香港長跑網 - 長跑長友

標題: SSP街坊小隊(Part 3) [打印本頁]

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 13:48
標題: SSP街坊小隊(Part 3)
多謝各區FANS支持~~

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 13:50
想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

SSP街坊小隊下次練習日期:
9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion??
里數:大約10k,總之唔會over 15k

出席跑步者:
1.  vv ---(可能同batbat預早一齊join食燒賣,有興趣者請同vv講)
2. bonbon
3. 00
4. catcat
5. 龍龍
6. 菲菲
7. fung sir
8. batbat
9. tartar(tarry ctse已自動改名)
10. 活活(快活人ctse已自動改名)
11. disdis(kandis ctse已自動改名)

10pm自行到""熱情如火""join飯局者:
12. yungyung
13. joejoe
14. kinkin

情況未明者:
15. monkmonk

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

備註:
1. 熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)
2. 到SSP集合地點的交通安排:
>>>>>SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
>>>>>選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的站油,步行都係唔使5分鐘,問下人好易搵既,我會係油站接你.
3. 行李安排:
根本人了解,大家可以到長沙灣運動場(較近ssp 泳池)or保安道市政大樓(較近熱情如火)換衫及存物,有需要的ching/ctse可以自己check下detail (尤其是closing 時間)

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: vhtober    時間: 2008-12-9 13:54
yungyung~唔係呀~~唔係marry ar~~~haha今晚再同你講~e道線眼多..唔方便ar~
作者: yungyung    時間: 2008-12-9 13:58
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 13:54 發表
yungyung~唔係呀~~唔係marry ar~~~haha今晚再同你講~e道線眼多..唔方便ar~" />" />

仲想恭喜妳添
作者: vhtober    時間: 2008-12-9 14:08
原帖由 yungyung 於 2008-12-9 13:58 發表

仲想恭喜妳添 " />" />

仔女都有4個咯~係都係等飲新抱茶la~~不過~丫大仔..唔多想結婚..丫細仔同2個女..又已經~~唉~想抱孫都無機會
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 14:44
vv ,係邊樹等呀?食完 上catcat 度睇睇d 貓貓啦....
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 14:47
e...............甘今晚....應該好多人會上小妹屋企喎...
vv + batbat + 菲菲 + disdis (kandis) + bonbon...
一定嚇死我d貓囉.......呵呵...

事先講明,我屋企無地方坐,應該係無sofa or椅之類既物體,你地上黎企架咋...
仲有toilet唔外借呀..
作者: yungyung    時間: 2008-12-9 14:50
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-9 13:50 發表
想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!" />" />

9/12(星期二)
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion? ...

各位ctse,ching飲咩茶,等我開定15個位恭候大家
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 14:51
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-9 13:50 發表
出席跑步者:
1.  vv ---(可能同batbat預早一齊join食燒賣,有興趣者請同vv講)
2. bonbon
3. 00
4. catcat
5. 龍龍
6. 菲菲
7. fung sir
8. batbat
9. tartar(tarry ctse已自動改名)
10. 活活(快活人ctse已自動改名)
11. disdis(kandis ctse已自動改名)

10pm自行到""熱情如火""join飯局者:
12. yungyung
13. joejoe
14. kinkin

睇來今晚陰氣都幾重下....
作者: vhtober    時間: 2008-12-9 14:52
原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:44 發表
vv ,係邊樹等呀?食完 上catcat 度睇睇d 貓貓啦....

um~~幣la~ssp 最最最美味既燒賣店..唔近貓家wor..你坐咩來ka? 我來接左你先..再去 7仔食算la..下次至去果間la~咁, 我地可以多d時間睇貓貓law~我想帶埋相機去ar~
作者: vhtober    時間: 2008-12-9 14:59
原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:51 發表

睇來今晚陰氣都幾重下....

咩ar~batbat..有6個男士wor~14個有6個~差1個都眼紅..你咪當我係仔law~反正我而家都晒緊太陽~都好陽下ka~
作者: shogikin    時間: 2008-12-9 14:59
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 14:52 發表

um~~幣la~ssp 最最最美味既燒賣店..唔近貓家wor..你坐咩來ka? 我來接左你先..再去 7仔食算la..下次至去果間la~咁, 我地可以多d時間睇貓貓law~我想帶埋相機去ar~

唔好食燒賣啦
留肚慶功食好嘢啦

To : Bon Bon

今晚不同妳殿後了
我去球場輕鬆跑

Kin in Running
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 14:59
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 14:52 發表

我坐MTR 來呀!咁幾點去貓貓家呀?
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 15:03
原帖由 yungyung 於 2008-12-9 14:50 發表

