香港長跑網 - 長跑長友

標題: 夜探梅子林 - 上斜特訓 (第六回-告別08極速一上 Page#26 Post#504) [打印本頁]

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-10 16:50
標題: 夜探梅子林 - 上斜特訓 (第六回-告別08極速一上 Page#26 Post#504)
第一回 (2008.11.14)
出發時間及地點:20:00 沙田運動場
路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程:12K,加操梅子林路每程 + 4K

報名:跑手可於此貼留言或直接到沙田運動場集合出發,長跑網綠衣為記(如有的話)。

聲明
1.此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
2.會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6.參加者的個人保險須自行負責。

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-10 16:52
第一回 (14/11) 參與跑手名單

1. 大圍新跑手
2. 瘋狂跑步機
3. loban
4. shogikin
5. afred (可能會來)
6.七兄
7.
8.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-10 16:52
作者: saki    時間: 2008-11-11 10:59
星期五點算好呢???

漂移去科學園定梅子林好呢?????

作者: shogikin    時間: 2008-11-11 11:17
報名

問清楚沙田運動場幾時close先

真好彩今星期一有空就有約跑

Kin in Running
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-11 11:19
作者: saki    時間: 2008-11-11 11:25
1. 借 locker 方面, 星期五晚多數已經有人租用跑道(至7點半, 甚至8點) 可能在7點半後才能借到locker 鎖匙
2. 9-10點更衣室會比較多人, 因沙田足球隊剛好操練完畢, 準備沖涼.......
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-11 12:26
原帖由 saki 於 2008-11-11 11:25 發表
1. 借 locker 方面, 星期五晚多數已經有人租用跑道(至7點半, 甚至8點) 可能在7點半後才能借到locker 鎖匙
2. 9-10點更衣室會比較多人, 因沙田足球隊剛好操練完畢, 準備沖涼.......

唔該使saki兄既資料呀,呢d問題應該都唔係問題來既。
其實不嬲都想join泰基既極速飄移,但係佢地太早d時間夾唔到冇計。
作者: batigoal    時間: 2008-11-11 13:04
這星期五沒時間,下次預我。各位c hing c tse 努力!
thanks!!!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-11 16:47
原帖由 batigoal 於 2008-11-11 13:04 發表
這星期五沒時間,下次預我。各位c hing c tse 努力!
thanks!!!

好!第二回預埋ching你。
作者: mode    時間: 2008-11-12 13:25
如無意外18:15已經到沙田運動場,但要等到20:00先起跑就......,諗諗先!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-12 13:33
作者: 力    時間: 2008-11-12 13:34
原帖由 mode 於 2008-11-12 13:25 發表
如無意外18:15已經到沙田運動場,但要等到20:00先起跑就......,諗諗先!

mode ching,
If you don't wants to wait too long, then you can join 極速飄移 from TQ!

http://www.thaiquain.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=1466

當晚應有人租用田徑場,不可早些借鎖。到運動場時請先更衣服,要等到7:30分,才可到辦事處借鎖(正門向右邊盡處),亦請自備鎖。

作者: xo523    時間: 2008-11-12 18:34
要湊仔呀
作者: meimei    時間: 2008-11-13 01:36
回應#11, 如果早到左,又唔想等"禁"可以join泰基既極速飄移 7:30pm開始 ; 如果趕唔到又可以join長跑網的梅子林上斜特訓,多個選擇,幾好呀
作者: meimei    時間: 2008-11-13 08:39
sorry, 欠左個字tim ! "回應#11, 如果早到左,又唔想等"禁"耐,可以join泰基既極速飄移 7:30pm開始 ; 如果趕唔到又可以join長跑網的梅子林上斜特訓,多個選擇,幾好呀a"
作者: 洛虎添    時間: 2008-11-13 11:37
原帖由 batigoal 於 2008/11/11 01:04 PM 發表
這星期五沒時間下次預我。各位c hing c tse 努力!
thanks!!!

me2, x2
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-13 11:58
原帖由 meimei 於 2008-11-13 08:39 發表
sorry, 欠左個字tim ! "回應#11, 如果早到左,又唔想等"禁"耐,可以join泰基既極速飄移 7:30pm開始 ; 如果趕唔到又可以join長跑網的梅子林上斜特訓,多個選擇,幾好呀a"

