香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2014.12.07 第30屆沖繩那霸馬拉松(抽籤結果已公佈) [打印本頁]

作者: wlau    時間: 2014-5-4 14:58
標題: 2014.12.07 第30屆沖繩那霸馬拉松(抽籤結果已公佈)

http://www.naha-marathon.jp

今年改制, 由以往先到先得, 改為抽籤制
(本身仲有當地既登記, 電話登記, 但由於我們在香港, 這篇文以網上報名為主, 其他資料請入官網參考PDF)

網上報名登記抽籤日期由 7月1日至7月22日為止
8月25日通知結果
9月上旬登記成功者入數
12月6日13:00 至 20:00 取選手裝備 (縣立武道館)

參賽名額 30000 (由上年25000 加至 今年 30000)上年名額 25000 (上年報名人數31170 , 多左 6 千幾人, 所以今年加到3萬, 參加人數27697 , 多左2 千幾人, 可能旅行團或贊助商參賽額), 如果報名人數好似上年咁增加大約一成多,  咁應該都有八成幾機會中籤)

報名費 6500日元,  登記成功再加手續費325 日元, 即總數為 6825 日元

起跑時間: 09:00 (日本時間)
結束時間: 15:15 (日本時間)

起點: 國道58號線明治橋交叉點終點: 奧武山陸上競技場

有完場證書同紀念牌, 紀念牌比賽特別, 係玻璃做既.

■比賽限制時間(關卡)
21.3公里限制地點(平和祈念(祈禱和平)公園內中間地點)下午12點15分
34公里限制地點(豐見城市役所) 下午2點10分

■中止比賽勸告時間
7 . 2公里 仲井真交叉點 上午10點30分左右
13.3公里 東風平中學校園前 上午11點35分
17.1公里 具志頭交叉點 中午
28.3公里 南部醫院前 下午1點30分左右
39.3公里 赤嶺交叉點 下午3點左右

P.S 沖繩有兩個馬拉松, 一個係十二月既那霸馬拉松, 一個係二月既沖繩馬拉松,  沖繩馬拉松比較特別在係可以跑入美軍基地, 但就無那霸馬拉松咁大型. 相關網頁資訊亦以日文為主, 中, 英文資訊無那霸馬拉松咁多, 完成牌以相所見, 亦唔會玻璃做, 無那霸咁特別.

作者: luckystrike    時間: 2014-5-4 16:35
必搶!
作者: GO!    時間: 2014-5-6 14:08
幾時有得報
作者: wlau    時間: 2014-5-6 14:48
GO! 發表於 2014-5-6 14:08
幾時有得報

舊年係八月五日, 八月既第一個星期一
今年應該係八月四日

作者: GO!    時間: 2014-5-6 14:53
要甘耐, 吾該!
作者: 柔詠    時間: 2014-5-6 16:44
同澳門同一日……
作者: wlau    時間: 2014-5-6 17:31
柔詠 發表於 2014-5-6 16:44
同澳門同一日……

澳門唔值...去一晚都要千幾二千... ..加埋報名費... 三千都來緊..
出國玩好過..
作者: yannn3860    時間: 2014-5-6 18:06
新加坡都好似係12月第一個星期日...如果係都幾多選擇~~
作者: wlau    時間: 2014-5-7 01:55
yannn3860 發表於 2014-5-6 18:06
新加坡都好似係12月第一個星期日...如果係都幾多選擇~~

新加坡邊個比賽?

我來緊跑五月三十一日既新加地SUNDOWN MARATHON, 所以我十二月如果去既嘩, 唔會選新加坡囉.
AND 玻璃做既紀念牌都係吸引我既目標之一...
作者: ski    時間: 2014-5-7 02:42
wlau 發表於 2014-5-7 01:55
新加坡邊個比賽?

我來緊跑五月三十一日既新加地SUNDOWN MARATHON, 所以我十二月如果去既嘩, 唔會選新加 ...

