香港長跑網 - 長跑長友

標題: 圍城跑手報到~~ [打印本頁]

作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-16 23:57
標題: 圍城跑手報到~~
大家好,我係來自天水圍城既阿DEE,祖籍潮州,九龍出世,東九龍長大,01年移民新界西~~

05年開始跑,最中意跑山,玩左四年毅行者,三年苗圃,一年渣打10K同兩年全馬,仲有好多小賽事,10K 時間約40-50min~~

多數晌屯門天水圍練跑,最中意跑天水圍條臭河~~

請大家多多指教~~
作者: 上水馬王    時間: 2008-12-16 23:58
DEE DEE你好~
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:01
原帖由 上水馬王 於 2008-12-16 23:58 發表
DEE DEE你好~

你好呀馬王~

我要慢慢認識下各位~~
作者: 上水馬王    時間: 2008-12-17 00:07
原帖由 花子阿DEE 於 2008-12-17 00:01 發表

你好呀馬王~

我要慢慢認識下各位~~

新界西耐唔耐有跑步活動,請多多留意~

https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=23
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-17 00:07
歡迎你加入長跑網大家庭.

小妹都係九龍東出世,移民入新界西.
屯門慢跑友.

多參加約跑活動,就會認識大家.
作者: 龜速行    時間: 2008-12-17 00:07
花子阿DEE c hing

好強!!!!!!!!!!!!

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友 ar

作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:10
原帖由 上水馬王 於 2008-12-17 00:07 發表

新界西耐唔耐有跑步活動,請多多留意~

https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=23

你係咪泰...
作者: onon    時間: 2008-12-17 00:10
歡迎dee兄加入長跑網.
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:11
原帖由 叮叮噹 於 2008-12-17 00:07 發表
歡迎你加入長跑網大家庭.

小妹都係九龍東出世,移民入新界西.
屯門慢跑友.

多參加約跑活動,就會認識大家.

算鄉里囉~~

我都希望有機會同大家一齊玩~~
作者: 上水馬王    時間: 2008-12-17 00:12
原帖由 花子阿DEE 於 2008-12-17 00:10 發表

你係咪泰...

作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:12
原帖由 龜速行 於 2008-12-17 00:07 發表
花子阿DEE c hing

好強!!!!!!!!!!!!

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友 ar

您好啊速行兄...龜快過兔架啵~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:13
原帖由 onon 於 2008-12-17 00:10 發表
歡迎dee兄加入長跑網.

您好onon,大家都好熱情~~
作者: schnix    時間: 2008-12-17 00:15
你好
作者: 曲奇    時間: 2008-12-17 00:15
歡迎你, 花子阿DEE ching...
今年有冇參加什麼賽事呀?..
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:19
原帖由 cookie97 於 2008-12-17 00:15 發表
歡迎你, 花子阿DEE ching...
今年有冇參加什麼賽事呀?..

hihi 曲奇~~

近來好hum hall,報左愛心cancel 左,mizuno 上網報唔切寄去未知得唔得,沿岸公司話報又唔報而家都未決定玩唔玩,全部都係備戰渣打全馬架~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 00:20
原帖由 schnix 於 2008-12-17 00:15 發表
你好

您好呀衰野~~
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 09:42
作者: 亞平    時間: 2008-12-17 10:14
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 09:42 發表
hi dee ching ,小弟 2000 年,移民到天水圍,都是跑開溴河的,而近年已回流返屯門,常於鄧記留連,但都有跑入天水圍,懷念過去,日後,有機會約出來走走,多多指教﹗

KEN師兄原來係天水圍移民,唔怪得咁熟天水圍啦..
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 10:36
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 09:42 發表
hi dee ching ,小弟 2000 年,移民到天水圍,都是跑開溴河的,而近年已回流返屯門,常於鄧記留連,但都有跑入天水圍,懷念過去,日後,有機會約出來走走,多多指教﹗

hihi kenneth c hing (用大家既語言)~~ ^^

又多位鄉里~~

鄧記都有去阿,多數同一位勁人Y 先生操速度,不過一個月都係三兩次,無榴槤,但一定見過~~

大西北都好多好地方呀,我好多時晌黃金跑番屋企,又跑過去麗城,尋晚就跑到去差不多龍鼓灘~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 10:37
原帖由 亞平 於 2008-12-17 10:14 發表