各位ctse,ching飲咩茶,等我開定15個位恭候大家  

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 15:04

咪玩啦.........帶相機...
我同你...來日方長啦...
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 15:06
原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:59 發表

人地亞vv都話黎接左你先囉....
batbat...你都唔聽書既..
作者: vhtober    時間: 2008-12-9 15:09
[quote]原帖由 shogikin 於 2008-12-9 14:59 發表

登錄/註冊後可看大圖

唔好食燒賣啦
留肚慶功食好

唔得ar...餓著肚跑唔到la~反正跑完之後又可以食ka la

作者: vhtober    時間: 2008-12-9 15:15
原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:59 發表

o..咁在mtr 間7仔等la..得一間之嘛..就6:30 la..食完就上cat 貓la...
catcat 我接左batbat就call你la∼好唔好?!
作者: kenneth    時間: 2008-12-9 15:22
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-9 15:24
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 15:49
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 15:15 發表

o..咁在mtr 間7仔等la..得一間之嘛..就6:30 la..食完就上cat 貓la...
catcat 我接左batbat就call你la∼好唔好?!

好呀好呀!
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 16:25
原帖由 kenneth 於 2008-12-9 15:22 發表
恭喜SSP街坊小隊開新 POST ﹗祝長 POST 長有,人氣越來越勁﹗

多謝瘋ching及kenneth ching支持...
ching幾時落區黎ssp跑番轉呀~~
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 16:29
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 15:15 發表

哎呀....
vv,我at least 7:00pm才會返到自己家呀...
返家後仲要執下貓屎,清潔一下......
如果你同batbat食完野後call我先,然後自己直接上黎我home啦,即是我唔落街接你地係啦....(因我會超busy啦~)
你都知我address啦,我而家pm地址給你
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 16:40
vv:
bonbon今次好醒目,佢會自己上我家搵我...
作者: kenneth    時間: 2008-12-9 16:42
作者: vhtober    時間: 2008-12-9 16:49
原帖由 kenneth 於 2008-12-9 15:22 發表
恭喜SSP街坊小隊開新 POST ﹗祝長 POST 長有,人氣越來越勁﹗

謹代表ssp小隊各成員~多謝kenken
瘋瘋 ching~…我地都要為自己而鼓掌 la~無左你地日日上來吹下水~我地邊有機會突破
雙白金ar~sorry
突破2 post ar~~ 你睇下ar~ 約一次gathering…閒明地都
百幾2百個post la~真係辛苦大家ar

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 16:51
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 16:49 發表

謹代表ssp小隊各成員~多謝kenken 同
瘋瘋 ching~…我地都要為自己而鼓掌 la~無左你地日日上來吹下水~我地邊有機會突破
雙白金ar~sorry 是
突破2 個 post ar~~ 你睇下ar~ 約一次gathering…閒明地都
百幾2百個 ...

係喎...........
SSP Twins又創新唱片銷量啦~~~
作者: kenneth    時間: 2008-12-9 16:53
作者: vhtober    時間: 2008-12-9 16:58
原帖由 batigoal 於 2008-12-9 15:49 發表

好呀好呀!hgj091" />" />hj

BATBAT..查實..你認唔認得我ka???你唔好靠我ar~我認地同認人都唔惦架~你快d pm mobile 比我la~我無你mobile 我驚餓死左都未搵到你ar

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 17:08
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 16:58 發表

BATBAT..查實..你認唔認得我ka???你唔好靠我ar~我認地同認人都唔惦架~你快d pm 個 mobile 比我la~我無你mobile 架…我驚餓死左都未搵到你ar

已代batbat pm左你
作者: batigoal    時間: 2008-12-9 17:29
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 16:58 發表

BATBAT..查實..你認唔認得我ka???你唔好靠我ar~我認地同認人都唔惦架~你快d pm 個 mobile 比我la~我無你mobile 架…我驚餓死左都未搵到你ar

pm 左啦....
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-9 17:45
各位隊員:
今晚見啦~~
yungyung + joejoe + kinkin:你地10pm在熱情如火等我地啦,開定14個位呀~~
作者: KK    時間: 2008-12-9 17:46
原帖由 vhtober 於 2008-12-9 14:08 發表

仔女都有4個咯~係都係等飲新抱茶la~~不過~丫大仔..唔多想結婚..丫細仔同2個女..又已經~~唉~想抱孫都無機會

.........量產型機械人~~
作者: yungyung    時間: 2008-12-9 18:10
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-9 17:45 發表 各位隊員:今晚見啦~~ yungyung + joejoe + kinkin:你地10pm在熱情如火等我地啦,開定14個位呀~~

