香港長跑網 - 長跑長友

標題: 將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1 [打印本頁]

作者: =chairman=    時間: 2008-12-4 23:42
標題: 將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1
各位將軍澳跑友 ~~ 大家好 ~
此主題是集中討論將軍澳網友約跑事宜 ~~

見到長跑網都有唔少將軍澳跑友,
如果各位 ching ctse 想在區內以跑會友,彼此鼓勵,
歡迎在此提出 ~
謝 ~

作者: =chairman=    時間: 2008-12-4 23:45
我開 post 當然我都要建議下啦 ~~

我逢星期六日都應該沒問題 ( 如果沒有補課 )

地點都沒所謂 ~~

圍住將軍澳跑又得、跑去西貢或布袋澳等等都得 ~~

作者: =chairman=    時間: 2008-12-4 23:46
歡迎各位 ching ctse 提出意見 ~~ 謝謝 ~
作者: JC    時間: 2008-12-5 00:24
我病好左好多, 希望星期六可以跑番啦~~~~
不過我時間通常會比較早, 一來空氣好, 二來星期六要帶囝囝上繪畫班.
唔知有冇人唔怕早起身呢, 星期六/日大約7:00跑一個鐘或以上, 平日(下星期開始)6:00跑45分鐘.
作者: =chairman=    時間: 2008-12-5 00:32
都幾早下 ~~ 不過我星期六早上九時要回校補課 ~ 七點跑,八點幾跑完,食埋早餐岩岩好 wo ~~ 哈哈 ~ 都有得諗 ~~
作者: 快活人    時間: 2008-12-5 11:33
hi ching .
我間吾中六,日 都會係將軍澳跑架 ..
睇下ben 日 跑去布袋澳 呀. 我未試過跑果ben 架 ...
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-5 13:43
我都有興趣...

幾時搞??
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-5 18:28
小妹對 tko 唔熟... 未知有無跑開 tko 既 ching 出路線呢....
作者: =chairman=    時間: 2008-12-5 19:48
原帖由 快活人 於 2008-12-5 11:33 發表
hi ching .
我間吾中六,日 都會係將軍澳跑架 ..
睇下ben 日 跑去布袋澳 呀. 我未試過跑果ben 架 ...hgjD115" />" />hj

快活 ctse,我記得閣下在女子討論區曾提及過有條路條是由藍田跑去將軍澳再返藍田的,約 13.5K ~ 可否 post 個路條圖出來看看 ? 謝 ~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-5 19:49
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-5 18:28 發表
小妹對 tko 唔熟... 未知有無跑開 tko 既 ching 出路線呢.... hgj088" />" />hj

我住將軍澳的 ~ 等我諗諗有咩跑步路線先 ~~~
作者: alex504992004    時間: 2008-12-5 23:18
如果藍田起步,建議可以係“莤草灣球場”換衫及放行李。路線可由球場開始經滙景花園到鯉魚門道上澳景路後到將軍澳可走大圈、細圈、去清水灣或布袋澳等(來回距離约15K–36K)。
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-5 23:33
原帖由 alex504992004 於 2008-12-5 23:18 發表
如果藍田起步,建議可以係“莤草灣球場”換衫及放行李。路線可由球場開始經滙景花園到鯉魚門道上澳景路後到將軍澳可走大圈、細圈、去清水灣或布袋澳等(來回距離约15K–36K)。

ching... 大圈..細圈即係 ???
作者: JC    時間: 2008-12-6 00:56
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-5 18:28 發表
小妹對 tko 唔熟... 未知有無跑開 tko 既 ching 出路線呢.... hgj088" />" />hj

我跑開哩條, 10K ~

登錄/註冊後可看大圖

作者: JC    時間: 2008-12-6 00:58
原帖由 =chairman= 於 2008-12-5 19:48 發表

快活 ctse,我記得閣下在女子討論區曾提及過有條路條是由藍田跑去將軍澳再返藍田的,約 13.5K ~ 可否 post 個路條圖出來看看 ? 謝 ~

我都想知, thanks~!
作者: alex504992004    時間: 2008-12-6 20:14
標題: 回復 12# 的帖子
細圈約4K : (路線 : 翠嶺路寶邑路環保大道寶順路翠嶺路)

[attach]3466[/attach]

