香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.1.18 公益慈善馬拉松 [打印本頁]

作者: 力    時間: 2008-11-21 10:39
標題: 2009.1.18 公益慈善馬拉松
日期: 二零零九年一月十八日(星期日)
起跑時間: 上午八時正 (半馬拉松)
上午八時三十分 (十公里賽)
起點: 西貢北潭涌郊野公園
設施: 1) 行李寄存區設於保良局北潭涌渡假營(參加者需自行負責安全)
2) 掛有號碼牌的跑手可使用營內的洗手間及更衣設施
3) 賽道沿途設有救護站
4) 約每五公里設有水站和里數牌
費用: 報名費每位港幣二佰元及計時晶片按金港幣一佰元 (持有黃色晶片者毋須繳付按金)
所有善款,將撥捐公益金所資助的「兒童及青年服務」。
賽道
半馬拉松及十公里賽同於西貢北潭涌郊野公園出發。如欲細閱賽道路線圖,請按此處
機構報名
參賽機構可派出超過一隊出賽(每隊最多十名參賽者),參賽機構請委派一位隊伍負責人與香港公益金(主辦機構)保持聯絡。
請填妥機構回條個人報名表格並於二零零八年十二月十二日(星期五)或之前傳真至2506 1201或寄回公益金辦事處。詳情請按此處

作者: 曲奇    時間: 2008-11-21 11:06
會唔會有CHING參加此比賽?..
作者: ee_tpk    時間: 2008-11-21 11:09
同中國沿岸半馬撞日子
作者: saki    時間: 2008-11-21 11:13
原帖由 ee_tpk 於 2008-11-21 11:09 發表
同中國沿岸半馬撞日子

其實是同日同時同場地.............

呢場是公益金同avohk合辦的慈善比賽...........
作者: 曲奇    時間: 2008-11-21 11:56
原帖由 saki 於 2008-11-21 11:13 發表

其實是同日同時同場地.............

呢場是公益金同avohk合辦的慈善比賽...........

但價錢好似係via公益金比avohk平d喎..
作者: saki    時間: 2008-11-21 11:58
原帖由 cookie97 於 2008-11-21 11:56 發表

但價錢好似係via公益金比avohk平d喎..

但好似要經公司集體咁報..........

同埋唔知有無最低籌款額..........
作者: 力    時間: 2008-11-21 12:11
This is for charity. The aims is to raise funds. You can join the race via your organization or team. Each participating team is encouraged to raise HK$50,000 or more.

Minmium donation HK$50,000 for each team, maximum 10 members in each team.

作者: 曲奇    時間: 2008-11-21 12:27
我仲以為可以個人報名添..
公司細,冇人會參加啦...
作者: Mr.Bus    時間: 2008-12-24 00:01
EEEEEE~~~
睇真d,我同事好似幫我報左呢個....
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-11 13:22
有朋友幫我報左呢個比賽(10km), 到時小弟會首次穿上網衣上陣, 希望做到好成績.
作者: running-sue    時間: 2009-1-11 14:32
原帖由 Mr.Buss 於 2008-12-24 00:01 發表
EEEEEE~~~
睇真d,我同事好似幫我報左呢個....
原帖由 最強幻像 於 2009-1-11 13:22 發表
有朋友幫我報左呢個比賽(10km), 到時小弟會首次穿上網衣上陣, 希望做到好成績.

兩位ching, 加油呀, 等你們好消息
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-1-11 16:00
原帖由 最強幻像 於 2009-1-11 13:22 發表

加油!!
作者: 不停向前    時間: 2009-1-14 18:06
我都join左呢個比賽10km, 到時應該會見到好多著長跑網戰衣, 參加先進運動會長跑比賽既ching/ctse吧
作者: Harvey    時間: 2009-1-15 13:22
原帖由 不停向前 於 2009-1-14 18:06 發表
我都join左呢個比賽10km, 到時應該會見到好多著長跑網戰衣, 參加先進運動會長跑比賽既ching/ctse吧

Hi 不停向前兄,加油!
小弟報了中國沿岸馬拉松,當天希望碰到你。
預祝向前兄能取得佳績!
作者: kopo1128    時間: 2009-1-15 18:40
原帖由 Harvey 於 2009-1-15 13:22 發表

預祝向前兄能取得佳績!