YES,MADAM 
作者: 龍龍    時間: 2008-12-9 18:57
都未到24小時...已經跳左7頁~~~睇都睇唔晒~~~
作者: chengtszhang    時間: 2008-12-9 22:54
標題: ssp running team
我好想參加你地的跑步訓練

因要同子女温習, 我每晚要9時才可以出來,

請問點樣加入呀.

chengtszhang
作者: yungyung    時間: 2008-12-9 23:20
原帖由 dkspang 於 2008-12-9 18:57 發表 都未到24小時...已經跳左7頁~~~睇都睇唔晒~~~
龍龍咁講。。。即係吾係咁想睇咁喎
作者: yungyung    時間: 2008-12-9 23:27
多謝堅堅陪我慢jog一小時,頓覺跑運動場都吾係悶事
再恭喜順利完成全馬,多謝豬油高做手信,第一次食原來都幾好味 ,可惜cat試唔到
還有還有今日果餐
總之叫多d
作者: hhkbonnie    時間: 2008-12-10 00:00
kin ching

多謝晒今晚呢餐,,,,,,
作者: kandis    時間: 2008-12-10 00:36
多謝kin ching~~~你件豬油糕我會留返樂善行食,希望食完好似你跑得咁快~~   
仲有多謝整個ssp街坊小隊~~~ 條路都幾好跑,個景好正!!!

多了個新名(disdis; 音:廸廸)
作者: 龍龍    時間: 2008-12-10 00:58
我有睇呀...睇成半個鐘~~~

今次係我第二次join大家跑步, 好多人呀, 大家都跑得好好, 個個都咁有實力, 其實我唔係咁記得第一次見你地d人呀..sorry .d名簡單d就易記好多...batbat, 堅堅, joejoe, 菲菲, 呢幾個我記得呀, 仲有兩個唔記得叫咩名添...希望下次我記得晒你地啦~~~

跑出去尖沙咀時...感覺香港真係好靚, 天氣又好, 又有燈色睇, 人都relax d. . . 不過回程就好多燈~~~跑下跑下都個半鐘~~~

最後真係好多謝堅堅~~~又手信, 又>>>>>>...

全馬我跑過一次,,勁辛苦...

4小時08分..對我來說係一個驚人數字, 恭喜晒...你要加油呀,,4小時內好快得呀~~~

龍龍字
作者: yungyung    時間: 2008-12-10 01:21
張合照應該蒲屎出黎定係send電郵比大家好呢?
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 01:36
頭先係宵夜時我提出嗰個12月20日(星期六)早晨嘅烏蛟騰長跑計劃, 依家詳列如下:
我會係6am開始由荔枝角經呈祥道, 馬騮山, 城門河畔, 吐露港跑到宏福苑元洲仔里對住嘅元洲仔公園(此段路長20k)稍作休息, 係果度(8:30am)同其他有興趣到烏蛟騰長跑嘅Ching/Ctse集合, 然後再出發, 沿單車徑經大埔工業村, 三門仔, 大尾篤, 新娘潭來回烏蛟騰, 最後跑至鹿頸終點(此段路長18.7k), 預計11am前完成, 跟住可以係鹿頸食大餐. 跑全程(38.7k)可當渣打全馬預賽, 跑半程(18.7k)亦可當美記半馬預賽, 全程100%跑石屎地, 唔使擔心要跑山. 睇吓有冇Ching/Ctse有興趣啦~~
作者: yungyung    時間: 2008-12-10 01:39
我將張相放左係blog度呀 

http://hk.myblog.yahoo.com/moyolam/article?mid=1927

monkmonk無黎羡慕下我地幾開心啦
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 02:36
我D相都放咗係我個blog:

http://hk.myblog.yahoo.com/joelkk88/article?new=1&mid=5
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 07:38
原帖由 chengtszhang 於 2008-12-9 22:54 發表
我好想參加你地的跑步訓練

因要同子女温習, 我每晚要9時才可以出來,

請問點樣加入呀.

chengtszhang

oh........................ching....
你要預早同我講呀.....介唔介意reply我pm留下少少個人contact info?
等我加埋你係我地個email list度,甘有活動就易d通知你啦~

一般黎講,我地跑完後約10pm都會去熱情如火宵夜吹水既....
如果你要遲黎,一係半路自己join我地既跑步路線(當時可以call 2008ching or vv,佢地兩個一定會帶mobile既),一係黎join飯局個part.
ching你可以耐唔耐入黎lee度睇下,我地通常每個week都會聯跑一次架...

熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 07:41
原帖由 kandis 於 2008-12-10 00:36 發表
多謝kin ching~~~你件豬油糕我會留返樂善行食,希望食完好似你跑得咁快~~   
仲有多謝整個ssp街坊小隊~~~ 條路都幾好跑,個景好正!!!

disdis:
我都好開心識到你呀~~  
多謝距區支持大家既聯跑活動,ctse時間夾到既話記得耐唔耐過黎ssp玩呀~~
至於,你個新名,係~我~諗~架~
係咪好有創意又活潑呢????
呵呵
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 07:43
原帖由 yungyung 於 2008-12-10 01:21 發表
張合照應該蒲屎出黎定係send電郵比大家好呢?

我已經幫你post左上黎啦~
大家都係健康既靚仔靚女,應該唔怕既,吸引下其他ching/ctse黎join ssp街坊小隊呀嘛....

thanks yungyung!!

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 07:45
哈哈....等我放張寫真上黎啦~~

大家睇我地個個面上既喜悅,係咪好想join我地跑步呢??

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 08:24
報告一下9/12聯跑活動先~
9/12跑步者有:00,龍龍,batbat,vv,catcat,菲菲,disdis,tartar,bonbon,又係9男女組合,我大約8:07pm地由ssp泳池出發,由00帶路跑去尖沙咀海濱長廊折返,應該10K左右啦....而yungyung及kinkin因為各自有野搞遲來,故他們兩個就在ssp運動場輕鬆跑左一陣就黎join大家既飯局,而joejoe就咩都無跑過就甘黎吹水~~
我地10pm左右係熱情如火宵夜,食左成個小時就散~~大家都玩得好開心~

~預備篇~
昨晚batbat,vv,bonbon預早相約在ssp食魚旦及串燒頂肚,之後佢地代我到樓下油站接菲菲及disdis上我屋企更衣,4個美女1個壯男,嚇破我屋企個8隻貓個膽甘濟, 佢地周圍走搵地方著草個樣真係搞笑,無法啦,佢地唔多見陌生人,仲有一黎就黎5件甘多.....順利換好衫後大家一齊到泳池集合熱身啦.

不過,我想對上我家的ctse/ching講聲""唔好意思"",由於小妹有點潔癖,所以toilet不外借,而且,家貧連椅都無一張,又要大家脫鞋才入屋,家中toilet同另一房間又是""監獄式設計"",真係失禮晒....

~跑步篇~
昨晚應該分左3group跑,batbat+00一般帶頭,中間就4位美女ctse+龍龍,由我同vv壓後,vv好明顯是前排太專心考試而少練習之故,整晚都跑得有點"死死下",又成日話自己"唔得啦"甘......嚇到我成場都要傍住佢.....(講笑,其實我都係跑得慢啫).....唯一有點奇怪的是,龍龍有時無聲無色甘跑係最後,但成日突然間時常無故從後彈前,越過埋超快組的ching,我地一聚女士觀察到,龍龍兩隻腳在快跑時"彈"得十分高,好有跳躍感,唔知是否如00之前講過既"變速練習"呢??

~飲食篇~
12人,足足一圍坐滿熱情如火的貴賓位,亞姐都見慣我地這班跑步人啦,落單時都有講有笑,或者之後可以拉埋d亞姐一齊入黎長跑網,果度d亞姐個個風韻猶存,一定大殺長跑網d ching啦,哈哈....
成圍人叫到成台都係美食,又豬"手八"啦,又唔知咩煲啦....kinkin臨尾仲進貢左一盒澳門豬油膏,話係特產喎,但小妹mainly concern:
** 豬油膏寫明是"豬油",但佢成份又寫奶油,無提到有豬喎.....何解?
** "奶"......唔知係咩奶,可能有三聚x安都未定.....
哈哈.....不過,由於小妹是吃素的,都是不試為妙啦~

最後要多謝kinkin,佢又神不知鬼不覺,趁大家吹水得興高采烈時,偷偷地去埋左單啦,又唔肯收番大家錢........大家在無計可施之下,唯手熱烈鼓掌多謝kinkin老世,由於kinkin在長跑比賽時有個習慣是食隔左一年既月餅,話"發酵左"至夠味喎~~因此,隊員紛紛表示會在他下次比賽時(係唔係咩新加坡那次??),係屋企搵下有無隔左一年既月餅俾過佢補身,vv仲拍心口話自製一個"十黃月餅"俾佢~~所以話,SSP街坊小隊真係充滿友誼架~~

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 08:48
原帖由 dkspang 於 2008-12-10 00:58 發表
我有睇呀...睇成半個鐘~~~

今次係我第二次join大家跑步, 好多人呀, 大家都跑得好好, 個個都咁有實力, 其實我唔係咁記得第一次見你地d人呀..sorry .d名簡單d就易記好多...batbat, 堅堅, joejoe, 菲菲, 呢幾個我記得 ...

bonbon你都唔記得???
你衰啦,我話俾bonbon知,等佢一陣間過你屋企搵你算帳
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 08:50
原帖由 yungyung 於 2008-12-10 01:39 發表

monkmonk無黎羡慕下我地幾開心啦

個monkmonk呀...
臨起行才sms話黎唔到......又sent錯左俾bonbon喎...
都唔知佢想點...?
係咪要執濟藥過佢?
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 08:53
原帖由 kandis 於 2008-12-10 00:36 發表

唔係呀......應該係"突突",即kandis個尾音唔要s音呀..............
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 08:55
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 08:24 發表
... 唯手熱烈鼓掌多謝kinkin老, ...

