香港長跑網 - 長跑長友

標題: 42k/84k 新加坡 sundown 馬拉松 30/5/09 [打印本頁]

作者: shogikin    時間: 2008-12-8 16:09
標題: 42k/84k 新加坡 sundown 馬拉松 30/5/09
http://www.sundownmarathon.com/index.php

上年跑全馬要6個半鐘多,跑完剛好天光 (主因訓練不足)
未起步已濕身
跑了一半便開始要行.....

Ultra-Marathon (84km) 好快爆的

估不到咁快又開始報名......HELP!!

.......

其實只是3個選擇 :

不去
報全馬
報84k

點解咁煩惱??

Kin in Running

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-8 17:50
原帖由 shogikin 於 2008-12-8 16:09 發表
http://www.sundownmarathon.com/index.php

上年跑全馬要6個半鐘多(跑完剛好天光)
未起步已濕身

.......
...

堅兄今年會唔會又玩呢個呀?
作者: allanccl    時間: 2008-12-8 17:55
原帖由 shogikin 於 2008-12-8 16:09 發表

上年跑全馬要6個半鐘多(跑完剛好天光)
未起步已濕身

.......
...

師兄咁堅都要跑6個半鐘多(跑完剛好天光)?師兄澳馬4個鐘,新加坡要咁耐,
係咪真係好難跑架,係咪太熱呢?
我本來想試下全馬,見師兄都要6個半鐘多,要重新考慮。
作者: shogikin    時間: 2008-12-8 18:05
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-8 17:50 發表

堅兄今年會唔會又玩呢個呀?" />" />

煩惱中呀

作者: shogikin    時間: 2008-12-8 18:12
原帖由 allanccl 於 2008-12-8 17:55 發表

師兄咁堅都要跑6個半鐘多(跑完剛好天光)?師兄澳馬4個鐘,新加坡要咁耐,
係咪真係好難跑架,係咪太熱呢?
我本來想試下全馬,見師兄都要6個半鐘多,要重新考慮。

不是難跑,只是那時未上長跑網跟跑,訓練不足
晚上12:00開跑
就不算熱,但總是濕......
跑跑下仲黑雨

作者: allanccl    時間: 2008-12-8 18:32
原帖由 shogikin 於 2008-12-8 18:12 發表

不是難跑,只是那時未上長跑網跟跑,訓練不足
晚上12:00開跑
就不算熱,但總是濕......
跑跑下仲黑雨

原來如此! 咁黑雨都照砌,果邊黑雨通常會落幾耐?途中有無水站、能量補給如香蕉?
作者: shogikin    時間: 2008-12-8 18:45
安排一流
水, iso-tone 大量
朱古力 power gal  21k, 63k 一包

但賽道窄
時間長
大部份人在行

黑雨不知呀
上次黑雨咗我 35-38k  

作者: allanccl    時間: 2008-12-8 20:05
咁樣都唔算差喎,好吸引,唔該晒!
作者: batigoal    時間: 2008-12-8 22:03
我都好想試下跑外地賽事,kin 兄,請問你用左幾多銀呀?
作者: shogikin    時間: 2008-12-9 09:44
來回機票最平 hk$1256 (Prices exclude airfare-related surcharges, fees and taxes.)
http://jetstar.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi

不用酒店
星期六去
星期六跑通頂
星期日返

上年星期五去星期日返花了3千多

作者: running-sue    時間: 2008-12-9 10:00
嘩, 84K..........一連跑兩個全馬...........
但係全馬好吸引喎, 仲有女子10K, 真真吸引

作者: shogikin    時間: 2008-12-9 10:16
是呀 安排一流
下完黑雨全身是水
到40k水站本來不想跑過去
職員見有人來才倒杯凍isotone走出賽道給人.

作者: allanccl    時間: 2008-12-9 10:31
原帖由 shogikin 於 2008-12-9 09:44 發表
來回機票最平 hk$1256 (Prices exclude airfare-related surcharges, fees and taxes.)
http://jetstar.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi

不用酒店
星期六去
星期六跑通頂
星期日返

上年星期五去星期日 ...

