香港長跑網 - 長跑長友

標題: 1.10 (星期六上午) 萬宜水庫20K長課 + BBQ (名額已滿) [打印本頁]

作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 11:22
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-16 11:33
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 11:22 發表
約跑日期:2009年1月10日(星期六)
集合時間: 上午十點鐘 正
集合地點︰西頁鄧少堅運動場(剩專車往創興水上中心, 費用已包括在每位七蚊營費之內)
及起跑時間: 上午11點左右
人數 : 20位

衣著: 如當日太凍, ...

跑完步BBQ,一樂也。
作者: 洛虎添    時間: 2008-12-16 11:36
may be join
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-16 11:37
想問一問.. 日營既時間大約幾多點...
如果呢條路唔容易的話..我怕唔能在一點半前完成...
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 11:38
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 11:39
作者: 711MF    時間: 2008-12-16 12:00
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 12:01
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-16 12:05
原帖由 711MF 於 2008-12-16 12:00 發表
好想去啊..撞晒期..11號又有比賽
點...點...點.......

七兄..我11號都會比賽 ga~
不過果個比賽已經俾我當係 recovery jog....
作者: Ah_ming    時間: 2008-12-16 12:18
好多年前去過,好似冇熱水
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 12:21
作者: 711MF    時間: 2008-12-16 12:25
作者: 711MF    時間: 2008-12-16 12:27
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 12:30
作者: 711MF    時間: 2008-12-16 12:35
作者: anson    時間: 2008-12-16 13:54
預埋我, 我又玩
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 14:26
作者: leefs    時間: 2008-12-16 14:29

登錄/註冊後可看大圖

作者: ram    時間: 2008-12-16 14:30
好正啊!可惜翌日111要跑比賽啊....
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 14:35
作者: 力    時間: 2008-12-16 14:51
原帖由 ram 於 2008-12-16 14:30 發表
好正啊!可惜翌日111要跑比賽啊...." />" />hj" />" />h  

x2  111玩尿......
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 14:53
作者: 力    時間: 2008-12-16 14:55
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 14:53 發表

當連做兩日練習咪得囉!

My boss will kill me ar
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 14:56
作者: 力    時間: 2008-12-16 15:00
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 14:56 發表

又係......................男人之苦!

特別系住家男人
作者: onon    時間: 2008-12-16 15:03
好正呀! 仲有BBQ!

...可惜出埠不能參加...大家玩得開心D!

作者: nc    時間: 2008-12-16 16:07
日營是每位$7

西貢區, 點都要預我啦 辛苦晒喇!!!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 16:08
心思思....

萬宜水庫有不少美好的童年回憶 .

創興起點終點,即係唔洗北譚涌入去個跑長命斜啦!
有冇地圖呀?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 16:11
作者: nc    時間: 2008-12-16 16:15
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 16:11 發表

未跑過呢條. 過幾日要去預跑. 有冇人可以畫條路線圖出來

小妹有西貢區郊遊圖, 可以借給閣下.

叮叮噹, 快d報啦, 一起玩呀
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 16:19
原帖由 obaanc 於 2008-12-16 16:15 發表

小妹有西貢區郊遊圖, 可以借給閣下.

叮叮噹, 快d報啦, 一起玩呀

見七兄同Anson都走堂,已經報左名,
小妹都心思思走Wong Sir課, 點算?

上斜特訓改跑萬宜水庫,唔錯唔錯.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 16:22
作者: 711MF    時間: 2008-12-16 16:24
作者: nc    時間: 2008-12-16 16:52
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-16 16:19 發表

見七兄同Anson都走堂,已經報左名,
小妹都心思思走Wong Sir課, 點算?

上斜特訓改跑萬宜水庫,唔錯唔錯.

