香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.1.28 美津濃第28屆發財跑 [名額已滿, 但賽會歡迎未能報名人士出任義工] [打印本頁]

作者: saki    時間: 2008-12-27 13:58
標題: 2009.1.28 美津濃第28屆發財跑 [名額已滿, 但賽會歡迎未能報名人士出任義工]
http://www.hklrrc.org.hk/forms/20090128FatChoyForm.pdf

主辦機構: 香港女子健跑會 (HKLRRC)
日期      : 2009年1月28日 (星期三) (年初三)
時間      : 8.00 a.m.
地點      : 山頂道山頂廣場
終點      : 柯士甸山道柯士甸山公園
路線      : 山頂廣場->山頂道->堪仕達道->加列山道->山頂道->夏力道->盧吉道->柯士甸山道->柯士甸山公園
距離      : 約 7.50 km
時限      : 有待公佈
組別      : 65+, 55-64, 45-54, 35-54, 19-34, 15-18, 14-
費用      : 19歲或以上 - $80, 18歲或以下 - $60
名額      : 700
截止日期: 有待公佈
查詢      : 9139 3127 / [email protected]

已成功發財步步高陞之 ching/ctse  
(官方公佈名單: http://www.hklrrc.org.hk/races/details/20090128entry.pdf)file:///C:/DOCUME%7E1/%E9%BE%8D%E7%A7%8B%E6%B1%9D%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.jpgfile:///C:/DOCUME%7E1/%E9%BE%8D%E7%A7%8B%E6%B1%9D%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg
1. saki (易祿祿#266)
2. running-sue (一世易#142)
3. ee_tpk (生生狗  #339)
4. garykwan (#281)
5. batigoal (三世發 #348)
6. 大圍新跑手 (五個碌 #596)
7. blurmax (#207)
8. kcchu (#501)
9. kk (5x8)
10. 最強幻象 (五路發 #568)
11. cu83 (ok)
12. 25j  (#409)
13. laputa99 (#208)
14. david_92hk (路路死 #664)
15. hobbywet (#616)
16. DLO  (ok)
17. jc886 (ok)
18. MJ576 (壹舊衫 #193)
19. eddiebuzz (#356)
20. Qoo (易漆易 #272)
21. miller (ok)
22.
大吉大利恭喜發財無敵熱血義工打氣團

1. gills
2. 晴朗
3. D文

作者: blurmax    時間: 2008-12-27 14:04

Saki,

Thanks for the race information.  Why didn't U attend the Boxing Day Race yesterday ah?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: saki    時間: 2008-12-27 15:10
原帖由 blurmax 於 2008-12-27 14:04 發表

Saki,

Thanks for the race information.  Why didn't U attend the Boxing Day Race yesterday ah?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

老毛病又發作..........訓過龍
作者: blurmax    時間: 2008-12-27 15:22
老毛病又發作..........訓過龍

Bingo - my guess was correct.  However the race was held at 1000 hrs wor!

作者: mkmk    時間: 2008-12-27 17:01
等左我耐la, 我要發達, 好意頭, 正ar
作者: SKY    時間: 2008-12-27 18:02
原帖由 blurmax 於 2008-12-27 14:04 發表

Saki,

我昨日都有玩boxing day race=]
作者: miller    時間: 2008-12-27 18:13
誠意推薦呢個比賽,大節流流,氣氛一流!
作者: 支旦    時間: 2008-12-27 19:00
好想玩但又冇支票  ,有時要搵朋友幫手,所以好多時都冇機會參加,希望大會可以銀行入數
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-28 00:04
原帖由 支旦 於 2008-12-27 19:00 發表
好想玩但又冇支票  ,有時要搵朋友幫手,所以好多時都冇機會參加,希望大會可以銀行入數

ching 做咩唔整個 current account??
作者: Qoo    時間: 2008-12-28 09:24
上年因為要搵支票,遲左已滿額,無得發財
現在有支票,希望可以發大財
作者: Ringo    時間: 2008-12-28 10:46
唔知而家係咪開始報名呢?
作者: running-sue    時間: 2008-12-28 11:19
ee, qoo, 係咪參加呀?
作者: slowrunner    時間: 2008-12-28 11:44
我玩過兩屆, 氣氛的確不錯, 上屆仲執到柑添, 可惜今年還是破了財
作者: Qoo    時間: 2008-12-28 12:07
原帖由 running-sue 於 2008-12-28 11:19 發表
ee, qoo, 係咪參加呀?