大圈約8.5K : (路線 : 翠嶺路 → 寶邑路 → 環保大道 →
昭信路 → 寶寧路 → 寶林北路
寶康路 → 寶順路 → 翠嶺路)

[attach]3467[/attach]

作者: ee_tpk    時間: 2008-12-6 21:30
原帖由 alex504992004 於 2008-12-6 20:14 發表
細圈约4K3464

經邊度 ar?
作者: =chairman=    時間: 2008-12-6 23:32
小弟今日諗住發掘一 d 新的將軍澳跑步路線給大家 ~ 可惜失敗了 ~

話說小弟今日試跑左一條之前未跑過的路線 ~ 都幾難跑下 ~
路線:將軍澳醫院 → 西貢公路 → 壁屋凹 → 新清水灣道 → 順利村 ( 9K )

太多車,唔安全,同埋空氣好污濁 ~~ 唔 recommend ~~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-6 23:45
小弟好耐之前 post 過兩張路線地圖,而家拎番出黎先 ~~
作者: JC    時間: 2008-12-7 16:44
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-6 21:30 發表

經邊度 ar?

加左地方名, 希望合你用

登錄/註冊後可看大圖

作者: =chairman=    時間: 2008-12-7 19:57
jc 兄,閣下是否在下星期開始在早上練跑 ? 哈哈 ~ 因為我都想試下早上練跑的滋味 ~
作者: JC    時間: 2008-12-7 21:55
原帖由 =chairman= 於 2008-12-7 19:57 發表
jc 兄,閣下是否在下星期開始在早上練跑 ? 哈哈 ~ 因為我都想試下早上練跑的滋味 ~ " />" />hjfgchdf

其實哩兩朝都想晨早跑, 不過實在太....太....太....涷喇, 所以6-7pm跑.
聽日要早返公司, 所以都係夜晚跑, 星期二應該晨早跑 (希望唔好咁涷啦 )
作者: =chairman=    時間: 2008-12-7 22:51
jc 兄,可唔可以約埋一齊在星期二晨早跑呀 ? 跑閣下前頁所顯示的路程 ~~
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-8 11:42
原帖由 =chairman= 於 2008-12-6 23:32 發表
小弟今日諗住發掘一 d 新的將軍澳跑步路線給大家 ~ 可惜失敗了 ~

話說小弟今日試跑左一條之前未跑過的路線 ~ 都幾難跑下 ~
路線:將軍澳醫院 → 西貢公路 → 壁屋凹 → 新清水灣道 → 順利村 ( 9K )

太多車, ...

嗯..科大同事係咁跑 (~17-18k)
科大 -> 新清水灣道  -> 彩虹 -> 清水灣道-> 科大

另一條大約係(~15k)
科大 -> 清水灣(唔知邊個灘) -> 科大
(頗難... 因為上斜同落斜, 我之前跑到五塊田就掉頭~7k)
作者: 快活人    時間: 2008-12-8 15:09
各ching/ctse . 我昨日都試跑左條新路線約19.5k
但因本人吾day 點樣post d 線度出來.故只可寫出來
調景巔  --> 澳景路 ( 維景後山)-->油塘 (墳場) 捷返-->藍田-->秀茂坪-->康盛-->翠琳-->寶琳-->魷魚彎-->醫院後山-->坑口-->東亞運動會2個囤 -->調景嶺
本人覺得都幾ok 架 ." />" />
k 數有錯 , 再重度約是 20.99k 到 .

作者: 快活人    時間: 2008-12-8 15:13
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-8 11:42 發表

科大 -> 新清水灣道  -> 彩虹 -> 清水灣道-> 科大

(頗難... 因為上斜同落斜, 我之前跑到五塊田就掉頭~7k)

我都有跑  
但由斧山起步至科大再捷返 約12k
作者: =chairman=    時間: 2008-12-8 19:26
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-8 11:42 發表

係呀 ~ 想由將軍澳跑去第二度,就一定要上山落山 ~~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-8 19:31
原帖由 快活人 於 2008-12-8 15:09 發表
各ching/ctse . 我昨日都試跑左條新路線約19.5k
但因本人吾day 點樣post d 線度出來.故只可寫出來
調景巔  --> 澳景路 ( 維景後山)-->油塘 (墳場) 捷返-->藍田-->秀茂坪-->康盛-->翠琳-->寶琳-->魷魚彎-->醫院後山-->坑口-->東亞運動會2個囤 -->調景嶺