拉埋wong sir及屯門大軍過來未得o左
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-16 17:41
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-16 18:22
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 16:11 發表

未跑過呢條. 過幾日要去預跑. 有冇人可以畫條路線圖出來" />" />

瘋兄:
畫咗兩條線比你參考,不過未跑過唔知係咪跑到:
A) 創興水上活動中心 ---> 東壩尾來回 (全程15K)
     路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/sai%20kung/416563460671

B) 創興水上活動中心 ---> 西壩 ---> 萬宜路口 ---> 東壩尾 ---> 沿A線折返 (全程 21.5K)
     路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/sai%20kung/619579145958

如果快腳join A線,超快腳join B線,有機會大家差唔多時間返到終點。
作者: slowrunner    時間: 2008-12-16 18:55
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-16 18:22 發表

如果快腳join A線,超快腳join B線,有機會大家差唔多時間返到終點。

我唔係快腳更唔係超快腳但又想join?!?
作者: kandis    時間: 2008-12-16 21:57
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-16 16:08 發表
心思思...." />" />

萬宜水庫有不少美好的童年回憶" />" />hkjhk .

創興起點終點,即係唔洗北譚涌入去個跑長命斜啦!
有冇地圖呀?

Me too~~心思思..... 不過20k太多了.....
好似係開始初段係斜路,之後全平路. (如有錯請指正)

作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 22:05
原帖由 kandis 於 2008-12-16 21:57 發表

Me too~~心思思.....不過20k太多了.....
好似係開始初段係斜路,之後全平路. (如有錯請指正)

初頭話20k, 現在大圍度左兩條,15k & 21.5k, 妳可以報名先.
相信大圍同瘋兄試跑完,再確定路線同距離.

小妹都未跑過20k, 最多慢慢跑, 放心啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 22:07
原帖由 slowrunner 於 2008-12-16 18:55 發表

我唔係快腳更唔係超快腳但又想join?!?

學大圍兄話事, 快慢係相對的.

小妹都係慢腳, 妳放心報名啦!
作者: kandis    時間: 2008-12-16 22:09
出埋呢個post,可能會更多人報!!!!  

西貢區長跑比賽2008/09    康文署
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/searc ... rsp&id=40182923
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-16 22:09
小妹雖然係慢腳... 但因為小妹報0左渣打半馬... 點都會報名 20k 果 group 當長課~~
作者: kandis    時間: 2008-12-16 22:12
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-16 22:05 發表

初頭話20k, 現在大圍度左兩條,15k & 21.5k, 妳可以報名先.
相信大圍同瘋兄試跑完,再確定路線同距離.

小妹都未跑過20k, 最多慢慢跑, 放心啦!

e~~~係喎~~多得叮叮噹提醒, 我跑15k

15/1 報名join 西貢比賽!!! 大家都報啦~~~
作者: slowrunner    時間: 2008-12-16 22:18
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-16 22:07 發表

...放心報名啦!

好! 謝謝
瘋兄, 我舉手報名.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 22:19
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 16:22 發表

萬宜長課bbq大軍已加左閣下!

瘋兄同屈教練係親戚呀? 咁快幫人加名,  Top sale.

今次就算數啦! 唔好有下次喎!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 22:24
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-16 22:09 發表
小妹雖然係慢腳... 但因為小妹報0左渣打半馬... 點都會報名 20k 果 group 當長課~~hgjD115

x2, 當長課, 一班人一齊跑有士氣.
作者: cc    時間: 2008-12-16 23:19
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-16 23:28
原帖由 711MF 於 2008-12-16 16:24 發表

叮叮噹..我會補返幾當比WONG SIR 架...之前都補左2當,重有報告架

七兄....超班馬,你有氣有力就話補姐.
小妹一星期跑多兩次,連續跑幾日已經幾辛苦囉!
補課真係無能為力,補得就要跑短些,如何選擇?
作者: anson    時間: 2008-12-16 23:38
唔記得原來同一日.....噤我都要補堂....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 00:43

未跑過呢條. 過幾日要去預跑. 有冇人可以畫條路線圖出來" />" />

我都有興趣25,26/12聖誕假搵日自己入去跑返轉wor....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 00:45
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-16 22:09 發表
小妹雖然係慢腳... 但因為小妹報0左渣打半馬... 點都會報名 20k 果 group 當長課~~hgjD115" />" />hj

ee咁有勇氣,我一定支持妳,返唔切來唔緊要,到時燒定兩隻雞翼比妳食。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-17 00:48
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-17 00:45 發表

ee咁有勇氣,我一定支持妳,返唔切來唔緊要,到時燒定兩隻雞翼比妳食。

小妹都ee一樣啊!唔好偏心喎
咁燒定兩隻雞翼+栗米比我食 .
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 00:56
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-17 00:48 發表

小妹都ee一樣啊!唔好偏心喎" />" />
咁燒定兩隻雞翼+栗米比我食 .

