香港長跑網 - 長跑長友

標題: 聖誕節翌日跑 -- 屯門 [打印本頁]

作者: pwong5618    時間: 2008-12-4 11:49
標題: 聖誕節翌日跑 -- 屯門
聖誕節翌日跑

日   
期: 26-12-2008

逢星期
14 : 30 集合及熱身
          15 : 00 開始
          17 : 00 結束
集合地点:屯門湖山遊樂場公園 小食亭
                ( 新屯門中心旁的公園 )
參加人數: 最多 30
    裝: 長跑網綠色戰衣
                (
如有的話)

地   点:
1. 由
屯門湖山遊樂場公園跑往龍鼓灘 來回約15K

2. 由
屯門湖山遊樂場公跑往途經特訓点二次,

再往山景方向跑,途中有上上落落位,到

兆畦苑改往小山斜道跑,到頂沿途跑回,再跑往

良景邨上菠蘿山,到山頂休息片刻後跑回
屯門湖山

樂場公園結朿,長度約 13K

交換禮物安排:
禮物價值上限 50元
             下限 20元

禮物必須包好!到時安排好貼紙貼上号碼,
跑完一齊在體育館抽獎!

Pwong5618 留言
如有興趣參加,請留言報名。
1. Pwong
2. 亞平
3. 艾莉絲•韋
4. 叮叮噹
5. Sleung
6. Gills
7. 大圍兄
8. Tarry
9. Bonnie(唔得閒)
10.Redred
11. Kenny (蔡兄 )
12. Ming2884
13.上水馬王
14.Schnix
15.NC
16.711
17.7嫂
18.Anson
19.瘋狂兄
20.Shogikin (kinkin)
21.Running-Sue
22.Kandis
23.garykwan
24. Chairman
25. Charson
26. Waiwaibrother
27. 小華

警告及聲明
1.
此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘)
身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2.
本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3.活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4.若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

5. 參加者的個人保險及安全須自行負責。

作者: 亞平    時間: 2008-12-4 11:55
跑邊冇所謂,你地話是,最緊要有得跑.嘿~嘿~嘿
請留位!
作者: kenneth    時間: 2008-12-4 12:03
作者: pwong5618    時間: 2008-12-4 12:08
標題: 回復 3# 的帖子
知你要去露營啊!

又多口!
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-4 14:10
我想聖誕上青山丫~~~唔知有冇人想上下
不如係鄧記集合~近d又有locker放野
作者: pwong5618    時間: 2008-12-4 15:12
蝴蝶灣室內體育中心係旁邊,都有locker架!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-12-4 22:38
ching ~  我有興趣呀 ! 不過想有 ctse 同行...
另 :
路線1. 平路多 ?? easy d?
路線 2. 上青山....我好擔心我橕唔到
作者: nc    時間: 2008-12-4 23:10
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-12-4 22:38 發表
ching ~  我有興趣呀 ! 不過想有 ctse 同行...
另 :
路線1. 平路多 ?? easy d?
路線 2. 上青山....我好擔心我橕唔到

是行山上青山, 還是跑上青山 我估梁ching都係跑多架喇

作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-4 23:27
我行架~~不過唔慢~因路程短
開始的斜路同波羅山差唔多~~跑同行都唔差得遠
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-4 23:29
我要遲d先答覆~~~應該去到既~~不過我黎慢跑
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-4 23:47
Wong Sir,

可以貼地圖路線上來看看嗎?
兩條都未跑過,有興趣跑新路線.
第2條好似好甘啊!怕跑唔到.
作者: kenneth    時間: 2008-12-5 09:13
作者: pwong5618    時間: 2008-12-5 10:16
其實每條道線都可以好難或容易,只要看大家如何去跑法。

第二條道線較挑戰性,但係唔會太難跑,不用上青山,只去菠蘿山,
我用意想介紹多些屯門跑步道線給大家,待大家得閒可以自己去走下無禁悶。

我看都係揀道線 2 ,大家不要想得太多,我會就住d Ctse 嫁,

Ching 同 Ctse 是一齊跑不會離開得太遠,跑法有些不同,因為有些
地方是回頭路,Ching 要跑晒, Ctse 跑一半就掉頭跑,遲 D Ching 就會追返,大家就會合,另外有一段斜路可以參觀下古績,不過唔係名勝,係屯門好多人都唔知嫁!

