香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2008.12.14 - 大埔體育會10公里賽 [打印本頁]

作者: randyip    時間: 2008-10-31 21:20
標題: 2008.12.14 - 大埔體育會10公里賽
Start: 14/12/2008 - 9:00am

End: 14/12/2008 - 12:00pm

Route: Tai Po Waterfront Park to Hong Kong Science Park, and back
Fee: $60~$80 + $100 (Chip Deposit)
(Race details and entry form in Chinese only)
路線: 大埔海濱公園>香港科學園>大埔海濱公園
費用: $60~$80 + 晶片按金$100
http://www.tpsa.org.hk/event20081214/event20081214_appform.pdf

http://www.tpsa.org.hk/event20081214/event20081214_guide.pdf

http://www.tpsa.org.hk/event20081214/event20081214_map.pdf

作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-31 21:51
又一場..........12月都好FULL下
作者: 臭男人    時間: 2008-11-15 00:44
我都差唔多個個星期都有
作者: saki    時間: 2008-11-15 09:54
剛寄信報名了..........
作者: MJ576    時間: 2008-11-15 22:19
原帖由 saki 於 2008-11-15 09:54 發表
剛寄信報名了.........." />" />

x2

Saki ching,  到時見喇
作者: blurmax    時間: 2008-11-15 22:28
I've enrolled Southern District Beach Run already

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-15 22:31
作者: MJ576    時間: 2008-11-15 23:04
原帖由 blurmax 於 2008-11-15 22:28 發表
I've enrolled Southern District Beach Run already

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

咁就要各自 Add Oil la !
作者: Gills    時間: 2008-11-19 11:13
又一場主場比賽, 04年10K PB就係尼個比賽走到好時間, 希望跑到接近既時間, 又一場叫吓糊先.
作者: chaos576    時間: 2008-11-20 15:54
參加左兩年 , 地點幾好, 幾舒服.
今年再接再勵, 剛剛寄出報名表.
希望今年時間比去年快啲.
作者: saki    時間: 2008-11-22 23:20
bib no. 已知 MC #3068

作者: yungyung    時間: 2008-11-29 19:42
我都報左喇.. 大家到時見
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-11-29 20:26
我都報左, no. MD4031 到時見
作者: 坑口公牛    時間: 2008-11-29 22:34
我收到信,MD4090各位到時見。
作者: jimmyso    時間: 2008-12-7 17:37
我都報名了!
作者: running-sue    時間: 2008-12-9 14:12
我個number 係 FC8009, ching/ctse星期日見.
作者: SantoriniIsland    時間: 2008-12-9 14:48
I have also enrolled this race and see you all on Sunday.
作者: 晴朗    時間: 2008-12-9 15:07
MC3118
報到sir!

作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-9 21:27
到時各位 ching / ctse 加油
作者: 埔荃    時間: 2008-12-11 22:36
第一次跑10k就係上年呢個比賽,跑57鬆d, 一年後目標係50

大家一齊加油

mc3040報到
作者: cu83    時間: 2008-12-11 22:49
原帖由 埔荃 於 11-12-2008 22:36 發表
第一次跑10k就係上年呢個比賽,跑57鬆d, 一年後目標係50
大家一齊加油
mc3040報到

c-hing 努力呀
作者: yungyung    時間: 2008-12-11 23:34
原帖由 埔荃 於 2008-12-11 22:36 發表 第一次跑10k就係上年呢個比賽,跑57鬆d, 一年後目標係50大家一齊加油mc3040報到

ching到時見,一齊加油呀
作者: meimei    時間: 2008-12-12 01:13
請問有沒有CHING, CTSE們知道當日如果在沙田搭72A可以响邊個站洛車?
作者: running-sue    時間: 2008-12-12 08:27
我都愁緊由"好艱難"應該點去添?
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-12 13:13
原帖由 running-sue 於 2008-12-12 08:27 發表
我都愁緊由"好艱難"應該點去添?

suesue ctse..星期日加油丫~~~ 再創  pb
作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-12 17:47
昨晚練跑時因閃避單車扭傷左腳,現時左膝外側好痛 。大埔10k應該跑唔倒,要做逃兵。
各位師兄師姐努力加油
作者: yungyung    時間: 2008-12-12 17:54
原帖由 坑口公牛 於 2008-12-12 17:47 發表 昨晚練跑時因閃避單車扭傷左腳,現時左膝外側好痛 。大埔10k應該跑唔倒,要做逃兵。 各位師兄師姐努力加油。