我唔會偏心既.....燒定多d個個都有份。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 09:16
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 09:20
作者: batigoal    時間: 2008-12-17 09:33
我都來啦!希望向各 ching ctse 學野!
燒烤包洗唔洗預訂呀?

batbat
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 09:43
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 09:16 發表

冇計啦未夠quota, 緊係要搵d熱心跑手打底啦." />" />

我反而驚得20位唔夠,可唔可以加人架?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 09:53
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 10:32
作者: kandis    時間: 2008-12-17 11:01
要加幾多? 我再打去問? 我之前有問日營可唔可以臨時加人, 佢話睇下到時full唔full.

果到經常都好係好幽靜

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 10:32 發表

batbat,
已經問左, 我地空手入去就得喇.
小弟會事先同佢地訂燒烤包(加埋其它燒烤工具), 每位都係$36, 過幾日預跑時我去過去俾錢先. 真係幾平喎.

希望冇介紹錯啦~之前都只係去過一次上堂......
到時帶包棉花糖先!
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-17 11:09
原帖由 kandis 於 2008-12-17 11:01 發表
要加幾多? 我再打去問? 我之前有問日營可唔可以臨時加人, 佢話睇下到時full唔full.

果到經常都好係好幽靜

希望冇介紹錯啦~之前都只係去過一次上堂......
到時帶包棉花糖先!h ...

唔知個燒烤包有幾多野食呢....
我呢 d 腸仔怪... 想拎多包腸仔入去食....
我考慮下拎 d 牛油同埋麥糖方包...
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-17 11:11
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-17 00:45 發表

多謝大圍兄先啦....
咁小妹當日會盡快回來食大圍燒雞翼... 凍0左就無咁好食 gala~~
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 11:12
瘋兄:

屯門特訓友唔知係你D BBQ好味定係萬宜風景靚,
吸引晒班友走堂添
果日唯有自已訓啦!

其實 11 号屯門有比賽,特訓都要改興鬆跑下算!
瘋兄幫手睇實班屯門友,唔好比佢地食禁飽!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 11:15
作者: cc    時間: 2008-12-17 11:16
作者: pwong5618    時間: 2008-12-17 11:34
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 11:15 發表

wong SIR, 小弟12.26都過來你個邊交換禮物呀. " />" />
不如1.10你都走埋堂過來又跑又燒呀.

多謝先! 有想過,不過我D老骨頭唔同超班馬 7兄,
佢精力旺盛,唔比佢洩一洩,可能好大獲!

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 12:06
原帖由 cc 於 2008-12-17 11:16 發表

咦~咁我呢d超慢腳都有得食吖呵~~

其實我都跑得慢....有冇d快腳ching燒埋比我食呀?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 12:08
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 12:11
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 12:08 發表

睇陣容牌面, 個日最快返到來係七兄, 然後就係大圍兄你喇, 到時燒住等, 我地返到先至有得食. " />" />

未必wor....有d人會跑15K組,應該係15K組既跑手會返到終點先。
作者: cc    時間: 2008-12-17 12:43
作者: 711MF    時間: 2008-12-17 12:43
作者: peteruno    時間: 2008-12-17 12:47
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-16 11:22 發表
集合地點︰西頁鄧少堅運動場(剩專車往創興水上中心, 費用已包括在每位七蚊營費之內)