正字時間:
---> 老細
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 08:59
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 08:53 發表

唔係呀......應該係"突突",即kandis個尾音唔要s音呀.............." />" />fgj

都係"廸廸"個音好聽D~~
同埋都要尊重吓Kandis Ctse嘅意見~~
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 09:09
仲有順便提一下將來既活動,睇下有無ching/ctse有興趣:" />" />

1. 新年獨木舟camp: fung sir會在24/1/2009 - 25/1/2009(即新年30晚及年初一)搞camp,我地會扖獨木舟去龍鼓沙洲2日1夜露營,如無記錯應該是晚去早返,亞sir話會"班"到一隻大飛,可以讓少部份唔識獨木舟既朋友仔坐喎,詳情待定

2. 烏蛟騰長跑計劃:日期20/12/2008(星期六)時間大約8:30~中午,joejoe搞,詳情見樓上#43留言

3. 3次行山:日期28/1/2009(年初三),18/1/2009(sunday)及22/2/2009(sunday),全部由joejoe搞,詳情待定

4. 明年待天氣回暖時一齊學潛水:表示有興趣者有vv,cat,00及菲菲

作者: batigoal    時間: 2008-12-10 09:11
係度真係要多謝KinKin啦 ....  我地大家都會支持佢去跑星加坡 84k  ,然後大家再來慶功...
作者: shogikin    時間: 2008-12-10 09:26
今年不去了
應該下年才去新加坡了
要在夏天重點訓練下才去

To : Yung yung
妳太客氣了
又不吃野,又不取票
下次優先揀帶隻靚CD給妳

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 09:29
原帖由 shogikin 於 2008-12-10 09:26 發表

又不吃野,又不取票

嘿嘿.....kinkin,你d票甘"正",唔係好多人識欣賞架........
作者: vhtober    時間: 2008-12-10 09:34
bonbon ar..因為你…我今日老左幾年咁既款la~~full 幾多 sk III 都唔惦AR~~HAHA~~不過最後..都係訓唔到~
作者: batigoal    時間: 2008-12-10 09:39
原帖由 shogikin 於 2008-12-10 09:26 發表
今年不去了
應該下年才去新加坡了
要在夏天重點訓練下才去

妳太客氣了
又不吃野,又不取票

可以跑番42k 呀...
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 09:40
原帖由 vhtober 於 2008-12-10 09:34 發表
bonbon ar..因為你…我今日老左幾年咁既款la~~full 幾多 sk III 都唔惦AR~~HAHA~~不過最後..都係訓唔到~

SKII呀.....大嬸...
SKIII,係唔係大陸d假貨黎架...?你full SKIII,小心爛面呀...
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-12-10 09:43
哈哈, 我昨晚都好高興認識大家呀, 仲有第一次跑街, 無在運動場跑甘悶, 仲有海景同燈色睇~~
認識咗馬鞍山8k隊員disdis, 仲沿途同我吹水, 好開心
再次多謝kin ching的慶功宴
仲有joejoe同yungyung啲相~~

p.s. 我哋仲有叮叮噹ctse在開跑前探班, 在泳池門口唱埋生日歌, 好攪笑~~~
作者: vhtober    時間: 2008-12-10 09:47
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 09:40 發表

係SKII呀.....大嬸..." />" />
SKIII,係唔係大陸d假貨黎架...?你full SKIII,小心爛面呀...

加強版MA..你唔識KA LA~~~

不過~經過禽晚一跑...我對自己無晒信心...唔好話烏蛟滕丫...連同你地TRAINING 都無信心FOLLOW~
我都係自己TRAIN 多D 至JOIN 你地LA...我覺得自己拖慢左小隊進度LA..猶其 係你LA, 我都知你係就住我跑既~我禽晚中途真係想死AR~
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 09:50
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-10 09:43 發表
. 我哋仲有叮叮噹ctse在開跑前探班, 在泳池門口唱埋生日歌, 好攪笑

係喎,唔記得講埋...
叮叮噹ctse夾到時間,昨晚順路特別係ssp泳池meet我地,同我打氣呀.................
因為我地知佢生日,但個個手頭上咩都無,大家唯有在街上拍手高唱一首生日歌慶祝ctse心想事成...

