香港長跑網 - 長跑長友

標題: 22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2008-12-15 10:39
標題: 22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照
http://www.upwardbound-unlimited.com/marathon.php
(已開放及接受報名登記)
主辦機構: 登峰有限公司 (Upward Bound Unlimited 及珠海市旅遊局
日期      : 2009年2月22日 (星期日)
時間      : 8.00 a.m.
地點      : 珠海假日酒店
路線      : 有待公佈
距離      : 21.10 km (半馬拉松)
組別      : 公開組 (30歲或以下), 先進組(31-49歲), 壯年組 (50歲或以上)
費用      : 一位 $175, 四位 $500 (包括報名費, 紀錄品, 賽前一晚義大利麵晚餐及賽後豐富早午餐)
住宿優惠: 半價優惠 (確實資料有待公佈)
紀念品   : 紀念章及T-恤
名額      : 約 1,000 名
報名日期: 2008年12月17日
截止日期: 有待公佈
查詢      : 有待公佈

長跑網遠征珠海大軍名單:

1)  Allanccl
2)  di692
3)  power42195
4)  chanbb
5)  廉廉廉

6)   前進
7)   tou5027
8)   laputa99
9)   rockie
10) but
11) seven
有興趣比賽當日映大合照,請於該日0715時在起跑線上集合。

作者: 力    時間: 2008-12-15 10:54
ZhuHai, very nice city indeed!
作者: 軍人生活    時間: 2008-12-15 17:08
有的興趣
作者: wingwo    時間: 2008-12-15 21:35
標題: 珠海半馬拉松
有人想參加此國內的比賽嗎?2 月22日舉行.
作者: leefs    時間: 2008-12-15 21:37
師兄﹕有冇詳細資料?

作者: 力    時間: 2008-12-15 21:38
有關外地賽事嘅討論, 請到[外地跑步/賽事資訊版], 多謝合作!

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2773&extra=page%3D1
作者: leefs    時間: 2008-12-15 21:57
已合併!

作者: leefs    時間: 2008-12-15 21:59
有冇人有興趣組團?

作者: wingwo    時間: 2008-12-15 22:04
等左幾日個網仲未得?點解呢?
作者: 力    時間: 2008-12-15 22:58
大陸d野......, 等下拉!
作者: allanccl    時間: 2008-12-15 23:44
原帖由 leefs 於 2008-12-15 21:59 發表
有冇人有興趣組團?

稟告皇上
小民會報名,等佢個網OK先。

作者: leefs    時間: 2008-12-16 01:11
可能的起點,珠海假日酒店!
http://www.hotel.hk/info/api_map.php?id=10707

作者: shuforever    時間: 2008-12-16 09:35
標題: 第一屆珠海半程馬拉松
ching/ctse們,可有任何資料?

http://www.hkrunners.com/files/Zhuhai%20Half%20Marathon%20-%20A4.pdf
作者: 力    時間: 2008-12-16 09:37
Pls click below

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2780&highlight=
作者: leefs    時間: 2008-12-16 10:33
已收購!
作者: michaelyw    時間: 2008-12-16 10:41
如果家人允許+搞得成回鄉証的話~
我都幾有興趣去玩玩
作者: leefs    時間: 2008-12-16 16:08
標題: 遠征 珠海半馬拉松
有冇人有意出戰?
2月22日即渣打後14日,各跑手狀態大勇!
現有比賽資料如下﹕
大家點睇?

作者: Gills    時間: 2008-12-16 16:43
倫皇, 香港去珠海不外乎兩個途徑:
1. 中港城 -> 九州港 ( 珠江船 )
2. 信德中心/中港城 -> 澳門 ( 幫襯何博士或新渡輪 )-> 關閘 (巴士或打的) -> 珠海 (步行過關 )
睇吓邊個洗費平D.
作者: 力    時間: 2008-12-16 16:54
For Tuen Mun ching, they can choose 海天碼頭 instead
作者: michaelyw    時間: 2008-12-16 17:36
其實我個期應該會在香港,都有興趣去跑返轉~
但是好耐都冇上去,唔知自己回鄉証過左期未~ 係未齋特區護照係上唔到去架?
作者: 力    時間: 2008-12-16 17:41
原帖由 michaelyw 於 2008-12-16 17:36 發表
但是好耐都冇上去,唔知自己回鄉証過左期未~ 係未齋特區護照係上唔到去架?