KEN師兄原來係天水圍移民,唔怪得咁熟天水圍啦..

hihi 平哥~~
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 10:46
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 10:47
作者: 亞平    時間: 2008-12-17 10:51
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 10:47 發表

是....如果唔係為咗兩位債主,小弟都唔想走

咁要多謝你個二位債主,如果唔係就冇咁多機會同閣下一齊係屯門跑啦
作者: 711MF    時間: 2008-12-17 10:59
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 11:19
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 10:46 發表

是否樂華Y先生?小弟都是跟他操速度的,咁我們應該見過面了。 小弟是否星期六見過閣下?

佢好似有跟過樂華既人玩,不過應該唔係啦,我既Y 先生晌我眼中好勁,但KEN 兄都覺得勁既我估真係好出名既勁人,唔係我嗰位...
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 11:24
原帖由 711MF 於 2008-12-17 10:59 發表

DEE 兄  你好.下次見到 say 個 hi  先..

MF C HING 好~~

其實我跑得最多係黃金-->天水圍,由黃金跑去三聖,再屈去巴士廠過屯門公園沿輕鐵去到差不多洪水橋屈番上天水圍臭河~~

我好短頭髮,中意著拉筋褲or長泳褲跑,多數著背心,好易認~~
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 11:35
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 11:41
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 11:35 發表

....無乜印象, CHING 明晚閣下落唔落鄧記?

可能時間唔o岩~~

呢幾日都唔操啦,星期六要玩小童群揪會個"團隊挑戰36",都要玩十幾個鐘,所以抖幾日~~

下次落去話你知~~
作者: 軍人生活    時間: 2008-12-17 11:42
小弟都是天水圍人呢,多數臭河跑,如見長褲者為在下也
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 11:46
原帖由 軍人生活 於 2008-12-17 11:42 發表
小弟都是天水圍人呢,多數臭河跑,如見長褲者為在下也

軍人c hing 好!!!

臭河真係一個好地方~~

長褲好難認喎,我見過臭河有阿伯著西褲皮鞋跑~~
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 12:19
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-17 12:25
原帖由 kenneth 於 2008-12-17 12:19 發表

等你﹗小弟逢星期四晚都會落鄧記的。

好好~~
作者: cu83    時間: 2008-12-17 22:40
歡迎! 歡迎 花子阿DEE c-hing
歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教
長跑長友
作者: 小華是也!    時間: 2008-12-17 23:56
天水圍人到!
我跑開5K多^^"
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-18 01:21
原帖由 cu83 於 2008-12-17 22:40 發表
歡迎! 歡迎 花子阿DEE c-hing
歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教
長跑長友

您好呀CU~~

我未去過跑馬地跑...聽講果度好多高手架喎,一定進步好快,可惜太遠~~

上水馬王都有時去果度喎,你有無同佢拍跳過呀~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-18 01:22
原帖由 小華是也! 於 2008-12-17 23:56 發表
" />" />" />" /> 天水圍人到!
" />" />" />" /> 我跑開5K多^^"

hihi 鄉里仔~~

我係天水圍老華呀,人人都叫我阿DEE,真名黎呀~~

邊度跑到邊度呀,5k 太少啦,臭河風光明媚,唔跑足一個圈sai 左~~
作者: 小華是也!    時間: 2008-12-18 07:57
原帖由 花子阿DEE 於 2008-12-18 01:22 發表

hihi 鄉里仔~~

我係天水圍老華呀,人人都叫我阿DEE,真名黎呀~~

邊度跑到邊度呀,5k 太少啦,臭河風光明媚,唔跑足一個圈sai 左~~

我系小華啊。哈哈!
天恆跑到運動場咯!
作者: 馬神    時間: 2009-10-23 13:04
你好呀, 阿DEE CHING, 多多指教呀 !!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-23 14:35
原帖由 馬神 於 2009-10-23 13:04 發表
你好呀, 阿DEE CHING, 多多指教呀 !!

