香港長跑網 - 長跑長友

標題: 報唔報大板馬拉松2015 [打印本頁]

作者: elsat516    時間: 2015-4-10 00:12
標題: 報唔報大板馬拉松2015

只參加過幾次10k比賽,而自己最多試過跑21K有能力挑戰自己嗎?

作者: divejy    時間: 2015-4-10 10:20
距離比賽還有五個月,要完走是有充夠時間練習,努力吧!

不過要注意身體狀況!
作者: allmyfriend    時間: 2015-4-10 11:14
個人意見, 賽道並不好跑, 下會再報
作者: jchip    時間: 2015-4-10 13:21
但我覺得很好跑,接近全平路+馬路,唯一難度是過32k 後有條上斜橋仔,而且在之前仲有個大食會位,大不了在上橋前慢慢食,回哂氣先上橋完埋個十K。如果天氣好只有十五度,70%以下濕度,個人狀態都提高一線
作者: ah_teng    時間: 2015-4-10 21:56
個人意見,大阪賽道唔算有太大難度(我覺得神戶金啲)但又唔係好 enjoyable ,因為景致一般,32km 嘅食街爭回一點分數。但舊年熱到 hihi 真係好鬼辛苦。但如果想試下日本馬又就啱時間,一試冇壞(仲有五個月,有心練係 ok 嘅)
作者: macuLam    時間: 2015-4-11 12:26
個人覺得條路唔算好跑, 舊年跑, 真係熱到爆...
作者: elsat516    時間: 2015-4-12 00:36
thanks,各位c hing意見!

作者: dis206    時間: 2015-4-17 14:25
上年跑完,賽道吾難跑, 但氣溫是廿三四度,而且操練時間卻是香港的正夏天, 要計埋
作者: elsat516    時間: 2015-4-23 14:04
dis206 發表於 2015-4-17 14:25
上年跑完,賽道吾難跑, 但氣溫是廿三四度,而且操練時間卻是香港的正夏天, 要計埋 ...

多謝c hing提醒!
作者: ansonkit    時間: 2015-4-28 19:05
氣氛好好,值得一試

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2