補祝叮叮噹ctse:
生日快樂,日日都開開心心!!

作者: batigoal    時間: 2008-12-10 09:55
原帖由 vhtober 於 2008-12-10 09:47 發表

加強版MA..你唔識KA LA~~~" />" />

不過~經過禽晚一跑...我對自己無晒信心...唔好話烏蛟滕丫...連同你地TRAINING 都無信心FOLLOW~
我都係自己TRAIN 多D 至JOIN 你地LA...我覺得自己拖慢左小隊進度LA..猶其 係 ...

哈哈,妳好耐冇跑啦係未?跑多一兩次就得ka la...
作者: shogikin    時間: 2008-12-10 09:56
原帖由 vhtober 於 2008-12-10 09:34 發表
bonbon ar..因為你…我今日老左幾年咁既款la~~full 幾多 sk III 都唔惦AR~~HAHA~~不過最後..都係訓唔到~" />" />" />" />fhjfrt

是不是聽到"熱情如火"阿姐那句話
太開心訓唔到

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 09:57
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 07:45 發表

人物介紹:
左起前排:yungyung,龍龍,batbat,vv,catcat,菲菲,bonbon,tartar(tarry),disdis(kandis)
左起後排:joejoe,kinkin,00(2008)

大家睇我地個個面上既喜悅,係咪好想join我地 ...

SSP小隊既活動果然攪得有聲有色,繼續努力!
如果大家都想好似佢地跑得咁開心,就要多d參與長跑網各區既活動啦。
作者: shogikin    時間: 2008-12-10 10:05
叮叮噹ctse:
生日快樂

叮叮噹ctse真好
下次見到妳要慶功先得了.

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:05
今年不去了
應該下年才去新加坡了
要在夏天重點訓練下才去

妳太客氣了
又不吃野,又不取票

super堅真係要寫個服字比你呀,跑到84K咁癲..........如果真係既我都會支持你!
如果係細細地玩下四萬二既話,出年計劃下跟你衝出香港都好wor,ching介唔介意帶我出去見識下呢?
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 10:08
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:05 發表

super堅真係要寫個服字比你呀,跑到84K咁癲..........如果真係既我都會支持你!
如果係細細地玩下四萬二既話,出年計劃下跟你衝出香港都好wor,ching介唔介意帶我出去見識下呢?

圍圍:
kinkin要食d過左一年既月餅先有甘既功力架...?
你屋企有無呀...?
如果無,我問下隊員,下次俾過你呀....呵呵
作者: vhtober    時間: 2008-12-10 10:10
原帖由 batigoal 於 2008-12-10 09:55 發表

哈哈,妳好耐冇跑啦係未?跑多一兩次就得ka la..." />" />" />" />

係姐..都無奶油咁KA MA...都跟唔上大隊..D 體能真係好唔惦WOR~仲要搞到拖慢埋你~我都唔好意思AR~" />" />

我都係自己跑運動場先LA...如果禽日上大埔道..我CALL 左白車KA LA

加多句...1213行動~好想甩底..17K 都無信心

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:10
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 10:08 發表

圍圍:
kinkin要食d過左一年既月餅先有甘既功力架...?
你屋企有無呀...?
如果無,我問下隊員,下次俾過你呀....呵呵" />" />hkjhk

唔使客氣啦....我都冇諗住好似堅堅咁堅!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:19
原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 01:36 發表
頭先係宵夜時我提出嗰個12月20日(星期六)早晨嘅烏蛟騰長跑計劃, 依家詳列如下:" />" />
我會係6am開始由荔枝角經呈祥道, 馬騮山, 城門河畔, 吐露港跑到宏福苑元洲仔里對住嘅元洲仔公園(此段路長2 ...

joejoe兄:
我都有興趣跟你操下長課呀,想問吓去到鹿頸會唔會有地方沖身換衫?
作者: batigoal    時間: 2008-12-10 10:22
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:05 發表

預埋我呀!我都想出去見識下....
作者: shogikin    時間: 2008-12-10 10:24
To : 圍圍
目標是2010--新加坡84k
是2009那裡都不去了

夏天要跟你和cat操練才真

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:31
原帖由 shogikin 於 2008-12-10 10:24 發表
To : 圍圍
目標是2010--新加坡84k
是2009那裡都不去了

夏天要跟你和cat操練才真

84K....都係留返比super堅你玩!
夏天我就諗住會開始操多d速度課,如果ching有興趣既一齊玩啦。

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:34
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 07:45 發表

人物介紹:
左起前排:yungyung,龍龍,batbat,vv,catcat,菲菲,bonbon,tartar(tarry),disdis(kandis)
左起後排:joejoe,kinkin,00(2008)

大家睇我地個個面上既喜悅,係咪好想join我地 ...

eeeee......點解好似少咗快活人ctse既?
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 10:40
原帖由 vhtober 於 2008-12-10 10:10 發表

加多句...1213行動~好想甩底..17K 都無信心

俾你講多次呀...
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 10:42
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:34 發表

eeeee......點解好似少咗快活人ctse既?

