香港長跑網 - 長跑長友

標題: 買咩/大家戴咩太陽眼鏡, 邊隻牌仔好 [打印本頁]

作者: Bmtc    時間: 2008-11-16 09:39
標題: 買咩/大家戴咩太陽眼鏡, 邊隻牌仔好
大約幾多錢,
去邊度買.

純粹調查.
作者: blurmax    時間: 2008-11-16 10:48
My 1st choice of sunglasses is no doubt Oakley, but I'm using all vision glass now

http://www.sunglasshut.com/sgh/brands.jsp?page=oakley
作者: pakcb    時間: 2008-11-16 15:25
一般運動型太陽眼鏡都唔難搵

但係我係四眼佬...想搵有得加鏡片的運動型..就真係好有難度
無乜得選擇...

如果有 ching & ctse 介紹下就好
作者: cu83    時間: 2008-11-16 16:14
"Oakley" sure 係好嘢,但係我就用 " Police" 因要另配變色近視鏡片
pakcb c-hing 不如問吓相熟眼鏡眼鋪有無好介紹重實際啦,唔一定要追求某品牌嘅 !" />" />
作者: pakcb    時間: 2008-11-16 17:10
我又無追...只係搵唔到...只見運動型就好多都有
但係可加片的...就只得幾款...最平都要六百八
係 y記拍賣網..三百幾都見有...但係要去到馬鞍山先有得睇實物
網上見有...但係隔山買牛...唔係幾願

登錄/註冊後可看大圖

http://www.rudyproject.com/products/details.php?idLivello1=2&idLivello2=3&idLivello3=8&idLivello4=36&idL=1&headquarter=1&prodottiInglesi=0&ecommerce=0&idDealer=1&isADealer=0&unicode=
網上睇最想就係買呢副
運動型眼鏡(請問有無一d係可以向上揭起)因為影相時驚太黑,睇唔到鏡頭
作者: cu83    時間: 2008-11-16 18:24
如果好似呢類我就麻麻地,我有一副用黎滑雪用,前面塊太陽鏡片重有三隻色可配合唔同環境
但裏面個近視鏡梱就有d 兒希,重好宜 "下" 到眼睫毛
作者: pakcb    時間: 2008-11-16 20:04
原帖由 cu83 於 2008-11-16 18:24 發表
如果好似呢類我就麻麻地,我有一副用黎滑雪用,前面塊太陽鏡片重有三隻色可配合唔同環境
但裏面個近視鏡梱就有d 兒希,重好宜 "下" 到眼睫毛

可能係有副...電眼...眼睫毛好長...
作者: cu83    時間: 2008-11-16 20:24
唔係啩? 肥佬中坑 都有副電眼??
作者: D文    時間: 2008-11-16 20:58
各位ching唔知有冇d幾舊水(over 500)ga鏡可以介紹下呢?
thx!!
作者: running-sue    時間: 2008-11-16 21:05
Bolle 又點睇
作者: cu83    時間: 2008-11-16 21:08
無近視的太陽鏡有多好多選擇!!
作者: cu83    時間: 2008-11-16 21:11
去單車專門店睇吓,佢地都有賣
作者: D文    時間: 2008-11-16 21:28
原帖由 cu83 於 2008-11-16 21:11 發表
去單車專門店睇吓,佢地都有賣

小弟對le類舖頭唔熟,唔知邊度會有呢??
作者: cu83    時間: 2008-11-16 22:04
不如你去 Yxhoo 拍賣網 search 吓, 大把"Oakley"
作者: Bmtc    時間: 2008-11-17 05:46
雅虎果d Oakley可能係假野.........
作者: cu83    時間: 2008-11-17 05:56
拍賣網經常會有假野出售, 只可參考, 宜小心風險
作者: D文    時間: 2008-11-17 07:03
原帖由 cu83 於 2008-11-17 05:56 發表
拍賣網經常會有假野出售, 只可參考, 宜小心風險

好彩ching你題題,小弟正想響yahoo入手......
作者: cu83    時間: 2008-11-17 07:09
有時放賣的都有門市, 最好上去睇咗實物先買就穩陣 d
作者: miller    時間: 2008-11-17 13:57
我自己就先後有過兩副oakley,主要原因係我有好勁散光,一定要配有度數o既鏡,再加上大眼鏡鋪有得賣,可以配埋鏡,一條龍方便d嘛…最緊要係跑o個陣舒服,睇野唔會變型…

而其他師兄提過o既牌子,rudy project太太太貴喇…淨框HK$1,500…bolle d款又唔係好岩…有一個牌子﹙唔記得邊個﹚款同budget都okay,不過佢隻有度數o既鏡片係要套落入面個clip度,一試就睇到會變型同埋cover唔到入部視線,跑山就隨時仆死都似…所以新呢副都係oakley…第一副其實都跟左我5年架,真係鏡片花到頂唔順先換,所以計落都唔係太貴
作者: pakcb    時間: 2008-11-17 14:06
ching 可否介紹下係用邊個型號
同邊間買
作者: pakcb    時間: 2008-12-9 18:35
拉一拉返上黎

請問大家...有無帶眼鏡人士...有乜太陽眼鏡介紹下
作者: cu83    時間: 2008-12-9 20:56
Oakley 好似 "極加士扑" Times Square shop 有得賣
作者: sputniktong    時間: 2008-12-10 10:50
剛剛係ebay bid左副oakley, 因為香港d眼鏡鋪唔係好齊款, 而且價錢又唔平
作者: pakcb    時間: 2008-12-10 11:16
我見到副平平地...三百幾
但係自己頭大...唔試過買野好危險
但係賣家係馬鞍山...我就港島西
唉...真係想買副平平地的近視運動型眼鏡都真係好難
唔係話無既...係旺角見成千幾銀一副
平都有一兩副...但係入面加近視片的太細..帶上眼...人地睇我好似卡通片...鬥雞眼咁
作者: Bmtc    時間: 2008-12-11 06:24
ebay果d你唔驚假冒嗎...除非好可靠的seller.
Okaley香港跟公價, 所以無折扣........

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2