香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.1.1 第二屆沙田元旦長跑 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2008-11-19 00:04
標題: 2009.1.1 第二屆沙田元旦長跑
http://www.pacers.org.hk/

主辦單位: 飛達田徑會及沙田體育會
賽事路程: 成人組:十公里 (10km)  少年組:三公里 (3km)
日期      : 1-1-2009
起步時間: 8:00am (10km) / 8:15am (3km)
比賽路程: 10km - 生於1988年或以前 (公開組/高級組/先進組/元老組)
                  3km - 生於1989或以後 (少年I/II/III組)
比賽路程: 由沙田動場起步沿馬場外單車徑,往大埔方向往吐露港公路,馬料水碼頭附近折返。
報名費   : $100 (少年組)/$130 (其他組別) + 晶片按金 $100
名額      : 1000人 (先到先得)
截止日期: 2008年12月11日
查詢電話: 26901849 飛逹田徑會 / 26915657 沙田體育會

作者: blurmax    時間: 2008-11-19 08:44
Enrolled Cheung Chau RTI 10 K already

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: running-sue    時間: 2008-11-19 08:50
e......個女子組別有點問題, 1973-1975年係邊組呢?
作者: blurmax    時間: 2008-11-19 09:01
e......個女子組別有點問題, 1973-1975年係邊組呢?

Those gal runners born in 73 to 75 should join Cheung Chau RTI 10 K or TW Roasted Geese 10 K instead

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: nc    時間: 2008-11-19 10:05
原帖由 blurmax 於 2008-11-19 09:01 發表

Those gal runners born in 73 to 75 should join Cheung Chau RTI 10 K or TW Roasted Geese 10 K instead

係喎唔通73-75年的女子...

1月1日好喎, 有假放, 又可以有一件長袖透氣t, 玩得過

作者: daniel0415    時間: 2008-11-19 10:22
不過“飛達”舉辦賽事的統籌安排一向都麻麻地 ,希望今次會有所改善啦。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-19 10:24
原帖由 running-sue 於 2008-11-19 08:50 發表

好明顯呢個係Typing Error啦,成張報名表唔止呢度打錯tim。
不如又來個遊戲"找錯處"都好wor。
作者: Gills    時間: 2008-11-19 10:55
原帖由 daniel0415 於 19-11-2008 10:22 發表
不過“飛達”舉辦賽事的統籌安排一向都麻麻地" />" />hj" />" /> ,希望今次會有所改善啦。

上年攞行李, 要成半個鐘先可以取回, 人龍仲長過終點.
作者: running-sue    時間: 2008-11-19 11:09
原帖由 blurmax 於 2008-11-19 09:01 發表

ching, 可否提供 TW Roasted Geese 10k的資料, 以供參閱
作者: 力    時間: 2008-11-19 21:06
標題: 回復 9# 的帖子
暫時未有燒鵝盃嘅詳細資料。
作者: nc    時間: 2008-11-19 22:02
咁都係睇定d 先, 睇吓什麼燒鵝柸咁攪笑
作者: desmond    時間: 2008-11-19 22:20
原帖由 Gills 於 2008-11-19 10:55 發表

上年攞行李, 要成半個鐘先可以取回, 人龍仲長過終點.
exactly! the event management was really bad!
作者: randyip    時間: 2008-11-19 22:22
o吾知邊個贊助la,"佣"記或"於"記
作者: 力    時間: 2008-11-19 22:27
原帖由 obaanc 於 2008-11-19 22:02 發表
咁都係睇定d 先, 睇吓什麼燒鵝柸咁攪笑

同日有幾個賽事架, 長州, 飛達, 燒鵝盃, 行山有東北......

作者: di692    時間: 2008-11-19 23:08
通常元旦日,會有好多賽事,睇定先報名穩陣!!
作者: nc    時間: 2008-11-19 23:30
上年只是第一屆, 又唔怪得上年攪成咁...
作者: 興記J-run    時間: 2008-11-20 17:27
今年是第二屆辦元旦長跑, 有好多改善空間。寄望他們越做越好!
我會報名參加。支持沙田區賽事,沙田友....加油呀!!!
作者: saki    時間: 2008-11-20 17:47
原帖由 Jrun2009 於 2008-11-20 17:27 發表
今年是第二屆辦元旦長跑, 有好多改善空間。寄望他們越做越好!
我會報名參加。支持沙田區賽事,沙田友....加油呀!!!