我只係試過跑紅色的路線 ~~

快活 ctse 有沒有參加過半馬 ? 因為條路線都唔短 ~~
作者: wingwo    時間: 2008-12-8 21:34
標題: 我也喜歡8k
jc兄,我也常常跑你度出來的8km route!
作者: =chairman=    時間: 2008-12-8 21:36
歡迎 wingwo ching ~~ 閣下平時慣常幾點練跑呀 ?
作者: wingwo    時間: 2008-12-8 21:40
標題: 晨早
我喜歡跑早上6點,空氣好呀...最近凍左d!!
跑細圈...約5-6k左右吧!
作者: =chairman=    時間: 2008-12-8 21:46
原帖由 wingwo 於 2008-12-8 21:40 發表
我喜歡跑早上6點,空氣好呀...最近凍左d!!
跑細圈...約5-6k左右吧!

咦 ? 我記得 jc 兄都是跑早上6點的 ~~ 哈哈 ~ 可能你地已經見過面了 ~
作者: 快活人    時間: 2008-12-8 22:42
原帖由 =chairman= 於 2008-12-8 19:31 發表

我只係試過跑紅色的路線 ~~

快活 ctse 有沒有參加過半馬 ? 因為條路線都唔短 ~~

車亞文CHING 。 今年未跑過任何比賽。 最快都是12月21日15K
你想練長D的話跑去油塘再跑去藍田都多成K幾2K。
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-9 00:01
原帖由 快活人 於 2008-12-8 22:42 發表

車亞文CHING 。 今年未跑過任何比賽。 最快都是12月21日15K
你想練長D的話跑去油塘再跑去藍田都多成K幾2K。" />" />

我有時都練呢條... 藍田->油塘-> 興田... 斜+暗斜.. 跑到我... 花容失色...
作者: =chairman=    時間: 2008-12-9 01:42
原帖由 快活人 於 2008-12-8 22:42 發表

你想練長D的話跑去油塘再跑去藍田都多成K幾2K。" />" />

快活 ctse 還有兩星期就比賽了 ~ 加油呀 ~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-9 01:45
綜合幾位 ching ctse 的意見,得出以下的跑步路線 ~
有其他意見的都可提出 ~
作者: 快活人    時間: 2008-12-9 10:59
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-9 00:01 發表

我有時都練呢條... 藍田->油塘-> 興田... 斜+暗斜.. 跑到我... 花容失色... " />" />

上斜路係辛苦d. 練得多就會步步如飛 架la ( 雖然我都未做到
作者: JC    時間: 2008-12-10 02:27
原帖由 =chairman= 於 2008-12-7 22:51 發表
jc 兄,可唔可以約埋一齊在星期二晨早跑呀 ? 跑閣下前頁所顯示的路程 ~~ " />" />

唔好意思, 咁遲覆你.......
其實我都覺得有伴一齊跑, 係會更加積極d, 不過我既工作時間關係, 有時都好難約.  好似宜家2點幾, 其實我係剛剛放工返到屋企, 所以原本打算聽朝晨早落街跑, 又要取消 (因為聽朝返工八點半), 至於後朝跑唔跑, 就要睇聽晚幾多點收工......... 其實日日都可以抽時間做下運動, 已經係好寫意既生活喇

今朝我有跑, 不過跑左20min, 兩邊小腿內側一齊痛, 最後散下步返屋企    其實我一向好少運動, 所以成日都跑到哩度痛果度痛, 但係我有一個目標, 只要可以操練好自己身體, 少少痛係值得既, 健康無價~!
作者: JC    時間: 2008-12-10 02:33
原帖由 =chairman= 於 2008-12-9 01:45 發表
綜合幾位 ching ctse 的意見,得出以下的跑步路線 ~
有其他意見的都可提出 ~ " />" />hji

好吸引下喎, 有冇人一齊跑?  星期六早d跑?  不過我都只係跑開10k平路, 驚夾唔到大家既速度

登錄/註冊後可看大圖

作者: 快活人    時間: 2008-12-10 11:38
c
原帖由 jc8866 於 2008-12-10 02:33 發表

好吸引下喎, 有冇人一齊跑?  星期六早d跑?  不過我都只係跑開10k平路, 驚夾唔到大家既速度

登錄/註冊後可看大圖
CHING . 依條路上斜吾算多 . 大斜只有維景後山,同上寶達果條 . 其他都是暗斜 落斜 同平路 . 所以ching你一定無問題
作者: =chairman=    時間: 2008-12-10 19:24
原帖由 快活人 於 2008-12-10 11:38 發表
CHING . 依條路上斜吾算多 . 大斜只有維景後山,同上寶達果條 . 其他都是暗斜 落斜 同平路 . 所以ching你一定無問題