你想知 ?咩呢嫁?係邊度? 到時呢一齊跑便知囉 !

叮叮噹,唔好意思,唔方便 post 地圖啊! 怕又有人爆料!

作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-12-5 21:22
原帖由 pwong5618 於 2008-12-5 10:16 發表

第二條道線較挑戰性,但係唔會太難跑,不用上青山,只去菠蘿山,
我用意想介紹多些屯門跑步道線給大家,待大家得閒可以自己去走下無禁悶。

我看都係揀 ...

好神秘甘.... 小妹1.1 要比賽東北縱走,, 想keep 好d體能..
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-6 00:03
原帖由 pwong5618 於 2008-12-5 10:16 發表

我看都係揀 ...

Wong Sir的安排, 真係體貼ctse,值得一讚.

又唔post地圖 ,小妹好守得秘密,唔好爆料架!

咁講即係跑第2條神秘路線啦!
我願意報名,征服菠蘿山.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-6 00:05
大圍兄,

係咪入田門上菠蘿山呀?
把握機會,試吓啦!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-6 00:32
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-6 00:05 發表
大圍兄,

係咪入田門上菠蘿山呀?
把握機會,試吓啦!

叮叮噹ctse:
係咪講緊26/12呀? 果日會唔會好咁架? 我28/12有個30K比賽。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-6 00:53
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-6 00:32 發表

叮叮噹ctse:
係咪講緊26/12呀? 果日會唔會好咁架? 我28/12有個30K比賽。

30k姐!對大圍兄係easy job啦!

26/12可長可短,可難可易,自己就住,唔好去咁盡囉!
可以陪ctse跑短啲.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-6 10:16
唔緊要啦~我28都要30k~~所以去慢跑囉
作者: 亞平    時間: 2008-12-6 10:20
原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-6 10:16 發表
唔緊要啦~我28都要30k~~所以去慢跑囉

係囉,大圍兄,過來玩下啦,好難得梁兄肯"慢跑"相陪, 嘻~嘻
作者: Gills    時間: 2008-12-6 22:24
等我睇下果日有冇特別事先, 如冇 pwong蛇 吹雞一定黎偷食吓波羅包.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-8 11:14
多謝嬌妹呢撑場,當你得住先啦!

果日正午跑,菠蘿飽晒到新鮮熱辣,色香味一流

作者: Gills    時間: 2008-12-8 11:46
原帖由 pwong5618 於 8-12-2008 11:14 發表
多謝嬌妹呢撑場,當你得住先啦!

果日正午跑,菠蘿飽晒到新鮮熱辣,色香味一流!

正呀, 帶黑超食咪仲好味.
作者: kenneth    時間: 2008-12-8 11:56
作者: pwong5618    時間: 2008-12-8 12:14
Ken 兄去露營搞到我頭痕添,因為最初想揾佢帶Ctse個隊,
佢同我跑過條路線一半路程,
我教吓佢就應明白如何跑,大家唔會分得太遠。

而家耍再度過先,我學唔到鳴門分唔身

作者: kenneth    時間: 2008-12-8 12:31
作者: pwong5618    時間: 2008-12-8 12:36
係喎 ! 橫店呢個禮拜番呢屯門,一於約平兄跑一轉先。

平兄:
見字請回,約你本周跑一跑,時間、日期你定吧!hgjD115" />" />hj
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-8 14:08
標題: 回復 18# 19# 20# 的帖子
既然我隊友梁兄都來慢跑,咁我都冇咩理由唔來啦,就當賽前一課Easy Run,一於報名。
作者: 亞平    時間: 2008-12-8 14:24
原帖由 pwong5618 於 2008-12-8 12:36 發表
係喎 ! 橫店呢個禮拜番呢屯門,一於約平兄跑一轉先。

平兄:
見字請回,約你本周跑一跑,時間、日期你定吧!hgjD115" />" />" />" />hj

Wong Sir , 星期三 or 星期四 脕7:00pm,閣下方便嗎?
如時間需提早d請指示,都可以早d收工既..
作者: pwong5618    時間: 2008-12-9 13:31
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-8 14:08 發表
既然我隊友梁兄都來慢跑,咁我都冇咩理由唔來啦,就當賽前一課Easy Run,一於報名。hgj091" />" />hj

謝謝圍圍來撑場,你要唔要跑完去食糖水?
作者: pwong5618    時間: 2008-12-9 13:33
原帖由 亞平 於 2008-12-8 14:24 發表

Wong Sir , 星期三 or 星期四 脕7:00pm,閣下方便嗎?
如時間需提早d請指示,都可以早d收工既..

