香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2014.4.20 日本長野馬拉松 (26/OCT 開始報名) [打印本頁]

作者: lewischan    時間: 2013-10-21 15:55
標題: 2014.4.20 日本長野馬拉松 (26/OCT 開始報名)

http://www.naganomarathon.gr.jp/

作者: makiofai    時間: 2013-10-21 16:47
嘩, 落緊雪跑, 勁!
作者: divejy    時間: 2013-10-21 16:52
要五小時內完成
作者: 馬交餅    時間: 2013-10-27 20:49
落住雪跑,好刺激咁呀!
作者: kf    時間: 2013-10-27 22:05
18/4 ~ 21/4  4日長假期
作者: Etudiante    時間: 2013-10-28 18:46
呢個比賽上屆冠軍係 -- 川內優輝
http://www.naganomarathon.gr.jp/history/history3.html
作者: Pepe    時間: 2013-10-28 21:17
長野馬拉松是小弟唯一想再去的外地賽事!
作者: IrisLai    時間: 2013-10-29 13:56
正, 可以請1至2日便可以去4-5日跑連玩... 有冇ctse/ ching 想去. 可以pm 我. Thanks!
作者: 柔詠    時間: 2013-10-29 20:16
撞公眾假期? high season ?
遲下11-5後先報可行嗎,,等埋名古屋半馬抽韱結果, 抽不中轉plan
作者: Anthony    時間: 2013-10-31 13:13
我同十多位同事報了
作者: Anthony    時間: 2013-10-31 13:15
Pepe 發表於 2013-10-28 21:17
長野馬拉松是小弟唯一想再去的外地賽事!

pepe係咪去過長野,想知多d交通住宿安排。可否提供一些資訊?
作者: 炒炒    時間: 2013-10-31 15:11
Anthony 發表於 2013-10-31 13:15
pepe係咪去過長野,想知多d交通住宿安排。可否提供一些資訊?

我都考慮緊

交通就

一般就飛東京. JR 去 長野
又或者飛名支屋 再 轉 JR
作者: 柔詠    時間: 2013-10-31 18:01
炒炒 發表於 2013-10-31 15:11
我都考慮緊

交通就

易報,,,未滿?
作者: Pepe    時間: 2013-10-31 18:41
Anthony 發表於 2013-10-31 13:15

交通:以JR special pass 最經濟,可乘坐機鉄Nex、JR關東全線、新幹線(直達長野)
            長野車站到起㸃及終點返長野車站不用擔心,大會會安排。由長野車站去Expo可以試試行路,約20分鐘左右,雖然大會又有專車,不過我見到多數都係D阿伯伯坐。
             建議您將行程需要的火車資料打印在 Excl 表中,包括:車號、開車時間、到達時間、起點及目的地等,買pass 時交車站人員一併預留。詳情可以到旅遊網站抓文。
住宿:大會安排的不會太貴,而且比較近車站,但又稍微舊一點,不過都可以接受。如果打算自己找,可以3個月前才上網找。不過長野市唔係好大,唔近車站都不會行太遠。
回答匆忙,有問題再研究。

作者: alenhui    時間: 2013-11-1 09:19
報左名同老婆去。日本中部我未去過,想問從東京或名古屋出發去長野,適合自駕游嗎?長野市內建議自駕嗎?
作者: 炒炒    時間: 2013-11-1 11:41
柔詠 發表於 2013-10-31 18:01
易報,,,未滿?

我唔太肯定.

睇返 2013 年
參加人數係 9068人
(即係唔滿?)

但係我剛剛玩佢個報名
日本人本土用既報名 System Show 滿咗 (官方面書話 9000 名額 26 分滿咗)
但係外國人用既報名 System 又畀我填資料
作者: Anthony    時間: 2013-11-1 15:22
Pepe 發表於 2013-10-31 18:41
交通:以JR special pass 最經濟,可乘坐機鉄Nex、JR關東全線、新幹線(直達長野)
            長野車站 ...

多謝資料。
我訂左長野大都會飯店,應該近車站。
作者: Pepe    時間: 2013-11-1 19:44
alenhui 發表於 2013-11-1 09:19
報左名同老婆去。日本中部我未去過,想問從東京或名古屋出發去長野,適合自駕游嗎?長野市內建議自駕嗎? ...