咁meimei ctse聽晚來唔來呢?
作者: loban    時間: 2008-11-13 12:17
.... 請問大圍兄,沙田運動場系咪之系銀禧丫 ???
... 系咪多數霸到 lock , 系的話我就番工帶埋衫褲鞋....thxs

~~~~ 加多個師姐,佢都話泥啊 .....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-13 12:23
原帖由 loban 於 2008-11-13 12:17 發表
.... 請問大圍兄,沙田運動場系咪之系銀禧丫 ???" />" />
... 系咪多數霸到 lock , 系的話我就番工帶埋衫褲鞋....thxs " />" />

~~~~ 加多個師姐,佢都話泥啊 .....

係禾輋邨對面呀,我未試過借唔到locker呀,有冇約埋ctse一齊來呀?
作者: 洛虎添    時間: 2008-11-13 21:04
源禾遊樂場都可以借到locker
作者: mode    時間: 2008-11-14 12:35
今日終於薰陶到另一半和我一齊去跑步,所以今晚唔來Join你們了,下次先啦!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-14 13:42
原帖由 mode 於 2008-11-14 12:35 發表
今日終於薰陶到另一半和我一齊去跑步,所以今晚唔來Join你們了,下次先啦!

咁mode兄第二回記得報名啦,提外話今晚ching會同另一半跑去邊度曬月光呢?
作者: mode    時間: 2008-11-14 14:00
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-14 13:42 發表

咁mode兄第二回記得報名啦,提外話今晚ching會同另一半跑去邊度曬月光呢?" />" />hkjhk

其實都係沙田區,真實地點唔話你知等你心思思
作者: 711MF    時間: 2008-11-14 14:25
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-14 14:29
作者: 711MF    時間: 2008-11-14 14:35
作者: miller    時間: 2008-11-14 15:22
可以準時放工的話,我今晚會飄移,希望見到面喇!
作者: shogikin    時間: 2008-11-15 09:03
不好意思,昨晚要大家等我回來.

夜上梅子林真正
如果30k長課來跑6個+d平路便夠

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-15 13:07
11.14 第一回後記 & 第二回安排
是晚出席跑手共有6位(小弟、瘋狂兄、堅兄、711兄、loban兄及queenie ctse),我們先後到達沙田運動場,各自熱身拉筋後於8:10pm離開運動場向梅子林方向進發。
小弟由於腳掌痛只上了一轉便決定放棄,loban ching & queenie ctse 因為留力星期日再操亦只上一轉,上了二轉既跑手有711兄,而堅兄 & 瘋兄最後就上了三轉(勁)。
跑完後小弟+loban ching + queenie ctse去咗對面冬菇亭食埋野先各自歸家。

由於來緊星期日(23/11)有Nike 10K賽,第二回初步計劃於星期三(19/11) or 星期四(20/11),募請有興趣參與跑手提供意見後再作決定。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-15 13:29
作者: shogikin    時間: 2008-11-15 13:47
大圍兄,

唔好意思, 本星期既第二回合小弟申請缺席一次, 因要星期3,4有事

師兄小心腳傷, 多多保重.

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-15 13:55
標題: 回復 31# 32#的帖子
多謝兩位ching關心,我隻腳掌應該冇咩野,之前踼波間唔中都會咁腫法,唔跑幾日等佢消腫就會冇事。
作者: 711MF    時間: 2008-11-15 15:05
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-17 16:11
第二回 (19/11星期三) 參與跑手名單

1. 大圍新跑手
2.
3.
4.
5.
作者: 洛虎添    時間: 2008-11-17 18:04
第二回 (19/11星期三)

有可能會參加
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-18 12:24
原帖由 大隻添跑手 於 2008-11-17 18:04 發表
第二回 (19/11星期三)

有可能會參加

大隻兄:
咁聽晚見啦,不過可能聽晚唔上梅子林改跑科學園。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-18 12:26
作者: 洛虎添    時間: 2008-11-18 17:40
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/11/18 12:26 PM 發表

聽晚大圍vs大隻! " />" />

駛唔駛開個盤呀
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-18 17:47
作者: 洛虎添    時間: 2008-11-18 18:10
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/11/18 05:47 PM 發表

你講左想點玩, 先至有盤開架!