馬神你好呀!! 十個月前既post 你都搵到~~
多D 上黎交流下啦~~
毅行係咪只係陪玩?仲有參加咩比賽呀馬神?
作者: 喪Ken    時間: 2009-10-23 15:01
既然係咁...我都歡迎dee 兄先...
小弟啱啱星期二去圍城整牙...順便跑咗半個鐘...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-23 15:06
原帖由 喪Ken 於 2009-10-23 15:01 發表
既然係咁...我都歡迎dee 兄先...
小弟啱啱星期二去圍城整牙...順便跑咗半個鐘...

整完牙跑??會唔會成口血...
作者: 亞平    時間: 2009-10-23 15:12
歡迎圍城跑手,師兄係邊處跑開,近排玩D咩賽事?啊啊...你今年幾大呀?成家立室未呀?銀行有幾多存款呀....
作者: 喪Ken    時間: 2009-10-23 15:18
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-23 15:06 發表

整完牙跑??會唔會成口血...

睇牙淨係照咗 x-ray...好似乜樹都冇...所以照跑步
有隻大牙好似裂開咗...
一係mock咗佢,一係車細佢加牙套,一係等佢爆開先算(我簡呢個 )...

p.s. 嗰日下午仲見到條巨型蕉仔下午12點係銀座頂樓歎上海菜
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-23 15:24
原帖由 亞平 於 2009-10-23 15:12 發表
歡迎圍城跑手,師兄係邊處跑開,近排玩D咩賽事?啊啊...你今年幾大呀?成家立室未呀?銀行有幾多存款呀....

您好亞平師兄,小弟晌馬路跑開,近來報左倫敦奧運但係奧組委未confirm 我資格,我而家係20歲零206個月,未有女朋友,銀行存款196.84,可唔可以transfer 4蚊我可以禁兩舊出黎...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-23 15:28
原帖由 喪Ken 於 2009-10-23 15:18 發表

睇牙淨係照咗 x-ray...好似乜樹都冇...所以照跑步
有隻大牙好似裂開咗...
一係mock咗佢,一係車細佢加牙套,一係等佢爆開先算(我簡呢個 )...

p.s. 嗰日下午仲見到 ...

會唔會跑跑下爆架,會唔會bomb 一聲架~~
果間野好似好正咁喎,我都想試下~~
作者: 亞平    時間: 2009-10-23 15:42
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-23 15:24 發表

您好亞平師兄,小弟晌馬路跑開,近來報左倫敦奧運但係奧組委未confirm 我資格,我而家係20歲零206個月,未有女朋友,銀行存款196.84,可唔可以transfer 4蚊我可以禁兩舊出黎...

圍城跑手師兄,你好!我識得倫敦市長,佢個囡囡正在尋求緊一名中國籍的男朋友,如閣下肯賣身的話,又符合佢要求,條件好簡單,有持久力便可以了,即是需要持久不衰地跑個全馬..到時莫講4蚊,4萬萬萬磅都入俾你啦...到時又可以玩奧運,又財色兼收,一舉好多得,只要舉得起...呵呵~~
作者: 喪Ken    時間: 2009-10-23 15:48
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-23 15:28 發表

會唔會跑跑下爆架,會唔會bomb 一聲架~~
果間野好似好正咁喎,我都想試下~~

呢間嘢...小弟啱啱出嚟做嘢嗰時食過一次...印象中係圍城算高消費了
不過啲嘢好似幾好食
作者: 馬神    時間: 2009-10-23 21:01
阿dee ching 我新手上黎,
作者: 馬神    時間: 2009-10-23 21:02
我岩岩玩完雷利衛征... 冇時間呀, 放唔到假
毅行希望陪到人行啦, 唔知放唔放到假, try my best
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-24 01:00
原帖由 馬神 於 2009-10-23 21:02 發表
我岩岩玩完雷利衛征... 冇時間呀, 放唔到假
毅行希望陪到人行啦, 唔知放唔放到假, try my best