平兄:

星期三  脕7:00pm 老地方(湖山遊樂場公園)

Thank you !
作者: pwong5618    時間: 2008-12-9 13:38
点解唔見 redred 姐報名?!

好似佢最大聲話要跑聖誕節翌日喎

快D 現身!
作者: Tarry    時間: 2008-12-9 13:57
標題: 聖誕節翌日跑 - 屯門
舉腳報名先
1. Tarry   (長跑初姐)
2. Bonnie (BonBon)

我地住西九, 想黃Sir, Ching/Ctse 操吓, 我地懶叻學跑左半馬, 報左喇!

Tarry
(長跑初姐)

作者: 亞平    時間: 2008-12-9 14:29
原帖由 pwong5618 於 2008-12-9 13:33 發表

平兄:

星期三  脕7:00pm 老地方(湖山遊樂場公園)

Thank you !

收到 ~ Wong Sir.
作者: 亞平    時間: 2008-12-9 15:54
Wong Sir 已 pm小弟手機,有變就電聯啦
作者: pwong5618    時間: 2008-12-9 16:02
標題: 回復 35# 的帖子
收到 ,已回!
作者: pwong5618    時間: 2008-12-9 16:04
原帖由 Tarry 於 2008-12-9 13:57 發表
舉腳報名先
1. Tarry   (長跑初姐)
2. Bonnie (BonBon)

我地住西九, 想黃Sir, Ching/Ctse 操吓, 我地懶叻學跑左半馬, 報左喇!

Tarry
(長跑初姐)

Tarry,

歡迎你及Bonnie !

唔好意思!本人不是經常上網,所以看漏了,已加名,到時見!

作者: redred    時間: 2008-12-10 12:07
報名..但未試過15k
唔知得唔得~
作者: redred    時間: 2008-12-10 12:39
[quote]原帖由 pwong5618 於 2008-12-9 13:38 發表

登錄/註冊後可看大圖

作者: pwong5618    時間: 2008-12-10 14:30
原帖由 redred 於 2008-12-10 12:07 發表
報名..但未試過15k
唔知得唔得~

唔洗怕喎,會就住D ctse 們,

都係叮叮叮噹 乖,一早就報名,佢都未担心過!

作者: 711MF    時間: 2008-12-10 15:12
作者: pwong5618    時間: 2008-12-10 16:17
原帖由 711MF 於 2008-12-10 15:12 發表
都係我衰未落名......

禁即係點啊!打啞迷?
作者: 711MF    時間: 2008-12-10 16:25
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-10 16:51
原帖由 pwong5618 於 2008-12-10 14:30 發表

唔洗怕喎,會就住D ctse 們,

都係叮叮叮噹 乖,一早就報名,佢都未担心過!

多謝!小妹都好鍾意俾人讚吓.

Redred,

唔洗怕啦!有我包底,有平兄陪跑,
重有Wong Sir安排係會體貼ctse們,你大可放心.

最重要屯門友係地膽,大不少咪行去坐叮叮歸家.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-10 16:59
原帖由 711MF 於 2008-12-10 16:25 發表

要過多幾日致可確實...

收到!
作者: kenneth    時間: 2008-12-10 16:59
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-10 17:37
原帖由 kenneth 於 2008-12-10 16:59 發表

叮噹姐現時的速度其實唔慢,(我諗530/公里)。

唔好咁誇張啦!530/公里,跑1k就得.
等小妹去鄧記跑10k,計吓時先.
作者: 細明哥    時間: 2008-12-10 19:32
wong sir !! 報名!!
作者: 亞平    時間: 2008-12-10 22:09
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-10 16:51 發表

多謝!小妹都好鍾意俾人讚吓.

Redred,

唔洗怕啦!有我包底,有平兄陪跑,
重有Wong Sir安排係會體貼ctse們,你大可放心.

最重要屯門友係地膽,大不少咪行去坐叮叮歸家.