嘗試check下價,連機場稅要HK$1896

DEPARTURE Total                                                        $868.00               

Adult$548.00
SFT$320.00
Airfare per Adult$868.00
1 × AdultsSubtotal$868.00

RETURN Total                                                        $1,028.00               

Adult$708.00
SFT$320.00
Airfare per Adult$1,028.00
1 × AdultsSubtotal$1,028.00

EXTRAS total                                                        $0.00                                       

TOTAL                $1,896.00       
                                All Prices are quoted in Hong Kong Dollar (HKD).
作者: allanccl    時間: 2008-12-9 11:21
如果來回機票要千九蚊,唔爭在玩多幾日啦,橫掂未去過星加坡。
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 13:12
原帖由 allanccl 於 2008-12-9 11:21 發表
如果來回機票要千九蚊,唔爭在玩多幾日啦,橫掂未去過星加坡。

如果未去過,應該可以玩多一兩日,聽講星加坡唔係好多地方好去,個時間應該唔係peak season,可以遲d睇下有冇Package....
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 13:15
有冇 ching ctse 會玩呢 ?我唸緊呢個同首爾個馬拉松....
作者: shogikin    時間: 2008-12-9 13:31
或者看看我偶像跑過哪裡

http://tw.myblog.yahoo.com/mrcontrol-6165/
1961年出生的老男人'
..人生都走了一大半了'.現在想:如何捉住青春的最後一段尾巴.. 人生目標:完成100場以上的全程"馬拉松"<42.195km>... 登"聖母峰"... .請老天給我足夠的生命...去完成我卑微的願望
作者: tomtomthecat    時間: 2008-12-13 12:43
Race date: 30 May 2009

Race Pack Collection
Date: 23 - 24 May 2009, Saturday - Sunday
Time: 12pm - 8pm
Venue: TBC

咁咪要早幾日去攞o野?
作者: tomtomthecat    時間: 2008-12-13 13:12
請問42k/84k 時限是多少?
作者: batigoal    時間: 2008-12-13 13:30
原帖由 tomtomthecat 於 2008-12-13 13:12 發表
請問42k/84k 時限是多少?

跟據kin ching 既資料,42k 12小時,84k 15小時,tomtomthecat 有興趣?
作者: tomtomthecat    時間: 2008-12-13 13:35
係呀~
想試吓跑通宵...
考慮中....

作者: cu83    時間: 2008-12-14 01:32
勁辛苦的比賽呀
作者: 軍人生活    時間: 2008-12-15 17:10

上年跑全馬要6個半鐘多,跑完剛好天光 (主因訓練不足)
未起步已濕身

估不到咁快又開始報名......HELP ...

84K真係好高難度喎
作者: jjchsg    時間: 2008-12-29 14:52
原帖由 batigoal 於 2008-12-9 13:12 發表

如果未去過,應該可以玩多一兩日,聽講星加坡唔係好多地方好去,個時間應該唔係peak season,可以遲d睇下有冇Package....hgj091" />" />hj

End of May is PEAK SEASON in Singapore!!  In Singapore, school follows calendar year meaning that the school starts Jan-2.  By end of May, the mid-year school holiday starts.  Therefore, last year Sundown has a lot of school kids running the 10k team event.

Air ticket can be tight since Singaporean are flying out for vacation.  Also, it is school holiday time for Malaysia as well.  Singapore also start their annual Singapore Sales by end of May to attract Malaysian/Indonesian to come and shop.  Local attractions can be crowded (e.g. Sentosa, Wild Wild Wet, Snow City, Zoo, Bird Park).
作者: jjchsg    時間: 2008-12-29 14:54
原帖由 batigoal 於 2008-12-13 13:30 發表

跟據kin ching 既資料,42k 12小時,84k 15小時,tomtomthecat 有興趣?

The 84km cut off should be 14.5 hours.  Originally, it was 15 hours, but later, the starting time was pushed to 8:30pm but the ending cut-off is still 11am.  Therefore, only 14.5 hours.
作者: jjchsg    時間: 2008-12-29 15:06
原帖由 軍人生活 於 2008-12-15 17:10 發表

84K真係好高難度喎" />" />

Yes, it is tough for a few reasons:
1. cut-off time of 14.5 hours is quite tight for slow runners.  Due to the hot weather, you need to add 10 to 20 minutes to your Hong Kong Marathon PB.  And 2 x your PB + 2 hours is a good estimation of your finish time of 84km.
2. It is all the way on hard surface - asphalt or concrete.  Very tough on the feet.
3. The second loop on Changi Coastal Road is very demoralizing.  It is a long, dark, endless, featureless road for 5km.  
4. There are 4 bridges in each loop, they kill your rhythm.  And one of them is a stair case, kill your ITB.