長野市其實不大,我行路都差不多行得哂。新幹線太方便,除非您好愛駕駛啦。

作者: 柔詠    時間: 2013-11-2 08:29
11-5之後先決定報不報.....都想去日本中部玩
作者: kenkum    時間: 2013-11-2 10:41
Anthony 發表於 2013-10-31 13:13
我同十多位同事報了

Yeah, 好期待!
作者: 柔詠    時間: 2013-11-2 13:38
kenkum 發表於 2013-11-2 10:41
Yeah, 好期待!

是否不用等抽韱...即網上申請即知有無?
作者: 炒炒    時間: 2013-11-3 15:21
炒炒 發表於 2013-11-1 11:41
我唔太肯定.

睇返 2013 年

補充少少. 我估計佢本土同外國人係分開兩條隊. 因為佢本土 Full 咗但我仲報到名

作者: 炒炒    時間: 2013-11-4 15:11
Pepe 發表於 2013-11-1 19:44
長野市其實不大,我行路都差不多行得哂。新幹線太方便,除非您好愛駕駛啦。
...

長野玩唔玩到四日?

作者: Pepe    時間: 2013-11-4 20:33
我今年長野馬拉松都係玩咗四日,包括2日長野市(連跑馬),1日松本市,1日輕井澤。
作者: 柔詠    時間: 2013-11-4 22:06
今年撞複活節,會貴d ?
作者: 小力奇    時間: 2013-11-6 02:05
剛看見有得報名便立刻報名了......會多上來跟進跟進
作者: 炒炒    時間: 2013-11-6 09:35
炒炒 發表於 2013-11-3 15:21
補充少少. 我估計佢本土同外國人係分開兩條隊. 因為佢本土 Full 咗但我仲報到名
...
小力奇
酒店開始有訂房了嗎???  發表於 7 小時前

應該有, 不過我未定行程, 未攪.

作者: makiofai    時間: 2013-11-9 22:25

我已查過附近啲酒店19號都好爆, 有冇人可以分享一下經驗, 大會是否將會安排幾時有酒店訂呢, 請分享.
作者: 炒炒    時間: 2013-11-12 16:41
makiofai 發表於 2013-11-9 22:25
我已查過附近啲酒店19號都好爆, 有冇人可以分享一下經驗, 大會是否將會安排幾時有酒店訂呢, 請分享. ...

跟據大會網頁, 十二月中先有資料.
作者: makiofai    時間: 2013-11-12 17:38
炒炒 發表於 2013-11-12 16:41
跟據大會網頁, 十二月中先有資料.

希望有妥善安排啦
作者: allanakb48    時間: 2013-11-22 22:21
無酒店點算呢??
作者: 炒炒    時間: 2013-11-25 15:42
makiofai 發表於 2013-11-12 17:38
希望有妥善安排啦

http://www.naganomarathon.gr.jp/stay_transport/index.html
作者: makiofai    時間: 2013-11-27 14:35
炒炒 發表於 2013-11-25 15:42
http://www.naganomarathon.gr.jp/stay_transport/index.html

請問點解入唔到呢, 都入左 id 同password 了
作者: 炒炒    時間: 2013-11-27 14:40
makiofai 發表於 2013-11-27 14:35
請問點解入唔到呢, 都入左 id 同password 了

12月14日(土)正午12:00 開始
作者: makiofai    時間: 2013-11-27 15:23
炒炒 發表於 2013-11-27 14:40
12月14日(土)正午12:00 開始

唔該晒
作者: makiofai    時間: 2013-11-30 03:49
Pepe 發表於 2013-11-4 20:33
我今年長野馬拉松都係玩咗四日,包括2日長野市(連跑馬),1日松本市,1日輕井澤。 ...

請問有冇行程資料可以分享亠下呢, 謝謝
作者: Pepe    時間: 2013-12-1 17:40
makiofai 發表於 2013-11-30 03:49
請問有冇行程資料可以分享亠下呢, 謝謝

其實小弟旅遊,通常都冇乜編行程,只是隨意罷了。不過,酒店方面,我就住了兩晚長野市、一晚輕井沢。第一日通常check-in完都天黑,第二日去 Expo 報到,跟著去松本,第三日跑馬,跟著去輕井沢投宿,第四日在輕井沢內走走,下午經東京返港。
作者: heiwat    時間: 2013-12-5 01:01
Anthony 發表於 2013-11-1 15:22
多謝資料。
我訂左長野大都會飯店,應該近車站。

請問Anthony兄你在那裏訂長野大都會飯店? 我們也有興趣, 可否介紹給我. Thanks!
作者: Anthony    時間: 2013-12-5 10:42
heiwat 發表於 2013-12-5 01:01
請問Anthony兄你在那裏訂長野大都會飯店? 我們也有興趣, 可否介紹給我. Thanks! ...