我呢個沙田友, 今次要衝出沙田, 向長洲出發!!!!!!
作者: blurmax    時間: 2008-11-20 18:03
我呢個沙田友, 今次要衝出沙田, 向長洲出發!!!!!!

I joined the races in Cheung Chau 4 yrs ago lah.

作者: Gary-Kwan    時間: 2008-11-22 22:13
今日寄出報名表, 第一次元旦參加比賽
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-22 22:33
有冇隊際玩架
作者: nc    時間: 2008-12-2 22:04
原帖由 Alex 於 2008-11-19 21:06 發表
暫時未有燒鵝盃嘅詳細資料。

唔知今年有沒有燒鵝盃??  是否在深井舉行??

另外, 唔知有無ching ctse 報這個沙田元旦賽
作者: running-sue    時間: 2008-12-2 22:28
nike果日派表, 有番女子73-75年組別, 所以報佐名喇
作者: pwong5618    時間: 2008-12-2 22:57
原帖由 obaanc 於 2008-12-2 22:04 發表

唔知今年有沒有燒鵝盃??  是否在深井舉行??

另外, 唔知有無ching ctse 報這個沙田元旦賽 " />" />

今年有沒有燒鵝盃  ---  應該有,正名是荃灣元旦長跑,因為獎品有深井" 於" 記燒鵝所以
                                比 d 跑友改咗名叫燒鵝盃。

其實 D 獎品係由荃灣社團贊助送出,所以好特別,試過有送一圍酒席(隊際),白頭ching好似有份食添,
第一屆隊際冠軍係送燒豬一大隻加燒鵝ニ隻,我都有份食,想下又幾下年!

但係隊際賽地胆荃灣田徑會應該食硬,無敵手,睇下長跑網集合各好手試下踏下場。
作者: running-sue    時間: 2008-12-3 08:34
[quote]原帖由 pwong5618 於 2008-12-2 22:57 發表

登錄/註冊後可看大圖

今年有沒有燒鵝盃  ---  應該有,正名是荃灣元旦長跑,因為獎品有深井" 於" 記燒鵝所以
                                比 d 跑友改
作者: running-sue    時間: 2008-12-3 08:35
明白哂, 多謝ching o既資料.
btw, d獎品確係幾特別喎
作者: Gills    時間: 2008-12-3 08:49
原帖由 pwong5618 於 2-12-2008 22:57 發表

比 d 跑友改咗名叫燒鵝盃。

其實 D 獎品係由荃灣社團贊助送出,所以好特別,試 ...

又乳豬, 又燒鵝, 好想大班人去食, 但見到荃灣田徑會呢幾個字機會就...除非有米拿兄,Leung兄,白C兄,加埋pwong兄教路,仲有D餐士.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-3 11:44
標題: 回復 27# 的帖子
点少得萬人迷 " 嬌妹 "  

但係今次要博至得,唔好再慢遊 5'30/K 差D比你笑死!
作者: Gills    時間: 2008-12-3 11:51
原帖由 pwong5618 於 3-12-2008 11:44 發表
点少得萬人迷 " 嬌妹 "  

但係今次要博至得,唔好再慢遊 5'30/K 差D比你笑死!

pwong兄, 尼幾年10K時間唔係幾好, 上面提議幾位C兄都比我跑得好, 所以想食燒鵝乳豬唯有靠C兄們啦.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-4 15:20
原帖由 running-sue 於 2008-11-19 11:09 發表

ching, 可否提供 TW Roasted Geese 10k的資料, 以供參閱  

2009荃灣元誕長跑公開賽(燒鵝盃)資料

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2609&extra=page%3D1&frombbs=1
作者: di692    時間: 2008-12-9 22:03
有幾多ching/ctse報在這個比賽呀
我已報了名
作者: running-sue    時間: 2008-12-9 22:19
原帖由 di692 於 2008-12-9 22:03 發表
有幾多ching/ctse報在這個比賽呀
我已報了名

ching, 我報佐依個呀, 到時見.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-9 23:22
我都報左依個~~不過呢排加耐力~呢個都唔好去盡~當練習
作者: nc    時間: 2008-12-10 11:46
各位chingctse, 元旦賽明天11/12截止報名, 係就快喇
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-10 11:51
在沙田和長洲之間掙扎中~~~
作者: running-sue    時間: 2008-12-10 11:52
同日仲有燒鵝盃喎
作者: nc    時間: 2008-12-10 11:57
燒鵝盃只得5.3k玩, 長洲要搭船兼且賽道不容易!!! 我都在諗緊報唔報這個賽事
作者: running-sue    時間: 2008-12-10 11:59
哈哈, 我就係因為依o的原因, 所以一早已經決定報依個喇
作者: nc    時間: 2008-12-10 12:01
sue ctse沒有報1月4日美津濃嗎???
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-10 12:02
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 11:57 發表
燒鵝盃只得5.3k玩, 長洲要搭船兼且賽道不容易!!! 我都在諗緊報唔報這個賽事 " />" />

呢個係問題呢...
因為沙田我有時都會去跑..所以才想想其他地方跑下...
作者: nc    時間: 2008-12-10 12:04
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-10 12:02 發表

呢個係問題呢...
因為沙田我有時都會去跑..所以才想想其他地方跑下...