唔玩梅子林既話

估下邊一方做到 negative spilt...[4個choice]

a 大隻
b 大圍
c 2者皆是
d 2者皆否

梅子林: , 估下走幾轉

作者: CRE    時間: 2008-11-18 23:14
請問聽日幾點起步?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-19 00:16
估a!中左有獎嘛?
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-19 09:33
原帖由 CRE 於 2008-11-18 23:14 發表
請問聽日幾點起步?

8:00pm沙田運動場出發,ching係咪來?

仲有ching有冇興趣訂購長跑網"綠戰衣",詳情如下:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2308&extra=&page=1

作者: CRE    時間: 2008-11-19 12:23
標題: 回復 44# 的帖子
應該黎到
大圍兄係咪係上環返工
係既話可唔可以一齊去沙田?
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-19 12:46
原帖由 CRE 於 2008-11-19 12:23 發表
應該黎到
大圍兄係咪係上環返工
係既話可唔可以一齊去沙田?

係呀,不過我今日冇帶行李返工,諗住返咗屋企換衫再jog去運動場。
你send短訊比你手提我啦。
作者: CRE    時間: 2008-11-20 01:10
大圍兄
啱啱用google map度過
原來今日跑條路成27k幾
係我今季暫時最長一課
你呢劑復操跑認真甘

不過今日天氣好舒服
如果唔係
以頭先既速度中途上岸都似
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 10:17
原帖由 CRE 於 2008-11-20 01:10 發表
大圍兄
啱啱用google map度過
原來今日跑條路成27k幾
係我今季暫時最長一課
你呢劑復操跑認真甘

不過今日天氣好舒服
如果唔係
以頭先既速度中途上岸都似

我都度過有差唔多28K,我見你真係跑得輕鬆 ,我半程要好用力先跟到你,到回程真係成個散使
下星期睇吓邊日跑梅子林啦,如果來到既再跑過。
作者: 711MF    時間: 2008-11-20 10:24
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 11:40
原帖由 711MF 於 2008-11-20 10:24 發表

恭喜 大圍兄:::即係話你速度已經高左啦  恭喜..恭喜...

7兄真係見笑啦,如果唔係CRE兄間唔中減下速我點會跟到佢。
作者: 711MF    時間: 2008-11-20 12:13
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 16:44
原帖由 711MF 於 2008-11-20 12:13 發表

上次鐵三角已見CRE 兄速度高不見影...

7兄:
呢句又講得啱呀,雖然佢已經留力,但係我跟咗佢半程都已經跟散咗。
ching下星期有冇興趣搵晚探吓梅子林呀? 如果係你邊日得就你。
作者: 711MF    時間: 2008-11-20 16:49
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-20 16:53
原帖由 711MF 於 2008-11-20 16:49 發表

不如你星期一過呢玩轉  波蘿山   啦...好好玩架...

星期一我應該冇咁快復原,等我參考埋你地d操後報告睇吓係咪真係咁好玩啦...嘻嘻
作者: 711MF    時間: 2008-11-20 17:00
作者: kenneth    時間: 2008-11-20 17:16
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-22 01:50
第二回 (26/11 星期三) 安排及跑手名單
路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:
http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程:12K,加操梅子林路每程 + 4K

報名:跑手可於此貼留言或直接到沙田運動場集合出發,長跑網綠衣為記(如有的話),希望各區跑手踴躍參加。" />" />" />" />

注意事項:請留意此貼post#1

參與跑手名單
1. 大圍新跑手
2. witchycatcat
3. hhkbonnie
4. shogikin
5. loban
6. queenie ctse
7. batigoal
8.

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-22 12:55
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-22 01:50 發表
第二回 (26/11 星期三) 安排及跑手名單
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shati ...

嘩......有無搞錯.....
大圍ching.....昨晚(21/11)跑完步宵夜時,我都無應該話一定會黎......
你.....你...........做咩甘快加我個名呀.....
仲有,V V因為要exam,至12月中都唔會出現跑步活動呀.....所以佢26/11一定黎唔到...

你地個個跑得甘快.....我跑包尾...
我怕梅子林有鬼.....呀....