渣馬
作者: wlau    時間: 2014-5-7 09:34
ski 發表於 2014-5-7 02:42
渣馬

OH, IC..
渣馬香港都有得跑.. 睇過新加同馬拉 D 相.. 感覺上成個環境佈置同衫既款式都同香港既差唔多, 而我又來緊都跑新加坡, 咁我應該唔報渣馬.
作者: 柔詠    時間: 2014-5-7 11:27
wlau 發表於 2014-5-6 17:31
澳門唔值...去一晚都要千幾二千... ..加埋報名費... 三千都來緊..
出國玩好過.. ...

但老婆去不到旅行(1年內,应該),所以小弟最多玩d 2,3 日近近地馬算……沖繩錦正,留番將來同佢去……
作者: 小叻    時間: 2014-5-7 13:01
ski 發表於 2014-5-7 02:42
渣馬

當然有分別! KL渣馬只得一件衫, 而且是雜嘜, 但新加坡是有牌子背心, 可能是NB/ ADIDAS... 而且全馬有靚仔FINISHER TEE!
作者: wlau    時間: 2014-5-7 13:59
小叻 發表於 2014-5-7 13:01
當然有分別! KL渣馬只得一件衫, 而且是雜嘜, 但新加坡是有牌子背心, 可能是NB/ ADIDAS... 而且全馬有靚仔 ...

但今年去左新加坡, 唔會再去住囉~~~
小叻師姐今年去邊啊? 沖繩定新加坡?
作者: 柔詠    時間: 2014-5-7 21:29
小叻 發表於 2014-5-7 13:01
當然有分別! KL渣馬只得一件衫, 而且是雜嘜, 但新加坡是有牌子背心, 可能是NB/ ADIDAS... 而且全馬有靚仔 ...

http://www.kl-marathon.com/race-info/general-info/shirt-designs/

原來今年背心幾靚, + 有完走紀念tee
作者: wlau    時間: 2014-5-7 23:27
柔詠 發表於 2014-5-7 21:29
http://www.kl-marathon.com/race-info/general-info/shirt-designs/

原來今年背心幾靚, + 有完走紀念te ...

OK 喎..
作者: kylo1935    時間: 2014-5-8 08:59
7/12,還有深圳國際馬拉松。
作者: John78    時間: 2014-6-7 13:53

作者: 柔詠    時間: 2014-6-7 23:30
呢隻同2015-02-15果隻沖繩比,如何?
作者: wlau    時間: 2014-6-9 02:09
柔詠 發表於 2014-6-7 23:30
呢隻同2015-02-15果隻沖繩比,如何?

有師兄/師姐講過, 那霸氣氛好D, 紀念牌轉左做玻璃制之後, 更加特別.. 而沖馬就有多一個特別D 既, 跑入美軍基地, 但有師兄話, 跑左入去又唔覺得有乜咁特別...
作者: luckystrike    時間: 2014-6-9 17:36
那霸馬必跑!
作者: luckystrike    時間: 2014-6-9 17:37
wlau 發表於 2014-6-9 02:09
有師兄/師姐講過, 那霸氣氛好D, 紀念牌轉左做玻璃制之後, 更加特別.. 而沖馬就有多一個特別D 既, 跑入美軍 ...

個人意見+個人取向: 我都唔覺跑入美帝的基地有咩特別
再重申, 個人意見+個人取向, 不喜請饒小弟一命
作者: wlau    時間: 2014-6-9 18:40
luckystrike 發表於 2014-6-9 17:36
那霸馬必跑!

你指今年必跑?
咁BOOK 左酒店未?

作者: 炒炒    時間: 2014-6-9 23:08
那霸只係去 六日兩日唔請假得唔得架?
作者: wlau    時間: 2014-6-9 23:29
炒炒 發表於 2014-6-9 23:08

請一日會好D 既~
作者: luckystrike    時間: 2014-6-11 13:36
炒炒 發表於 2014-6-9 23:08

港龍有一班四點幾機返港, 如你五個鐘內跑完應該都仲趕得切, 因那霸市去機場不是太遠的

但如果只飛港航, 最遲果班三點幾, 好抆水

以上只計直飛, 飛台北轉機就大把選擇
作者: wlau    時間: 2014-6-11 14:07
luckystrike 發表於 2014-6-11 13:36
港龍有一班四點幾機返港, 如你五個鐘內跑完應該都仲趕得切, 因那霸市去機場不是太遠的

但如果只飛港航, ...