我在agoda訂了7間房,不過現時已滿,可能要問旅行社了,或者訂較遠的酒店。
作者: wongkel    時間: 2013-12-9 14:45
已報名了,不過乜都未book。

作者: Pepe    時間: 2013-12-9 18:44
剛剛問過機票價錢,因為復活節関係,比平時貴一倍。
作者: heiwat    時間: 2013-12-10 15:59
Anthony 發表於 2013-12-5 10:42
我在agoda訂了7間房,不過現時已滿,可能要問旅行社了,或者訂較遠的酒店。 ...

OH ! 明白,謝謝你,已經太遲了,現在附近的酒店已滿,看來要等大會酒店吧!
作者: 炒炒    時間: 2013-12-10 16:11
Pepe 發表於 2013-12-9 18:44
剛剛問過機票價錢,因為復活節関係,比平時貴一倍。

見到咁貴我都未買
作者: lichihong    時間: 2013-12-14 12:37

各位師兄師姐, 大會酒店已開始報名

酒店資料及收費
酒店位置

作者: 炒炒    時間: 2013-12-16 08:50
lichihong 發表於 2013-12-14 12:37
各位師兄師姐, 大會酒店已開始報名

酒店資料及收費

Thx

請問知唔知有冇 Mark 高到?

又請問張 Form Organization 係填咩?
作者: 炒炒    時間: 2013-12-16 08:54
炒炒 發表於 2013-12-16 08:50
Thx

請問知唔知有冇 Mark 高到?

噢, 原來知得太遲
Full booked
作者: heiwat    時間: 2013-12-16 15:39
炒炒 發表於 2013-12-16 08:54
噢, 原來知得太遲
Full booked

你可以試下Email比佢地問下重有無房,我星期六訂果時,訂左四間房, 點知訂第五間時Full左,我即刻Email比佢地, 今日早上已幫我訂多左一間啦 ^^v
作者: 炒炒    時間: 2013-12-16 16:54
heiwat 發表於 2013-12-16 15:39
你可以試下Email比佢地問下重有無房,我星期六訂果時,訂左四間房, 點知訂第五間時Full左,我即刻Email比 ...

你指 Send e-mail 畀酒店定負責酒店個間旅行社?

後者我已 Send e-mail 但未收到回覆.

Thanks
作者: 炒炒    時間: 2013-12-17 13:58
覆咗我

In fact, our room block of 19th April has been sold out and all hotels in Nagano City are fully booked.
We will have some hotels ready for foreign runners by 20th December.
Hotels are planed to be near by Nagano city and will be a package with direct transportation to starting point on the morning of race day.

不過我都做定最壞打算住東京坐夜行巴士.
作者: 小力奇    時間: 2013-12-19 17:05
我也收到同一回覆,明天看看有咩酒店先得!

作者: 炒炒    時間: 2013-12-20 13:08

https://mice.jtbgmt.com/naganoma ... ad.aspx?m=10&k=1107,3
作者: 小力奇    時間: 2013-12-20 14:47
炒炒, 我可能坐夜行巴士算, 你有乜打算???
作者: 炒炒    時間: 2013-12-20 15:18
小力奇 發表於 2013-12-20 14:47
炒炒, 我可能坐夜行巴士算, 你有乜打算???

仲諗緊.

Plan A. 夜晚十點五十分坐通宵巴士去
1. 住宿平 D
2. 唔駛搬酒店
3. 車程長, 可能唔夠精神
7. 得半日左右遊覽

Plan B. 住大會安排住宿 (有溫泉又有 Box Breakfast)
1. 住宿貴幾倍
2. 要轉幾次酒店
3. 直接大會車去到起點
4. 住宿附近人煙稀少. 晚餐都要酒店食
5. 有溫泉
6. 去酒店個程都有難度.
7. 拿住行李唔方便遊覽

本來想係長野玩幾日, 現在可能都係附近跑完行半日算.