活活ctse中午時pm我,話佢公司突然有事要下午返大陸走一轉,佢話會盡趕黎....
佢應該係趕唔切回hk啦~
作者: vhtober    時間: 2008-12-10 10:44
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 10:40 發表

俾你講多次呀..." />" />" />  

咩wor~
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:46
原帖由 vhtober 於 2008-12-10 10:10 發表

係姐..都無奶油咁KA MA...都跟唔上大隊..D 體能真係好唔惦WOR~仲要搞到拖慢埋你~我都唔好意思AR~" />" />" />" />

我都係自己跑運動場先LA...如果禽日上大埔道..我CALL 左白車KA LA

加多句...1213行動~好想 ...

vv:
唔使驚呀,比個後備方案妳參考,果日wayne兄會駕車係尖鼻咀停車場度個水站suport,妳可以同佢申請定回程坐佢車一齊走,咁就可以跑少6,7K。
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 10:47
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:19 發表

joejoe兄:
我都有興趣跟你操下長課呀,想問吓去到鹿頸會唔會有地方沖身換衫?

呵呵, 我全程都只會係慢慢地跑jar喎, 可能會拖慢你個總體時間, 你唔介意我當然冇問題呀~~

另外, 如果你6am係荔枝角開跑, 會否會有D麻煩?定係你係大圍火車站(斜對單車鋪果邊)等我跑到嚟再一齊跑?

鹿頸士多有toilet(出面都有公厠),但係沖身呢家嘢我未試過.係出面借佢個水喉沖兩沖應該可以呱~~

我通常都係就地換衫, 男仔唔使咁麻煩嘛~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 10:58
原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 10:47 發表

呵呵, 我全程都只會係慢慢地跑jar喎, 可能會拖慢你個總體時間, 你唔介意我當然冇問題呀~~

另外, 如果你6am係荔枝角開跑, 會否會有D麻煩?定係你係大圍火車站(斜對單車鋪果邊)等我跑到嚟再一齊跑?

鹿 ...

有得淋下身都ok架啦,因為成身汗著返衫會好唔舒服,joe兄既慢慢地都唔會慢啦,我都係想試下用5'30-5'40/K來跑,睇吓跑唔跑得使。
如果係既不如我都6am係大圍出發向荔支角方向跑,到見到你再調頭一齊跑。
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:02
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:46 發表

vv:
唔使驚呀,比個後備方案妳參考,果日wayne兄會駕車係尖鼻咀停車場度個水站suport,妳可以同佢申請定回程坐佢車一齊走,咁就可以跑少6,7K。

哎呀...圍圍....你咪教vv走"精"面啦....
佢呀,要多d訓練先得架...
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 11:04
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:58 發表

有得淋下身都ok架啦,因為成身汗著返衫會好唔舒服,joe兄既慢慢地都唔會慢啦,我都係想試下用5'30-5'40/K來跑,睇吓跑唔跑得使。
如果係既不如我都6am係大圍出發向荔支角方向跑,到見到你再調頭一齊跑。

Great!好!就咁話!
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:05
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 10:58 發表

joejoe:
20/12個跑我同你開個post啦~~

仲有,個日2pm可以返到屋企未...?
因為我4pm要到旺角區做義工呀....要預時間返屋企後沖涼...

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:07
vv:
20/12個日跟joejoe跑,我預埋你啦~
跑完沖涼後到旺角做義工呀....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 11:08
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:02 發表

哎呀...圍圍....你咪教vv走"精"面啦....
佢呀,要多d訓練先得架..." />" />

咩呀....我係叫vv買個保險之麻,到時跑到梗係跑啦,真係跑唔到都冇辦法唯有坐車啦,好過佢驚咗唔去咪仲衰~
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:11
想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

16/12(星期二)
路線:待定,大家有咩suggestion??
里數:大約10k

出席跑步者:
1.catcat
2.vv
3.bonbon
4.kinkin
5.活活
6.菲菲
7.華華(暫定得)
8.batbat

20/12(星期六)
當日由joejoe ching帶隊,佢劃分左兩part跑步,分別為38.7k及18.7k,各位可按自己能力join不同組別.

