香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2014渣馬Tee靚定醜? [打印本頁]

作者: kokyan_lam    時間: 2014-2-8 12:24
標題: 2014渣馬Tee靚定醜?
剛領取渣馬tee, 你地覺得靚定醜?

[attach]25282[/attach]

[attach]25283[/attach]

作者: fatwoon    時間: 2014-2-8 12:33
每年件衫都係送比人!
作者: kennyv    時間: 2014-2-8 12:44
同上年差不多 無新意
作者: sk2k    時間: 2014-2-8 12:46
強國的 cutting ....
作者: ykkuk    時間: 2014-2-8 13:38
網衫靚得多!
作者: bunbun    時間: 2014-2-8 13:40
睇咗件衫, 都唔知點講好

P.S. kokyan_lam , 你下星期出到賽嗎?

作者: bunbun    時間: 2014-2-8 13:42
今年, 又有無over size ?
作者: JIMTSE    時間: 2014-2-8 13:58
呢件衫真係睇到悶……
作者: tammytse    時間: 2014-2-8 14:35
記憶中跟上年的差不多,在膊頭位、袖位加了些變化,質地也很柔軟,算是收貨。不過XS對我來說還是太大了。其實要做7萬多件衫,又是unisex的,是否可以由5個碼擴展到7個碼呢?(網衫也有7個碼。)
作者: Sam.128    時間: 2014-2-8 15:22
強國品牌,不要祈望太多
作者: nottoofat    時間: 2014-2-8 15:50
牌都費事剪,直送回收箱...
作者: ershing    時間: 2014-2-8 16:05
無驚喜,失望!
唔希望往後年年轉下隻色咁行貨?

作者: kokyan_lam    時間: 2014-2-8 16:07
bunbun 發表於 2014-2-8 13:40
睇咗件衫, 都唔知點講好

P.S. kokyan_lam , 你下星期出到賽嗎?

多謝關心,盡緊最後努力養傷
作者: 立花道雪    時間: 2014-2-8 16:21
質感幾好, 有進步
作者: tommyyu15    時間: 2014-2-8 18:31
唔會著
作者: Koma_rider    時間: 2014-2-8 18:55
bunbun 發表於 2014-2-8 13:42
今年, 又有無over size ?

上年L碼太大件...
今年揀M碼都係大件咗...
作者: dennisung    時間: 2014-2-8 19:17
年年變少少,唔算好過份姐
作者: Hennatalk    時間: 2014-2-8 19:39
tammytse 發表於 2014-2-8 14:35
記憶中跟上年的差不多,在膊頭位、袖位加了些變化,質地也很柔軟,算是收貨。不過XS對我來說還是太大了。其 ...

剛試穿了。欣賞師姐有提出具體的好與壞,並提出建議。供各位、大會有參考資料。只説好或醜,可能簡單一點。讓我也具體說。比較去年,裁剪較合身,尤其兩膊不過寬,讚。布質較軟,感覺比較舒服。款式真是有點悶,加上我對它的漸進色的設計,不甚欣賞,但還可給ok,因為簡單整齊。况且,我給一位不跑步的家人看過,算是第三方意見吧!對它評語是:好睇,這3年裡最好看。好,我給這件衫正面評價,讚吓大會有進步啦!
作者: kiuly    時間: 2014-2-8 19:44
個個都話咩唔收貨,咩強國...
如果同一個cutting轉返NewBalance logo,就話有創意?

唔係話佢好,但都唔洗講到一文不值掛...
其實渣打諗下用香港牌子仲好啦...Akitx,Dox etc 果d
作者: Hennatalk    時間: 2014-2-8 19:46
Hennatalk 發表於 2014-2-8 19:39
剛試穿了。欣賞師姐有提出具體的好與壞,並提出建議。供各位、大會有參考資料。只説好或醜,可能簡單一點 ...

不過ps:我今年都係想穿背心,易啲散熱。况且嗰款,都仍未使我好想穿。
作者: ht00272    時間: 2014-2-8 20:02
如果件衫完全一樣,但只要logo改為一個英國或者日本牌子,d香港人就一定覺得件衫好靚!