今脕同wong sir 試跑了師姐路線,非常好跑.
最開心的是wong sir 講個條小斜路竟然係我屋企旁邊.我係度住左接近20年竟然唔知....好失敗!
作者: 亞平    時間: 2008-12-10 22:11
原帖由 ming2884 於 2008-12-10 19:32 發表
wong sir !! 報名!!

明兄,終於報名啦,好耐冇見啦.到時又可以一齊跑啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-10 22:19
原帖由 亞平 於 2008-12-10 22:09 發表

今脕同wong sir 試跑了師姐路線,非常好跑.
最開心的是wong sir 講個條小斜路竟然係我屋企旁邊.我係度住左接近20年竟然唔知....好失敗!

有勞平兄&Wong Sir.
唔好咁講,小妹住田門超過廿年,跑步後才發現對本區唔多熟悉,經常有新發現.
作者: 小華是也!    時間: 2008-12-10 23:36

我星期6跑完先再决定報吾報@@可以嘛?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-10 23:55
原帖由 小華是也! 於 2008-12-10 23:36 發表

我星期6跑完先再决定報吾報@@可以嘛?

Why? 跑完17km,個13km,no problem啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-10 23:59
Redred,

全程13k,唔係15k.妳跑蝴蝶來回都15k啦!
Wong Sir為妳而開post,快快回答"Yes Sir"啦!

作者: 小華是也!    時間: 2008-12-11 00:04
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-10 23:55 發表

Why? 跑完17km,個13km,no problem啦!

問提系我吾知跑吾跑得完17K嘛!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-11 00:07
原帖由 小華是也! 於 2008-12-11 00:04 發表

問提系我吾知跑吾跑得完17K嘛!

13/12當日17k係原路折返,大不了咪行出去坐輕鐵回運動場.
等28k同23k回程,大把時間俾你慢慢跑.
作者: 小華是也!    時間: 2008-12-11 00:36
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-11 00:07 發表

13/12當日17k係原路折返,大不了咪行出去坐輕鐵回運動場.
等28k同23k回程,大把時間俾你慢慢跑.

過了星期6再算吧!
星期6見啊!
作者: 細明哥    時間: 2008-12-11 09:13
原帖由 亞平 於 2008-12-10 22:11 發表

明兄,終於報名啦,好耐冇見啦.到時又可以一齊跑啦!
忙咗一排!重有幾日就忙完!到時可以約CHING跑多啲
作者: pwong5618    時間: 2008-12-11 11:07
標題: 回復 48# 的帖子
Ming2884,

已加名,到時見!
作者: pwong5618    時間: 2008-12-11 12:05
特別注意  :

昨晚與平兄一齊試路只給Ctse走的一段,因為那天要 平兄負責帶 Ctse 個隊,多謝平兄幫手!

我哋慢走由湖山公園 --  經兩條天橋 -- 特訓点 --- 高爾夫球場 -----

歴奇公園 ---- 沿龍門路 ---晨光學校旁小徑 --- 楊青路  ---- 興才街

--- 沿青雲路 ---- 沿鳴琴路---- 兆畦苑 ---古績小徑 (太黑未上) ----

新圉苑 ---- 菠蘿山入口 ---- 沿舊路走回至青山村入隧道 ------

轉至屯門河龍門居外跑步徑 ----- 湖山公園   需時65分 約10 K 加上古績小徑來回600米
Ctse 路線全長最新在地圖量度剛剛10K

Ching 路線因在特訓点加長 1 K ,上菠蘿山來回 3K ,回龍門居跑步徑加長走多 1K

路線全長最新在地圖量度剛剛15K

因為 Ching 跑得快,所以有些地方Ctse 只走一半便折返掉頭走,共有三個折返点,特訓点、菠蘿山 及 龍門居 這三段,所以大家應差不多同一時間返回終点的。另外各位當天可以不用帶水跑,因我與平兄當天會安排每人一支水在菠蘿山山腰涼亭,大家可在此取水,Ctse 在此休息飲水,如有氣可繼續上菠蘿山,Ching 取水飲用后便去食菠蘿飽才能休息。
請各位Pm你地手提号碼給我同平兄,Ching 的給我,Ctse 給平兄,以便當天有事聯絡,我們也將我哋的手提pm 給各位

有關地圖稍后才 post 上給大家,如有任何建議請提出!