難得跑長洲, 跑之餘也可以順道遊長洲, 小妹都有咁諗過!!!
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-10 12:09
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 12:04 發表

難得跑長洲, 跑之餘也可以順道遊長洲, 小妹都有咁諗過!!!

nc ctse..不如一齊跑丫.... 跑完在長洲飲飲食食...

我都係決定跑呢個...一陣 lunch time 去入數先~~~~
作者: running-sue    時間: 2008-12-10 12:11
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 12:01 發表
sue ctse沒有報1月4日美津濃嗎???

我在網上報佐, 但visa簽證時hand機.
早兩日我打去田總問, 佢話遲d有人會聯絡我喎
所以我唔肯定係咪報到.
作者: nc    時間: 2008-12-10 12:26
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-10 12:09 發表

nc ctse..不如一齊跑丫.... 跑完在長洲飲飲食食... " />" />

我都係決定跑呢個...一陣 lunch time 去入數先~~~~

tpk ctse我都係唔會諗長洲了, 越野賽咁辛苦, 都係唔係好o岩我喇.  況且今個聖誕很大機會不在港, 又練少d, 都係找個舒服d賽事玩吓, 沙田這個賽事的紀念衫係長袖透氣T, 好似幾好
作者: nc    時間: 2008-12-10 12:28
原帖由 running-sue 於 2008-12-10 12:11 發表

我在網上報佐, 但visa簽證時hand機.
早兩日我打去田總問, 佢話遲d有人會聯絡我喎
所以我唔肯定係咪報到.hgjD088" />" />hj

sue ctse, 如果有得跑美記半馬, 賽完元旦10k只休息2天又跑半馬
作者: running-sue    時間: 2008-12-10 12:39
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 12:26 發表

沙田這個賽事的紀念衫係長袖透氣T, 好似幾好 " />" />

Come-on, 過黎啦
去年件白色長T唔錯嫁

作者: running-sue    時間: 2008-12-10 12:49
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 12:28 發表

sue ctse, 如果有得跑美記半馬, 賽完元旦10k只休息2天又跑半馬 " />" />

唏, 報到先算,
作者: saki    時間: 2008-12-10 15:00
原帖由 running-sue 於 2008-12-10 12:39 發表

Come-on, 過黎啦
去年件白色長T唔錯嫁

我都見過, 真係不錯的
作者: nc    時間: 2008-12-10 22:59
我又為件長袖T而報名, 明天截止, 報到就報啦 唔知叮叮噹玩唔玩呢
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-10 23:16
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 22:59 發表
我又為件長袖T而報名, 明天截止, 報到就報啦 唔知叮叮噹玩唔玩呢

妳唔係想去跑燒鵝盃?
作者: nc    時間: 2008-12-10 23:31
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-10 23:16 發表

妳唔係想去跑燒鵝盃?

都係依邊好d, 有衫仔送, 5.3k-小妹還是剛剛warm-up完
作者: di692    時間: 2008-12-10 23:31
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 22:59 發表
我又為件長袖T而報名, 明天截止, 報到就報啦 唔知叮叮噹玩唔玩呢 " />" />

我都係為左件長袖tee而報,加上交通方便嘛!!
明天截止報名,仲寄唔寄得到信呀???
作者: nc    時間: 2008-12-10 23:33
原帖由 di692 於 2008-12-10 23:31 發表

我都係為左件長袖tee而報,加上交通方便嘛!!
明天截止報名,仲寄唔寄得到信呀???

明天寄出, 應該有餐士的
作者: di692    時間: 2008-12-10 23:47
原帖由 obaanc 於 2008-12-10 23:33 發表

明天寄出, 應該有餐士的

各位ching/ctse, 有興趣報的話爽手啦
快快快快
作者: cc    時間: 2008-12-11 10:13
作者: running-sue    時間: 2008-12-11 10:15
原帖由 cc 於 2008-12-11 10:13 發表
報唔報好呢?