** 全程里數:38.7k (6am在荔枝角區起跑)
路線:6am開始由荔枝角 > 呈祥道 >  馬騮山 > 城門河畔 > 吐露港 > 宏福苑元洲仔里 > 元洲仔公園(此段路長20k)

** 半程里數:18.7k (約8:30am係元洲仔等)
路線:ching會在元洲仔稍作休息,係果度同其他跑半程嘅Ching/Ctse集合, 然後再出發, 沿單車徑 > 大埔工業村 > 三門仔 > 大尾篤 > 新娘潭 > 來回烏蛟騰 > 鹿頸終點

全日預計11am前完成, 跟住可以係鹿頸食大餐. 跑全程(38.7k)

全程跑步者:
1.joejoe
2.圍圍

半程跑步者:
3.catcat
4.vv
5.bonbon
6.菲菲(考慮中)
7.tartar

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

備註:
1. 熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)
2. 到SSP集合地點的交通安排:
>>>>>SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
>>>>>選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的站油,步行都係唔使5分鐘,問下人好易搵既,我會係油站接你.
3. 行李安排:
根本人了解,大家可以到長沙灣運動場(較近ssp 泳池)or保安道市政大樓(較近熱情如火)換衫及存物,有需要的ching/ctse可以自己check下detail (尤其是closing 時間)

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 11:12
原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 11:04 發表

Great!好!就咁話!

不過我仲未confirm到你住,因為原本計劃咗21/12同瘋狂兄跟泰基操長課,我問下佢睇吓有冇興趣一齊操再覆你,你又問下有冇其他人一齊跑啦。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-10 11:15
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:07 發表
vv:

咁快又想挑戰40K?妳真係想個super cat呀?
哈哈....如果妳去我都係唔去lu!
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 11:19
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 09:09 發表
仲有順便提一下將來既活動,睇下有無ching/ctse有興趣:" />" />

1. 新年獨木舟camp: fung sir會在24/1/2009 - 25/1/2009(即新年30及年初一)camp,我地會扖獨木舟去龍鼓沙洲21夜露營,如無記錯應該是晚去早返,sir話會""到一隻大飛,可以讓少部份唔識獨木舟既朋友仔坐喎,詳情待定

2.
烏蛟騰長跑計劃:日期20/12/2008(星期六)時間大約8:30~中午,joejoe,詳情見樓上#43留言

3. 3
次行山:日期27/2/2009(年初三),18/1/2009(sunday)22/2/2009(sunday),全部由joejoe,詳情待定
...

補充/更正(Point 1)
我同Fung Sir計劃的龍鼓沙洲Camp, 正確詳情如下:
Ø
集合時間及地點:25/1/2009(年三十) 9am於黃金海岸咖啡灣屯門獨木舟會(燒烤場側)

Ø
散場時間及地點:26/1/2009(年初一)中午至下午時間於咖啡灣散band

Ø
形式及內容:識用獨木舟嘅可以用獨木舟去(已報名嘅幾位是獨木舟高班學員),唔識嘅上獨木舟會專用快艇坐,快艇最多坐6-7(視乎情況)。當日/晚會有及網魚,行山同燒烤環節(可提議活動)。第二天回航時間未定,但不會太遲回咖啡灣。

Catcat,你好似次次比親料都錯/漏緊D嘢嗰喎,唉,下次唔該聽清楚寫清楚啦~~

補充/更正(Point 3)一陣寫~~
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 11:22
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:05 發表

joejoe:
20/12個跑我同你開個post啦~~

仲有,個日2pm可以返到屋企未...?
因為我4pm要到旺角區做義工呀....要預時間返屋企後沖涼...

咁就Thank you晒啦~~

2pm緊係返到~~
作者: hhkbonnie    時間: 2008-12-10 11:22
V V
死拉, 今日心情又欠佳TIM
作者: hhkbonnie    時間: 2008-12-10 11:23
原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 11:07 發表
vv:

V V CAT CAT
我又去, .......
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:25
原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-10 11:22 發表
V V
死拉, 今日心情又欠佳TIM

咩樹呀你~~

作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:26
原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-10 11:23 發表

V V CAT CAT
我又去, .......

去邊先....係咪16/12個次呀~~
作者: joelkk88    時間: 2008-12-10 11:26
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-10 11:15 發表

咁快又想挑戰40K?妳真係想個super cat呀?
哈哈....如果妳去我都係唔去lu!

唔係囉, 頭先聽佢電話個語氣都似係想玩18k嗰個~~
作者: witchycatcat    時間: 2008-12-10 11:30
原帖由 joelkk88 於 2008-12-10 11:26 發表

唔係囉, 頭先聽佢電話個語氣都似係想玩18k嗰個~~

OF COURSE 18K啦...
圍圍,你咪玩我啦~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2