香港長跑網 - 長跑長友

標題: 曲奇の跑步FuN享 [打印本頁]

作者: 曲奇    時間: 2008-12-17 14:12
標題: 曲奇の跑步FuN享
本blog已轉移至"俱樂步".....

作者: 力    時間: 2008-12-17 14:27
cookie ctse,
開blog大吉!

作者: schnix    時間: 2008-12-17 14:39

開張大吉
作者: 龜速行    時間: 2008-12-17 14:48

開blog大吉!

長跑長友ar

作者: 711MF    時間: 2008-12-17 14:53
作者: redred    時間: 2008-12-17 14:57
cookie ctse 恭喜曬
開張大吉
長寫長有
作者: 快活人    時間: 2008-12-17 15:05
ctse  加油 ! 努力 ! .
開blog 大吉 .
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-17 15:37
恭喜 cookie ctse... 跑步 blog 開張大吉....小妹都要考慮下開番個
作者: nc    時間: 2008-12-17 15:44
恭喜恭喜 , 請多多指教.
作者: cc    時間: 2008-12-17 16:10
作者: cc    時間: 2008-12-17 16:11
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 16:58
作者: 肥哥哥KC    時間: 2008-12-17 17:12
恭喜恭喜, 長BLOG 長有! 長跑長有!
作者: sleung2002hk    時間: 2008-12-17 20:36
恭喜喜喜喜喜喜.......開blog大吉~~長跑長友友友友友友友友......

作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-17 22:19
原帖由 cc 於 2008-12-17 16:11 發表

ee開啦~開啦~支持你吖

x2, 支持 支持 支持妳.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-17 22:21
Cookie,

恭喜妳開blog大吉,長跑長有!
妳好勤力啊!又上跑步班,又上GYM.班,又跑,又行山.
加油!支持妳.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-12-18 00:07
原帖由 cookie97 於 2008-12-18 00:02 發表

叮叮噹ctse都勤力..
可以keep住幾日連跑10k..
我就咁耐都冇試過啦~~

咁咪試下囉!
小妹都你第一次連跑4天,重要10k&14k,原來都可以跑到.
以前最多間中一次連跑3天,只跑6k&8k.
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-18 16:05
標題: 回復 1# 的帖子
恭喜曲奇ctse開blog大吉,長跑長友,PB不斷。
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-12-18 20:20
  ~ 加油呀 c-tse
作者: =chairman=    時間: 2008-12-18 22:59
恭喜恭喜 ~ 祝長跑長友 ~
作者: pwong5618    時間: 2008-12-18 23:03
開blog大吉!
作者: schnix    時間: 2008-12-21 15:41
cookie ctse, 今日我見到你衝線, 好快呀
作者: schnix    時間: 2008-12-21 16:58
原帖由 cookie97 於 2008-12-21 16:53 發表

我剛才見到你地影大合照,才知你有去呢...哈...

我去睇比賽咋
Ctse 又唔留低一齊照
下次練跑, 你跟住ching , 我跟住你跑啦, 希望可以跑得快d

作者: schnix    時間: 2008-12-22 00:47
原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:29 發表
12月21日 (Sun),參加人生第1次的15km race...
朝早起身時覺得今日好warm,但到達北潭涌凍到嘔...
幸而開跑之時太陽出來了,天氣亦冇咁凍...
而且仲愈來愈曬.,愈跑愈熱,差點暈倒.. @@
之前都知道今次條路難跑, ...

1:21已經係好快架啦
斜路要用好多大腿力, 可以試下玩多 D 踩樓梯機
作者: schnix    時間: 2008-12-22 01:01
原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:50 發表

多謝schnix的提議...
等我下次做gym時試玩下樓梯機~

前幾日我玩左45mins 踩樓梯機, 之後個日, 大腿+’機位置好酸痛, 即係代表個D 位置仍需多訓練
你既時間已經好過好多ching ctse 架啦, keep going!