回鄉証 is a must
作者: michaelyw    時間: 2008-12-16 17:45
thx alex~
我最快10/2 回來,未必趕得切update 回鄉証
不過我而家先上網查下申請程序
作者: nc    時間: 2008-12-16 23:04
原帖由 michaelyw 於 2008-12-16 17:36 發表

點解唔叫屋企人幫你看看回鄉証/卡過期沒有??? 通常是10年期, 咁快過期??
作者: michaelyw    時間: 2008-12-16 23:21
原帖由 obaanc 於 2008-12-16 23:04 發表

點解唔叫屋企人幫你看看回鄉証/卡過期沒有??? 通常是10年期, 咁快過期??

我應該都要問問屋企人係邊~ 相信我在香港d野都好亂 (其實呢度都好亂)
我相信我個應該過期~ 我對上去廣洲是2002 年,但個時應該唔係剛剛申請。
作者: kenneth    時間: 2008-12-17 09:05
作者: 龜速行    時間: 2008-12-17 11:31
Michael c hing

回鄉証/卡 資訊

http://www.ctshk.com/zhengjian/gangao.htm
作者: onionufo    時間: 2008-12-17 12:59
原帖由 Alex 於 2008-12-15 22:58 發表
大陸d野......, 等下拉!

ching睇真d 個組織者係澳門某體育會黎架
ps如果真係搞到就正啦,本人就係珠海住,益曬我..
作者: shuforever    時間: 2008-12-17 16:13
標題: 回復 8# 的帖子
ching, 個人報名$175, 團體(4人)$500平均$125
若組團我第一個報名

作者: michaelyw    時間: 2008-12-17 16:48
多謝大家提供的資訊
作者: spmho    時間: 2008-12-17 17:25
其實有幾師兄師姐會報?...
4個一齊報報名費會平D
作者: allanccl    時間: 2008-12-17 18:05
標題: 2009.2.22 第一屆珠海半馬拉松
各位ching/ctse,已經可以經網上報名了,四個人一組平D,四個人報名費共港幣五百元,之後可以特價住珠海假日酒店包兩餐,在珠海假日酒店賽前一晚食意大利麵餐,賽後在珠海假日酒店有一個brunch(早午餐)自助餐。

作者: Power42195    時間: 2008-12-17 19:09
標題: 2009年2月22日 第一屆珠海半馬拉松
不是很确切的消息,只供各位参考。
http://www.zhuhai-marathon.com/marathon.php

http://www.zhuhai-marathon.com (部門已開放及已開始接受登記)
主辦機構: 登峰有限公司 (Upward Bound Unlimited 及珠海市旅遊局
日期      : 2009年2月22日 (星期日)
時間      : 8.00 a.m.
地點      : 珠海假日酒店
路線      : 有待公佈
距離      : 21.10 km (半馬拉松)
組別      : 公開組 (30歲或以下), 先進組(31-49歲), 壯年組 (50歲或以上)
費用      : 有待確認
住宿優惠: 賽前一晚入住珠海假日酒店, 連義大利麵晚餐及賽後豐富早午餐 (一位 $175, 四位 $500)
紀念品   : 紀念章及T-恤
名額      : 約 1,000 名
報名日期: 2008年12月17日
截止日期: 有待公佈
查詢      : 有待公佈
作者: Power42195    時間: 2008-12-17 19:17
抱歉,珠海似乎不算本土赛事,若贴的不当,请版主删除。

