香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大家除了PB 紀錄外.... [打印本頁]

作者: ChARsoN    時間: 2008-12-1 13:53
標題: 大家除了PB 紀錄外....
大家除了有PB(Personal Best)紀錄外
仲有冇PW(Personal Worst)呢?
我有部分紀錄如下:
100m - 16.XXs
200m - 4X.XXs
400m - 2:2X.XX
800m - 3:XX.XX
1500m - 6:02.XX
5000m - 24:XX.XX
10000m - ~1:10:XX.XX

作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-1 14:11
作者: kenneth    時間: 2008-12-1 15:35
作者: 亞平    時間: 2008-12-1 15:38
原帖由 kenneth 於 2008-12-1 15:35 發表
上年聯合國,15公里後抽筋,完成時間 2:2X。" />" />

今次你就乜仇都報晒啦.
作者: kenneth    時間: 2008-12-1 15:43
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-1 15:45
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-1 15:46
標題: 回復 5# 的帖子
等我以後渣打半馬/全馬都試下呢種感覺先~
不過我好似已慣咗"孤軍作戰"
作者: 全馬    時間: 2008-12-1 15:48
我一向對成績呀, pb呀咁都睇得唔重, 原因之一是係唔想太大壓力, 因為小弟跑步都係為左減下壓同改善健康姐, 為乜野又有壓力呢~~~
但小弟有鋪癮, 就係追住前面快過我d野, 不論游水, 踩單車同跑步都係~~~怪人一隻 ~~~
上年渣打全馬, 跑到近20k就抽筋都捱番終點, 仲快過前年, 所以至今都未有最差成績。

作者: desmond    時間: 2008-12-1 15:50
原帖由 全馬 於 2008-12-1 15:48 發表
我一向對成績呀, pb呀咁都睇得唔重, 原因之一是係唔想太大壓力, 因為小弟跑步都係為左減下壓同改善健康姐, 為乜野又有壓力呢~~~
但小弟有鋪癮, 就係追住前面快過我d野, 不論游水, 踩單車同跑步都係~~~怪人一隻 ~~ ...
都唔怪,小弟琴日16-17K度咪被你過左lor,唉
作者: 全馬    時間: 2008-12-1 15:53
原帖由 desmond 於 2008-12-1 15:50 發表
都唔怪,小弟琴日16-17K度咪被你過左lor,唉

我...唔知應該講d乜野好~~~
desmond兄, 加油!!!
作者: michaelyw    時間: 2008-12-1 15:55
my worst 1500m should be over 7min when I ran school's athletic meet in Form 5
作者: desmond    時間: 2008-12-1 15:59
原帖由 全馬 於 2008-12-1 15:53 發表

我...唔知應該講d乜野好~~~
desmond兄, 加油!!!
哈哈,講笑姐,唔好咁認真 。今次都算特別係跑道上認識到長跑網的師兄,我見師兄之後一路去都仲好有力,掂!其實你琴日叫下我等我醒下幫左我就真,下次再跑過。
作者: wilson    時間: 2008-12-1 16:04
我暫時得一個紀錄,
所以係最好,亦都係最差......
作者: 亞平    時間: 2008-12-1 16:15
原帖由 kenneth 於 2008-12-1 15:43 發表

是﹗其實跑到上年抽筋的位置,都有少少感觸(上年行了很久的路,今次有力量去過),估唔到,上年聯合國,自己是獨軍作戰,而今日,可以同成大班網友一起跑,互相支持下完成賽事" />" />

師兄,你呢句話小弟真係好有共鳴,往年既賽事,差唔多次次都係獨來獨往,孤身上路.
今年渣打全馬,係我既人生第一次全馬,亦將會是我第一次有長跑網友們相伴既賽事.
作者: kenneth    時間: 2008-12-1 16:21
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-1 18:51
原帖由 wilson 於 2008-12-1 16:04 發表
我暫時得一個紀錄,
所以係最好,亦都係最差......

自己練跑時計時果d 結果都計
我果d 全部都係
作者: =chairman=    時間: 2008-12-1 18:51
原帖由 kenneth 於 2008-12-1 16:21 發表

如果拍住一大班網友一起跑,是有很大支持的,到時你地可以試試﹗

十分認同
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-1 19:46
標題: 回復 17# 的帖子

不過好彩我係未真係同人地一齊練跑前已經自己跑了4年多
否則可能會喪失獨自跑長課ge 能力....
作者: 上水馬王    時間: 2008-12-1 19:56
剛剛完成聯合國的半馬......2:04'

一句講晒都係怪自己不自量力
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-1 19:58
標題: 回復 19# 的帖子
大家儘管把自己不滿意的成績寫出來吧~
作者: wilson    時間: 2008-12-1 20:02
原帖由 ChARsoN 於 2008-12-1 18:51 發表

自己練跑時計時果d 結果都計
我果d 全部都係" />" />

咁我個d一定好差......
作者: cu83    時間: 2008-12-1 20:11
哈哈, 今年小弟第一次參加渣打 10K, PB = PW
作者: wilson    時間: 2008-12-1 20:52
原帖由 cu83 於 2008-12-1 20:11 發表
哈哈, 今年小弟第一次參加渣打 10K, PB = PW

如果計10k,
渣打都係我既第一個10k
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-2 15:05
原帖由 wilson 於 2008-12-1 20:02 發表

咁我個d一定好差......" />" />

跑多幾年就會見到個趨勢~
作者: wilson    時間: 2008-12-2 16:09
原帖由 ChARsoN 於 2008-12-2 15:05 發表

跑多幾年就會見到個趨勢~" />" />

望就咁望啦......
作者: 細細個~    時間: 2008-12-2 18:43
渣打 2009 我有一個提議 :

c 兄 c 姐們.... 當你超越長跑網 c 弟時 , 請你們給予少少鼓勵 ( 拍拍手或是說聲"加油" )

雖是少少表示但這是我們一眾小 c 弟的精神食糧 .
作者: kaevin    時間: 2008-12-3 14:57
My PWs are mostly
DNF (Do not finish) during training (usually due to injuries)
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-3 16:12
原帖由 kaevin 於 2008-12-3 14:57 發表
My PWs are mostly
DNF (Do not finish) during training (usually due to injuries)

其實我果d 只係選擇性記錄....
作者: kenneth    時間: 2008-12-3 16:19
作者: desmond    時間: 2008-12-3 16:32
[quote]原帖由 kenneth 於 2008-12-3 16:19 發表

登錄/註冊後可看大圖

咁俾管理員超越莫非有分加?
作者: kenneth    時間: 2008-12-3 16:41
作者: desmond    時間: 2008-12-3 16:46
原帖由 kenneth 於 2008-12-3 16:41 發表

有﹗尤其是後段﹗" />" />
哈哈,咁得喇,我次次都俾嬌妹過,實有分加,哈哈
作者: kenneth    時間: 2008-12-3 16:52
作者: desmond    時間: 2008-12-3 17:01
原帖由 kenneth 於 2008-12-3 16:52 發表

但閣下是前段還是後段比他過?如果前段,應該無分加的。
以我的實力...............當然是(好)早段被他過
作者: kenneth    時間: 2008-12-3 17:04

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2