作者: redred    時間: 2008-12-22 08:55
ctse 聽聞ctse跑得超快,希望遲下有機會見識下

ctse比心機,我地宜家屯門友都約埋練斜路
星期六練完,今日pat pat 位仲好痛啊
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-22 10:28
原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:29 發表
12月21日 (Sun),參加人生第1次的15km race...
朝早起身時覺得今日好warm,但到達北潭涌凍到嘔...
幸而開跑之時太陽出來了,天氣亦冇咁凍...
而且仲愈來愈曬.,愈跑愈熱,差點暈倒.. @@
之前都知道今次條路難跑, ...

ctse 加油丫...
我好似同你差不多時間折番....
但最後既時間就慢你 8 分鐘...
小妹注意到自己耐力不足... 要增加長課

大家一齊加油 ar~
作者: pwong5618    時間: 2008-12-24 15:53
我果日係尖鼻咀跑完,見妳返運動場拉筋時,我嚇了一跳,因我見妳身形好好,但双腿一D都唔似有認真練跑運動員D感覺,我估妳的跑齡應該好淺,所以才出奇妳点解可以跑咁快,本來想一早就問妳的,但又忘記咗,而家知道無估錯,妳應該有好好的跑步天賦,千萬唔好急,慢 慢來,打好基礎先,后面的進度會更大,比心機!
作者: schnix    時間: 2008-12-27 23:34
原帖由 cookie97 於 2008-12-27 23:03 發表
25號行完山後,休息了一日,雙脾仍感酸弱...
但眼見其他人咁努力練跑,我也要努力向上...
去了跑馬地運動場跑 ~ 1060m x 2; 1400m x 9
熱身2圈 x 1060m : 4'57", 5'11"
正式8圈 x 1400m : 7'01", 7'09", 7'11",  ...

時間好快呀!
下次試下頂埋個幾個圈啦, 你一定得架, 跑馬地D 圈好快就完成一個架啦! 不過要小心一點, 比賽前對腳要有足夠休息

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-28 20:24
原帖由 cookie97 於 2008-12-27 23:38 發表

我下午去了跑馬地跑,開頭冇乜人,個人都冇乜心機跑...
後來就以在我面前的跑手作為目標,心想追到他們,咁就自然跑得快... ^^
希望我下次能跑夠半馬啦..
schnix你都要多d休息,早日康復~~

cookie ctse:
一個人跑場比我都會冇心機跑,不過好彩ctse夠醒識得搵d野玩下,繼續努力唔好比佢停呀!
作者: 亞平    時間: 2008-12-28 23:03
曲奇姐,呢排師兄們頻頻獲獎,
希望好快既將來見到師姐攞獎,為長網爭光!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-29 11:17
原帖由 cookie97 於 2008-12-28 23:13 發表

哈...多謝平ching的鼓勵..
不過看來以我現在的時間同拎獎有斷距離....
我會加油啦~~

cookie ctse:
其實想拎獎唔難架,可以考慮join埋其他ctse多d報女子隊際,一來機會大好多,二來大家可以互相激勵,跑起上來醒神好多。
作者: redred    時間: 2008-12-31 09:41
原帖由 cookie97 於 2008-12-22 09:58 發表

跑得超快?實在太跨獎...
我之前試過行山落斜路落得太快,之後個pat pat位好痛...
好,等我搵日都黎屯門同你們作斜路課的訓練..
" />" />
ctse 你太謙虛啦
上次我地跑屯門,ching 同d ctse都沖上斜
我就無咁好力
行上去都行到無氣
不過,沿路風景真係好好,而且空氣清新,
宜家先明白點解d人鐘意行山

期待ctse入屯門跑,再唔係遲下我地屯門友誇區支持都得
作者: running-sue    時間: 2009-1-5 08:39
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 06:54 發表
1月4日(Sun),參加人生第1次的半馬race...
幸而今朝冇尋日咁凍,否則要跑好耐才能warm up啦...
記得有chng post過今次比賽路段的上斜落斜幅度...
但到我跑o個陣又唔多記得....哈...
相比起上次跑15km,今日的斜路 ...