原来在【外地跑步/賽事資訊】有啊,俺的消息太落后了。

作者: michaelyw    時間: 2008-12-17 20:47
原帖由 allanccl 於 2008-12-17 18:05 發表
各位ching/ctse,已經可以經網上報名了,四個人一組平D,四個人報名費共港幣五百元,包兩餐,在珠海假日酒店賽前一晚食意大利麵,賽後在珠海假日酒店有一個brunch(早午餐)

多謝提醒,我還是先報住單人吧,因為我都唔肯定自己最後去唔去得成
作者: Fabio    時間: 2008-12-17 20:54
没有报名费?难道一定要住他们的酒店才可以报名?
作者: allanccl    時間: 2008-12-17 21:41
原帖由 Fabio 於 2008-12-17 20:54 發表

HK$175/人,HK$500/4人,只是報名費而矣,未包酒店食宿,亦不需要一定住珠海假日酒店。

作者: leefs    時間: 2008-12-17 23:35
原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-17 17:25 發表 其實有幾師兄師姐會報?...4個一齊報報名費會平D

已經表明興趣的有以下師兄/姐,﹕
零下,RAM,屈屈,NC,瘋瘋,Michael,歷歷,
Wingwo,Shuforever,Onionufo,軍人生活,
及allanccl(已報名)。
但係有的但心!
因為主辦單位"名不經傳",
又冇透明度,正式多啲資料都冇!
報名費會有一定風險!

作者: spmho    時間: 2008-12-17 23:41
原帖由 leefs 於 2008-12-17 23:35 發表

Wingwo,Shuforever,Onionufo,軍人生活,
但係有的但心!
又冇透明度,正式多啲 ...

我都有興趣的
作者: leefs    時間: 2008-12-17 23:54
原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-17 23:41 發表 我都有興趣的

如果各位覺得風險可以接受,
咁將呢个post同出面果个帖合併一齊吹,
同時攪集體報名及安排行程!
請比意見!

作者: 力    時間: 2008-12-18 00:01
个人報名$175, 集體報名$125, 相差$50
其實主要洗費是交通, 住宿。為慳$50而承担風險, 制唔制得過?
作者: leefs    時間: 2008-12-18 00:33
"珠江客運"單程船費正價$183蚊,
找旅行社定唔知會唔會平啲!
星期六中午後出發,
酒店聽聞有間在比賽起點3公里處,
每晚watin價(羊200)樓下,另加有限"的士"錢,
如四人一住房,可以慳唔少,
如果真係包兩餐,
可能每位五六佰蚊左右!

作者: leefs    時間: 2008-12-18 12:24
各位請比啲意見!
係攪要做嘢啦!

作者: allanccl    時間: 2008-12-18 13:33
原帖由 Fabio 於 2008-12-17 20:54 發表

原來果個價(HK$175/一人,HK$500/4人)只係報名費,其他住酒店唔一定住珠海假日酒店,不過如果報左名,佢會給個特價去住珠海假日酒店同埋食餐;我已經成功報名了(係四人一組),他們回覆了電郵確認。ching放心報吧!不過好似淨係得英文。 以下是他們回覆電郵既內容:
Thank you, Allan,
Your registration is completed subject to money transfer.
See you on February 22nd, and we will keep you posted !
Keep on running!
Priel Manes

作者: spmho    時間: 2008-12-18 14:03
原帖由 leefs 於 2008-12-18 12:24 發表
各位請比啲意見!
係攪要做嘢啦!

我唔熟珠海.......
同意你樓上既建議
作者: kenneth    時間: 2008-12-18 14:11
作者: spmho    時間: 2008-12-18 14:17
原帖由 kenneth 於 2008-12-18 14:11 發表
小弟過唔到大人嗰關。" />" />hjgh

叫大人一齊去囉
作者: kenneth    時間: 2008-12-18 14:21
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 14:43
原帖由 allanccl 於 2008-12-18 13:33 發表

原來果個價(HK$175/一人,HK$500/4人)已經包埋報名費及兩餐架啦(賽前一晚意大利麵餐,賽後一頓早午餐brunch)---佢無話過有酒店住喎,我已經成功報名了(係四人一組),他們回覆了電郵確認。ching放心報吧!不過好似淨 ...