哎吔,乜咁唔小心,ching睇左e生未,好好抖抖,快快好返一齊再跑過 
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-12-12 18:04
嘻嘻!各位C兄C姐努力加油,
這日小弟牛一,是日休息一天。
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-12 18:09
原帖由 坑口公牛 於 2008-12-12 17:47 發表
昨晚練跑時因閃避單車扭傷左腳,現時左膝外側好痛 。大埔10k應該跑唔倒,要做逃兵。
各位師兄師姐努力加油。

ching 記得睇e生, 同要好好休息
作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-12 19:02
多謝師兄們關心,我會睇醫生。

慢子兄,講開又講,今日係我被困第17年的紀念日 ,要同大人及女女出去食飯慶祝。
作者: running-sue    時間: 2008-12-12 19:55
原帖由 坑口公牛 於 2008-12-12 17:47 發表
各位師兄師姐努力加油。

ching, 保重呀, 希望你快d好番, 再戰跑場
作者: randyip    時間: 2008-12-13 20:09
各位明天出賽ching/ctse加油努力

作者: running-sue    時間: 2008-12-13 20:46
原帖由 meimei 於 2008-12-12 01:13 發表
請問有沒有CHING, CTSE們知道當日如果在沙田搭72A可以响邊個站洛車?

尾二個站 "矽港中心"
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-13 20:48
各位師兄師姊, 明日齊齊加油 add oil
作者: blurmax    時間: 2008-12-13 22:15
Hang Hau Ox,

Take care and get well soon!

作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-13 22:47
Thank you 各位師兄師姐。Thank you Blurmax 兄。
休息咗一日,搽咗幾次藥膏,已經好好多,起碼行路唔使跛跛下,只是左膝外側及左大腿仍有點痛。
如果明日狀態許可都會去,最多慢慢跑都唔想放棄。
各位師兄師姐加油
作者: running-sue    時間: 2008-12-13 23:04
原帖由 坑口公牛 於 2008-12-13 22:47 發表
Thank you 各位師兄師姐。Thank you Blurmax 兄。
休息咗一日,搽咗幾次藥膏,已經好好多,起碼行路唔使跛跛下,只是左膝外側及左大腿仍有點痛。
如果明日狀態許可都會去,最多慢慢跑都唔想放 ...

公牛ching, 明白你想參與的心情 , 但最緊要唔好勉強呀!!!

作者: cywcyw1118    時間: 2008-12-13 23:39
大家 加油 祝大家聽日bp bp bp
  大家聽日見
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-13 23:43
cyw~你都要加油啵~~唔好留力喇~~唔通想場場pb少少
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-13 23:43
cyw~你都要加油啵~~唔好留力喇~~唔通想場場pb少少
作者: cywcyw1118    時間: 2008-12-14 12:29
講得冇錯 今次又BP 少少     自己計時間 39:48 但大會計39:39 如果計大會又快左少少
    有得拿獎 第10名

作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-14 12:30
作者: blurmax    時間: 2008-12-14 12:49
cyw,

Congratulations to ur PB!

作者: MJ576    時間: 2008-12-14 12:50
今朝天氣都唔錯, 都唔係太熱有17度, 大會公報有733人參加, 條賽都唔錯. 小弟 起跑時同公牛兄一齊. 頭2K都可以跟住跑, 3K後小弟開始跟唔到 只係用自己pacing 跑, 到折回點時間係 22'22, 到終點 44'46. pb咗 (自己計) (今年 sub 45 目標已達 ).

公牛兄真係利害, 有腳傷都跑得咁快. 希望你早日康復, 長跑長友   

作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-14 12:52
作者: blurmax    時間: 2008-12-14 12:55

MJ,

Congratulations to ur PB !

作者: saki    時間: 2008-12-14 12:57
腳仍然有d痛, 所以今日無跑......