cookie ctse, 第一次半馬就有好成績, 恭喜哂.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-5 10:11
作者: 小華是也!    時間: 2009-1-5 10:11
曲奇好勁哦···
能做到男仔的時間呢……
再下不知可否跑到呢
可否以你為目標
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 10:20
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 06:54 發表

嘻嘻..第一次跑半馬就有咁好既成績..恭喜
小妹之前的練習在 12,13k 開始有無力為繼既情況... 所以小妹尋日試下食 power gel 睇下點..結果效果良好..
除0左加強長課之外.. 或者 ctse 可以考慮下在長課練習時帶定 gel... 試下效果如何...
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 10:27
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:21 發表
1. 在開跑無耐,見到有位參賽選手火速地行了在草叢邊...
  公然地當眾小解....
  都唔明點解佢唔忍多一忍,去賽站的流動廁所...
  or 賽前去了才跑呢...
  " />" />
2. 當我由堤壩折返時已感雙腳無力,唔 ...

小妹試過在樂善杯因為途中無 toilet...所以....
開賽之前好多人等 toilet... 小妹等0左三四個字才在 toilet.. 差不多成分鐘才過紅地氈呢... 果位 ching可能為0左排前 d 所以....
不過新娘潭路沿途好多 toilet 呢...
作者: 小華是也!    時間: 2009-1-5 10:43
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:35 發表

今次的跑道比起我上次跑15km時多好多流動廁所嘛....
o個位參賽者係無遮無掩架... =.="

吾通比你看到??
我要一步一步追上去嘛~~
第一個要界你^^
所以呢……你都要再加油哦!!
系呢,你地去跑馬地會吾會有人坐MTR去嫁?
作者: 力    時間: 2009-1-5 10:43

1st HM timing 1:49 is very good result ar ! My 1st HM timing (2008 CCM HM) is 2:10+.....
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 10:46
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:30 發表

多謝ee_tpk ctse 的提議...
我又冇諗過跑半馬會食power gel喎..
我驚食完野後跑,個胃會痛呀...
可能我下次隨身帶定得力素..
保充一下身體的糖份 & 以作鼓勵...
hgj091" />" />hj

我第一次跑半馬果陣帶0左 in-jelly... 結果... 佢太過 solid.. 個胃頂頂下..衝線果陣.... 嘔番晒出來..好彩無人影到我相...

唔好學我到跑比賽先至試新野... ... 你練長課果陣先試下效果同埋知道幾時要食... 咁就去到比賽就事半功倍 gala~
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 10:47
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:35 發表

今次的跑道比起我上次跑15km時多好多流動廁所嘛....
o個位參賽者係無遮無掩架... =.="

oh no~
可能果位 ching 唔知之後有好多 toilet...

(我聽講渣打全馬果陣有 d ching在青馬大橋......)
作者: 小華是也!    時間: 2009-1-5 10:53
原帖由 ee_tpk 於 2009-1-5 10:46 發表

我第一次跑半馬果陣帶0左 in-jelly... 結果... 佢太過 solid.. 個胃頂頂下..衝線果陣.... 嘔番晒出來..好彩無人影到我相...

唔好學我到跑比賽先至試新野... 你練長課果陣先試下效果 ...

佢一出~我就買黎試(7-8年前)
重一次買左2包!
點知飲左一半…………已吾想再飲!!!
我好明白你感受!
作者: 小華是也!    時間: 2009-1-5 10:57
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:51 發表

我絕對見唔到,只見到佢的背影啫... 哈...
以我為目標,壓力甚大...
一齊加油啦!!!

我去跑馬地唔會搭地鐵,不過可能其他ching會喎...
你可以問下佢地呀...

^^不要看我實力過高了!
假如一到15K度你就會慢慢的追過我呢……><"
嘿~~~那加操也要雇住身子哦!
o o 假如真的黎就……之前一晚再問問人吧^^
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 10:59
比賽時間
10km ~51" 15km ~1'16" 衝過終點:~1'49"
針對"無力為繼"的情況,看來我要加操長跑課先得...