認同 ~
而且我地係逍遙跑步團,最緊要係跑得開心 ~ 一齊跑的感覺係會好正的,所以不知不覺就會跑完全程 ~
我星期六早上可以跑呀 ~ jc 兄建議幾點跑好 ~~
作者: JC    時間: 2008-12-11 00:05
原帖由 =chairman= 於 2008-12-10 19:24 發表

認同 ~
而且我地係逍遙跑步團,最緊要係跑得開心 ~ 一齊跑的感覺係會好正的,所以不知不覺就會跑完全程 ~ " />" />" />" />hjfgchdf
我星期六早上可以跑呀 ~ jc 兄建議幾點跑好 ~~

因為我既囝囝12:00要去將軍澳中心表現, 我最遲10:00要返到屋企.
另外, 希望腳痛快d好, 星期六跑得到.
咁出發點會係邊度? 同埋有邊位跑友join呢?

作者: JC    時間: 2008-12-11 00:09
原帖由 快活人 於 2008-12-10 11:38 發表
cCHING . 依條路上斜吾算多 . 大斜只有維景後山,同上寶達果條 . 其他都是暗斜 落斜 同平路 . 所以ching你一定無問題

多謝你俾信心我, 平時只係跑開平路, 對我黎講算係新嘗試喇
作者: =chairman=    時間: 2008-12-11 00:22
原帖由 jc8866 於 2008-12-11 00:05 發表

因為我既囝囝12:00要去將軍澳中心表現, 我最遲10:00要返到屋企.
另外, 希望腳痛快d好, 星期六跑得到.
咁出發點會係邊度? 同埋有邊位跑友join呢?

全程預大約個半鐘完成 ~ 即係,八點鐘開始跑好唔好 ?
另外,閣下大約住邊一頭 ? 我係住坑口那邊的 ~
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 10:57
原帖由 jc8866 於 2008-12-11 00:09 發表

多謝你俾信心我, 平時只係跑開平路, 對我黎講算係新嘗試喇

逍遙跑.吾須要快.只要完成到就得架喇.
ching. 你有無玩21號15k賽事呀 ?  
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 11:04
我都有興趣 join.. 想問問你地會幾時跑丫...
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 11:10
x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
不如我約你係藍田公園等 8:20.
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 11:25
原帖由 快活人 於 2008-12-11 11:10 發表
x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀 yhgyface20gyg ...

如果星期六跑..我會跑慢 d.. 因為第二日樂善行...
我要大約十一點到紅磡打羽毛球... 所以我想緊響邊度擺0左野先再跑..
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 14:54
藍田去紅磡快吾快 ??
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 15:39
原帖由 快活人 於 2008-12-11 14:54 發表
藍田去紅磡快吾快 ??

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得切去打波)
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-11 15:49
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />hj

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

ee.....記得留返d力星期日玩樂善,冇力好易比人推落山。
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 15:58
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 15:49 發表

ee.....記得留返d力星期日玩樂善,冇力好易比人推落山。

大圍兄... 小妹知道啦...
你星期六都要留力

我打算以 6.5 mins/k 既速度跑...
不過睇睇 ching ctse 們想跑幾多 k 數再決定係咪參加到...
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 16:17
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />" />" />hj

(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

放係晒草場得吾得 ?
正常步速應不用個半鍾. 如趕時間 我帶你跑捷徑
跑到去康盛落斜入0實跑山過番藍田
約8K -9K 到 ." />" />
如我地覺得k數吾夠會自己再跑
最更要前半場可以一齊跑..

作者: =chairman=    時間: 2008-12-11 18:54

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />hj

在哪裏搭車 ?