作者: 小力奇    時間: 2013-12-20 17:14
炒炒 發表於 2013-12-20 15:18
仲諗緊.

Plan A. 夜晚十點五十分坐通宵巴士去

我見成兩萬YEN,不如跑完就回程仲好, 如果你有此打算睇下會否一齊坐車由東京過去, 回程就自便啦當然, 我跑得慢又加上要回東京交人
作者: 炒炒    時間: 2013-12-20 23:32
小力奇 發表於 2013-12-20 17:14
我見成兩萬YEN,不如跑完就回程仲好, 如果你有此打算睇下會否一齊坐車由東京過去, 回程就自便啦當然, 我跑 ...

好提議
作者: 小力奇    時間: 2013-12-21 09:40
炒炒 發表於 2013-12-20 23:32
好提議

我地遲些再安排啦, 尋晚睇左有D巴士2430在新宿上車, 去到長野東口都係0530, 價錢為2000-4000左右(海鮮價),不過未有四月十九日的班次
作者: 炒炒    時間: 2013-12-21 17:08
但係選手包打算點拿?
作者: 小力奇    時間: 2013-12-21 23:34
可能要問大會可否當天早些到會場取
作者: 小力奇    時間: 2013-12-27 15:01
炒炒 發表於 2013-12-21 17:08
但係選手包打算點拿?

已電郵大會問問, 等待佢地回覆
作者: makiofai    時間: 2013-12-30 15:25
我都會去, 不過係大節搞真係咩都好鬼貴, 仲要個city好細, 酒店都唔多間. 我機票都仲未有著落.
作者: 炒炒    時間: 2013-12-30 15:30
makiofai 發表於 2013-12-30 15:25
我都會去, 不過係大節搞真係咩都好鬼貴, 仲要個city好細, 酒店都唔多間. 我機票都仲未有著落.  ...

報個時以為復活節假唔駛請假夠正啦,

之後就發覺乜都貴一貴 Haha

作者: 小力奇    時間: 2014-1-6 14:45
官方唔回覆我即日取號碼布問題呀!!!
作者: luhui    時間: 2014-1-6 17:12
小力奇 發表於 2014-1-6 14:45

2011年跑過, 我只猜大會不一定可以或願意當天安排這個, Ching.
作者: 炒炒    時間: 2014-1-6 17:36
小力奇 發表於 2014-1-6 14:45

時間尚早, Worst case 我報佢個 Package 又或者我早一日過去行一轉幫師兄拿埋.
作者: 柔詠    時間: 2014-1-6 19:21
請問是否未爆滿?
官網話報名period 可以至1月尾....
作者: 炒炒    時間: 2014-1-6 22:51
柔詠 發表於 2014-1-6 19:21
請問是否未爆滿?
官網話報名period 可以至1月尾....

Deadline 係二月廿八日. 應該未滿
作者: 柔詠    時間: 2014-1-7 09:34
Good ...錦2月頭先決定玩不玩這馬 / 5月其他東南亞馬...
作者: Samuel    時間: 2014-1-7 10:29
炒炒 發表於 2014-1-6 17:36
時間尚早, Worst case 我報佢個 Package 又或者我早一日過去行一轉幫師兄拿埋.

As we have booked the offical hotels near the nagano station, we may able to help you to collect the runner package and then give to you on the race day la......
作者: Samuel    時間: 2014-1-7 10:44
By the way, I have booked a room 上田 (3 mins from 上田 station)..... The room can fit for 5 ppl....
We haven't finalized our planning yet but surely we will have spare room available for you...
'上田温泉ホテル祥園'
作者: 炒炒    時間: 2014-1-7 12:19
Samuel 發表於 2014-1-7 10:29
As we have booked the offical hotels near the nagano station, we may able to help you to collect t ...

Thx,

I haven't finalized my plan yet.

作者: 柔詠    時間: 2014-1-7 13:02
Official hotel 是否比其他平hotel / 民宿貴好多?勝在方便,近?
作者: Samuel    時間: 2014-1-7 13:41
柔詠 發表於 2014-1-7 13:02
Official hotel 是否比其他平hotel / 民宿貴好多?勝在方便,近?

Originally those offical hotels most are in the nagano city .... I reserved few rooms for the hotel near Nagano Station.....The prize is fair not esp expensive....

