香港長跑網 - 長跑長友

標題: 淨係用黎跑步 , 大家覺得 polar , germin , suuntu 邊個牌子好 d [打印本頁]

作者: hksis8888    時間: 2014-11-27 17:28
標題: 淨係用黎跑步 , 大家覺得 polar , germin , suuntu 邊個牌子好 d
價錢應該係 polar 平 d , 而且多 d 附加功能 , 其他兩個牌子好似專業 d .

大家會點揀 ? thanks

作者: bunbun    時間: 2014-11-27 17:40

換句話, 只求有 GPS, pacing 等等

咁就自己揀個款, 外型, display的字型

作者: PiTA    時間: 2014-11-28 00:19

我會加多一項要求 : 品牌嘅售後支援服務。
如果個品牌喺香港係無代理嘅話,隻錶有咩事需要維修嘅話就好煩。加上一隻多少少function嘅運動錶起碼都要千零二千蚊,如果用得兩,三年就因為有簡單嘢壞(eg,膠帶老化而斷咗)、無得整而迫住要放棄,以一隻咁貴嘅電子錶嚟講我覺得好嘥。

作者: kongok    時間: 2014-11-28 08:17
我覺germin , 因該牌子本身出汽車導航, 其他我覺得品牌效應多d.  
作者: seantam    時間: 2014-11-28 10:06
如果想知多啲公司背景, wiki 幫到你

Garmin Wiki

Polar Wiki

Suunto

DC Rainmaker 有齊三隻牌子嘅 review, 亦可參考一吓

Garmin Product Reviews

Polar Product Reviews

Suunto Product Reviews

咁都唔一定要喺呢三隻牌子揀嘅, 亦要睇你要求去平衡, 有啲牌子一千都唔駛都已經唔錯, 個款式個人都覺得幾 OK 架

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2