報啦, 一齊去啦, 件T幾好嫁.
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 10:34
報唔報好呢?

今日截止啦..快 d 去報名啦...
應該會有好幾位 ctse 去跑丫...

小妹果日去長洲跑...
作者: nc    時間: 2008-12-11 12:01
報唔報好呢?

cc 唔好諗喇, 我今早寄出了, 一齊玩啦, 我都係為件衫
作者: wongc    時間: 2008-12-11 12:51
我都係今朝先寄, 希望有得玩.  我全家一齊跑.  大人跑10K, 細路跑3K.  可惜3K遲起步, 睇佢地唔到.

舊年都有跑, 因為同日有幾個比賽, D人流分散哂, 佢仲每個組別有10個獎.  我咁慢都挽車邊捧個組別笫九, 有個杯仔.  咁大個女笫一次攞獎, 開心到死.

所以你地跑完唔好咁快走, 睇埋成績先呀.  話唔定有意外驚喜.  

P.S.  各位CTSE, 你地妙齡組, 我老人組, 所以有家都有機會架!!!
作者: vita375    時間: 2008-12-11 13:39
我都有報,
貪佢有件長袖衫,
當日可能有埋平價鞋同長褲賣。
作者: Qoo    時間: 2008-12-11 16:08
原帖由 running-sue 於 2008-12-11 10:15 發表

報啦, 一齊去啦, 件T幾好嫁.hgj091" />" />hj

咁啱果日返晏可以跑,都煩緊跑邊樣好...
講到件t幾好,我又無長袖t...今早寄左啦 
希望來得及啦
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 16:45
嘩 .你地講到我好心旭旭呀 .吾知依架報吾報到
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 19:18
原帖由 快活人 於 2008-12-11 16:45 發表
嘩 .你地講到我好心旭旭呀 .吾知依架報吾報到 " />" />

咁你寄0左未 ar? 5 點半郵差收信丫~~~
作者: nc    時間: 2008-12-11 19:45
原帖由 快活人 於 2008-12-11 16:45 發表
嘩 .你地講到我好心旭旭呀 .吾知依架報吾報到

唔試就一定唔得, 試就有個機會

希望可以到時同快活人一起跑啦   我都唔知自己報唔報到
作者: running-sue    時間: 2008-12-12 08:34
如果佢地未爆的話, 因郵遞延誤遲一日先收到, 應該會收o既.
希望當日見到大家啦!!

作者: di692    時間: 2008-12-12 13:00
原帖由 obaanc 於 2008-12-11 19:45 發表

唔試就一定唔得, 試就有個機會

希望可以到時同快活人一起跑啦   我都唔知自己報唔報到

我仲未收到確認信,但支票就過左數了,我諗應該報到了
作者: 洛虎添    時間: 2008-12-16 16:08
收到確認信la.., 600 here
作者: 洛虎添    時間: 2008-12-16 17:07
10K 比賽得1個水站[5K位置, 折返點]
3K 冇水站
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-16 21:52
收到信, 81, 各位 ching/ ctse  到時見
作者: running-sue    時間: 2008-12-16 21:54
126...到.
作者: 坑口公牛    時間: 2008-12-16 22:19
590報到。
作者: nc    時間: 2008-12-16 23:33
522新手報到 又有得玩
作者: MJ576    時間: 2008-12-16 23:35
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-16 23:42
264~不過唔得閒~~可能要請假拎號碼布
作者: di692    時間: 2008-12-17 13:24
我都收到信了,227
請早些去領取號碼布,晶片和紀念t-shirt(尺碼先到先得,送完即止)
20/12/2008(六)0900-1700
22/12/2008(一)0900-1800
23/12/2008(二)0900-1800
24/12/2008(三)0900-1700
領取地點 :沙田體育會(沙田瀝源
作者: di692    時間: 2008-12-17 13:26
領取地點: 沙田體育會(沙田瀝源村壽全樓地下)
作者: di692    時間: 2008-12-17 13:27
原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-16 23:42 發表
264~不過唔得閒~~可能要請假拎號碼布

ching, 可以找人代領啦!!
作者: di692    時間: 2008-12-17 13:28
請問有幾多位ching/ctse參加了這比賽,有無名單呢??
作者: 迪迪仔    時間: 2008-12-17 23:20
我報左,不過仲諗緊點取號碼布......
作者: running-sue    時間: 2008-12-17 23:58
我都唸緊點攪, 因為佢個時間都係辦公時間, 星期日又唔開, 好難就.....
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 00:08
名單大致上係:

garykwan – 81
running-sue – 126
di692 – 227
Santorinilsland – 230
sleung2002hk – 264
obaanc – 522
MJ576 – 560
坑口公牛 – 590
大隻添跑手 – 600
Jrun2009
wongc
vita375
Qoo
DLO

作者: nc    時間: 2008-12-18 00:08
原帖由 running-sue 於 2008-12-17 23:58 發表
我都唸緊點攪, 因為佢個時間都係辦公時間, 星期日又唔開, 好難就.....