雷利我都未玩過,出年搵腳玩156~~
我會陪長跑網B 隊玩7-10,唔見會唔會撞見你地呢~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-24 01:01
原帖由 馬神 於 2009-10-23 21:01 發表
阿dee ching 我新手上黎,  

馬神兄你都唔新啦,如果有時間一齊操下長課丫~~
作者: oscar    時間: 2009-10-24 02:58
作者: kenneth    時間: 2009-10-24 08:11
作者: 馬神    時間: 2009-10-25 20:55
標題: 回復 50# 的帖子
哈哈, 我好新架, 多多提點呀
嘩... 玩156, 太勁啦, 我行78都唔係好掂啦, 希望tw個時有機會見到你啦
作者: kk52    時間: 2009-10-25 21:05
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-24 01:00 發表

雷利我都未玩過,出年搵腳玩156~~
我會陪長跑網B 隊玩7-10,唔見會唔會撞見你地呢~~hgj091" />" />hj

哈哈~ 一定見唔到. 你地 24hrs 快腳~ haha~
作者: mill    時間: 2009-10-26 14:10
吓...呀dee ching原來宜家先來跑手報到區報到.
我地都聽聞你個大名好耐啦!
~ welcome welcome ~
作者: feifanchun    時間: 2009-10-26 14:45
歡迎 Dee Ching 加入長跑網大家庭
多多指教

細佬我係屯門區跑步
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-26 23:09
你地玩野就真...
作者: runrun    時間: 2009-10-26 23:21
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-26 23:09 發表
你地玩野就真...

阿Dee哥哥,
乜報到區都俾你地玩得咁高興呀?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-27 00:08
原帖由 runrun 於 2009-10-26 23:21 發表

阿Dee哥哥,
乜報到區都俾你地玩得咁高興呀?hgj088" />" />hj

唔關我樹呀Runrun 師姐...呢個topic 真係我上年o岩o岩登記時開架...
作者: 馬神    時間: 2009-10-28 16:21
原帖由 花子阿DEE 於 27-10-2009 00:08 發表

唔關我樹呀Runrun 師姐...呢個topic 真係我上年o岩o岩登記時開架...

對唔住呀, 阿DEE CHING , 係我累左你.... 我唔應該係個咁舊既POST 同你打招呼, 搞到個個都玩番呢個成件前既POST ....... 但你真係大紅人呀, 個個都識DEE哥你.... 我都好榮幸識到你呀 !!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-29 09:56
原帖由 馬神 於 2009-10-28 16:21 發表

對唔住呀, 阿DEE CHING , 係我累左你.... 我唔應該係個咁舊既POST 同你打招呼, 搞到個個都玩番呢個成件前既POST ....... 但你真係大紅人呀, 個個都識DEE哥你.... 我都好榮幸識到你呀 !!!

哈哈~~有咩所謂喎,呢度個個都好NICE好玩得~~
馬神兄多D 出黎約跑同gathering 好快好多師兄師姐都無識你啦,大家有共同嗜好,會好快熟,阿DEE 都好榮幸識到你~~
作者: 馬神    時間: 2009-10-29 12:57
係呀, 大家都好NICE .... 尋日我第一次參加約跑, 係TKO 個邊呀, 大家都好強噦, 追得好辛苦, 真係要勤力D, 太懶惰了.... 希望有機會跟阿DEE 你學野, 一齊跑 !!
作者: blurmax    時間: 2009-10-29 13:12
希望有機會跟阿DEE 你學野, 一齊跑 !!