BOOK 左酒店未?
作者: luckystrike    時間: 2014-6-11 14:51
wlau 發表於 2014-6-11 14:07
BOOK 左酒店未?

未...沖繩可能等左機票先
作者: wlau    時間: 2014-6-11 19:05
luckystrike 發表於 2014-6-11 14:51
未...沖繩可能等左機票先

但酒店可以CANCEL 喎..
機票就可以等下..
作者: luckystrike    時間: 2014-6-11 23:05
wlau 發表於 2014-6-11 19:05
但酒店可以CANCEL 喎..
機票就可以等下..

所謂cancel其實都係收左你錢先...沖繩我有信心找酒店不太困難, 我地頭黎的
作者: wlau    時間: 2014-6-12 11:39
那霸馬拉松大會官方網頁將於6月23日公佈第30屆那霸馬拉松相關資料

"第30回NAHAマラソン大会HPは、6月23日(月)より更新予定です。"

作者: DorisC    時間: 2014-6-14 12:37
wlau 發表於 2014-6-9 02:09
有師兄/師姐講過, 那霸氣氛好D, 紀念牌轉左做玻璃制之後, 更加特別.. 而沖馬就有多一個特別D 既, 跑入美軍 ...

我去年有跑沖繩, 但忘了有經美軍機地, 其實冇乜特別, 也能想像..比你看到的不會是機密啦!
作者: 小叻    時間: 2014-6-14 20:18
DorisC 發表於 2014-6-14 12:37
我去年有跑沖繩, 但忘了有經美軍機地, 其實冇乜特別, 也能想像..比你看到的不會是機密啦! ...

我記得你講過去12月的那霸, 中部的沖繩馬也有去嗎?
我說兩個都有去, 沖繩馬約30K入到美軍基地, 同坦克車和軍人拍照, 仲有好多美籍靚女, 我個FRIEND樂而忘返!
作者: wlau    時間: 2014-6-14 21:34
小叻 發表於 2014-6-14 20:18
我說兩個都有去, 沖繩馬約30K入到美軍基地, 同坦克車 ...

美藉靚女~~~
作者: DorisC    時間: 2014-6-16 08:27
小叻 發表於 2014-6-14 20:18
我說兩個都有去, 沖繩馬約30K入到美軍基地, 同坦克車 ...

小叻師姐, 係喔美軍機地應在中部, 我跑的只是南部, 我搞錯了, 哈哈!
作者: ski    時間: 2014-6-20 01:48
似乎今年唔駛搶,改咗抽籤。
作者: wlau    時間: 2014-6-20 02:43
ski 發表於 2014-6-20 01:48
似乎今年唔駛搶,改咗抽籤。

六月二十三公佈...可能係..但好多人都一早BOOK 定酒店.. 咁攪.. 都幾大鑊..
師兄, 你邊度收風?

作者: 小叻    時間: 2014-6-20 11:03
咁大檸樂? >~<!
作者: wlau    時間: 2014-6-20 11:36
官網...."参加申込みに関する事項が変更になっております。"
睇來真係會改變報名方法..
作者: ski    時間: 2014-6-20 23:54
網頁已經有D詳情:

http://www.naha-marathon.jp/img/pamphlet3.pdf

當然外國人申請可能未必一樣
作者: wlau    時間: 2014-6-20 23:59
ski 發表於 2014-6-20 23:54
網頁已經有D詳情:

http://www.naha-marathon.jp/img/pamphlet3.pdf

我岩岩都見, 寫左抽選.... 我有好多FRIEND 買定左機票... 咁就大鑊..
台灣D GROUP 都見有人討論緊..
作者: wlau    時間: 2014-6-21 11:29
報名方法及通知日期等已更新..
作者: ski    時間: 2014-6-22 15:54
可以首先參加蘋果馬:

http://www.applemarathon.jp

會喺完成跑手裏面抽兩個去那霸跑
作者: wlau    時間: 2014-6-23 08:53
ski 發表於 2014-6-22 15:54
可以首先參加蘋果馬:

http://www.applemarathon.jp

HAHA, 兩個, 仲難中~
作者: Horace    時間: 2014-6-25 23:03
上年只有 31,170 人參加. 就算抽都好大機會
作者: wlau    時間: 2014-6-25 23:55
Horace 發表於 2014-6-25 23:03
上年只有 31,170 人參加. 就算抽都好大機會

但你睇番每年既報名人數係以一成以上增長.. 佢三萬幾人報名.. 再增長一成左右.. 就去到三萬五...
大概八成中..
作者: 小叻    時間: 2014-6-30 10:14
wlau 發表於 2014-6-25 23:55
但你睇番每年既報名人數係以一成以上增長.. 佢三萬幾人報名.. 再增長一成左右.. 就去到三萬五...
大概八 ...

上年是先到先得, 晚上7時就截止報唔到, 我有朋友9時多才報, 根本入不到, 佢個統計點計呢啲人?
作者: wlau    時間: 2014-6-30 10:31
小叻 發表於 2014-6-30 10:14
上年是先到先得, 晚上7時就截止報唔到, 我有朋友9時多才報, 根本入不到, 佢個統計點計呢啲人? ...

可能包埋海外報名團D, LOCAL D 團體, 學校, 公司果D 大會內部比賽名額呱..
作者: 小叻    時間: 2014-6-30 10:54
wlau 發表於 2014-6-30 10:31
可能包埋海外報名團D, LOCAL D 團體, 學校, 公司果D 大會內部比賽名額呱..

即是有好多報唔到的人無計落去!
作者: wlau    時間: 2014-6-30 10:58
小叻 發表於 2014-6-30 10:54
即是有好多報唔到的人無計落去!

佢仲有D 可能好似香港渣馬可以寄信報名, D 人寄得來, 都已經截左, 所以多左果D 人
作者: wlau    時間: 2014-7-1 10:49
入飛啦, 大家~~~~~~~~~~
作者: wlau    時間: 2014-7-1 11:12
已入飛, 但出左個好白痴問題, 就係中, 英文版報名, 當你按左個人報名之後, 佢都會將你個ADDRESS 資料放錯係E-MAIL 果一格, 去到CONFIRM PAGE 都係一樣... 好明顯帶錯parameter 我怕收唔到e-mail , 所以用左日文版登記.. 但唔知咁會唔會影響抽籤
作者: 小叻    時間: 2014-7-1 11:38

希望真係有需要和會去的人才登記啦, 我地5個人2月已買好機票...

仲有要留意CHECK PT.截止時間和限時, 因為日本人好守規矩, 我有個朋友上年因為去TOILET和掛住食, 浪費時間, 超過半程時限, 完成不到.

作者: marlin14    時間: 2014-7-2 12:45
報名時要先登記成為sports entry會員, 但去到sports entry網站, 搵唔到去邊到登記會員同報告呀! 請ching指教
作者: wlau    時間: 2014-7-2 13:48
marlin14 發表於 2014-7-2 12:45
報名時要先登記成為sports entry會員, 但去到sports entry網站, 搵唔到去邊到登記會員同報告呀! 請ching指 ...

登記比賽版面, 入到去, 佢要你先 LOGIN 或者新登記

http://www.sportsentry.ne.jp/entry/t/43200/e

作者: tomhk    時間: 2014-7-3 10:28
已入飛
作者: marlin14    時間: 2014-7-4 10:53
我已login.....跟住去邊到登記那霸馬?
作者: marlin14    時間: 2014-7-4 11:53
login完之後去邊到登記?因為日文睇唔明, 轉左英文後, 入去沖繩馬拉松介紹個版, 又係點擊去邊login個版, 來來回回都係個2版.....
作者: wlau    時間: 2014-7-4 13:01
marlin14 發表於 2014-7-4 11:53
login完之後去邊到登記?因為日文睇唔明, 轉左英文後, 入去沖繩馬拉松介紹個版, 又係點擊去邊login個版, 來 ...