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-22 13:18
原帖由 711MF 於 2008-11-20 17:00 發表

頭段漆黑一片.伸手不見5指..你話好唔好玩....

其實,如果d山路甘黑.....
甘咪好危險....?ching你地唔怕跑跑下跌左落山咩...?

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-22 13:59
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-22 13:18 發表

其實,如果d山路甘黑.....
甘咪好危險....?ching你地唔怕跑跑下跌左落山咩...?

catcat:
ctse琴晚跑果15K全程都係上落斜都跑到啦,呢條路線難唔到妳既,我地跑果段梅子林係馬路來有街燈架,放心wor。
如果vv姐來唔到我幫佢除名啦,咁使唔使幫妳除埋呀?
btw: 跑上梅子林果段路,就算真係有鬼妳應該都見唔到,返而妳可能會見到有人(通常一男一女)係度打交。

作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-22 14:21
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-24 09:08
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-22 14:21 發表

打交就見唔到, 不過上次就在半路見到一男一女秘秘密密地在半路的陰暗避雨亭內.....

談心!

瘋ching....你個"談心"打得甘後.....嚇得我以為佢地做咩tim.....呵呵
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-24 10:37
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-24 09:08 發表

瘋ching....你個"談心"打得甘後.....嚇得我以為佢地做咩tim.....呵呵" />" />

catcat:
已經照妳意思更定咗個post,咁如果SSP小隊呢個星期三諗住拉隊過來操吓梅子林上斜特訓既話通知聲再加名啦。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-24 10:44
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-24 11:43
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-24 10:44 發表

咁細膽點夜上梅子林呀. 嘻嘻.   
腳患未除, 呢個星期唔上梅子林住! 各位加油呀.

我都係睇情況,如果冇人join我自己都淨係會跑去科學院或者係運動場衝圈。
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-24 13:13
圍圍:
星期三,SSP街坊小隊(我,bonbon,kin)會過黎join你既梅子林跑呀~~
到時照住我同bonbon至好呀...

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-24 13:40
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-24 13:13 發表
圍圍:
星期三,SSP街坊小隊(我,bonbon,kin)會過黎join你既梅子林跑呀~~
到時照住我同bonbon至好呀...

" />" />

冇問題呀,梅子林上上落落都係果條路唔會走失,放心啦~
咁跑完係咪一齊去冬菇亭食宵野呀?
作者: vhtober    時間: 2008-11-24 13:43
圍圍.....你有無睇我個post ka, ssp 小隊果個ar~~問你想點要d 相ar~~要唔要手指ar??
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-24 14:37
原帖由 vhtober 於 2008-11-24 13:43 發表
圍圍.....你有無睇我個post ka, ssp 小隊果個ar~~問你想點要d 相ar~~要唔要手指ar??

覆咗妳啦,係wor....妳影d相咁pro我都唔記得贊吓妳tim。
vv果然係一個多才多藝既才女,好野!

作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-24 14:49
作者: vhtober    時間: 2008-11-24 17:37
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-24 14:37 發表

登錄/註冊後可看大圖

圍圍~影下相姐~唔洗讚到咁行wor…..邊有成日打錯字既才女架?~hahaha 你同catcat 星期3見..我睇下可唔可以明天比隻手指佢la

作者: vhtober    時間: 2008-11-24 17:42
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-24 14:49 發表

x 2
有幸用ctse部機影左張相, 部機好pro! 貴野!

瘋兄...都唔係貴野la..有d好少少既dc 同 我果個body 都差唔多價錢~貴係貴在d鏡~我都係儲好耐$$至捨得買~而且有左部機~我就可以成日出去影, 影完又唔洗additional 要 洗錢, 又慳左d holiday 出去玩果d 錢...一來一回..簡直係超值

作者: 上水馬王    時間: 2008-11-24 22:39
小弟都好想join你地的特訓,可惜小弟當晚唔就腳......
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-24 23:02
原帖由 上水馬王 於 2008-11-24 22:39 發表
小弟都好想join你地的特訓,可惜小弟當晚唔就腳......