都有興趣喎.....咁ching, 你係咪入住Holiday Inn? 價錢又是如何呢?
作者: leefs    時間: 2008-12-18 15:27
內容已重新整合!
作者: Fabio    時間: 2008-12-18 15:42
这应该算是民间组织的一个长跑活动,相比国内其他较大型的马拉松赛事,因为赞助较少,所以报名费贵了不少.
珠海有不少经济型酒店,双人间一般100多RMB可以搞定了.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-18 15:45
作者: running-sue    時間: 2008-12-18 15:47
我都有興趣 , 雪花ctse係咪都會join呢? 仲有冇其他ctse有興趣
作者: 龜速行    時間: 2008-12-18 15:58
小弟同大人都有興趣 ar

作者: Fabio    時間: 2008-12-18 16:03
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-18 15:45 發表

請問閣下是否國內來的跑手, 長跑網非常歡迎閣下加入!
是的,昨晚刚注册,打算参加渣打马拉松,香港以外的参赛者可以现场报名,对我们来说是个好消息.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-18 16:08
作者: leefs    時間: 2008-12-18 16:16
如果大家覺得風險可以接受,

就一齊報名,慳返$50蚊先啦!

零下,RAM,NC,瘋瘋,Michael,

歷歷,仕丹利,行行+大人,Wingwo,
Shuforever,Onionufo,軍人生活,
另外有冇師兄獻身,有關酒店及交通等資料。

作者: leefs    時間: 2008-12-18 16:22
原帖由 Fabio 於 2008-12-18 16:03 發表
是的,昨晚刚注册,打算参加渣打马拉松,香港以外的参赛者可以现场报名,对我们来说是个好消息.

欢迎" Fabio"跑手光臨本网!
如有需要帮助可以在此或PM向我们查询。

作者: batigoal    時間: 2008-12-18 17:19
可以係香港買來回票,回程會平過係珠海買。
作者: 龜速行    時間: 2008-12-18 17:25
欢迎 欢迎

Fabio 跑手光臨本网

長跑長友 
作者: Power42195    時間: 2008-12-18 21:14
原帖由 leefs 於 2008-12-17 23:35 發表

但係有的但心!
又冇透明度,正式多啲 ...

俺也报名了,但还没有交费。

我是江门的,离珠海最近,届时必当尽地主之谊,热情欢迎各位香港战友。
作者: 廉廉廉    時間: 2008-12-18 23:08
小弟都報了名,聽日去銀行交錢

不過呢個比賽現時的資訊太少,有點危險

住宿方面有沒有好提議呢?

作者: 不停向前    時間: 2008-12-18 23:37
我報唔到渣打...都想報呢個....
但問過女友...佢唔係好想我去....但自己又想試下去跑
試下再遊說下佢先...
作者: allanccl    時間: 2008-12-18 23:56
原帖由 不停向前 於 2008-12-18 23:37 發表
我報唔到渣打...都想報呢個....
但問過女友...佢唔係好想我去....但自己又想試下去跑
試下再遊說下佢先...

同埋佢去啦! 甚至叫佢一齊跑,或者請佢幫你映相,等你跑完之後同佢一齊去浸溫泉,珠海有好多溫泉好正架。咁樣咪得囉!
作者: nc    時間: 2008-12-19 01:11
原帖由 kenneth 於 2008-12-18 14:11 發表
小弟過唔到大人嗰關。" />" />hjgh

小妹驚過唔到老細個關    8/2渣打放完 (如果放到), 2個星期後又拿假, 我
作者: leefs    時間: 2008-12-19 11:52
原帖由 obaanc 於 2008-12-19 01:11 發表

小妹驚過唔到老細個關  " />" />hjgh  8/2渣打放完 (如果放到), 2個星期後又拿假, 我 " />" />" />" />h

有幾多成機會去到先?
定係報咗名先算!