去英文版..
有中, 英文既第30回那霸馬拉松.

http://www.sportsentry.ne.jp/top/en

CLICK 完入, 按Provisional Entry (好大條黃色BAR)
入到去, 佢叫你LOG IN
LOGIN 完, 會見到自己個MEMBER ID
下面有個PROCEED , CLICK 落去.
就係開始報名.

作者: wlau    時間: 2014-7-8 12:32
吹那霸個風好勁 唔知會有幾大破壞同影響
希望果邊d 居民安全

作者: cam    時間: 2014-7-29 22:42
Hong Kong Airlines Promotion

沖繩
旅行日期:
11 月1日-2015年6月18日
往返 HX679 $1,150 起

http://www.hongkongairlines.com/thankfulweek1/tcpv.html
作者: wlau    時間: 2014-7-30 01:01
cam 發表於 2014-7-29 22:42
Hong Kong Airlines Promotion

沖繩

THX,
但仲未知結果, 買定無得退.. 抽唔中就唔知點好..
作者: marlin14    時間: 2014-7-30 10:53
好吸引......我唸住買定......抽唔中咪當去旅行攞.....
作者: wlau    時間: 2014-7-30 12:33
marlin14 發表於 2014-7-30 10:53
好吸引......我唸住買定......抽唔中咪當去旅行攞.....

如果抽唔到我會跑深馬OR澳馬..
所以買定對我無著數..
作者: luckystrike    時間: 2014-7-30 12:46
定已買, 抽唔中當旅行
作者: thomasip    時間: 2014-7-30 13:44
已買, 抽唔中當旅行 too
Also, all Okinawa Toyoko inn already full on Dec 6-7.  

作者: luckystrike    時間: 2014-7-30 20:13
thomasip 發表於 2014-7-30 13:44
已買, 抽唔中當旅行 too
Also, all Okinawa Toyoko inn already full on Dec 6-7.

6-8 Dec 那霸酒店非常緊張
我知好多人都hold定左酒店房甚至已訂定

我今日經hotels.com訂左 Hotel Blion Naha...$320  一晚

8-10 Dec 就轉酒店上北谷町/美國村玩架喇
作者: wlau    時間: 2014-7-31 13:50
luckystrike 發表於 2014-7-30 20:13
6-8 Dec 那霸酒店非常緊張
我知好多人都hold定左酒店房甚至已訂定

OH.. 我BOOK 左GRG~~~~
咁咪唔同酒店..
作者: luckystrike    時間: 2014-7-31 15:55
wlau 發表於 2014-7-31 13:50
OH.. 我BOOK 左GRG~~~~
咁咪唔同酒店..

book唔到GRG, 但Blion同GRG只係一街之隔
作者: wlau    時間: 2014-8-21 20:20
官網公佈
8月25日公佈抽選結果
下個禮拜一就知龍與鳯
作者: wlau    時間: 2014-8-24 19:45
聽朝睇結果..
作者: thomasip    時間: 2014-8-25 09:18
Both my wife and I 抽到!!!!

Dear XXXXXXXX

Thank you for your entry through our Sports Entry online-system,
You were selected in the following events you had provisionally registered for through this lottery

[Name of the event] The 30th NAHA Marathon
[Category] Adult
[Date] Dec 7, 2014
[Name of the representative] XXXXXXX

Please access the following website,
submit the entry fee payment, and complete the [Lottery Winners Entry] procedures.
If you do not submit the entry fee payment and complete the [Lottery Winners Entry] procedures,
you will not be officially entered in the event.

Please also refer to the various instructions, etc. on the website.

作者: wlau    時間: 2014-8-25 09:48
雖然我都中左.. 但點解我係日文回覆..