I ran last year, finish the 1st loop in 6.5 hr (not a bad timing consider my Singapore Marathon timing is 6 hours).  I was on track to finish within the cutoff time until a blister came at 63km.  I took 5 minutes to take care of the blister (no medic to help), and when I want to re-start, left leg muscle hardened already.  Even after dragging for 2km, no improvement and no deep heat rub left in medic station (used up by the Marathon runners).  And at a speed of only 4 km/h and 18km left, I would miss the cut-off time by 1 hr+.  I decided to call it off.

So, I have signed up again for 2009.  Will need better preparation this round (e.g. carry my own deep heat rub, better taping to prevent blister).  For those intended to plan for it, please take note that the course is slightly longer than 42km each loop.  My Garmin register 43km+, even taken into account the normal 1% error, it is still too long, possibly 0.5 to 1km longer than 42km.
作者: shogikin    時間: 2008-12-29 16:52
我今年夏天必定加緊訓練
2010年希望來挑戰84km

作者: Piccolo    時間: 2009-1-22 11:07
I think it would be quite an experience to run a marathon after midnight
作者: shogikin    時間: 2009-1-22 11:47
原帖由 Piccolo 於 2009-1-22 11:07 發表
I think it would be quite an experience to run a marathon after midnight

其實香港渣打d 10k都是天未光起跑
仲要3更半夜出門口

midnight 起跑就正好多
食完晚飯慢慢去準備

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-22 12:35
好想玩雙馬呀~~

如果一個四日三夜trip 最實惠要幾錢呢??
作者: shogikin    時間: 2009-1-22 14:51
標題: 回復 30# 的帖子
Early-bird Discounts Ends 31 Jan 09!
雙馬較易爆的

作者: Piccolo    時間: 2009-1-23 14:35
原帖由 shogikin 於 2009-1-22 11:47 發表

其實香港渣打d 10k都是天未光起跑
仲要3更半夜出門口

midnight 起跑就正好多
食完晚飯慢慢去準備

不過香港啲賽事係(未)瞓醒去跑 ,Sundown Marathon係喺正常瞓覺時間跑喎
作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-24 18:26
各位香港朋友,若是要住經濟的酒店,可住經濟的,一張床位新幣二十二,我每次下去新加坡都是住那裡,一間房六張床,廁所在外,非常干淨及有冷氣,吃和交通都很方便。靠近Bugis MRT.

http://www.fragrancebackpackers.com.sg/

去年我在賽前有傷訓練不正常,結果在這種情況下跑八十四,有苦自己知,那時左膝傷未癒,加上途中瀉肚子,從三十五公里開始,我就用快走方式完成,幸好逾十三小時半完成。

這個比賽不適合一般跑友用來衝成績,志在享受或受苦,有點悶,況且要過步行天橋有點打亂節奏。

不過難得有八十四可以玩,這次希望不會有傷,期待能取得比去年更好的成績。

對了,第一圈我完成時,大約是用了五個小時半。所以剩下的第二個全馬,我大約是平均以步行時速五公里,才能緊張地完成。

外國參賽者領取號碼不需提早到,在週六去他們的店(主辦當局)領取都可以,提早一星期拿是新加坡國內參賽者。

若有任何問題,我會盡量分享。
作者: shogikin    時間: 2009-1-24 21:03
鄭ching
上年好像只有1個香港人參加雙馬
好像之前在d場跟你談過的

上年頂到35km已經很好
我頂到21km就要開始行
我跑全馬6hrs38min

我打算2010再去新加坡跑雙馬

作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-24 23:15
哦,那今年沒有香港人去囉?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-26 20:05
堅堅 & batbat:
係咪想報呢個呀? 我都想報呀...一齊啦。
睇過日曆...我淨係請29/5一日已經去到, 來唔來呀?
作者: shogikin    時間: 2009-1-26 20:21
圍圍

你想跑幾多先?

