香港長跑網 - 長跑長友

標題: 挑戰組及全馬一組已FULL... [打印本頁]

作者: wlau    時間: 2013-10-15 09:34
標題: 挑戰組及全馬一組已FULL...
網上APPLY 得番全馬2 組, 想報既師兄好快啦...
作者: Primart    時間: 2013-10-15 09:51
網上所有全馬名額已滿, 秒殺了!
作者: wowodog    時間: 2013-10-15 10:03
太利害啦
作者: wlau    時間: 2013-10-15 10:04
入英文版啦.. 英文版仲可以報全馬2組啊..
作者: beckhamlai    時間: 2013-10-15 10:09
all are full now!
作者: wlau    時間: 2013-10-15 10:14
連英文版都FULL 埋囉..
作者: wlau    時間: 2013-10-15 10:18
英文版係大約 10:10 左右FULL, 根據我張圖(唔知我CAP 之前有幾耐係咁既情況), 但尤我CAP 開始最少中間有成差不多廿分鐘係中, 英文版份額分野(中間有幾多個客額就無從得知)..
作者: fowler23    時間: 2013-10-15 10:25
以前仲可以慢慢想,呢幾年開始,一出就要佈。
作者: wlau    時間: 2013-10-15 10:32
fowler23 發表於 2013-10-15 10:25
以前仲可以慢慢想,呢幾年開始,一出就要佈。

其實全世界都係咁..
上年太魯閣又係兩個鐘內20000 個額全FULL, 所以今年先玩抽籤..
今年既沖繩那霸馬拉松, 又係半日就全部FULL 晒..
越來越多人跑馬...
作者: awolswat    時間: 2013-10-15 12:19
好似當年買iphone咁要鬥快!
作者: allanakb48    時間: 2013-10-15 14:21
其實多d名額,做就雙贏局面,唔明點解有限人數?
作者: wlau    時間: 2013-10-15 14:37
allanakb48 發表於 2013-10-15 14:21
其實多d名額,做就雙贏局面,唔明點解有限人數?

咁太多人又難CONTROL,  .. 尤其係全馬, 佢最少要俾五至六小時比賽時間, 如果再分多幾組, 個比賽時間可能會攪到下午, 2, 3 點, 天氣好不利跑手, 就算台灣咁多人, 佢個太魯閣半馬同全馬加埋都係得二萬個額... 上年出現同香港既幾小時全FULL 既情形, 而令到佢今年要玩抽籤......
所以全馬再加額都未必著數..
反而半馬同10K 加額都仲好D.... 因為半馬就算分多一, 二組, 半小時出發, 都係加多一小時ONLY..個比賽時間都仲可以按制係中午前結束....

作者: ChowChow    時間: 2013-10-16 00:18
原來香港已經咁多人跑全馬,證明長跑普及了, 實在可喜

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2