XXXXXX Walter 様

この度は、スポーツエントリーをご利用頂き、誠にありがとうございます。
仮申込みいただいておりました下記の大会につきまして、
抽選の結果あなたは当選いたしました。

【大会名】第30回 NAHAマラソン
【開催日】2014年12月7日
【種 目】フルマラソン:一般
【エントリー者(代表者)】XXXXXXXX Walter

【申込手順】
下記のサイトにアクセスし、参加費支払【本申込み】の手続きを行ってください。
参加費支払【本申込み】の手続き及び支払いを行わないと
正式なエントリーとはなりませんのでご注意ください。

※現段階では、まだお申込みは完了しておりません。
期間内に【本申込み】の手続き及びお支払いが確認できない場合、
本マラソン大会への当選・出場資格は無効となります。

なお、諸注意事項なども下記サイトにてご参照ください。
作者: raychan    時間: 2014-8-25 10:06
其實有無人抽唔到?
作者: kevinstarlet    時間: 2014-8-25 10:13
我都抽到
作者: wlau    時間: 2014-8-25 11:57
今日都仲買到1150 機票..
去程可以選 HX676 09:05
同 HX679
返就只可以 HX679, 另外果班要遲兩個鐘走, 要加三百..

我選左去 12月6日去 HX676
12月8日返 HX679 返
原本想俾多三舊留多兩粒鐘, 但因為果晚要去飲.. 怕時間會有D 趕.. 都係算..

作者: marlin14    時間: 2014-8-25 12:19
wlau 發表於 2014-8-25 09:48
雖然我都中左.. 但點解我係日文回覆..

我都係收到日文.....開頭唔肯定是否代表中籤, 依家見你都係咁寫....安心好多了...

請問去邊到比錢? 我去返登記個網......搵唔到
作者: tomhk    時間: 2014-8-25 12:31
我抽到
作者: wlau    時間: 2014-8-25 13:17
marlin14 發表於 2014-8-25 12:19
我都係收到日文.....開頭唔肯定是否代表中籤, 依家見你都係咁寫....安心好多了...

請問去邊到比錢? 我去 ...

我估因為我地用錯左日本版登記, 我係英文版想俾錢, 佢地話我ID 錯左..
要用番日文版俾錢..

日文版條LINK

http://www.sportsentry.ne.jp/event/t/43125

見到中間有個黃色BUTTON , 叫本申"达"

click 落去. 我用Master Applied

XXXXXX Walter 様

この度は、スポーツエントリーをご利用頂き、誠にありがとうございます。

クレジットカードでの決済を受け付けました。
※なお、クレジットカード会社からの請求明細には【スポーツエントリー】と表示
されます。

【受付番号】XXXXXX
【イベント名】第30回 NAHAマラソン
【開催日】2014年 12月 07日
【開催期間】
【種 目】【個人】フルマラソン:一般
ペースタット ~NAHAマラソン限定デザイン!!~ (フルマラソン目標タイム5:00:00)
【エントリー者(代表者)】XXXXX Walter
【参加料】7050円
【手数料】352 円
【お支払い合計金額】7402 円

参加通知書(ゼッケン通知書)は、大会の約2週間ほど前(11月下旬)に事務局より送付されます。
尚、この件に関しましては、下記大会事務局へお問合せ願います。
◆NAHAマラソン協会事務局 TEL098-862-9902

ご不明な点がございましたら下記までお問い合わせください。

■イベント競技内容に関するお問い合わせ
〒900-8678
沖縄県那覇市久茂地2-2-2 沖縄タイムス社4F
NAHAマラソン協会事務局
TEL:098-862-9902 FAX:098-869-2109
E-mail: [email protected]

作者: wlau    時間: 2014-8-25 13:22
raychan 發表於 2014-8-25 10:06
其實有無人抽唔到?