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-26 21:48
原帖由 shogikin 於 2009-1-26 20:21 發表
圍圍

你想跑幾多先?

堅堅咪玩啦...我梗係跑42K啦~
你唔係真係咁快想跑84K呱...係都2010年先啦~
作者: batigoal    時間: 2009-1-26 22:48
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-26 21:48 發表

堅堅咪玩啦...我梗係跑42K啦~
你唔係真係咁快想跑84K呱...係都2010年先啦~

如果真係玩,42K可全程跑,84k跑+行...哈~~
84k...應該幾好玩喎...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-26 23:29
原帖由 batigoal 於 2009-1-26 22:48 發表

如果真係玩,42K可全程跑,84k跑+行...哈~~hgj091" />" />hj
84k...應該幾好玩喎...

batbat你係咪都想玩84K? 係既我陪埋你地傻點話~
作者: shogikin    時間: 2009-1-26 23:34
其實只是3個選擇 :

不去
報全馬
報84k

不過要快,31/1 優先報名

無假........
星期六去
星期六跑通頂
星期日返
不用酒店

作者: batigoal    時間: 2009-1-27 10:34
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-26 23:29 發表

batbat你係咪都想玩84K? 係既我陪埋你地傻點話~

哈~~真呀!今朝諗過點跑....可能可以10k/hr...  跑得輕鬆又可以10小時左右完成...
作者: batigoal    時間: 2009-1-27 10:37
原帖由 shogikin 於 2009-1-26 23:34 發表
其實只是3個選擇 :

不去
報全馬
報84k

不過要快,31/1 優先報名

無假........
星期六去
星期六跑通頂
星期日返
不用酒店

kinkin,早一日到得唔得呀?
作者: shogikin    時間: 2009-1-27 19:40
其實我一早決定了
記得做決定前
專登聽一聽貓高人的意見做決定
點之貓高人的意見是"食過期月餅" !!

今年夏天苦練熱天跑
2010才去新加坡
現在要看有什麼原因要改決定 (31/1 前優先報名)

總結上年成績:

全馬:
Kin朋友 : 9hr38  12km開始行
Kin : 6hr38  21km開始行

雙馬:
jjchsg : 第一圈6.5 hr,  約13hrs+ 完成66km  
鄭ching : 13.5 hrs 第一圈5.5 hr,第2圈8hr,  35km開始行

***只可以說想跑完42KM才開始行是不容易的.***

今年想先去台灣跑
09/03/15 2009 臺北國道馬拉松
報名截止時間
2009/02/13 11 時 55 分 PM  
http://www.sportsnet.org.tw/online_reg.php

OR
09/04/12 臺東縣泰源幽谷觀光馬拉松
09/10/04 臺中TBIM臺灣大道馬拉松  

作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-28 00:50
標題: 回復 44# 的帖子
若是一般有全馬四小時半至五小時半底子的跑友,大多數都是在十小時至十二小時之間跑完八十四公里。不過有數位頂尖業餘好手欲征八十四公里,頂不住它的炎熱和悶(黑暗和路線的關係)而在跑完一圈就收檔,這些跑友全馬成績都有四小時以內的實力。

建議要跑八十四公里者,除了耐熱,也要有堅強的超馬意心理素質,少一點都不行。當然若能在長跑訓練時,能至少跑上五十至六十公里之間,就更加有信心了。

我週圍的朋友都是在十小時至十二小時之內回來,我的成績不能拿來作準,因為那時我因膝傷少練,加上硬著頭皮上陣,自己拿苦受。

無論如何,只要有一趟超馬經驗的跑友,以後征戰全馬的意志力和心理素質會更加強、更加堅定。
作者: shogikin    時間: 2009-1-28 18:01
鄭ching,

你今年去不去?
報了名未?

作者: allanccl    時間: 2009-1-28 18:04
kinkin 係咪打算今年再去參賽?84K?
作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-28 18:13
標題: 回復 46# 的帖子
我報了,好貴,今年起價很厲害!

不過,我不懂到時假期批不批。

不管怎樣,報了再說。哈哈!