妳前面15K 都能保持到 5"/K ,在此路線上上落落,能保持此速度已好好,其實已快了很多Chings ,後段 5-6K 明顯跌得多,妳自己都明白係長課唔夠原因,但現在離渣打只得5 星期,不要死谷長課了,留番2-3星期去調整--減量,才可以在渣打發揮好,成績是自已練習及有效方法的結果,欲速不達!

比心機啊!

作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-5 10:59
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 11:20
原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 10:59 發表

亞力士, 我地以後要勤加練習, 因為唔想好似屈教練在最後幾百米欲哭無淚的樣子, 加油呀, 要比曲奇跑手雙倍的勤力先得!

瘋兄形容得好貼切,欲哭無淚!哈哈,好彩小弟慢腳,次次都係曲奇姐後面跑,咁既情況唔會發生在小弟身上.
作者: 快活人    時間: 2009-1-5 11:21

弓喜 CTSE . 半馬有甘好成績 .
未見CTSE 前我心中成日有個疑問. CTSE 話自己腳粗. 但比賽當日認識CTSE後.如你這樣叫腳粗.甘小妹依D 叫做象腿了(因我認為自己是甲組嗎 ~~~ ooo ) .
作者: 小華是也!    時間: 2009-1-5 11:28
原帖由 快活人 於 2009-1-5 11:21 發表

弓喜 CTSE . 半馬有甘好成績 .
未見CTSE 前我心中成日有個疑問. CTSE 話自己腳粗. 但比賽當日認識CTSE後.如你這樣叫腳粗.甘小妹依D 叫做象腿了(因我認為自己是甲組嗎 ~~~ ooo ) .hj ...

認同啊!第一次見曲奇...真系古吾到佢咁勁!
奇實我覺得佢瘦…………左小小天啊!
活活~明天晚上又能見面了哦! 好開心啊!
又可以再一次同SSP小隊的隊員共同進退了啊!
作者: 快活人    時間: 2009-1-5 11:35
原帖由 小華是也! 於 2009-1-5 11:28 發表

" />" /> 認同啊!第一次見曲奇...真系古吾到佢咁勁!
奇實我覺得佢瘦…………左小小天啊!
活活~明天晚上又能見面了哦!" />" /> 好開心啊!
又可以再一次同SSP小隊的隊員共同進退了啊!

X 2 . CTSE 佢 腳都幾長下架 tim.  
下年 cookies 及 sue ctse 一定可以羅到大會的 6or7 折coupon .記得買野預埋我呀 ...  
明晚 ssp 又見喇 . 但我去jog 下咋 .因星朔3 要去大圍到食梅子呀.
作者: 快活人    時間: 2009-1-5 12:23
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:07 發表

跑到16km時,我真是有點妄想自己可以1:45"內完成架..
不過最後沒有這樣的後繼捱埋落去...

X 2  呀 . 我自己都有妄想過跑快一點 ..但對腳要貼住條霸. 真是舉步難跑
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-5 12:26
作者: schnix    時間: 2009-1-5 12:37
原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 12:26 發表

曲奇跑手咁既進度, 下次有機會140, 一諗起自己就要落多幾銀重努力先得!" />" />

15K 比賽後, 我都有提議CTSE SET 渣打TARGET 為1:45
現在我覺得1:40 CTSE 絕對可以呀
作者: schnix    時間: 2009-1-5 12:45
原帖由 小華是也! 於 2009-1-5 10:53 發表

" />" /> 佢一出~我就買黎試(7-8年前)
重一次買左2包!
點知飲左一半…………已吾想再飲!!!
我好明白你感受!