Howeer I booked in the beginning but still cannot get enough rooms as we have few ppl....

I think now the offical hotels available for foreigner are pretty expensive.... and not easy to access.... the only advantage is the transportation arrangement from the hotel to the race start point..........

Now even 上田 doesn't have any room avaiable for the hotel near station............ From 上田, taking train to Nagano station is around 15mins.......

作者: 炒炒    時間: 2014-1-7 16:23
Samuel 發表於 2014-1-7 13:41
Originally those offical hotels most are in the nagano city .... I reserved few rooms for the hote ...

我其實見上田東橫有 Room, 不過非會員只可三個月前 Book 房

Official 既 Hotel 有兩款
一款係長野站附近, 價錢合理不過已 Full

一款係山旮旯貴好多 (但有溫泉), 有旅遊巴直車你去起點. 仲有得幫你運埋行李去長野站附近.
不過真係貴好多

作者: luhui    時間: 2014-1-7 16:41
各位, 長野市酒店不多, 要早決定.
2010年小弟就報了名但訂不到酒店, 最後要住須坂的民宿 (長電沿線).

作者: 炒炒    時間: 2014-1-7 23:49
luhui 發表於 2014-1-7 16:41
各位, 長野市酒店不多, 要早決定.
2010年小弟就報了名但訂不到酒店, 最後要住須坂的民宿 (長電沿線).
...

Thanks for remind

作者: 小力奇    時間: 2014-1-8 00:15
Samuel 發表於 2014-1-7 13:41
Originally those offical hotels most are in the nagano city .... I reserved few rooms for the hote ...

已收到官方回覆, 佢O既答案係NO
其實都預左, 如果我地又真係訂不到近D的酒店而有師兄真係方便代取, 真是十分感激...

作者: 小力奇    時間: 2014-1-8 00:16
炒炒 發表於 2014-1-7 23:49
Thanks for remind

其實都預左, 如果我地又真係訂不到近D的酒店而有師兄真係方便代取, 你依家有無其他好提議?

作者: Samuel    時間: 2014-1-8 09:58
小力奇 發表於 2014-1-8 00:16
其實都預左, 如果我地又真係訂不到近D的酒店而有師兄真係方便代取, 你依 ...

上田東橫有 Room, 不過非會員只可三個月前 Book 房
Tokyo Inn in 上田 still has rooms but it cannot be booked for non-member until 19Jan.  You may try to book on 19 Jan.  If still cannot book it, you may consider to share room (either in Nagago City or 上田
) with us.  Or we can help you collect the runner package and then pass to you on the race day lor...
作者: 炒炒    時間: 2014-1-8 11:42
Samuel 發表於 2014-1-8 09:58
上田東橫有 Room, 不過非會員只可三個月前 Book 房
Tokyo Inn in 上田 still has rooms but it cannot be ...

我想我多數會 Book 上田東橫, 或 19 號睇吓長野 sun route hotel 有冇房.
不過我咪想到上田住幾多日
作者: 小力奇    時間: 2014-1-8 23:30
我也等等19號先!!!
多謝!

作者: 炒炒    時間: 2014-1-15 13:04
大會網頁加咗資料

April 19 (Sat)
10:00-20:00 Registration at the Nagano-shi Wakasato ‘BIG HAT’.
Registration will be made at the ‘BIG HAT ’Nagano-shi, which is located 7 min. by bus from JR Nagano Station (East Exit). Shuttle buses are available between 9:30 – 20:30 at JPY200 per person one way or JPY400 roundtrip. Free English city maps are available at the Information Desk at the station.

* No registration is accepted on April 20 (Sun)
April 20 (Sun)
08:30 Start of the race
16:00-17:30 Farewell Party at Hotel Metropolitan Nagano

Starting Point is located about 15 min. walk from JR Kitanagano Station, which is the first stop from Nagano Station, ride by JR train Shin-etsu line or Iiyama line from Nagano Station. Free ticket will be handed to athletes on April 19

Shuttle buses are available from the Finishing Point to JR Nagano Station East Exit .
Free bus ticket will be handed to athletes on April 19.
作者: 小力奇    時間: 2014-1-17 15:36
炒炒 發表於 2014-1-8 11:42
我想我多數會 Book 上田東橫, 或 19 號睇吓長野 sun route hotel 有冇房.
不過我咪想到上田住幾多日 ...