希望假期沒有問題。

你打算玩八十四??
作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-28 18:20
其實新加坡每一年十二月最後一個星期日也有一個超馬,屬於跑步俱樂部主辦,我已參加數次,比較沒有壓力。

它是MR 25 ultra marathon,屬於越野賽段和馬路賽段,風景不錯,經過登山路(小山)和高爾夫球場路。1圈10.5公里,要拿到完跑証書至少要跑五圈,男子組前十名,女子組前五名有耐克贊助的獎品和一些現金獎。不過沒有完跑獎牌,有完跑T恤。

比賽是從早上七點至晚上七點,可以現場才報名,非會員新幣二十元。每一年都會吸引二百多至三百人左右報名。

它的網址:
http://www.mr25.org.sg/
作者: shogikin    時間: 2009-1-28 18:44
原帖由 allanccl 於 2009-1-28 18:04 發表
kinkin 係咪打算今年再去參賽?84K?

仲可以考慮多2日
30/1前平d

鄭ching,
thanks for your information.

其實知不知新加坡一年有幾多個全馬跑

作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-28 18:54
標題: 回復 50# 的帖子
新加坡目前正式的全馬賽會只有─一渣打全馬。

若算超馬就有日落超馬(sundown),MR25 ultra marathon 和north Face ultra 100k(last year is 50k each runner,2009 each one hv to run 100km ,is trail ultra marathon).

原本新加坡還有另一項超馬,Lion City ultra marathon,但是由於贊助商難尋,去年首炮沒有打響,不懂今年會不會有。
作者: shogikin    時間: 2009-1-28 19:28
標題: 回復 51# 的帖子
找到個 14/6/09 Cross-Country Marathon
知不知這個是什麼?

MR25 ultra marathon
http://www.mr25.org.sg/indexmain.html
MR25 Ultra-Marathon
MacRitchie Reservoir
0700 - 1900 hr
Start/Finish at  Car-park B

north Face ultra 100k
http://www2.thenorthface.com/ultratrail/
25-30/8/2009

Lion City ultra marathon
http://www.lioncitymarathon.com/
Date
Sunday, 29 June 2008
50km Ultra Marathon
Full Marathon: 42.195 km
Half Marathon: 21.1 km
作者: batigoal    時間: 2009-1-28 20:03
標題: 回復 48# 的帖子
鄭ching,我今日係網上報名,但到最後payment時做唔到,唔知點解呢?聽日再試...
kinkin,一齊玩啦!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-29 00:02
原帖由 batigoal 於 2009-1-28 20:03 發表
鄭ching,我今日係網上報名,但到最後payment時做唔到,唔知點解呢?聽日再試...
kinkin,一齊玩啦!

batbat, 我都唔得呀~
作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-29 09:06
標題: 回復 54# 的帖子
嘩,若是過不到,就要致電去問較安全。
作者: 鄭永忠    時間: 2009-1-29 09:08
標題: 回復 52# 的帖子
14/6/09 Cross-Country Marathon

這個我倒沒聽過,待我問問新加坡的跑友。
作者: shogikin    時間: 2009-1-29 12:55
我始終今年想去台灣多d
我幾肯定去了新加坡就去不了台灣.......

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-29 12:57
原帖由 shogikin 於 2009-1-29 12:55 發表
我始終今年想去台灣多d
我幾肯定去了新加坡就去不了台灣.......

堅堅: 台灣既話你想去邊個呀?
batbat: 其實咁都好wor, 今年去台灣, 出年操多d再同堅堅一齊去星加坡跑84K會有信心d~
作者: shogikin    時間: 2009-1-29 13:10
台灣有好多
年中都有幾個
http://www.taipeimarathon.org.tw/contest.aspx
可以跑完渣打再想

To : 圍圍
不過有機會去試一次先就十分好
你自己考慮啦

作者: batigoal    時間: 2009-1-29 13:35
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-29 12:57 發表

堅堅: 台灣既話你想去邊個呀?
batbat: 其實咁都好wor, 今年去台灣, 出年操多d再同堅堅一齊去星加坡跑84K會有信心d~

堅堅&圍圍:我冇所謂呀!揀個氣氛好來玩啦!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-29 14:22
原帖由 batigoal 於 2009-1-29 13:35 發表

堅堅&圍圍:我冇所謂呀!揀個氣氛好來玩啦!