馬王ching:
唔緊要啦,下次再跑過,長跑網宗旨就係"長跑長有(友)"。
ching你一定跑得好快,睇你改個咁勁既名就知。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 00:55
原帖由 貓仔欣 於 2008-11-25 00:05 發表

記得去沙角村果間呀, 好食的~

收到,貓仔欣推介,行遠少少都要試吓。
作者: shogikin    時間: 2008-11-25 11:06
備戰澳馬
我明晚來場3hrs長課
儘快7:15起步
先跑7k 球場等你們
放去梅子林上4轉回來
希望跑足3hrs.

To : 大圍
你d由ssp來的fans d跑速飲食靠你了

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 12:59
原帖由 shogikin 於 2008-11-25 11:06 發表
備戰澳馬
我明晚來場3hrs長課
儘快7:15起步
先跑7k 球場等你們
放去梅子林上4轉回來
希望跑足3hrs.

To : 大圍
你d由ssp來的fans d跑速飲食靠你了

堅兄:
嘩嘩!ching照數計你plan呢課成31K,仲要上4轉梅子林犀利犀利。
咁跑完一定要補補身先得啦,叫定個羊腩煲等你。
作者: miller    時間: 2008-11-25 14:02
標題: 回復 77# 的帖子
堅兄,如果你係預備澳門馬拉松,我建議你就算係長課都唔好再跑咁多斜路喇,如果真係想練30km,不如走一轉大埔再去大圍咪得咯…傷左唔值得
作者: loban    時間: 2008-11-25 14:18
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-25 00:55 發表

收到,貓仔欣推介,行遠少少都要試吓。" />" />

~~~大圍兄 , 收到您 PM 啦 ,  26/11/2008 照舊 8:00 pm ,
~~~ 應該無問題, 如果泥吾到再 call 您,
∼∼∼ nike 跑得好差約 53:30 ,  果日吾知咩殊,完全上吾到力 !!!help ar !!!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-25 14:23
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 14:25
原帖由 loban 於 2008-11-25 14:18 發表

~~~大圍兄 , 收到您 PM 啦 ,  26/11/2008 照舊 8:00 pm ,
~~~ 應該無問題, 如果泥吾到再 call 您,
∼∼∼ nike 跑得好差約 53:30 ,  果日吾知咩殊,完全上吾到力 !!!help ar !!! " />" />

你果日有冇食早餐呀?又可能唔慣咁早跑啦,迪士尼來過啦。
聽晚見....
作者: batigoal    時間: 2008-11-25 15:17
大圍ching,其實聽晚跑幾K呀?我可能來跑一轉....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 15:43
原帖由 batigoal 於 2008-11-25 15:17 發表
大圍ching,其實聽晚跑幾K呀?我可能來跑一轉....

巴兄:
條路線全長12K,如果再加操梅子林果段斜路就每轉加4K,大家鐘意跑幾轉都得,仲之10:30前返到運動場就ok。
個post度有路線圖你可以參考吓。

作者: shogikin    時間: 2008-11-25 15:53
標題: 回復 79# 的帖子
多謝米拿兄關心

下斜會慢慢落的
如果一有問題會隨時停跑的.
就算比賽也不會勉強的

作者: 興記J-run    時間: 2008-11-25 16:56
c-hing, C-tse~我都想來跑,但係明晚要返學 ....來不到!
請問你們下次約幾時再跑.....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 17:16
原帖由 Jrun2009 於 2008-11-25 16:56 發表
c-hing, C-tse~我都想來跑,但係明晚要返學 ....來不到!
請問你們下次約幾時再跑.....

如無意外我想以後每星期2-4都搵一晚跑呢條路線,至於邊晚就希望盡量就到方便多d ching ctse參加。
如果ching有興趣既話,星期幾會方便你呢?
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-25 17:55
亞圍圍隊長:
甘我同亞bonbon幾多點係邊樹等呀...?
我地兩個唔識路架喎....?
有無熟路既ching/ctse可以約埋我地兩個一齊去換衫及寄行李呀...?
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 18:02
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-25 17:55 發表
亞圍圍隊長:
甘我同亞bonbon幾多點係邊樹等呀...?
我地兩個唔識路架喎....?
有無熟路既ching/ctse可以約埋我地兩個一齊去換衫及寄行李呀...?" />" />