HARVEY 加油!! 你好似參加全隻馬WO? 比心機PB呀!!
作者: 不停向前    時間: 2009-1-15 21:03
原帖由 Harvey 於 2009-1-15 13:22 發表

預祝向前兄能取得佳績!

yeah, 希望到時見到harvey兄~
大家都加油啦~~~
長跑長有/友~
作者: shogikin    時間: 2009-1-16 21:30
到時看情況
盡量將banner拉在當眼地方

我pm手提給大家.到時call我

Kin in Running
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-18 17:54
今日終於完成09年第一場比賽(公益金10km), 亦係小弟第一次穿上網衣上陣, 早上天氣雖涼但不算難跑. 只係中段開始較曬. 以賽道來說斜路不算太多, 最要留意只係開頭500m後的長命斜及回程上壩一段, 其他的不難應付. 而小弟在回程500m左右遇到米拿兄, 相信ching半馬又一次pb了

大會的安排尚算不錯, 賽後餐飲膳食服務並未引起混亂, 而到達終點一刻會有人嗌你bib no幫你打氣, 好有heart. 不過唯一要彈的是賽道有好多車, 有些的士, 24座小巴, 客貨車隨時出現, 影響跑手安全, 有跑手避車避得好狼狽, 更有跑手跟在車後吸廢氣, 工作人員的疏導略嫌不足.

另外小弟今日好高興認識到花子阿DEE兄 , ee ctse, raymond兄, 一見到長跑網的banner就有好親切的感覺

小弟自己時間52:22.
作者: 不停向前    時間: 2009-1-18 20:24
標題: 回復 18# 的帖子
我都有跑10k, 今日7:30去到, 因為公司集合, 影相, 好多時間都留係傷健公園入面
不過我都周圍望....不過見唔到長跑網banner , 希望下次d比賽可以認識大家
btw, 今年公益金長跑少左好多好多公司....人數應該都係得上年2-3成左右
希望09年經濟會好返, 多d公司參與公益事務, 捐多d善款
各ching/ctse 09年長跑長有/友
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-18 23:36
原帖由 不停向前 於 2009-1-18 20:24 發表
我都有跑10k, 今日7:30去到, 因為公司集合, 影相, 好多時間都留係傷健公園入面
不過我都周圍望....不過見唔到長跑網banner , 希望下次d比賽可以認識大家
btw, 今年公益金長跑少左好多好多公司....人數應該都係得 ...

ching, banner在保良局營射箭區個度, 我見到掛在龍門架上.
另外ching今日有無著網衣?10km組似乎得小弟一個著網衣.
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-18 23:37
原帖由 不停向前 於 2009-1-18 20:24 發表
btw, 今年公益金長跑少左好多好多公司....人數應該都係得 ...

Deleted

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-19 00:21
原帖由 最強幻像 於 2009-1-18 17:54 發表
今日終於完成09年第一場比賽(公益金10km), 亦係小弟第一次穿上網衣上陣, 早上天氣雖涼但不算難跑. 只係中段開始較曬. 以賽道來說斜路不算太多, 最要留意只係開頭500m後的長命斜及回程上壩一段, 其他的不難應付. 而小 ...