備埋阿伯一份,伯伯又去食野,跑步就慢慢泥。

伯伯
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 12:53
作者: kandis    時間: 2008-12-17 13:25
原帖由 batigoal 於 2008-12-17 09:33 發表
我都來啦!希望向各 ching ctse 學野!" />" />
燒烤包洗唔洗預訂呀?

batbat

好野 batbat 都來,
已經有15 個人了!! 要報名就快d~la~
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 13:43

豹豹 x  3位
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 13:53
原帖由 kandis 於 2008-12-16 21:57 發表

Me too~~心思思....." />" /> 不過20k太多了.....
好似係開始初段係斜路,之後全平路. (如有錯請指正)" />" />

迪迪 nono 喇
開始是小小斜+西霸(平路) 後 再上,落斜 到東霸(平路)..再捷返...
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 14:37
瘋兄 加多1位 -
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 14:38
作者: kandis    時間: 2008-12-17 14:38
活活, 你同豹豹都來?? 太好了!!!等我問埋sammi菲先!!
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-12-17 14:39
瘋兄, 我都想報名
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-12-17 14:41
原帖由 kandis 於 2008-12-17 14:38 發表
活活, 你同豹豹都來?? 太好了!!!等我問埋sammi菲先!!

e, 又多咗個新名
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 14:45
瘋兄 . 果位是活活的ching  . 改改字眼好woo....未亂寫
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 14:46
原帖由 kandis 於 2008-12-17 14:38 發表

好呀好呀 . 如果 sammi 菲來我地就齊人喇....
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 14:47
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-17 14:39 發表
瘋兄, 我都想報名hgjD115" />" />hj

好野 . 菲菲都來 ...
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 14:48
作者: kandis    時間: 2008-12-17 14:49
原帖由 快活人 於 2008-12-17 14:46 發表

好呀好呀 . 如果 sammi 菲來我地就齊人喇....

呵呵呵~~齊人了,佢報左名
仲俾佢發現又多左個名
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 14:50
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 14:48 發表

明解明解! 之前可能係唔解.. 嘻嘻. 字眼已改

瘋巳想問果日如趕吾到搭10點大會車 . 甘要等幾耐先再有車呀 .??
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 14:52
原帖由 kandis 於 2008-12-17 14:49 發表

呵呵呵~~齊人了,佢報左名
仲俾佢發現又多左個名

好開心呀 . 依架好似只得我地依隊齊人一齊練操....
作者: ~~菲菲~~    時間: 2008-12-17 14:56
原帖由 快活人 於 2008-12-17 14:52 發表

好開心呀 . 依架好似只得我地依隊齊人一齊練操....

我都係被我啲咁勤力的隊友激勵啫
但都好開心可以一齊見下跑下
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 15:04
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 15:08
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-17 14:56 發表

我都係被我啲咁勤力的隊友激勵啫
但都好開心可以一齊見下跑下

目的齊心己達到
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-17 15:16
原帖由 快活人 於 2008-12-17 14:50 發表

瘋巳想問果日如趕吾到搭10點大會車 . 甘要等幾耐先再有車呀 .??

好似係要自己坐車去啦.. 大會只在 十點車人入營...四點半車走 d 人...
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 15:17
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 15:23
甘say 即是趕吾到的話 要自行坐車入 ....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-17 15:29
原帖由 快活人 於 2008-12-17 15:23 發表
甘say 即是趕吾到的話 要自行坐車入 ....hgjD092" />" />hj

仲可以跑入去....唔係好遠之麻~
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-17 15:39
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-17 15:29 發表

仲可以跑入去....唔係好遠之麻~

唔知果度有幾多 k 到呢... 可以考慮下當係 warm up wow
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 15:50
ee 好似有成5k架..... rtr15rytr
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-17 15:50
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 15:55
瘋兄 搭94號 過左閘後 落車先跑去創興 ....yrty02yty
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-17 16:08
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-17 15:50 發表
12K喎, 有上斜落斜添!

邊位 ching ctse 報0左全馬... 而需要 LSD ??
可以考慮下跑埋呢 12k.. 加埋有大約 33k...
小妹可以為你地車 d 行李入營先....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2