尋日我都有囉住IN JELLY 跑, 我覺得個提子味淡淡地, 好似果汁咁, 唔口渴, 幾正呀
我就10K 後跑下飲一啖, 跑下一啖, 唔會一次過飲好多
其實效用唔知係咪真係咁大...反而我覺得最大效用既係水同保礦力
作者: schnix    時間: 2009-1-5 12:48
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 11:04 發表

我都驚自己有恆心去跑多d長課...
盡力而為啦...

COOKIE CTSE
試下係GYM D訓練大腿力啦
作者: running-sue    時間: 2009-1-5 13:21
原帖由 快活人 於 2009-1-5 11:35 發表
下年 cookies 及 sue ctse 一定可以羅到大會的 6or7 折coupon .記得買野預埋我呀

活活, cookies ctse機會大好多, 你太睇得起我喇

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:55 發表

1'40"....這target似是有點高...
1'45",渣打條路易跑d,或許有咁o既機會..
但我對西隧的焗速好有恐懼感...

依, 唔知點解, 我反而覺得老渣難度高d喎,
因為佢響你未乜力之際, 除佐過完西隧, 仲有上環 + 中環 + 金鐘等等既行車天橋靜靜等候, 唉.......
作者: 快活人    時間: 2009-1-5 13:32
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:57 發表

唔知有冇比賽咁豪,會在中途站提供保礦力俾跑手呢?哈...

CTSE . 你放心是有的 . 不過是屈記的運動量飲品.
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 13:34
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:57 發表

唔知有冇比賽咁豪,會在中途站提供保礦力俾跑手呢?哈...

渣打會有 sports drinks提供... hoho
作者: 快活人    時間: 2009-1-5 13:39
原帖由 running-sue 於 2009-1-5 13:21 發表

活活, cookies ctse機會大好多, 你太睇得起我喇

依, 唔知點解, 我反而覺得老渣難度高d喎,
因為佢響你未乜力之際, 除佐過完西隧, 仲有上環 + 中環 + 金鐘等等既行車天橋靜靜等候, 唉 ...

上一年第一次跑 新路線 . 跑曬ctse 你say 的上斜後. 臨衝線前仲有一個斜路要上. 先係至命. 眼到凸埋.....
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 13:45
原帖由 快活人 於 2009-1-5 13:39 發表

上一年第一次跑 新路線 . 跑曬ctse 你say 的上斜後. 臨衝線前仲有一個斜路要上. 先係至命. 眼到凸埋.....

我跑到果個位... 聽到"下" 0左一聲 (唔只一個人..係大家一齊.. 哈哈 )

mizuno 係開頭趁大家仲有氣有力果陣玩晒上斜下斜...渣打係玩到差不多完才上斜下斜....
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-1-5 13:49
我跑10k, 原本諗住最後個1k 係衝住返終點, 點知見到個條大斜路, 附近D人同埋小弟都即刻收步
作者: 快活人    時間: 2009-1-5 14:09
原帖由 ee_tpk 於 2009-1-5 13:45 發表

我跑到果個位... 聽到"下" 0左一聲 (唔只一個人..係大家一齊.. 哈哈 " />" />)

mizuno 係開頭趁大家仲有氣有力果陣玩晒上斜下斜...渣打係玩到差不多完才上斜下斜....

X2  . 果條斜路 的位置仲要鬼鬼鼠鼠  
你己為一轉彎己為就到終點時見到依條 " ge"野真是"舌"氣
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 14:16
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 14:11 發表

未跑過渣打半馬..
美津濃在折返堤壩時都有上斜位...
而我也冇力上斜了...
臨尾才上斜落斜,咁好似渣打辛苦過美津濃...

唔.... 渣打開頭至到出西隧前都係平路... 好戲在西隧之後...
或者 ctse 在開始時慢番少少留力俾過西隧之後...
作者: running-sue    時間: 2009-1-5 14:24
所以我認為老渣裸命少少

作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 15:07
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 11:10 發表

咁想問一問黃教練,而家應該怎樣調整呀?..
其實我打算在未來這3星期,會1個星期跑1次長課...

啱啊!但係唔好過24K ,一個禮拜長D,一個禮拜短D(70%長嫁),一個禮拜長D,最后一個禮拜(第四) 12k 夠啦!

