香港長跑網 - 長跑長友

標題: 網癮列精神病 病 徵: 每日上網逾6 時 [打印本頁]

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-11-10 09:42
標題: 網癮列精神病 病 徵: 每日上網逾6 時
http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20081110&sec_id=15335&subsec_id=6884567&art_id=11826782

嘻嘻 ,相信大多數在這裡的 ching ctse 都中毒太深,
都是小弟的錯。

作者: desmond    時間: 2008-11-10 09:50
原帖由 慢子 Wilson 於 2008-11-10 09:42 發表
http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20081110&sec_id=15335&subsec_id=6884567&art_id=11826782

嘻嘻 ,相信大多數在這裡的 ching ctse 都中毒太深,
都是小弟的 ...
係你啦係你啦慢子 ,等我報料俾生果報,順便幫長跑網做宣傳
作者: Gills    時間: 2008-11-10 09:52
標題: 回復 1# 的帖子
咁慢子兄要約吓出黎跑,幫大家介除上網毒癮.
作者: 曲奇    時間: 2008-11-10 09:55
哈哈..
咁我絕對係患有超級網癊精神病...
我唔係掛住打機,
但我每日對著電腦上網時間也十分多...

作者: saki    時間: 2008-11-10 10:28
原帖由 cookie97 於 2008-11-10 09:55 發表
哈哈..
咁我絕對係患有超級網癊精神病...
我唔係掛住打機,
但我每日對著電腦上網時間也十分多...
j" />" />jk

我勸你索k好過 ....................
作者: 力    時間: 2008-11-10 11:15
中左香港長跑網綜合症 ...........一得閒就按" F5 refresh", 平均一日按幾百次
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-10 11:17
作者: 力    時間: 2008-11-10 11:26
標題: 回復 7# 的帖子
我系公司部電腦, F5鍵明顯較其他鍵乾淨, 中毒太深
作者: 亞平    時間: 2008-11-10 12:14
一返工就係公司上網,放左工就係屋企上,每日保守估計都online 超過10幾小時,係唔係已經中毒太深,冇藥可救?
作者: redred    時間: 2008-11-10 12:56
中曬毒tim
唔上周身唔舒服

即使唔講野,唔登入
都上黎睇下
作者: ChARsoN    時間: 2008-11-10 12:58
原帖由 saki 於 2008-11-10 10:28 發表

我勸你索k好過 ...................." />" />" />" />" />" />fvhfgj" />" />hjghk

我覺得索LSD 仲過癮~
另外 我都經常按F5...
現在正打算強制減少每天上網時間
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-10 13:00
作者: 曲奇    時間: 2008-11-10 13:10
原帖由 亞平 於 2008-11-10 12:14 發表
一返工就係公司上網,放左工就係屋企上,每日保守估計都online 超過10幾小時,係唔係已經中毒太深,冇藥可救?

我地都係同樣的毒友...
作者: nc    時間: 2008-11-10 13:11
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-10 13:00 發表
除了PC, 手機上網中毒更嚴重. 半夜起身, 都會REFRESH下床下底既iphone 既SAFARI, 睇睇有冇新料到!

咁大件事   都幾得人驚...
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-10 13:12
作者: saki    時間: 2008-11-10 13:28
我只是太倚賴古狗大神同forum 姐...........
作者: ram    時間: 2008-11-10 13:58
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-10 13:12 發表

擒晚三點幾見到大衛兄在網上...

病情極之嚴重,已經到了長跑網無時無刻無處不在的時期了~
作者: 亞平    時間: 2008-11-10 15:13
原帖由 cookie97 於 2008-11-10 13:10 發表

我地都係同樣的毒友..." />" />

Cookie姐,我唔多d Online就唔知幾時先可以進級做高級發燒跑手,
一齊努力昇級,然後至一齊戒啦.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-11-10 16:23
原帖由 Gills 於 2008-11-10 09:52 發表
咁慢子兄要約吓出黎跑,幫大家介除上網毒癮.

好呀。
Gills 兄不單只 "武"出色,
連"文"也很叻,

真是長跑網的再世諸葛亮呀!
作者: =chairman=    時間: 2008-11-10 18:21
原帖由 redred 於 2008-11-10 12:56 發表
中曬毒tim
唔上周身唔舒服

即使唔講野,唔登入
都上黎睇下

哈哈 ~ 我都係 ~ 唔上長跑網周身都唔舒服 ~~
作者: 龜速行    時間: 2008-11-10 18:37
oh

小弟應該中極毒

上長跑網的時間..............

不過上長跑網好開心ar

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2