香港長跑網 - 長跑長友

標題: 那一款的耳筒跑步較好?? [打印本頁]

作者: fung23    時間: 2008-12-4 01:42
標題: 那一款的耳筒跑步較好??
請問各位師兄用開邊款耳筒???
因為用開的經常跌落黎,跑跑下要用手整好麻煩
價錢最好在兩百蚊樓下~~~
作者: ahko    時間: 2008-12-4 01:55
用掛耳式耳機啦
作者: cu83    時間: 2008-12-12 20:05
me too 掛耳式耳筒
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-12 23:46
應該都係掛耳式好....
我隻左耳好易甩耳筒........
作者: volley    時間: 2008-12-13 12:11
如果普通耳筒(唔係入耳式個隻),我會加耳綿裝大佢,等佢唔會咁易甩出黎
作者: 力    時間: 2008-12-13 12:25
Philips 掛耳式
作者: di692    時間: 2008-12-13 12:25
我 都有遇過甩耳筒的問題
作者: volley    時間: 2008-12-13 12:39
原來咁多位ching都係"大耳窿"黎架...haha...
作者: pakcb    時間: 2008-12-14 00:23
今日見到隻...三十幾蚊
哈哈...搵日買對試下先
作者: di692    時間: 2008-12-15 12:20
原帖由 pakcb 於 2008-12-14 00:23 發表
今日見到隻...三十幾蚊
哈哈...搵日買對試下先

咁平呀 係咩款呀,邊處有得買呀請問!!
作者: stan    時間: 2008-12-15 12:38
原帖由 ChARsoN 於 2008-12-12 23:46 發表
應該都係掛耳式好....
我隻左耳好易甩耳筒........

入耳式嘅膠粒都有分Size架喎, 十家連大碼都鬆咁嚴重???
作者: pakcb    時間: 2008-12-15 12:54
原帖由 di692 於 2008-12-15 12:20 發表

咁平呀 係咩款呀,邊處有得買呀請問!!

因為星期六趕時間...只係行過見有間係三十幾
今日食晏...就去看清楚...再同大家報告
個日見到係...一般最普通的耳塞...(非入耳式)...但係佢又有個掛位掛住你耳殼
所以見幾合適
一陣睇完同大家匯報
作者: pakcb    時間: 2008-12-15 15:36
食完飯...返黎報告返個耳筒先
無錯...係 $38

但係...我見今日有時間就自然周圍行下睇下先
更發展另外一對 $28
唔使講野...即刻轉買廿八蚊呢對
TDK CP 100 - Headphones ( clip-on )

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
仲要有埋個大細聲制
http://www.dooyoo.co.uk/headphone/tdk-cp-100/

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-15 17:10
原帖由 pakcb 於 2008-12-15 15:36 發表
食完飯...返黎報告返個耳筒先
無錯...係 $38

但係...我見今日有時間就自然周圍行下睇下先
更發展另外一對 $28
唔使講野...即刻轉買廿八蚊呢對
TDK CP 100 - Headphones ( clip-on )
http://ecx.images-amazo ...

ching,
你係邊樹買架...?
甘抵...??
作者: pakcb    時間: 2008-12-15 22:35
漏左係公司...唔記得拎返黎試tim
試左ok先同大家講
作者: 肥哥哥KC    時間: 2008-12-16 11:58
我都想買番個掛耳式, 因為跑步時左面係一定跌...
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-16 15:06
ching:
係.............邊.............樹買架......???
快d講啦,好心急想知呀~~
作者: pakcb    時間: 2008-12-16 15:50
sorry 咁奈先覆 ... (好似有d玩野)
我就係觀塘廣場d電腦店買的
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-16 16:36
原帖由 pakcb 於 2008-12-16 15:50 發表
sorry 咁奈先覆 ... (好似有d玩野)
我就係觀塘廣場d電腦店買的

邊間呀.......................
??
我係lee度附近返工,等陣放工可以即買....
今晚個跑就可以即用啦
作者: running-sue    時間: 2008-12-16 17:12
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-16 16:36 發表

??
今晚個跑就可以即用啦

ctse, 如果你今晚買到即用的話, 可唔可以俾個用後評價呢
作者: pakcb    時間: 2008-12-16 17:30
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-16 16:36 發表

??
今晚個跑就可以即用啦

橙色大食店後門個間電腦店
作者: pakcb    時間: 2008-12-16 17:36
補多幾句
$38....白色大食店正門對正的...國產影音店(國產)
$28....橙色大食店後門個間電腦店(tdk)
$78....橙色大食店後門個間電腦店同$28同一間(philip)
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-17 12:21
好好....今晚去睇睇....
thanks ching報料~
作者: di692    時間: 2008-12-17 12:59
$28 蚊,真係好抵喎,不過唔近我,唔知有無其他地方可以買呢
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 13:36
作者: pakcb    時間: 2008-12-17 15:28
本來都想幫大家買
但....自己第一對買時...昨晚回家試...左邊無聲
今日去換了新的
音質就ok既...廿八蚊想買乜吖
之旦係佢的包裝係開左合唔返的...一次性包裝
所以怕交到大家時...你見開過又唔好
你回到家時...先開...試左壞又要行多轉又煩...幫你去換我又煩
所以都係大家自己去找找看看吧
因為係電腦場野...大家可去旺角...深水步...等地
看看可能都有

講真我自己本身帶眼鏡的...掛住佢都覺ok
廿八蚊都唔好期望有乜超級質素
主要係跑步時...有d音樂...有d聲陪下我跑
我覺廿八蚊...ok
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 16:31
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-17 17:51
$28甘既........我或者等陣買$78個隻啦....
作者: pakcb    時間: 2008-12-17 18:09
$78 個隻放係 $28 的下下下面
如果我...我還是會選 $28
作者: pakcb    時間: 2008-12-18 00:25
http://www.mingo-hmw.com/forum/v ... &extra=page%3D1
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-18 13:25
我昨天買左啦.....$28個隻...
我即場折出黎試下,有問題可以即換呀嘛.....d聲都ok啦~抵用...
作者: pakcb    時間: 2008-12-18 13:40
都話廿八呢隻抵用呢
跑步時都唔會太享受到音質
自己就超大汗... 平平地壞就換第二隻好過

作者: 肥哥哥KC    時間: 2008-12-20 00:53
今日行過旺電見到你$28個隻, 但行遍全場一間賣 $50, 兩間賣$68

最後買左philips 個隻 $75, 不過最唔好就唔係長短線, 無得掛頸. 不過都係跑步個時用, 當有D聲係隻耳度OK

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2