作者: ivanbaby    時間: 2008-12-19 12:19
真係好吸引....
都想參加埋一份....
作者: di692    時間: 2008-12-19 13:32
我都十分有興趣,但唔知主辨單位信唔信得過,有無更詳細資料呢??
作者: di692    時間: 2008-12-19 14:08
原帖由 allanccl 於 2008-12-18 13:33 發表

原來果個價(HK$175/一人,HK$500/4人)已經包埋報名費及兩餐架啦(賽前一晚意大利麵餐,賽後一頓早午餐brunch)---佢無話過有酒店住喎,我已經成功報名了(係四人一組),他們回覆了電郵確認。ching放心報吧!不過好似淨 ...

allan ching,
send返e-mail比你之後有咩跟進,有無更詳細的資料或者確認信之類呢??
作者: nc    時間: 2008-12-19 14:23
主辦單位什麼資料也沒有,最緊要的路線,路線圖,安排也沒有提供,只有很簡單的網上報名表,真係唔知第一屆會攪成怎樣??
作者: di692    時間: 2008-12-19 14:27
我都同意呀,乜都無就去銀行過數,真係有點冒險喎!!
作者: allanccl    時間: 2008-12-19 16:32
原帖由 di692 於 2008-12-19 14:27 發表
我都同意呀,乜都無就去銀行過數,真係有點冒險喎!!

絕對同意ching既講法,佢都無詳細資料,又無deadline,不如遲d先報,睇定先。
我入左錢喇,都無乜資料比我,當有最新消息,再post上黎。
作者: nc    時間: 2008-12-19 17:26
原帖由 allanccl 於 2008-12-19 16:32 發表

絕對同意ching既講法,佢都無詳細資料,又無deadline,不如遲d先報,睇定先。
我入左錢喇,都無乜資料比我,當有最新消息,再post上黎。

謝謝ching, 一切睇定d先 x 2
作者: leefs    時間: 2008-12-19 18:31
現在當地旅遊局,體育部門及讚助酒店的網頁,
均未見有提呢件事,
的確有啲古怪!
我建議大家可以報咗名先,
睇定啲先,但唔好入錢住!

作者: 龜速行    時間: 2008-12-19 20:57
王王

thank ar

hold hold 先
作者: Power42195    時間: 2008-12-19 21:51
原帖由 leefs 於 2008-12-19 18:31 發表
現在當地旅遊局,體育部門及讚助酒店的網頁,
均未見有提呢件事,
的確有啲古怪!
我建議大家可以報咗名先,
睇定啲先,但唔好入錢住!

的确有D奇怪啊,似乎只有香港长跑网在关注这个比赛。
而国内有关这个赛事的信息,最初都是从这里转帖过去的。

明天打电话去珠海假日酒店问问。
作者: leefs    時間: 2008-12-19 23:30
辛苦晒!

作者: 龜速行    時間: 2008-12-20 01:24
Power42195 c hing

辛苦晒!

作者: Power42195    時間: 2008-12-20 09:32
今日打电话去了珠海粤财假日酒店:
http://www.holidayinn-zhuhai.com/
(网页上的照片和珠海马拉松的宣传图片一致)
电话是0756-3228888

电话总机的前台小姐的答复是:
1)不清楚有这项比赛;
2)今日是周六,要下周一才可以转电话给酒店相关部门查询。

再看了一次 http://www.zhuhai-marathon.com/,似乎主办方还在忙于拉赞助商提供大赛的冠名权,所以看来珠海假日酒店不是最终的赞助合作机构。
作者: kenneth    時間: 2008-12-20 09:51
作者: allanccl    時間: 2008-12-20 09:55
原帖由 Power42195 於 2008-12-20 09:32 發表
今日打电话去了珠海粤财假日酒店:
http://www.holidayinn-zhuhai.com/
(网页上的照片和珠海马拉松的宣传图片一致)
电话是0756-3228888

Ĭ ...