如果你十九號BOOK房, 一個人去, 不如預埋我BOOK雙人房好嗎??我見單人房已無禁煙房...

作者: 炒炒    時間: 2014-1-17 17:26
小力奇 發表於 2014-1-17 15:36
如果你十九號BOOK房, 一個人去, 不如預埋我BOOK雙人房好嗎??我見單人房已無禁煙房...

...

佢雙人房都係得返一間, 雙床房冇晒, 單人房仲有好多
夾房我冇乜所謂, 你 Book?

By the way, 我仲有 Second plan 個晚瞓網巴.

作者: 小力奇    時間: 2014-1-18 02:07
炒炒 發表於 2014-1-17 17:26
佢雙人房都係得返一間, 雙床房冇晒, 單人房仲有好多
夾房我冇乜所謂, 你 Book?

訓網吧又點玩法?
作者: 炒炒    時間: 2014-1-18 22:13
小力奇 發表於 2014-1-18 02:07
訓網吧又點玩法?

http://www.kaikatsu.jp/cgi-bin/c ... egory3_2=hokuriku_2

http://www.cafepla.net/charge.html
作者: 小力奇    時間: 2014-2-11 13:17
買左夜行巴士, 果日跑完會四圍行陣, 去埋PARTY再回東京
作者: 炒炒    時間: 2014-2-11 15:14
Course Video
頭 10K
[youtube]Xcb3cwjGbNk[/youtube]

10K ~ 20K
[youtube]XlbIi1hgAs0[/youtube]

20K ~ 30K
[youtube]p2O9ya6NGEI[/youtube]

30K ~ 終點
[youtube]HLnQ0GDKAoc[/youtube]

作者: 小力奇    時間: 2014-2-12 10:46

Add oil!!
作者: 炒炒    時間: 2014-2-19 11:50
Course Map

作者: makiofai    時間: 2014-2-20 15:19
我想問party 值得去嗎?

作者: 小力奇    時間: 2014-2-20 15:42
makiofai 發表於 2014-2-20 15:19
我想問party 值得去嗎?

只知海外跑手不用收費, 去睇下無妨啦!
作者: 炒炒    時間: 2014-2-20 15:45
小力奇 發表於 2014-2-20 15:42
只知海外跑手不用收費, 去睇下無妨啦!

我呢 D 住得稍遠既, 唔知點 Hea 幾個鐘

作者: 小力奇    時間: 2014-2-20 16:40
炒炒 發表於 2014-2-20 15:45
我呢 D 住得稍遠既, 唔知點 Hea 幾個鐘

當然是一齊Join埋遊下長野啦!!!

作者: 柔詠    時間: 2014-2-26 10:04
急問....長野仲有無團 / 滿額未, 因為老虎突然站復活節4曰红日可以旅行
作者: 炒炒    時間: 2014-2-26 12:13
柔詠 發表於 2014-2-26 10:04
急問....長野仲有無團 / 滿額未, 因為老虎突然站復活節4曰红日可以旅行

應該仲有得報.
但住宿就有點緊張

長野市應該幾難找到地方住
最近收到大會既 E-mail, 佢話會幫選手找住宿, 但最近都要去到 Komoro

當然你也可以選住東京再坐通宵巴士去長野, 跑完返東京.
作者: 柔詠    時間: 2014-2-26 15:20
剛剛上網報了...但機票+酒店等多幾曰先搞
作者: makiofai    時間: 2014-2-26 22:24
炒炒 發表於 2014-2-26 12:13
應該仲有得報.
但住宿就有點緊張

我睇完你link 上去嗰幾條course 片, 好似唔係咁多水站, 仲有我要跑幾多先會喺主人群中呢.
作者: 炒炒    時間: 2014-2-27 14:21
makiofai 發表於 2014-2-26 22:24
我睇完你link 上去嗰幾條course 片, 好似唔係咁多水站, 仲有我要跑幾多先會喺主人群中呢. ...

咁又唔係 Wor
根據佢張 Couse Map

16 個水站, 平均唔夠 3K 就有一個

登錄/註冊後可看大圖

作者: jyew    時間: 2014-3-4 13:20
full 佐lu...
作者: 柔詠    時間: 2014-3-4 15:07
2-28 dead line

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2