作者: 孖八    時間: 2014-2-8 23:14
质地舒服哦~抵赞
12月参加毅行30K件纪念T一样都系好大件
纪念T 唔好要求甘多
作者: rockli    時間: 2014-2-8 23:22
我平時著開M Size, 但都大件, 極想換S Size, 唉!
作者: 玫瑰    時間: 2014-2-9 10:11
查打网衫前面印着個人在跑,这带表什么?我不喜欢!
作者: tangolok    時間: 2014-2-9 10:55
今年件T 到手時非常失望!!!點解同去年的一常的?!好似舊年派唔曬留返今年派咁。每年都會留返件衫覺得好有記念,但今次渣馬好令人失望,感覺冇心去做這件事了....
作者: alvinz    時間: 2014-2-9 11:16
其實最唔鐘意個漸變,隻色去到中間個位睇落唔夠乾淨,如果藍直接漸變白 (skip左綠色)會好些。反而見有工作人員件tee就幾靚。
作者: manman510    時間: 2014-2-9 11:22
件衫好靚,支持國人用國貨。
作者: 1678    時間: 2014-2-9 16:35
好過上年
作者: 1678    時間: 2014-2-9 17:10
alvinz 發表於 2014-2-9 11:16
其實最唔鐘意個漸變,隻色去到中間個位睇落唔夠乾淨,如果藍直接漸變白 (skip左綠色)會好些。反而見有工作 ...

呢樣真係好個人口味喎
作者: kiuly    時間: 2014-2-9 20:37
孖八 發表於 2014-2-8 23:14
质地舒服哦~抵赞
12月参加毅行30K件纪念T一样都系好大件
纪念T 唔好要求甘多 ...

我件OxfamTW衫都好大,話無哂size.
點知活動當日就有得賣...齊size,好衰囉
作者: wlau    時間: 2014-2-9 21:29
同上年一樣, 所以今年我走左去玩畫衫.. .HAHA
作者: 炒炒    時間: 2014-2-10 00:53

前年個件慘不忍睹上年個件又改善
今年個件更進一步

不過仲有改善空間

作者: doracrap    時間: 2014-2-10 14:03
渣馬年年件tee cutting 都唔好~
我試過自己再剪,結果剪到變背心,效果都唔錯~
作者: jchip    時間: 2014-2-10 16:39
靚款,料靚,不過個碼奇怪D,正常5尺7要著加細。
作者: kofiyip    時間: 2014-2-10 22:31
今年不會著,已買了Nike 'LET THE RUN TELL YOU WHY'件跑tee, 已印埋字在背部!
作者: jogging_cat    時間: 2014-2-11 08:48
件T同舊年差不多,無乜驚喜,但前面既空位可以印圖案,我見朋友嗰件印咗之後,都幾靚,不過要排好耐隊先印到,如果可以多啲counter俾我地印自家設計T就好喇!
作者: shogikin    時間: 2014-2-11 10:37
如果取了不合身,會員可以看看 :

渣打衣互助區2014
https://www.longrun.hk/forum.php ... 381&fromuid=610

Kin in Running

作者: kylo1935    時間: 2014-2-11 10:51
jchip 發表於 2014-2-10 16:39
靚款,料靚,不過個碼奇怪D,正常5尺7要著加細。

其實可能不是大小得問題,而是印錯碼數的問題。因為廠商生產時,可能沒有按訂單做,於是各碼數的Tee的生產數量不對,於是便隨便改尺碼。

我跟師兄身高差不多,不夠135磅,但大碼卻覺得有點鬆。
作者: micmic212    時間: 2014-2-12 14:40
其實今年件TEE 比上年還差, 反轉件TEE 入面膊頭位原全唔掂,
冇鈒骨, 多餘既布凸晒出黎, 會刮住唔舒服
睇返過去幾年既TEE 都唔會咁差... 唉, 都係捐左佢算
作者: colonelbruce    時間: 2014-2-12 17:21
雞肋, 著(食)之無味, 棄之可惜.
作者: siufung    時間: 2014-2-13 17:04
望落麻麻地, 著上身又唔太差!
作者: mill    時間: 2014-2-26 10:05
渣馬件衫, 年年都係咁款啦! 全無新意.... 一句到尾, "肉酸"
作者: meimei    時間: 2014-2-27 08:36
禁醜樣,都唔知點解這麼多人著住佢來跑
作者: Glad222    時間: 2014-3-2 08:25
質地就一般
款式相信是依大會傳統
Cutting 就真係差勁
作者: tomcat    時間: 2014-4-4 00:32
街坊裝0k啦!----即睡衣...撻拖落街買嘢....
作者: Glad222    時間: 2014-4-4 05:07
平時練跑都會着

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2