作者: pwong5618    時間: 2008-12-12 16:37

Ching 路線全長最新在地圖量度剛剛15K

作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-12 17:00
原帖由 pwong5618 於 2008-12-12 16:37 發表

Ching 路線全長最新在地圖量度剛剛15K  

作者: redred    時間: 2008-12-15 16:02
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-10 23:59 發表
Redred,

全程13k,唔係15k.妳跑蝴蝶來回都15k啦!
Wong Sir為妳而開post,快快回答"Yes Sir"啦!
15k ? 全程13k應該可以應付
叮噹ctse

平日跑澤豐到蝴蝶先10k
咁係咪加埋澤豐 >兆康來回 =15k ?

我平日跑以為大約12k左右
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-15 16:42
原帖由 redred 於 2008-12-15 16:02 發表
15k ? 全程13k應該可以應付
叮噹ctse

平日跑澤豐到蝴蝶先10k
咁係咪加埋澤豐 >兆康來回 =15k ?

我平日跑以為大約12k左右

兆康<>蝴蝶公園(要跑入去尾再折返) 15k
兆康<>澤豐  2k

有時間量度一些路線俾自己練,加油!
星期六見面.
作者: redred    時間: 2008-12-15 16:48
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-15 16:42 發表

兆康蝴蝶公園(要跑入去尾再折返) 15k
兆康澤豐  2k

有時間量度一些路線俾自己練,加油!
星期六見面.
兆康蝴蝶公園(要跑入去尾再折返)  <==即係更衣室再入 ?

我懶得量度路線呀,所以大約幾多就算
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-15 16:59
原帖由 redred 於 2008-12-15 16:48 發表
兆康蝴蝶公園(要跑入去尾再折返)   

妳咁懶惰,距離都唔度,妳可以去跑鄧記,咪唔洗度囉!

唔話妳知,等妳心絲絲,約我跑蝴蝶公園,妳咪知道 .
作者: 上水馬王    時間: 2008-12-16 01:08
報名:

上水馬王

schnix
作者: nc    時間: 2008-12-16 14:29
wong sir, 請預埋我呀

好呀, 一班跑友慶祝聖誕節

(特別鳴謝redred姐的催促 )
作者: 711MF    時間: 2008-12-16 14:37
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 14:40
作者: redred    時間: 2008-12-16 14:41
哈哈,實在太好啦
nc ctse 同7兄都報名
又可以見到2位跑步既英姿了

nc ctse 跑15k都應該輕易易舉了
作者: anson    時間: 2008-12-16 23:11
SORRY WONG SIR 唔記得報名!!
我都報名! 預埋我呀 !!
作者: nc    時間: 2008-12-16 23:25
原帖由 redred 於 2008-12-16 14:41 發表
哈哈,實在太好啦
nc ctse 同7兄都報名
又可以見到2位跑步既英姿

nc ctse 跑15k都應該輕易易舉了

15k蝸牛跑都應該ok的

今天阿sir才嘗試糾正我個form, 很難
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 23:33
原帖由 obaanc 於 2008-12-16 23:25 發表

15k蝸牛跑都應該ok的 j

鹿頸個日咁熱,咁多上斜,妳都跑到,
梅子林妳又征服了,
23k尖鼻咀咁多上斜,半馬妳都跑過,
15k包個菠蘿山絕對難不到NC.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 23:35
原帖由 obaanc 於 2008-12-16 23:25 發表

15k蝸牛跑都應該ok的 j

米拿大夫話事, 如果個form唔會傷身,留返慢慢改.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-16 23:37
原帖由 上水馬王 於 2008-12-16 01:08 發表
報名:

上水馬王

schnix

O.K. see you later !

作者: pwong5618    時間: 2008-12-16 23:41
原帖由 obaanc 於 2008-12-16 14:29 發表
wong sir, 請預埋我呀 " />" />

好呀, 一班跑友慶祝聖誕節

(特別鳴謝redred姐的催促 )

一班跑友慶祝聖誕節
緊預埋妳!

作者: pwong5618    時間: 2008-12-16 23:47
原帖由 711MF 於 2008-12-16 14:37 發表
原來我都未落名 2位  (我太太都跑)hgjD103" />" />hj
應該WONG  SIR

平兄又估中!
你禁大跑引,無咩事軍實呢!