我都好高興第一次同各位ching ctse 比賽~~

仲要原來同幻象兄係同事~~
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-19 22:05
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-19 00:21 發表

我都好高興第一次同各位ching ctse 比賽~~" />" />

仲要原來同幻象兄係同事~~" />" />

花子兄, 話唔定仲有好多自己人都睇緊呢度架, 等緊佢地蒲頭
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-20 09:44
原帖由 最強幻像 於 2009-1-19 22:05 發表

花子兄, 話唔定仲有好多自己人都睇緊呢度架, 等緊佢地蒲頭

一定有啦~~

幻象師兄點解唔玩公司既比賽既??
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-20 23:18
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-20 09:44 發表

一定有啦~~

幻象師兄點解唔玩公司既比賽既??

花子兄, 小弟比賽經驗尚淺, 有待鍛鍊, 而且公司高手眾多, 正所謂獻醜不如藏拙, hehe
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-20 23:22
原帖由 最強幻像 於 2009-1-20 23:18 發表

花子兄, 小弟比賽經驗尚淺, 有待鍛鍊" />" />fvhfgj, 而且公司高手眾多, 正所謂獻醜不如藏拙, hehe" />" />jn

幻像兄係咪拍Dee兄玩毅行者的隊友呢?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-20 23:30
原帖由 最強幻像 於 2009-1-20 23:18 發表

花子兄, 小弟比賽經驗尚淺, 有待鍛鍊" />" />fvhfgj, 而且公司高手眾多, 正所謂獻醜不如藏拙, hehe" />" />jn

黎緊呢年公司比賽應該幾缺人,幻象兄可能係我地既新力軍~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-20 23:31
原帖由 上水馬王 於 2009-1-20 23:22 發表

幻像兄係咪拍Dee兄玩毅行者的隊友呢?

我同幻象兄未見過面,原來幻象兄係勁人万刀甲既同事~~
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-20 23:35
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-20 23:31 發表

艾思艾思,總之大家都係勁人~
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-21 23:06
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-20 23:31 發表

花子兄, 你知道佢今年會玩渣打嗎?

原帖由 上水馬王 於 2009-1-20 23:35 發表

艾思艾思,總之大家都係勁人~

馬王兄, 勁呢個字離小弟好遠好遠啊...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-22 00:09
原帖由 最強幻像 於 2009-1-21 23:06 發表

花子兄, 你知道佢今年會玩渣打嗎?

馬王兄, 勁呢個字離小弟好遠好遠啊..." />" />

万刀甲今年無報渣打,佢話玩埋green power 退休喎,佢玩3次3次都有獎攞~~

所謂姣婆守唔到寡,我就唔係好信~~
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-23 00:04
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 00:09 發表

佢話玩埋green power 退休喎,佢玩3次3次都有獎攞~~

花子兄, 今年你地會玩隊際嗎?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-23 09:53
原帖由 最強幻像 於 2009-1-23 00:04 發表

花子兄, 今年你地會玩隊際嗎?

我無份玩呀,因為係佢地dept參加,我唔玩得~~

有無留意公司既new letter? 我地好多時都上鏡~~
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-23 10:22
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 00:09 發表

万刀甲今年無報渣打,佢話玩埋green power 退休喎,佢玩3次3次都有獎攞~~

所謂姣婆守唔到寡,我就唔係好信~~

佢咁後生,仲有起碼三十年玩喎,咁快話想退休?
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-23 10:24
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-23 09:53 發表

我無份玩呀,因為係佢地dept參加,我唔玩得~~

仲上埋雜誌tim...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-23 10:28
原帖由 上水馬王 於 2009-1-23 10:22 發表

佢咁後生,仲有起碼三十年玩喎,咁快話想退休?" />" />

睇公司玩有時好多壓力,我都會退,不過退公司o者,自己玩好過~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-23 10:29
原帖由 上水馬王 於 2009-1-23 10:24 發表

仲上埋雜誌tim..." />" />hjhvbj" />

威水果d 唔登,最pk 果次至黎登~~
作者: 最強幻像    時間: 2009-1-23 23:55
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-23 09:53 發表

小弟都有留意, 代表名單中好多係鐵腳, 次次比賽都榜上有名, 個個出哂名
不過代表公司比賽, 壓力都唔細.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2