原帖由 快活人 於 2008-12-11 16:17 發表

放係晒草場得吾得 ?
正常步速應不用個半鍾. 如趕時間 我帶你跑捷徑
跑到去康盛落斜入0實跑山過番藍田
約8K -9K 到 ." />" />" />" />
如我地覺得k數吾夠會自己再跑
最更要前半場可以一齊跑..

ee ctse 呢個方法可不可行 ?
作者: =chairman=    時間: 2008-12-11 18:56
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:58 發表

大圍兄... 小妹知道啦... hgjD115" />" />hj
你星期六都要留力 hgj091" />" />hj

我打算以 6.5 mins/k 既速度跑...
不過睇睇 ching ctse 們想跑幾多 k 數再決定係咪參加到...

我沒所謂的 ~ 我只是溫書溫得耐想出來輕鬆一下而已 ~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-11 19:39
咁我出住個 post 先啦 ~      稍後再作更改 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和藍田的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團出動喇 ~~

第一次約跑詳情:

日期:13 / 12 / 2008 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:調景嶺地鐵站
路線:維景灣畔 → 澳景路 → 廣田 → 藍田公園 → 寶達 → 康盛 → 寶林 → 尚德 → 調景嶺地鐵站
里數:約 12K
預計完成時間:一個半小時內
難度:** ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

分組備註:

逍遙派:輕鬆跑、開心跑、逍遙跑 ~ 速度其次,志在以跑會友 ~
鬼腳派:訓練速度,力求進步!享受自我鍛鍊的感覺 ~

~ 星期六逍遙名單 ~

逍遙派:
1 ) chairman
2 ) jc
3 ) ee
4 ) 活活
5 ) caffeine
6 ) monkmonk   ( 馬騮派 : 跳跳紮,時快時快,一時在前探路,一時在後吹水,嘻嘻哈哈是也 )
7 ) Qoo

鬼腳派:Nil

補充兩點:

1 ) 補水問題 ~ 條路線總共有三個補水地點,如果覺得頂唔順,可以去補補水 ~
      第一個補水站:廣田地下的 OK 便利店 ( 約 2.5K )
      第二個補水站:寶翠公園更衣室 ( 約 10K )
      第三個補水站:維景灣畔 OK 便利店 ( 起點、終點 )

2 ) 到時小弟會穿著長跑網跑衣 ~ 請各位 ching ctse 綠衣為記!
歡迎住在將軍澳或者藍田的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 20:17
如果九點半前跑得晒... 我就可以到啦..
我應該夠時間回家拎球拍再外出~

預我來輕鬆跑丫... 第一次跑呢條路... 唔敢跑得快... (同埋星期日樂善杯... 打算輕鬆 6.5mins/K)

作者: =chairman=    時間: 2008-12-11 20:59
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 20:17 發表
如果九點半前跑得晒... 我就可以到啦.. hgj088" />" />hj
我應該夠時間回家拎球拍再外出~

預我來輕鬆跑丫... 第一次跑呢條路... 唔敢跑得快... (同埋星期日樂善杯... 打算輕鬆 6.5mins/K)

九點半前完成應沒問題的 ~ okay ~

原帖由 快活人 於 2008-12-11 11:10 發表
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀 yhgyface20gyg ...

另外想問兩位 ctse 星期六是在藍田公園等我和 jc 兄嗎 ?
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 21:34
原帖由 =chairman= 於 2008-12-11 20:59 發表

九點半前完成應沒問題的 ~ okay ~

另外想問兩位 ctse 星期六是在藍田公園等我和 jc 兄嗎 ?

我可以來調景嶺... 亦都可以先 join 活活再同 ching 們會合..

未知活活 ctse 意下如何...
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 23:16
有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。
而又怕各CHING 速度太快,小人未能追上,而變左大家分得太袁。所以有此方案
作者: JC    時間: 2008-12-11 23:31
原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:16 發表
有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。 ...

又或者重有一個提議, 會否考慮早半小時開始, 即係7:30調景嶺出發,
好處係大家唔駛咁趕, 而且貫徹今次既主題 "逍遙跑",
另外ctse要留力星期日發功, 而我亦腳痛今日先開始好番d, 而且我亦未跑過10k以上 (仲要係斜路 )
作者: JC    時間: 2008-12-11 23:39

仲可以考慮搭215x, 係曲街落車(過啟德隧道之後第一個站), 如果唔塞車, 車程約15min (不過紅隧口多數有d塞, 最好預多15min), 落車好行幾遠另計, 因未知你去邊度打波.
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 23:40
原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:16 發表
有2個兩方案
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。 ...