睇來好似海外人.. 人人有份..
作者: cham    時間: 2014-8-25 13:40
我都抽中
唔知有冇師兄想group埋一齐出發/成团?
作者: marlin14    時間: 2014-8-25 15:37
wlau 發表於 2014-8-25 13:17
我估因為我地用錯左日本版登記, 我係英文版想俾錢, 佢地話我ID 錯左..
要用番日文版俾錢..

成功比錢了....Thx
作者: 小叻    時間: 2014-8-25 16:22
在賽前日子的沖繩酒店, 早在上半年已經9成滿咗, 如果係呢一刻才訂酒店的話, 可能有難度喇~
作者: wlau    時間: 2014-8-25 18:26
小叻 發表於 2014-8-25 16:22
在賽前日子的沖繩酒店, 早在上半年已經9成滿咗, 如果係呢一刻才訂酒店的話, 可能有難度喇~ ...

我係報名既時候, 已經訂定左酒店, 因為可以取消. 所以唔怕訂定先..
作者: leoglas    時間: 2014-8-25 19:30
抽中,已付款。現在要煩酒店同機票
作者: tomhk    時間: 2014-8-25 23:10
剛剛訂了賽前兩晚沖繩酒店, 真係好多已經9成半滿咗

呢次重本咗住ロワジールホテル那覇
作者: wlau    時間: 2014-8-25 23:48
leoglas 發表於 2014-8-25 19:30
抽中,已付款。現在要煩酒店同機票

機票堅OK..
係酒店如果你未定就煩..
作者: marlin14    時間: 2014-8-26 10:27
我報名時亦都已經買左機票同頂左酒店, 距離起步點2-3個車站, 應該唔算遠掛........
作者: 坑口公牛    時間: 2014-8-27 15:15
只係book到 BEST WESTERN Naha Inn ,距離奧武山兢技場六個站,請問會唔會太遠?
作者: luckystrike    時間: 2014-8-27 16:28
坑口公牛 發表於 2014-8-27 15:15
只係book到 BEST WESTERN Naha Inn ,距離奧武山兢技場六個站,請問會唔會太遠?

那霸單軌由安里去奧武山應該三十分鐘內
作者: luckystrike    時間: 2014-8-27 16:31
印象中由空港出發行哂全條單軌都係半粒鐘多DD
作者: 坑口公牛    時間: 2014-8-27 17:14
luckystrike 發表於 2014-8-27 16:28
那霸單軌由安里去奧武山應該三十分鐘內

Thank you 師兄。
作者: wlau    時間: 2014-8-31 13:53
大家記住俾錢啊..
作者: John78    時間: 2014-8-31 17:31

我報名都已經買左機票同Book 左酒店!
作者: Calvintai    時間: 2014-9-5 00:05
已報名 住 TuneHotel
作者: wlau    時間: 2014-9-6 16:09
各位...琴日LAST DAY 俾錢...
如果唔記得入...要即刻聯絡賽會睇下有無得救....
作者: marlin14    時間: 2014-10-14 10:57
我想問下, 知唔知比賽前1日定2日開始可以領取號碼布? 我去東京,大阪個d係比賽前2日已經可以攞, 但那霸官方網好似得Q&A到寫比賽前1日同比賽當天6點後可以攞號碼布? 有無跑過的CHING可以回答?因為我原本打算12月5日到沖繩後攞左號碼布先, 6號就自駕遊....
作者: wlau    時間: 2014-10-14 11:26
marlin14 發表於 2014-10-14 10:57
我想問下, 知唔知比賽前1日定2日開始可以領取號碼布? 我去東京,大阪個d係比賽前2日已經可以攞, 但那霸官方 ...

我估師兄自己SEND E-MAIL 去問好D..
不過我估到時可能要自己上佢OFFICE 拿取..
作者: marlin14    時間: 2014-10-14 14:42
我意思係, 一般去expo攞號碼布, expo都係比賽前2日開始, 東京好似提前3日, 但沖繩expo好似比賽前1日先開始, 所以想問曾經跑過的ching確認下, 方便我計劃行程
作者: PAKKI5620    時間: 2014-10-14 14:46
去年是星期六取號碼布,星期日跑.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2