渣打D斜路無今次咁强,妳應該無問題的,不要担心,心裹有恐懼便發揮唔倒水準的,放心啦,無事嫁!

作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 15:42
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 15:31 發表

多謝黃教練的指導..
我會好好練習...

唔好叫教練啦!大家研究吓姐!
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-5 16:05

cookie師姐好強,第一次半馬就有咁好成績,絕對係長跑網的新星!
作者: schnix    時間: 2009-1-5 16:09
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 14:05 發表

記得06年第1次跑10k跑過西隧...
入了隧道後行居多..
07年就能"跑"哂成條隧道,但之後的上天橋的上斜位真是攞命呀..
上斜的部份全是急步行...
感覺上次尖鼻咀那條勁斜的斜路感覺就似西隧出口o個條囉...

07 我渣打10K 都係行住上天橋, 當時覺得無咩啦, 身邊個D 人都係咁行者
08 半馬再去到哩個位, 我下決心點都要跑住上, 跑得好慢都好, 如果比自己輕鬆地過左, 之後既路段自己既鬥志會弱左,
當你發覺自己過左哩段仲頂得住, 你會對之後既路段有信心
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-1-6 22:36
哦!你原來就是那朝同枱那位 ctse呀?
作者: redred    時間: 2009-1-7 16:00
cookie ctse恭喜曬你成為板主
以後有勞ctse了
作者: schnix    時間: 2009-1-8 15:54
原帖由 cookie97 於 2009-1-8 15:07 發表
4/1 (Sun):美津濃半馬 (21km), Casual Hiking (貝璐道 - 山頂道 - 華富) < 2hrs..
5/1 (Mon):跑步班 - 主打 interval: 400m x 5  = 2km
7/1 (Wed):跑圈@運動場 (Line 6 ~440m) x 20 = 8.8km + 30mins踩健身單車 ...

好勤力呀
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-8 16:09
cookie姐好勤力丫~~睇黎屈教練會再次俾你界
作者: 711MF    時間: 2009-1-8 16:23
作者: kenneth    時間: 2009-1-8 16:29
作者: 711MF    時間: 2009-1-8 17:02
作者: kenneth    時間: 2009-1-8 17:07
作者: 711MF    時間: 2009-1-8 17:14
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-8 17:46
原帖由 cookie97 於 2009-1-8 17:23 發表

哈,冇咁誇....
只是今年有少少練習,以前就冇乜練習的分別...

只要 ctse 多 加 練習.... 將來前途無可限量
作者: alfredyu    時間: 2009-1-10 11:02
昨晚跑索K才認識ctse, 見你快跑時好似唔駛用力就一陳風咁去左,好勁.前途無限!
作者: running-sue    時間: 2009-1-10 22:15
原帖由 alfredyu 於 2009-1-10 11:02 發表
昨晚跑索K才認識ctse, 見你快跑時好似唔駛用力就一陳風咁去左,好勁.前途無限!

ching, 你要知, cookie ctse係界ching o既能手呀!!!  響美津濃界o左唔少ching o架!!!
作者: kenneth    時間: 2009-1-12 15:01
作者: 711MF    時間: 2009-1-13 09:31
作者: nc    時間: 2009-1-13 09:58
原帖由 711MF 於 2009-1-13 09:31 發表

cookie ctse  時間好好喎..
阿sir果個斧山道跑步課,nc 都跟緊 幾好架,

重有ram ching, ram ching真係進步了非常非常多呀!!!
作者: 711MF    時間: 2009-1-13 09:59
作者: 711MF    時間: 2009-1-13 10:27
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-13 11:48
原帖由 alfredyu 於 2009-1-10 11:02 發表

cookie ctse既前速真係好快,上次一齊索K我都領教過,而家應該仲更加厲害。
作者: schnix    時間: 2009-1-13 11:54
原帖由 cookie97 於 2009-1-13 08:03 發表
可能星期六晚慢上鳳頂,今日我的雙脾只感微累...
上堂前在跑馬地運動場跑圈1060m x 4...
Time: 4'57", 5'15", 5'23", 5'28"
跑o個陣見到阿Sir也有練跑,佢果然勤力...
今堂的主打是跑interval,跑1個大圈 (1400m ...