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow...
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... )
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2) .. 如果無特別 preference..我都可以去調景嶺同大家一齊前進..
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-11 23:41
原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:39 發表

仲可以考慮搭215x, 係曲街落車(過啟德隧道之後第一個站), 如果唔塞車, 車程約15min (不過紅隧口多數有d塞, 最好預多15min), 落車好行幾遠另計, 因未知你去邊度打波.

應該好遠啦..至少行四個字...
再者..小妹唔熟路....
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 23:44
66CHING
吾使甘擔心。上、落斜丁丁腳跑都無問題
你一定得GE、比D信心
吾好到時放我太袁呀。。
作者: 快活人    時間: 2008-12-11 23:50
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:40 發表

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow... hgjD115" />" />hj
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... hgjD092" />" />hj)
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2 ...

ee 我點會跑小左呢. 方案1及2我都無跑小到. (因邊個方案都會跑維景果邊)
當然方案1 我可成機可以DOUBLE 跑多維景一次來回3K ....
最終由你話事...
作者: JC    時間: 2008-12-11 23:51
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:41 發表

應該好遠啦..至少行四個字...
再者..小妹唔熟路.... hgjD115" />" />hj

咁其實你去邊度打波呢, 是否紅磡街市那邊(馬頭圍道家維村附近), 如果係既, 可以搭11x, 都好快到, 20-25min車程.
作者: JC    時間: 2008-12-11 23:54
原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:44 發表
66CHING
吾使甘擔心。上、落斜丁丁腳跑都無問題
你一定得GE、比D信心
吾好到時放我太袁呀。。

我跑唔跑到都未知, 驚到時腳又痛要提早退出, 搭車去終點等你地
作者: =chairman=    時間: 2008-12-11 23:58
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:40 發表

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow... hgjD115" />" />" />" />hj
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... hgjD092" />" />" />" />hj)
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2 ...

放心 ~ 我地會帶住你跑的 ~
我當日的速度大約是 6'30/K ~ 應該同 ctse 差唔多 ~

作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:01
時間方面 ~ 少數服從多數啦 ~~

不過對我來說七點半早左少少 ~
作者: 快活人    時間: 2008-12-12 00:02
原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:54 發表

我跑唔跑到都未知, 驚到時腳又痛要提早退出, 搭車去終點等你地

66CHING.你是膝痛定腳腕痛呀?
吾好甘擔憂.到時上斜未行上去. 落斜先慢慢JOG落山lo
行山都是練腳力的一種
作者: 快活人    時間: 2008-12-12 00:04
原帖由 =chairman= 於 2008-12-11 23:58 發表

放心 ~ 我地會帶住你跑的 ~
我當日的速度大約是 6'30/K ~ 應該同 ctse 差唔多 ~

車亞文CHING 你真是好人. 就住我地跑...
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:04
嗯 ~ 唔使驚 ~ 呢兩日就休息一下先 ~~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:06
原帖由 快活人 於 2008-12-12 00:04 發表

車亞文CHING 你真是好人. 就住我地跑...

哈哈 ~ 話明係逍遙跑嘛 ~
況且我又唔係有比賽要練跑 ~~
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-12 00:11
原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:50 發表

ee 我點會跑小左呢. 方案1及2我都無跑小到. (因邊個方案都會跑維景果邊)
當然方案1 我可成機可以DOUBLE 跑多維景一次來回3K ....
最終由你話事...

既然車亞文 ching 願意6.5mins/k 就小妹... 咁大家一齊在調景嶺起步啦... 一齊跑一齊吹水..一樂也..
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-12 00:12
原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:51 發表

咁其實你去邊度打波呢, 是否紅磡街市那邊(馬頭圍道家維村附近), 如果係既, 可以搭11x, 都好快到, 20-25min車程.

就係家維村對面... 但11x 要去觀塘才有得搭~~
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:13
原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:01 發表
時間方面 ~ 少數服從多數啦 ~~

不過對我來說七點半早左少少 ~

如果早得滯既話, 就照舊8:00啦, 因為我10:00前返到屋企都得架喇 ~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:15
好 ~

另外,我一陣 pm 手機 no. 俾你地三個先 ~
不過你地跑步會唔會帶手機 ga ?
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:20
原帖由 快活人 於 2008-12-12 00:02 發表

66CHING.你是膝痛定腳腕痛呀?
吾好甘擔憂.到時上斜未行上去. 落斜先慢慢JOG落山lo
行山都是練腳力的一種

係腳跟對上條肋, 同埋附近d肉痛, 年紀大, 運動少, 所以跑到周身痛
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:22
原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:15 發表
好 ~

另外,我一陣 pm 手機 no. 俾你地三個先 ~
不過你地跑步會唔會帶手機 ga ?