妳地係咪深水埗出發呀? 係既係青山道搭86C去到沙田禾輋邨落車(應該係過咗市中心第二個站),對面就係沙田運動場。
車程我估唔使45'既,如果早到妳地可以去借locker換衫同埋熱身先。
作者: loban    時間: 2008-11-25 21:09
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-25 14:23 發表

你係咪屈住同呀昆昆拍跳呀魯賓兄, 昆昆跑成點呀?

~~~ no la , 系我跑得慢姐 h   , 昆姐好似 56:00 -57 :00 ,佢聽日都泥啊 

~~~ 聽日見啦 ...
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-25 21:27
原帖由 loban 於 2008-11-25 21:09 發表

~~~ no la , 系我跑得慢姐 h " />" />  , 昆姐好似 56:00 -57 :00 ,佢聽日都泥啊 " />" />

~~~ 聽日見啦 ..." />" />

queenie ctse都跑得唔錯wor,咁兩位聽晚見啦。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-26 00:04
原帖由 貓仔欣 於 2008-11-25 23:44 發表

由沙田運動場行過去都要3, 4個字, 你又有ssp朋友要招呼, 都係就近去禾輋冬菇亭方便些, 有机會先去沙角村果邊囉~
禾輋就推介陳根記, 我食過一次樂園就後悔了~  
另外, 我都係火炭津津常客~   

上次我地可能都係食樂園...麻麻地好食, 係得個平字~
下次索欣ctse一齊跑,跑完一齊去沙角邨再食啦,我仲記得妳果次影d相好鬼正。
作者: nc    時間: 2008-11-26 01:51
大圍兄

可否幫我在星期三代收衫錢??thx.
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-26 09:20
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-25 18:02 發表

妳地係咪深水埗出發呀? 係既係青山道搭86C去到沙田禾輋邨落車(應該係過咗市中心第二個站),對面就係沙田運動場。
車程我估唔使45'既,如果早到妳地可以去借locker換衫同埋熱身先。

我同bonbon已約左啦....我地of course不會在ssp出發啦...
我地放工後就馬上來啦....
今晚見啦..
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-26 09:22
原帖由 貓仔欣 於 2008-11-25 23:44 發表

由沙田運動場行過去都要3, 4個字, 你又有ssp朋友要招呼, 都係就近去禾輋冬菇亭方便些, 有机會先去沙角村果邊囉~
禾輋就推介陳根記, 我食過一次樂園就後悔了~  
另外, 我都係火炭津津常客~   

欣ctse,下次你都join我地啦,順便可以帶路食好野嘛...(雖然我是素食人,咩都唔食得.....)
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-26 11:40
原帖由 obaanc 於 2008-11-26 01:51 發表
大圍兄" />" />" />" />

可否幫我在星期三代收衫錢??thx.

煩請今日出席跑手,如果已經訂購新網衣,可選擇:
1) 30/11迪迪尼半馬/10K比賽親身交給nc姐
2) 明天將錢放入舊信封交給小弟,小弟30/11再轉交nc姐

信封面請寫閣下之:
- 會員登入名稱 (網名)
- 聯絡電話
- 交收地區 (例如: 北角, 元朗, 太子等等...)

- 款項$$$

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-26 11:42
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-26 09:20 發表

我同bonbon已約左啦....我地of course不會在ssp出發啦...
我地放工後就馬上來啦....
今晚見啦.." />" />

好,到時妳地應該會見到堅堅已經係度跑圈,熱定身準時8:00出發。
作者: 興記J-run    時間: 2008-11-26 15:33
C-hing, 條路冇街燈....好黑woo!!
會唔會選擇跑星期日黃昏呀....建議吓啫
作者: batigoal    時間: 2008-11-26 15:45
大圍兄,今晚預埋我!

我仲考慮緊買唔買長跑網件衫....
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-26 16:08
原帖由 batigoal 於 2008-11-26 15:45 發表
大圍兄,今晚預埋我!

我仲考慮緊買唔買長跑網件衫....

買啦...................
ching咪諗啦
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-26 16:09
原帖由 batigoal 於 2008-11-26 15:45 發表
大圍兄,今晚預埋我!

batbat ching,
今晚又見你啦...呵呵

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2