香港長跑網 - 長跑長友

標題: 壓力褲點清潔? [打印本頁]

作者: roma8888    時間: 2014-4-26 15:16
標題: 壓力褲點清潔?
剛買左2XU的壓力褲請問可以當普通褲甘入洗衣機洗?
定係要手洗?
作者: Glad222    時間: 2014-4-26 15:31
照洗,沒有特別
作者: IamwishwwyxP    時間: 2014-4-26 15:35
你果D係咪NIKE PRO?
作者: sean33    時間: 2014-4-26 18:04
如果唔放心,可以先放入洗衣網袋再放入洗衣機.同埋唔好用柔順劑.
作者: monkey_lulu    時間: 2014-4-27 11:38
我沖涼時會塞住浴缸,放埋條褲入去,落半蓋滴露,一路冲涼一路用腳踩佢。
作者: alanika    時間: 2014-4-27 12:19
用個盆裝住,用手洗潔衣液先,呢D物料好快乾。
作者: Glad222    時間: 2014-4-27 13:03
sean33 發表於 2014-4-26 18:04
如果唔放心,可以先放入洗衣網袋再放入洗衣機.同埋唔好用柔順劑.

Ah_Wing 師兄,某些型號的洗衣機可調整轉數,洗恤衫和牛仔褲當然用不同轉速,看看你的能否調校。不過質地相同或相近的衣物才可以。1
作者: craig    時間: 2014-4-27 15:51
放心用洗衣機洗,重點唔好用柔順劑.
作者: chuen3182    時間: 2014-4-27 16:40
我都係反轉條衭入洗衣袋放入(歐洲洗衣機)因歐洲機無咁拉扯衣物。
作者: roma8888    時間: 2014-4-27 18:05
唔該曬甘多位師兄
作者: hifilo    時間: 2014-4-28 13:53
handwash to prolong life
作者: manpao    時間: 2014-12-19 10:57
官方答案:

Q: How should I wash my 2xu elite compression tight? Is it enough by just using hand and water?

A: Yes, cold water is fine. Dry in the shade. No need for any detergent. Give that a try

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2