我昨日給珠海假日酒店一封用簡體字的電郵,查詢這半馬的真實性,誰知他們當spam mail 打回頭,我今朝用英文再給他們電郵,希望有回覆。內容已cc copy寄埋給皇上。

作者: 龜速行    時間: 2008-12-20 10:18
allanccl c hing

thank ar

作者: allanccl    時間: 2008-12-20 10:23
速行兄唔洗客氣,珠海半馬我比左錢架啦,各網友唔放心的話可以遲d先報名。

作者: slack    時間: 2008-12-20 14:08
我都想參加, 有消息叫埋我
作者: leefs    時間: 2008-12-20 15:16
由於此項比賽資訊未能得到準確證實,
本網現階段不建議及不推薦此項賽事,
如會員或網友參與此項賽事,
需要自行考慮所有風險及損失!
此 致
所有長跑愛好者                         香港長跑網 示
                                               20/12/2008
作者: di692    時間: 2008-12-20 15:29
我昨日send了e-mail比主辨單位查詞情況。
回覆是這樣:
Dear Edmond,
More information about the hotel and race will be uploaded shortly on the website www.zhuhai-marathon.com, and will be sent to you as soon as you register again.

Keep On Running!

Priel Manes.
Project Coordinator
作者: di692    時間: 2008-12-20 15:30
各位都係等下先,有更多資料才決定報唔報啦!!
作者: michaelyw    時間: 2008-12-20 16:57
致各跑友:

謝謝皇上兄就該事上的修正,本人藉此就自己的觸覺遲鈍和行動怠慢向大家道歉,更為報了名的師兄/師姐代以深切的歉意。今次有賴白頭師兄的提醒,誠然本人的人生閱歷不深,很多時對事情不能看得透徹。日後小弟也會倍加小心,在宣傳外地跑步活動的同時也會多加留意資訊的端倪,同時,日後願各師兄/師姐的雪亮眼睛為小弟多加提醒指正。

Michaelyw
作者: saki    時間: 2008-12-20 19:03
就此項賽事之真確性, 由於未有進一步資料, 本人都認同現階段本網管理層對此比賽作出不推薦之決定。

本人謹此對本網管理層及站友引起的不便致歉。並會繼續查証此比賽之真確性

站友 saki
2008年12月20日 19:03
作者: kenneth    時間: 2008-12-20 19:14
作者: leefs    時間: 2008-12-20 22:15
原帖由 michaelyw 於 2008-12-20 16:57 發表
致各跑友:

謝謝皇上兄就該事上的修正,本人藉此就自己的觸覺遲鈍和行動怠慢向大家道歉,更為報了名的師兄/師姐代以深切的歉意。今次有賴白頭師兄的提醒,誠然本人的人生閱歷不深,很多時對事情不能看得透徹。日 ...

米高兄﹕
冇需要為此自責,
世界咁大每日都有新鮮出奇事,
現在要做的是"小心求證"
但現時為止件事都未能證實,
我只是求個保險及用最可能的方式保障會員,
我最希望我是己人憂天,問題會有圓滿答案!

作者: =chairman=    時間: 2008-12-20 22:46
原帖由 leefs 於 2008-12-20 22:15 發表

米高兄﹕
冇需要為此自責,
hj ...

x2
作者: allanccl    時間: 2008-12-21 10:19
原帖由 leefs 於 2008-12-20 22:15 發表

米高兄﹕
冇需要為此自責,
hj ...

X3
作者: di692    時間: 2008-12-21 12:56
各位ching/ctse,
我有朋友佢係泰基跑會的會員,佢話係12/12/2008,跑會已經發出這個比賽的報名表格給各會員,係分個人及隊際兩種(價錢和網上見到的一樣), 似乎這個比賽的可信性提高了,只是主辨單位的宣傳實在不足。
各位如果是跑會的會員或有朋友是長跑會會員,可以問問有否這比賽,以求證實!!
遲下我問朋友copy份報名表post上來看看,各位ching/ctse點睇呢??
作者: onionufo    時間: 2008-12-21 14:00
原帖由 leefs 於 2008-12-19 18:31 發表
由於此項比賽資訊未能得到準確證實,
本網現階段不建議及不推薦此項賽事,
如會員或網友參與此項賽事,
需要自行考慮所有風險及損失!
此 致
所有長跑愛好者                         香港長跑網 示
          ...