Time: 6'12", 6'22", 6'21", 6'19"
好快呀, 我一定跑唔倒哩個速度
作者: nc    時間: 2009-1-13 12:04
原帖由 cookie97 於 2009-1-13 10:21 發表

7:30pm要去到斧山,唔駛OT應該冇問題...
NC ctse & ram 兄會是一星期上1次還是2次呀?...

以前2次, 其實現在諗緊仲跟唔跟   因為一來都幾夜, 二來心態有d唔同了, 最近跑步為求長命跑, 時間都係一堆數目字
作者: schnix    時間: 2009-1-13 12:25
原帖由 cookie97 於 2009-1-13 12:11 發表

衝圈嘛..
我係跑完1個圈,休息一會後才跑...
要我keep住這時間跑幾個圈..
相信我都冇咁o既力氣呀..

1400M
有無話可以休息幾耐架

作者: 小華是也!    時間: 2009-1-19 23:43
原帖由 cookie97 於 2009-1-19 10:44 發表
18 Jan 2009 (Sun)
早上去了做gym,玩了20min樓梯機 & 15min划艇機...
下午就去了馬鞍山join終極去馬之老渣全馬/半馬賽前特訓...
route: 馬鞍山遊樂場 - 城門河 (來回) - 梅子林 - 馬鞍山遊樂場,全長共20.4km... ...

怪不得你那天的表現差了!原來你譲賽的……
還以為你搞甚麽飛機的……
下次不准再譲我們了哦!

作者: 亞平    時間: 2009-1-20 00:01
原帖由 cookie97 於 2009-1-19 10:44 發表
18 Jan 2009 (Sun)
早上去了做gym,玩了20min樓梯機 & 15min划艇機...
下午就去了馬鞍山join終極去馬之老渣全馬/半馬賽前特訓...
route: 馬鞍山遊樂場 - 城門河 (來回) - 梅子林 - 馬鞍山遊樂場,全長共20.4km... ...

梅子林是我另一個遺憾!為曲奇姐首次征服梅子林鼓掌!
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-20 00:06
原帖由 亞平 於 2009-1-20 00:01 發表

梅子林是我另一個遺憾!為曲奇姐首次征服梅子林鼓掌!

x2

cookie師姐繼續加油!
作者: cc    時間: 2009-2-5 11:47
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 11:53
作者: schnix    時間: 2009-2-5 12:01
原帖由 cookie97 於 2009-2-5 11:41 發表
外遊2個星期,今日我才開始復跑,這亦是我渣打前最後一跑...
由香港仔慢跑來回灣仔峽,然後跑了一段布力徑...
與之前一樣,雖然未能跑畢全段上斜..
但出乎意料比之前堅持耐左,捱多左上斜...
今日大概跑了8km...

加油COOKIE CTSE, 祝渣打得到好成績

作者: spmho    時間: 2009-2-5 12:02
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 11:53 發表

曲奇姐,努力,當日小弟跟閣下跑的了﹗" />" />
小弟都會跑埋今晚。

兩位都要加油啦.....
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 13:36
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 14:27
作者: spmho    時間: 2009-2-5 14:32
原帖由 cookie97 於 2009-2-5 14:21 發表

ken兄你果然有planing喎...
咁快諗定點跑... 哈~~
或許到時我跑得比你慢呢...

如果你地諗住完成時間差唔多
最好就一齊part住跑......互相提點.....
特別做均速.......因為你地半馬少練均速.....
好容易開大頭....特別當你地諗住開頭2k 5'00/k.....
一開始好多人加上人多想過人、跟人......會好容易跑快好多

作者: kenneth    時間: 2009-2-5 14:45

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2