又一場美津濃的賽事,我一定會參加,見過上年件衫好鬼靚,今年應唔會差
你參唔參加呀?一齊玩啦 不過我最快明天才寄到信
作者: running-sue    時間: 2008-12-28 12:33
原帖由 Qoo 於 2008-12-28 12:07 發表

又一場美津濃的賽事,我一定會參加,見過上年件衫好鬼靚,今年應唔會差" />" />hjfgchdf
你參唔參加呀?一齊玩啦" />" /> 不過我最快明天才寄到信" />" />

我都有興趣喎, 好, 一齊玩....聽日寄表
作者: 迪迪仔    時間: 2008-12-28 13:08
原帖由 running-sue 於 2008-12-28 12:33 發表

我都有興趣喎, 好, 一齊玩....聽日寄表

要報名就真係要快手了,因為真係好鬼快就會QUOTA FULL.
我幾年前都試過因為QUOTA FULL而報唔到.

另外,佢果件T-SHIRT設計亦都唔錯.
希望有機會跑足十二屆,咁就可以集齊十二生肖了.
作者: 上水馬王    時間: 2008-12-28 14:02
GOOD~朝早跑完步,下午入馬場跑馬~
作者: running-sue    時間: 2008-12-28 14:25
原帖由 上水馬王 於 2008-12-28 14:02 發表
GOOD~朝早跑完步,下午入馬場跑馬~" />" />

果然係馬王喎
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-28 14:25
正呀! 跑完發財跑, 馬場發大財, 恭喜!恭喜!

作者: 上水馬王    時間: 2008-12-28 14:33
原帖由 running-sue 於 2008-12-28 14:25 發表

果然係馬王喎  

作者: 上水馬王    時間: 2008-12-28 14:34
原帖由 garykwan 於 2008-12-28 14:25 發表
正呀! 跑完發財跑, 馬場發大財, 恭喜!恭喜!
" />" /> " />" />

恭喜大家發財~
作者: laputa99    時間: 2008-12-28 15:00
我想要美津濃T-shirt,但不想跑女子會。
作者: 肚空漫步    時間: 2008-12-28 16:58
要集齊十二生肖
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-28 17:01
我都係明天才可以寄 form.. 報唔到名都無法子...

恭喜發財..恭喜大家都發財...
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-28 23:52
表格已寄出, 因想要美津濃T-shirt  
作者: batigoal    時間: 2008-12-29 00:02
我都寄左...
作者: blurmax    時間: 2008-12-29 08:54
   I could only mail the enrollment form today or tmw too.  Hope I could success lah....................

作者: saki    時間: 2008-12-29 10:27
剛寄了!!!!!
作者: Gills    時間: 2008-12-29 10:28
上年凍到小妹死死吓, 山頂得5度, 起步前5分鐘係度吹左一陣, 成個人凍彊咁滯, 著長袖T跑都頂唔順, 不過幾好玩, 同埋沿路風景一流, 今年都應該參加.
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-29 10:38
原來有美津濃T-Shirt,咁我又報!
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-29 10:52
小妹家中無大信封..用0左普通信封寄就算....

將會在 lunch time 寄出~~
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-29 10:53
原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-29 10:38 發表
原來有美津濃T-Shirt,咁我又報!

大圍兄..你玩夠 12年就有12生肖 t-shirt gala~~
作者: cu83    時間: 2008-12-29 16:28
使唔使 同埋 多唔多 斜路跑??
作者: miller    時間: 2008-12-29 16:43
原帖由 cu83 於 2008-12-29 16:28 發表
使唔使 同埋 多唔多 斜路跑??