唯有望下星期15k可以跑吧...
作者: 龜速行    時間: 2008-12-14 13:01
MJ576 c hing

恭喜恭喜 PB

作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-14 13:24
首先多謝MJ兄同Running-sue師姐關心及鼓勵。亦多謝Alan兄替我和大人拍照,唔該晒。
今朝慢jog熱身時及起步頭段,左膝仍隱隱作痛。之後痛楚慢慢減輕,於是就得放一點,只希望可以完成賽事。
到最後500m,左腳又覺得痛,而且有「窒步」的情形出現,但慶幸仍然過到終點。
自己記錄時間42:44,比起石門10Km快23秒,雖然痛D,都PB倒。
作者: running-sue    時間: 2008-12-14 13:25
今早o既天氣好適宜跑步, 加上條路好好跑,
小妹又係用番上次的攻略, 跟住一位長跑ching o既後面,
望住佢件長跑Tee跑 (唔好意思, 唔知果位ching戴太陽眼鏡o既ching係邊位添!!!! )
之後俾黑超ching放甩後, 又遇上公牛ching, 改變target照跟, 又被公牛ching放甩後, 唯有望住地下獨自上路!
點知, 好好彩地今日又做到pb, 大會時間49:15, 仲捧埋個季軍獎盃返屋企添

作者: nc    時間: 2008-12-14 13:33
原帖由 running-sue 於 2008-12-14 13:25 發表
今早o既天氣好適宜跑步, 加上條路好好跑, hgj091" />" />hj
小妹又係用番上次的攻略, 跟住一位長跑ching o既後面,
望住佢件長跑Tee跑 (唔好意思, 唔知果位ching戴太陽眼鏡o既ching係邊位添!!!! )
之後俾 ...

好勁呀, running-sue ctse 奪標而回 , 並且已到4字行列了, 勁勁勁呀, 繼續努力, 睇好妳呀
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-14 13:34
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-14 13:54
厲害厲害~~近幾場長跑網都有人上頒獎台~~好野好野~唔好俾佢停
作者: leefs    時間: 2008-12-14 13:57
恭喜!cywcyw1118及伯母得獎,其他長跑網得獎師兄師姐,包括running-sue,嬌屎及hate4876,恭喜晒!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: MJ576    時間: 2008-12-14 13:59
原帖由 坑口公牛 於 2008-12-14 13:24 發表
首先多謝MJ兄同Running-sue師姐關心及鼓勵。亦多謝Alan兄替我和大人拍照,唔該晒。
今朝慢jog熱身時及起步頭段,左膝仍隱隱作痛。之後痛楚慢慢減輕,於是就得放一點,只希望可以完成賽事。
到最後500m,左 ...

公牛兄, 如果你唔係受腳痛影響, 你可能有機會攞番個獎, 第十名都係41分幾咋

恭喜公牛兄PB 成功

作者: 711MF    時間: 2008-12-14 14:00
作者: MJ576    時間: 2008-12-14 14:07
原帖由 saki 於 2008-12-14 12:57 發表
腳仍然有d痛, 所以今日無跑......" />" />

唯有望下星期15k可以跑吧..." />" />

Saki 兄,

唔怪得之唔見ching, 如果你今日有跑, 可能都會pb (公牛兄都pb咗), 祝ching早日康復
作者: 龜速行    時間: 2008-12-14 14:22
恭喜 恭喜 恭喜

得獎的c hing & c tse

PB的c hing & c tse

完成賽事的c hing & c tse

長跑長有獎
作者: MJ576    時間: 2008-12-14 14:23
原帖由 running-sue 於 2008-12-14 13:25 發表
今早o既天氣好適宜跑步, 加上條路好好跑, hgj091" />" />hj
之後俾 ...

戴太陽眼鏡o既ching 應該係 Gills 兄 係喎
作者: MJ576    時間: 2008-12-14 14:31
[quote]原帖由 leefs 於 2008-12-14 13:57 發表

登錄/註冊後可看大圖

恭喜!cywcyw1118及伯母得獎,
其他長跑網得獎師兄師姐,
包括running-sue,嬌屎及Chung908,
恭喜晒!

x2

多謝 Alan兄做義工幫我地影相

作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-14 14:35
今次記錄 46"45' (自己計)  比上次石門 48"13' 快 pb
恭喜 ching / ctse  得獎
作者: cu83    時間: 2008-12-14 14:37
原帖由 cywcyw1118 於 14-12-2008 12:29 發表
講得冇錯 今次又BP 少少     自己計時間 39:48 但大會計39:39 如果計大會又快左少少
    有得拿獎 第10名

恭喜哂 cyw c-hing ~~ PB+攞獎
作者: desmond    時間: 2008-12-14 15:10
原帖由 leefs 於 2008-12-14 13:57 發表
恭喜晒!

登錄/註冊後可看大圖

http://lh4. ...
Great run all ching & c-tse!! Congrat!
作者: bmc    時間: 2008-12-14 16:09
今次記錄 半程23'39 & 46"59' (自己計)
另恭喜各長跑網友攞獎
作者: hate4876    時間: 2008-12-14 17:29
恭喜晒各位師兄~
小弟都PB呀~
由半年前既45分30升到40分34~第8
心情難以平伏!!
作者: blurmax    時間: 2008-12-14 17:34
恭喜晒!