X 2 - Dee Ching is one of my running idols too^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: amos    時間: 2009-10-29 13:38
WELCOME, WELCOME.
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-29 14:55
原帖由 馬神 於 2009-10-29 12:57 發表
係呀, 大家都好NICE .... 尋日我第一次參加約跑, 係TKO 個邊呀, 大家都好強噦, 追得好辛苦, 真係要勤力D, 太懶惰了.... 希望有機會跟阿DEE 你學野, 一齊跑 !!

原來馬神兄尋日都過左TKO 同大家玩,我都想過去跟-R-校長玩下,可惜逢星期三好多節目,又北區又青公...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-29 14:57
原帖由 blurmax 於 2009-10-29 13:12 發表

X 2 - Dee Ching is one of my running idols too^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

賽王兄唔好咁誇...
況且而家已經虧左,唔知幾時先操得起...
作者: 馬神    時間: 2009-10-29 15:40
原帖由 花子阿DEE 於 29-10-2009 14:55 發表

原來馬神兄尋日都過左TKO 同大家玩,我都想過去跟-R-校長玩下,可惜逢星期三好多節目,又北區又青公...hgjD092" />" />hj

係呀, 本來我都諗過青公, 但個朋友去開TKO 個邊, 所以第一次過去TKO 邊玩先, 下次有機會過青公跟你學野
R 校長真係好強呀, 好似唔洗氣同唔洗力咁....  不過阿DEE 你都好強呀, 等我練多D先跟你玩
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-29 17:51
原帖由 馬神 於 2009-10-29 15:40 發表

係呀, 本來我都諗過青公, 但個朋友去開TKO 個邊, 所以第一次過去TKO 邊玩先, 下次有機會過青公跟你學野
R 校長真係好強呀, 好似唔洗氣同唔洗力咁....  不過阿DEE 你都好強呀, 等我練多D先跟你玩

我同R校長邊有得比...佢真係好強...
青公好好玩架,下次就到時間過黎玩丫~~
作者: 馬神    時間: 2009-10-29 18:03
原帖由 花子阿DEE 於 29-10-2009 17:51 發表

好呀, 睇下幾時夾到時間過黎玩下 !!
同埋我有網衫啦, YEAH, 哈哈 !!
作者: kk52    時間: 2009-10-29 19:01
原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-29 17:51 發表

我都好想來玩下呢~ 不過路途遙遠, 又有D淆底唔夠氣......
希望有機會跟阿 DEE 學野, 記得射住射住.
作者: 馬神    時間: 2009-10-29 22:43
原帖由 kk52 於 29-10-2009 19:01 發表

我都好想來玩下呢~ 不過路途遙遠, 又有D淆底唔夠氣......

唔洗淆底啦 , 揾日一齊跑番轉, 阿KK CHING 你咁強, 青公難你唔到 !!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-30 00:00
原帖由 馬神 於 2009-10-29 18:03 發表

好呀, 睇下幾時夾到時間過黎玩下 !!
同埋我有網衫啦, YEAH, 哈哈 !!

咁快手? excellent!!!
記住唔好用柔順劑,用完好鬼臭架~~
馬神兄幾時有比賽呢?著網衫比賽特別醒神~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-30 00:03
原帖由 kk52 於 2009-10-29 19:01 發表

有西鐵都算會好遠o者~~
千祈唔好跟我學野... ,kk兄黎到青公大家一定熱情款待~~
作者: 馬神    時間: 2009-10-30 17:49
原帖由 花子阿DEE 於 30-10-2009 00:00 發表

咁快手? excellent!!!
記住唔好用柔順劑,用完好鬼臭架~~
馬神兄幾時有比賽呢?著網衫比賽特別醒神~~hgj091" />" />hj

哈哈, 係呀, 覺得著左好型仔WOO, 我會小心地用手洗, 凍水ONLY( 其實都係沖下D 汗水, 唔係好DIRTY)
我冇報其他比賽啦... 得番渣打, 我宜家唔可以成日OFF WEEKEND, 所以參加比賽麻煩D !!
作者: 馬神    時間: 2009-11-1 10:57
今朝見到你, 好勁呀, 希望你可以有好成績 !!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2