好...一於跑完渣打一齊搵個好玩既來玩啦~
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-11 14:33
想玩下外地賽~~仲諗緊玩邊個~~超馬仲未夠實力
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-11 20:21
原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-11 14:33 發表
想玩下外地賽~~仲諗緊玩邊個~~超馬仲未夠實力

聽聞廈門果個好有氣氛,唔知梁兄有無興趣?

不過一出門就要花錢,唔知呢度有無師兄想去歐洲跑?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-11 20:38
原帖由 上水馬王 於 2009-2-11 20:21 發表

聽聞廈門果個好有氣氛,唔知梁兄有無興趣?

不過一出門就要花錢,唔知呢度有無師兄想去歐洲跑?

馬王兄:
真係好有興趣,希望養傷後可以及時操起,到時可否預埋小弟?
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-11 20:46
我第一次外地~~都係諗住平d~廈門有興趣~係咪要下年~如果3,4月~又驚唔夠時間準備
作者: shogikin    時間: 2009-2-11 21:01
標題: 回復 65# 的帖子
2009建發廈門國際馬拉松賽(2009-01-03)
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

同日有台灣金門馬拉松

不過應該之後1星期是中國沿岸

作者: 上水馬王    時間: 2009-2-11 21:41
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-11 20:38 發表

馬王兄:
真係好有興趣,希望養傷後可以及時操起,到時可否預埋小弟?

大圍兄都有興趣既話就大家一齊出外面闖闖~

不過首要都係等你養好傷先,話晒第一個海外比賽唔可以媽媽夫夫

其實都可以先定一個想玩的海外標目賽事,鎖定日期,取定假期儲定錢

小弟心目中想玩廈門、東京及柏林馬拉松,唔知大圍兄及其他師兄到時夾唔夾到時間~不過而家plan定都係可能for出年既事了~
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-11 21:42
原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-11 20:46 發表
我第一次外地~~都係諗住平d~廈門有興趣~係咪要下年~如果3,4月~又驚唔夠時間準備

最平既可能係澳門馬拉松~

呢個應該夠時間準備~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-11 21:53
原帖由 上水馬王 於 2009-2-11 21:41 發表

大圍兄都有興趣既話就大家一齊出外面闖闖~

不過首要都係等你養好傷先,話晒第一個海外比賽唔可以媽媽夫夫

其實都可以先定一個想玩的海外標目賽事,鎖定日期,取定假期儲定錢
...

夏門應該好多人想玩,但係太近渣打,如果今年跑得好都OK,但係而家要報仇。
其他兩個應該好貴...真係要諗諗~
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-11 22:25
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-11 21:53 發表

夏門應該好多人想玩,但係太近渣打,如果今年跑得好都OK,但係而家要報仇。
其他兩個應該好貴...真係要諗諗~

時間上澳門果個應該幾好,一定夠時間從新準備~

另外果兩個可以當去旅行
作者: kopo1128    時間: 2009-2-11 22:59
好! 就搵次攪個長跑網外地長跑團. 夏門或澳門底其他?
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-11 23:32
澳門都好牙~時間又唔錯~不過都要等多大半年先可以玩
作者: runrun    時間: 2009-2-18 02:05
聽聞有幾個外地馬拉松都不錯 :
*北京馬拉松 ( 10月 )
*首爾馬拉松 ( ?月,大多數跑手都能PB )
*上海馬拉松 ( 11月 ,幾好跑)
*澳門馬拉松 ( 12月,勝在使費平 )
*厦門馬拉松 ( 1月 ,據聞氣氛一流,但比較近渣打,但據聞有聲音要求渣打遲少少舉行* Pls check HK Runner website )
*東京馬拉松 ( 3月,全平路及落斜,招呼一流,但使費高 )
.............

如果時間啱,又夠時間操練,我都有興趣去。

作者: running-sue    時間: 2009-2-18 08:55
原帖由 kopo1128 於 2009-2-11 22:59 發表
好! 就搵次攪個長跑網外地長跑團. 夏門或澳門底其他?

kopo ching, 唸得過喎
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-18 09:07
原帖由 running-sue 於 2009-2-18 08:55 發表

kopo ching, 唸得過喎

支持支持
作者: cc    時間: 2009-2-18 09:13

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2