我可以去拿的, 暫定星期六或星期二去拿.  sue ctse, 妳住哪一區?? 可以把通知書給我!!!
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 00:10
原帖由 obaanc 於 2008-12-18 00:08 發表

我可以去拿的, 暫定星期六或星期二去拿.  sue ctse, 妳住哪一區?? 可以把通知書給我!!!

我工作在金鐘, 露宿於土瓜灣 可唔可以用FAX COPY的通知書呢
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-18 00:12
原帖由 obaanc 於 2008-12-18 00:08 發表

最好星期六去取,如果遲去T-shirt可能冇碼揀.
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 00:16
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-18 00:12 發表

叮叮噹ctse, 你係咪有報呀
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-18 00:17
原帖由 running-sue 於 2008-12-18 00:16 發表

叮叮噹ctse, 你係咪有報呀

冇報,可能去行山.
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 00:23
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-18 00:17 發表

冇報,可能去行山.

噢, 咁我地見面的機會又要等下次喇
作者: nc    時間: 2008-12-18 00:27
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-18 00:12 發表

都係喎. 好!!! 就決定星期六去拿. sue, ctse, 不如妳明天打電話問吓!!! 如果ok, 便scan封信貓給我, 轉頭pm我的email給妳
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-18 00:29
原帖由 running-sue 於 2008-12-18 00:23 發表

噢, 咁我地見面的機會又要等下次喇  

聯合國咪見過面囉!
26/12入屯門跑又見面.
作者: nc    時間: 2008-12-18 00:32
仲有沒有chingctse, 需要幫手取號碼布..., 我會在星期六去取. 係就這兩天通知我了!! 好似亞梁兄唔得閒喎
作者: SantoriniIsland    時間: 2008-12-18 01:26
標題: 回復 81# 的帖子
I will be there as well and my no. is 230.

See you all there.
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 09:19
原帖由 obaanc 於 2008-12-18 00:27 發表

都係喎. 好!!! 就決定星期六去拿. sue, ctse, 不如妳明天打電話問o下!!! 如果ok, 便scan封信貓給我, 轉頭pm我的email給妳 hgjD115" />" />hj

好, 等一陣我打電話去問一問先, 稍後覆你, 唔該哂.

作者: running-sue    時間: 2008-12-18 09:22
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-18 00:29 發表

聯合國咪見過面囉!
26/12入屯門跑又見面.

聯合國果次係你見過我, 但我未見過你
btw, boxing-day 見
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 10:19
原帖由 obaanc 於 2008-12-18 00:27 發表

都係喎. 好!!! 就決定星期六去拿. sue, ctse, 不如妳明天打電話問o下!!! 如果ok, 便scan封信貓給我, 轉頭pm我的email給妳 hgjD115" />" />hj

已打去問過, 佢話涉及晶片費用o既問題, 所以fax/scan copy唔受喎

作者: di692    時間: 2008-12-18 14:35
我都係決定星期六下午去取,真係驚無晒size點算好
作者: di692    時間: 2008-12-18 14:44
有沒有ching/ctse, 需要幫手取號碼布..., 我會在星期六下午去取,請pm留言,thx!!
作者: 山貓    時間: 2008-12-21 13:43
365報到. 新一年365天的第一天由跑步開始!
作者: 迪迪仔    時間: 2008-12-21 14:26
今日跑北潭涌十五公里時,已經見到有參賽者著住飛達元旦跑果件長袖衫比賽了.
作者: running-sue    時間: 2008-12-21 14:37
原帖由 DLO 於 2008-12-21 14:26 發表
今日跑北潭涌十五公里時,已經見到有參賽者著住飛達元旦跑果件長袖衫比賽了.

呀..... 今年(第二屆)果件
作者: 迪迪仔    時間: 2008-12-21 14:50
原帖由 running-sue 於 2008-12-21 14:37 發表

呀..... 今年(第二屆)果件  

係呀,係今年果件呀,銀色印字的.

PS. 我係男仔.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2