X 3 - Also congratulate hate4876

作者: MJ576    時間: 2008-12-14 18:25
原帖由 hate4876 於 2008-12-14 17:29 發表
恭喜晒各位師兄~
小弟都PB呀~
由半年前既45分30升到40分34~第8
心情難以平伏!!

恭喜恭喜
作者: kenneth    時間: 2008-12-14 19:06
作者: SantoriniIsland    時間: 2008-12-14 19:09
It was a good race and weather was perfect too.  I did 23 mins on the first 5K and finished by 46"20".  I still have to work hard on my target of below 45 mins on this racing season.  My next race is Shatin 10K on Jan 01 and hope that I can achieve my target.
作者: eric    時間: 2008-12-14 21:46
今日我都有參加,不過只係諗住陪平時少跑既朋友玩吓,時間就唔好講啦.
我想講既係今日條賽道應該短了至少100米,我隻FR205紀錄既距離只係9.86KM,往常比賽只會長唔會短,有無其他跑手有紀錄可以加以証實
作者: ivan    時間: 2008-12-14 22:07
原帖由 MJ576 於 2008-12-14 14:31 發表
[quote]原帖由 leefs 於 2008-12-14 13:57 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
恭喜晒!

x ...

我都冇玩呢個比賽,點解會有我名?
作者: leefs    時間: 2008-12-14 22:32
原帖由 chung908 於 2008-12-14 22:07 發表 我都冇玩呢個比賽,點解會有我名?

更正﹕
係"hate4876"至真!

作者: cu83    時間: 2008-12-14 22:46
各參賽 c-hing/c-tse 賽後請將時間post 上下面條 link,小弟將會整合再列出

大埔體育會10公里賽 賽果
https://www.longrun.hk/forum/view ... a=page%3D1#pid71618
作者: yungyung    時間: 2008-12-15 08:50
pb 56'10 自己手錶  

作者: cu83    時間: 2008-12-15 09:00
原帖由 yungyung 於 15-12-2008 08:50 發表
[quote]原帖由 eric 於 2008-12-14 21:46 發表

登錄/註冊後可看大圖

今日我都有參加,不過只係諗住陪平時少跑既朋友玩

介唔介意同大家分享你的成績?
作者: eric    時間: 2008-12-15 10:01
標題: 回復 76# 的帖子
唔介意,時間48:00,少左100米但比上星期石門10K陪跑更慢.
就當係練一課快既TEMPO.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-15 10:03
作者: Gills    時間: 2008-12-15 10:11
原帖由 eric 於 15-12-2008 10:01 發表
唔介意,時間48:00,少左100米但比上星期石門10K陪跑更慢.
就當係練一課快既TEMPO.

eric兄好奈冇見啦, 琴日又撞唔見C兄, 玩返比賽腳傷應好得八八九九, 幾時出黎走番轉城門河, 而家馬場段解封左, 又可以走城門河一圈啦.
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-15 12:33
原帖由 cywcyw1118 於 2008-12-14 12:29 發表
    有得拿獎 第10名

恭喜cyw兄又攞獎,勁呀!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-15 12:33
原帖由 cywcyw1118 於 2008-12-14 12:29 發表
    有得拿獎 第10名

恭喜cyw兄又攞獎,勁呀!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-15 12:36
之後俾 ...

真係恭喜使sue ctse,係咪呢...我都話咗妳有機會攞獎啦。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-15 12:38
原帖由 MJ576 於 2008-12-14 14:23 發表

戴太陽眼鏡o既ching 應該係 Gills 兄 係喎hgjD115" />" />hj  

嘩....sue ctse跟到Gills兄一段已經唔講得笑!
作者: running-sue    時間: 2008-12-15 17:07
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 12:36 發表

登錄/註冊後可看大圖

真係恭喜使sue ctse,係咪呢...我都話
作者: running-sue    時間: 2008-12-15 17:09
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 12:36 發表

真係恭喜使sue ctse,係咪呢...我都話佐妳有機會裸獎啦。

多謝你的支持, 哈哈.
其實都冇唸信會得, 只係掛住係咁走呀 走呀走呀咁咋

作者: running-sue    時間: 2008-12-15 17:14
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 12:38 發表

嘩....sue ctse跟到Gills兄一段已經唔講得笑!" />" />

係望住佢件背影咋
作者: yungyung    時間: 2008-12-15 22:01
睇返d相先知道賽果,原來我都有獎呀.... 第十名  
不過我琴日跑完就走左,無睇成績
各位ching,ctse知唔知可唔可以補攞返個奬既呢?
作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-15 22:08
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-14 13:34 發表

呢隻狂牛一早知佢係勁, 緊直氣勢如雄, 睇怕好快會sub40喇, 見師兄咁勁, 忍唔住要落樓操多課.
恭喜pb先.