作者: pwong5618    時間: 2008-12-16 23:51
原帖由 anson 於 2008-12-16 23:11 發表
SORRY WONG SIR 唔記得報名!!
我都報名! 預埋我呀 !!

聖誕 run party 点少得靚女!
作者: 亞平    時間: 2008-12-17 00:05
呢個party越搞越大喎,wong sir d 號召力非同小可啊!
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 10:44
平兄:

得間要到良景商場 check 下邊間商店買水平D,
果日大大話話都要預備 2 打水 (24支),慳D好!
我係粉嶺D買小食鋪 賣 B字頭 500ml 水 10元 5支,
可平啊!唔知你果樹有無禁平?
作者: 亞平    時間: 2008-12-17 10:53
原帖由 pwong5618 於 2008-12-17 10:44 發表
平兄:

我係粉嶺D買小食鋪 賣 B字頭 500ml 水 10元 5支,

冇問題,等我去check 下價先,水呢用野就交比我負責買啦!
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 10:57
原帖由 亞平 於 2008-12-17 10:53 發表

冇問題,等我去check 下價先,水呢用野就交比我負責買啦!

Thank you !  
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 11:10
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 11:20
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 11:10 發表

登錄/註冊後可看大圖

http://hk.youtube.com/watch?v=dm-1jELWNbs

留位!  

Thank you !

收到!

作者: running-sue    時間: 2008-12-17 12:45
想join, 但係唔識路入黎喎, 15/16添?
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-17 13:07
原帖由 running-sue 於 2008-12-17 12:45 發表

15/16 唔跑唔舒服~~~
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 13:29
原帖由 running-sue 於 2008-12-17 12:45 發表

長沙灣: 可乘59X,約10分鐘一班車,
過屯門公路後第二個站"新屯門中心"或第三站"
兆山苑"落;
觀塘: 可於觀塘道乘259D,呢架會疏d,尾二站"新屯門中心"落。
"新屯門中心"落左車個公園唔遠,行5分鐘到,你問d街坊就知架la;
如59X"
兆山苑"站落公園就係個站隔離tim。

妳由邊樹黎?!
作者: running-sue    時間: 2008-12-17 13:53
我由土瓜灣黎呀 61x到唔到?

作者: shogikin    時間: 2008-12-17 14:16
報名
同大圍共同進退

Kin in Running
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 14:21
原帖由 running-sue 於 2008-12-17 13:53 發表
我由土瓜灣黎呀  

土瓜灣好簡單搭巴士落旺角,到先達廣場那處下車,59X車停就係呢處,
驚唔識直接往旺角火車站,59X總站在此,跟著就回到前介紹如何下車...
....
作者: running-sue    時間: 2008-12-17 14:40
收到, 咁Boxing Day就join大家跑一趟啦.
作者: redred    時間: 2008-12-17 15:15
原帖由 pwong5618 於 2008-12-17 10:44 發表
平兄:

E..我附近d小食店好似一枝$3 , 唔知多d有無平d
我今晚睇下話大家知

但如果由我個邊買過去,會唔會遠 ?
作者: redred    時間: 2008-12-17 15:15
似乎好快便夠20人了
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 15:22
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 15:26
原帖由 shogikin 於 2008-12-17 14:16 發表
報名
同大圍共同進退

Kin in Running

kinkin...咁25/12係咪都去西貢預跑?
作者: redred    時間: 2008-12-17 15:35
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 15:22 發表

失落﹗小弟來不到﹗
KEN 兄,機會尚有很多,唔駛傷心
平日ching 跑埋都唔少啦
聖誕就陪家人輕鬆過下玩下啦
作者: Gills    時間: 2008-12-17 15:45
原帖由 redred 於 17-12-2008 15:35 發表
KEN 兄,機會尚有很多,唔駛傷心
平日ching 跑埋都唔少啦
聖誕就陪家人輕鬆過下玩下啦

咪係, 陪家人輕鬆玩下, 等大賽可以攞多些少Credit, 咁咪有藉口參加.
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 15:56
不如好玩D, 跑完大家交換禮物好唔好?

想聽下D意見! Thank you !

作者: kandis    時間: 2008-12-17 16:38
仲有冇位呀??我都想來啊~~~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2