香港馬拉松的報名, 才是最大挑戰
作者: wlau    時間: 2013-8-26 14:10
Pawda 發表於 2013-8-26 13:52
我要經呢條link至入到去報名,唔怪得之成朝都唔見有得報名!

http://www.hkaaa.com/listing.php?type=ga ...

佢好白痴.....
我LOGIN 完, 佢去左https
咁D 人再CHECK 番個報名PAGE,
佢又變番http, 所以就一路LOOP 死左...
佢要你一係全https 入, 一係全部http 入先得...
作者: wlau    時間: 2013-8-26 14:10
bunbun 發表於 2013-8-26 14:06
大家可以預期香港馬拉松的報名, 才是最大挑戰

唔駛預期, 年年都係咁既啦..
作者: colonelbruce    時間: 2013-8-26 14:13
報到, 搞掂..收到  e-mail confirmation....  btw... 報果時 load 左好耐
作者: colonelbruce    時間: 2013-8-26 14:14
wlau 發表於 2013-8-26 14:10
唔駛預期, 年年都係咁既啦..

好彩我公司參加中小企盃.. 公司幫我地報埋名. 仲比埋錢
作者: samuelw    時間: 2013-8-26 14:16
十一點報咗
作者: smallkoei    時間: 2013-8-26 14:47
tango 發表於 2013-8-26 10:41
俾完錢即有一封電郵通知    Your Application is successful. You will receive an Acceptance Letter by  ...

我比左,但無收過email
作者: JIMTSE    時間: 2013-8-26 14:51
好彩喺灣仔運動場取選手包,唔駛好似舊年咁去到咁遠,對於新界西朋友絕對係好事。
作者: wlau    時間: 2013-8-26 15:16
smallkoei 發表於 2013-8-26 14:47
我比左,但無收過email

佢會有一封E-MAIL , 話叫你俾錢, 但已經有REF NUMBER, 你連果封都無就可能有問題..
田總D 人同我講, 只要我無重覆報名, 有REF NUMBER, 基本上就等於報左名..

作者: wlau    時間: 2013-8-26 15:18
JIMTSE 發表於 2013-8-26 14:51
好彩喺灣仔運動場取選手包,唔駛好似舊年咁去到咁遠,對於新界西朋友絕對係好事。 ...

我點都覺得, 應該係旺角大球場OR 隔離既界限街運動就最好..
因為中心區, 就算我D 港島人都覺得好D.. 去到灣仔運動場, 大西北D 人都一樣好唔就腳..
作者: deltsmaster    時間: 2013-8-26 15:21
done~ ~~see all of u at that day!!!Y(^_^)Y
作者: deltsmaster    時間: 2013-8-26 15:23
大把位。瞓醒報就ok
作者: jam13579    時間: 2013-8-26 15:24
已收到田總回覆$已收~今次效率抵讚~
作者: Ziramas    時間: 2013-8-26 15:32
Finally done.  See you.
作者: Ziramas    時間: 2013-8-26 15:33
wlau 發表於 2013-8-26 11:24
我同一時間開左三個唔同BROWSER (IE, CHROME , AND FIREFOX),  不停咁 RELOAD..直得出到LOGIN PAGE.. ...

Done, thank you.
作者: salmon    時間: 2013-8-26 16:28
我都報左啦
作者: chowsmile    時間: 2013-8-26 16:52
剛剛報左
作者: fung1006    時間: 2013-8-26 17:39
已報,到時見
作者: toffeerabbit    時間: 2013-8-26 19:26
已報名.  3/11 10/11 & 17/11 都有比賽, 唔知應唔應付到.   
作者: boyboybb    時間: 2013-8-26 19:36
已報名!
作者: boborambo    時間: 2013-8-26 20:05

已報名!

作者: martin25    時間: 2013-8-26 20:24
已成功報名
作者: smallkoei    時間: 2013-8-26 20:57
wlau 發表於 2013-8-26 15:16
佢會有一封E-MAIL , 話叫你俾錢, 但已經有REF NUMBER, 你連果封都無就可能有問題..
田總D 人同我講, 只要 ...

我問左creditcard 係收左$
作者: Insider    時間: 2013-8-26 21:06
我都報咗, 到時見!
作者: sksk.chan    時間: 2013-8-26 21:41

已報,到時見

作者: 阿聰    時間: 2013-8-26 21:46
既然支持左呢個比賽咁多年,今年繼續參與,到時見。
作者: wlau    時間: 2013-8-26 22:06
smallkoei 發表於 2013-8-26 20:57
我問左creditcard 係收左$

咁OK LA, 其實你入番田總個網, 會見到自己已報賽事.. 可以睇報唔報到..
作者: victoryam    時間: 2013-8-26 22:18
名已報!
作者: Hennatalk    時間: 2013-8-26 22:22
有想過唔跑,因為剛復跑,狀態很差。但好似好熱鬧啊,報名啦!希望不會唔夠氣啦!
作者: smallkoei    時間: 2013-8-26 22:51
wlau 發表於 2013-8-26 22:06
咁OK LA, 其實你入番田總個網, 會見到自己已報賽事.. 可以睇報唔報到..

個staus 係Under Process,同埋又出現pay it now!我估應該無問題
作者: JohnNHL    時間: 2013-8-26 23:24
係呀。上年一個星期後都無話爆
作者: ieni    時間: 2013-8-26 23:53
報左名...
作者: doraemon2151    時間: 2013-8-27 00:02
名已報
作者: wlau    時間: 2013-8-27 00:11
smallkoei 發表於 2013-8-26 22:51
個staus 係Under Process,同埋又出現pay it now!我估應該無問題

我都係咁, 但田總打來話我報左..(因為今朝打去問佢..)
作者: wwwdragon2    時間: 2013-8-27 00:29
報左名..!!
作者: mtkdc    時間: 2013-8-27 10:56
終於報到名了!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2