嘩!瘋兄咁講,小弟愧不敢受。瘋兄同長跑網各位師兄師姐至係潛質無限,而且屢創佳績。
能夠同大家一齊跑,係一種享受。祈望大家繼續一齊努力加油。
作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-15 22:15
再一次多謝瘋兄,MJ,Running-sue及各位師兄師姐。

亦祝願 Saki 兄早日康復。
作者: bmc    時間: 2008-12-16 18:28
當日起跑見到有長跑網師兄影相,唔知有無得睇返。
作者: eric    時間: 2008-12-16 22:20
原帖由 Gills 於 2008-12-15 10:11 發表

eric兄好奈冇見啦, 琴日又撞唔見C兄, 玩返比賽腳傷應好得八八九九, 幾時出黎走番轉城門河, 而家馬場段解封左, 又可以走城門河一圈啦.

多謝師兄關心,隻腳可算好返哂,但跑完都儘量敷敷冰. 有機會跟你地一齊夜探梅子林
作者: Gills    時間: 2008-12-17 10:05
原帖由 eric 於 16-12-2008 22:20 發表

多謝師兄關心,隻腳可算好返哂,但跑完都儘量敷敷冰. 有機會跟你地一齊夜探梅子林

好呀, 搵埋地胆瘋狂兄及活躍跑手大圍兄, 有機會走番轉夜探梅子林, 都幾過癮架.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-17 12:26
原帖由 yungyung 於 2008-12-15 22:01 發表
睇返d相先知道賽果,原來我都有獎呀.... 第十名  
不過我琴日跑完就走左,無睇成績
各位ching,ctse知唔知可唔可以補攞返個奬既呢?

哇~yungyung乜走得咁快丫~有得執 ~打電話去問下睇下得唔得
邊到有成績架?有冇師兄有條link
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 12:28
標題: 回復 91# 92#的帖子
eric and Gills:
今晚都會"夜探梅子林",得唔得閒過來呢?
作者: Gills    時間: 2008-12-17 15:22
原帖由 大圍新跑手 於 17-12-2008 12:28 發表
eric and Gills:
今晚都會"夜探梅子林",得唔得閒過來呢?" />" />

大圍兄, 今個星期蚊水D, Eric兄唔知得唔得呢.
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 15:32
原帖由 Gills 於 2008-12-17 15:22 發表

大圍兄, 今個星期蚊水D, Eric兄唔知得唔得呢.

唔緊要...梅子林幾時都等緊你地。
作者: Gills    時間: 2008-12-17 15:38
原帖由 大圍新跑手 於 17-12-2008 15:32 發表

唔緊要...梅子林幾時都等緊你地。

好呀, 一於等埋Eric兄, 走番轉, 兼叙吓舊.
作者: Gills    時間: 2008-12-17 15:41
原帖由 sleung2002hk 於 17-12-2008 12:26 發表

哇~yungyung乜走得咁快丫~有得執 ~打電話去問下睇下得唔得
邊到有成績架?有冇師兄有條link

Leung兄, 大埔體育會網址= http://www.tpsa.org.hk, 不過仲未有成績.

Yungyung C姐, 如果可以代領而又需要幫手, 可以pm我, 我屋企行去大埔體育會只係5分鐘路程, 可以下次見面攞比C姐妳呀.
作者: cywcyw1118    時間: 2008-12-17 19:25
我個獎重未call我拿 會唔會佢唔記得左
作者: yungyung    時間: 2008-12-17 20:12
原帖由 cywcyw1118 於 2008-12-17 19:25 發表 我個獎重未call我拿 會唔會佢唔記得左

我打左去問佢,佢話可以去大埔體育館拎返呀。
作者: yungyung    時間: 2008-12-17 20:14
原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-17 12:26 發表 哇~yungyung乜走得咁快丫~有得執 ~打電話去問下睇下得唔得邊到有成績架?有冇師兄有條link

請問點執?有勞ching了 
已經問左拎返喇,嘻嘻。。。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2