留意27#
個賽事唔係由珠海d機構組織,佢地唔知情都係正常o既,想知詳情應該直接問個組織者
作者: allanccl    時間: 2008-12-21 14:43
原帖由 onionufo 於 2008-12-21 14:00 發表

留意27#
個賽事唔係由珠海d機構組織,佢地唔知情都係正常o既,想知詳情應該直接問個組織者

師兄講得對,以我參加過咁多個國內馬拉松賽事,好多時都係咁上下,問度度都唔清楚,要到後期有通知先至有比賽路線圖等資料,例如鄭開國際馬拉松,我今年三月三十日跑完,今年是第二屆,到而家都無比賽路線圖,不過,大家都唔洗心急報名,我雖然報左名及比左錢,我都唔擔心,佢搞得成,當然開心,搞唔成至多蝕125蚊/人。
作者: Power42195    時間: 2008-12-22 10:01
上午致电话珠海市旅游局,电话:0756-3366901

接电话的女官员回复如下:

1)珠海市旅游局近期有计划举办半程马拉松,但详细方案未出台;
2)珠海市旅游局计划是和珠海市体育局举办此项赛事,和澳门的任何机构无关;

这位官员此前不知道 http://www.zhuhai-marathon.com 这个网站,她记下网址后准备去查看了解。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-12-22 10:10
作者: Fabio    時間: 2008-12-22 10:30
原帖由 Power42195 於 2008-12-22 10:01 發表
上午致电话珠海市旅游局,电话:0756-3366901

接电话的女官员回复如下:

1)珠海市旅游局近期有计划举办半程马拉松,但详细方 ...
登峰有限公司是澳门的一家机构,但珠海市旅游局否认该赛事与其有关,那之前报名者的钱到底进了谁的帐户?难道其中...........
作者: allanccl    時間: 2008-12-22 18:31
標題: 2009.2.22 第一屆珠海半馬拉松
各位長跑網友:
珠海假日酒店行政秘書已經回覆小弟,証實這個賽事是真的,大家可以放心報名,以下是該經理給小弟的電郵,以供大家參考。

大致內容是:多謝Allan Chan能聯絡我們,在此証實08(應該是打錯)年2月22日舉行的珠海馬拉松賽事係由珠海旅遊局及珠海體育局籌劃,新聞簡報快將舉行,閣下可登入下述網址報名。其他詳情Upward Bound遲些會聯絡閣下。
Dear Mr. Allan Chan:
Greeting from Holiday Inn Zhuhai! Many thanks you can contact us.
Here to be confirmed with you Zhuhai Marathon Event will held on Feb. 22, 2008. It’s organized by Zhuhai Tourism Board and Zhuhai Gym Board. And the news briefing will held shortly. You can login the website  http://www.zhuhai-marathon.com/marathon.php to register.
As the details information, Upward Bound will contact you later.
Best regards,
Rose Cheng
Executive Office Secretary
Holiday Inn Zhuhai
Tel756)-3228888
Fax756)-3228893

作者: leefs    時間: 2008-12-22 19:18
原帖由 allanccl 於 2008-12-22 18:31 發表
各位長跑網友:
珠海假日酒店客務經理已經回覆小弟,証實這個賽事是真的,大家可以放心報名,以下是該經理給小弟的電郵,以供大家參考。
Dear Mr. Allan Chan:
Greeting from Holiday Inn Zhuhai! Many thanks yo ...

謝謝亮哥﹕
一路為件事出力及跟進,
希望所有擬問可以早日解開,
辛苦晒!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2