我少帶電話跑, 不過都pm左先, 當係交個朋友
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:25
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 00:12 發表

就係家維村對面... 但11x 要去觀塘才有得搭~~ hgjD103" />" />hj

有利有弊, 因為11x比15既車程直接d, 但你又要落觀塘搭~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:27
睇得出jc 兄對路線呢方面好熟悉 ~
作者: onon    時間: 2008-12-12 00:29
祝大家跑得高興, 長跑長約長有!
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:31
原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:27 發表
睇得出jc 兄對路線呢方面好熟悉 ~

因為我係巴士司機 (講笑......)
其實只不過我係紅磡返工, 有d概念而已
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:32
原帖由 onon 於 2008-12-12 00:29 發表

大家咁話 ~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:32
原帖由 jc8866 於 2008-12-12 00:31 發表

因為我係巴士司機 (講笑......)
其實只不過我係紅磡返工, 有d概念而已

了解了解 ~
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:33
原帖由 onon 於 2008-12-12 00:29 發表

你個頭像好攪野.......
安安乖, 唔好咬人呀吓
作者: caffeine    時間: 2008-12-12 00:34
我也有點興趣join 大家
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:41
原帖由 caffeine 於 2008-12-12 00:34 發表

caffeine ctse ~ 好耐沒見 ctse 在長跑網了 ~~
我地一定會預埋 ctse 一齊跑的 ~~

13/12 (六) , 8 am , 調景嶺 mtr 集合 ~
詳情可看 p.3 ~
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:41
原帖由 caffeine 於 2008-12-12 00:34 發表

不如我代大家歡迎你既加入啦
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:43
caffeine ctse ~ 你之前識唔識得 ee ctse 同埋 活活 ctse 架 ?
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:43
原帖由 jc8866 於 2008-12-12 00:41 發表

不如我代大家歡迎你既加入啦

我快過你少少 ~
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:46
原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:43 發表

我快過你少少 ~ " />" />fvhfgj

老人家, 真係唔夠後生仔反應快
作者: JC    時間: 2008-12-12 00:49
Have to sleep now and see you later....... good night everybody
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 00:56
good night
作者: runningmonkey    時間: 2008-12-12 01:12
hihi! I have interest ar...is the time for this run fixed at 7:30?
I stay near TKO MTR jar~
作者: =chairman=    時間: 2008-12-12 01:55
monkmonk 你好 ~ 歡迎你的加入 ~
13/12 (六) , 8 am , 調景嶺 mtr 集合 ~
詳情可看 p.3 ~

請問閣下想入「逍遙派」定係「鬼腳派」 ?
作者: 快活人    時間: 2008-12-12 10:19
嘩 ~~ 真係好. 訓甦 一攪 就多左幾位師兄/姐 一齊跑

車亞文 , 我吾帶電話跑  .

ee. 記得帶枝細水出來跑

66 師兄 . 甘你果d 位痛 .要拉多d 根 等佢鬆下 .
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-12 10:27
原帖由 快活人 於 2008-12-12 10:19 發表
嘩 ~~ 真係好. 訓甦 一攪 就多左幾位師兄/姐 一齊跑

車亞文 , 我吾帶電話跑  .

ee. 記得帶枝細水出來跑

66 師兄 . 甘你果d 位痛 .要拉多d 根 等佢鬆下 .yhgy ...

知道.... 我會"咩"少少水同埋腰包仔....

車亞文 ching..你會唔會著綠衣做記認 ar?
小妹可能拎手提... 我 pm 0左我個手提俾你丫...
作者: 快活人    時間: 2008-12-12 10:35
ee . 明早我會著藍色短 T 及右膝會帶膝帶的 .好易認....
作者: caffeine    時間: 2008-12-12 10:40
原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:43 發表
caffeine ctse ~ 你之前識唔識得 ee ctse 同埋 活活 ctse 架 ?

我未join 過長跑網跑步, 自問跑得很慢....不過見今次難得係tko主場, 很有意慾呢~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2