沿途唔多,不過終點前一條大斜路等住你…
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-12-29 16:47
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-29 10:53 發表

大圍兄..你玩夠 12年就有12生肖 t-shirt gala~~

唔使諗咁長遠呱.....
比我發住一年先得唔得呀?
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-29 16:50
唔短條斜路有冇 1 K???
作者: ee_tpk    時間: 2008-12-29 21:23
原帖由 garykwan 於 2008-12-29 16:50 發表
唔短條斜路有冇 1 K???" />" />

好斜..但好短.. 100m 左右~
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-29 22:39
原帖由 ee_tpk 於 2008-12-29 21:23 發表

好斜..但好短.. 100m 左右~ " />" />

thank!!
到時為有見步行步
作者: cu83    時間: 2008-12-29 22:45
長命斜估然驚,但係小弟最怕都係 5度環境下俾大風吹~~好易中招
作者: blurmax    時間: 2008-12-29 22:54
Mailed my enrollment form today - wishing it will be succeeded lah!

By the way last year's racing day was really freezing........................................

作者: 肥哥哥KC    時間: 2008-12-30 11:06
以各位ching/ctse 往年經驗, 通常幾耐度就會full? 我岩岩先寄出, 聽落真係有D"汶"水...
作者: cfchan    時間: 2008-12-30 16:57
原帖由 kcchu 於 2008-12-30 11:06 發表
以各位ching/ctse 往年經驗, 通常幾耐度就會full? 我岩岩先寄出, 聽落真係有D"汶"水..." />" />" />" />" />" />

通常一個禮拜內,所以仍有機會!" />" />" />" />
P.S. 今年年初三唔玩發財跑,玩呢個
http://www.tmsa.org.hk/news/027/027.pdf

作者: Alfred    時間: 2008-12-30 21:26
各位師兄師姐,快啲報。好好氣紛架,又派柑〔我都執到個〕,又有獎抽,好好玩。
作者: blurmax    時間: 2008-12-30 21:56
   Mizuno Fat Choy Run 2008

登錄/註冊後可看大圖

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax/index?&page=6
作者: KK    時間: 2008-12-30 22:00
小弟今日都寄咗信~~

等我都玩下先!!
作者: 最強幻像    時間: 2008-12-31 13:24
呢個比賽有咁多位ching推薦,又有柑(金)執,小弟都報左黎玩下!
希望抽得中!
作者: hobbywet    時間: 2008-12-31 16:45
依家至寄,會唔會遲呢
作者: david_92hk    時間: 2009-1-1 16:06
2月28...
not 1月28吧?
作者: tomtomthecat    時間: 2009-1-1 16:13
係1月28呀...
初三嘛...
作者: running-sue    時間: 2009-1-1 16:15
原帖由 david_92hk 於 2009-1-1 16:06 發表
2月28...
not 1月28吧?

農曆年初三咪2009年1月28日囉
作者: david_92hk    時間: 2009-1-1 16:21
我眼花睇野
唔知聽日報仲得唔得呢?
作者: tomtomthecat    時間: 2009-1-1 16:30
我12月26日寄出,
支票現在尚未過數...

作者: saki    時間: 2009-1-2 13:30
原帖由 tomtomthecat 於 2009-1-1 16:30 發表
我12月26日寄出,
支票現在尚未過數...

hklrrc 無咁快過數的 (好似聖誕翌日跑都未過數).............
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 14:29
我想發財所以都報咗呀,幾時先知有冇得發呢?
作者: cko2672    時間: 2009-1-2 15:15
一定有 我覺得.......
因為小第都報左
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 15:22
原帖由 cko2672 於 2009-1-2 15:15 發表
一定有 我覺得.......
因為小第都報左" />" />

咁一於一齊發啦,係wor...你1/1個比賽點呀?
作者: david_92hk    時間: 2009-1-2 16:10
我岩岩寄左
希望有位
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-1-2 21:09
Ha! Ha!, 齊齊發呀!!!!
作者: cko2672    時間: 2009-1-2 21:28
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 15:22 發表

咁一於一齊發啦,係wor...你1/1個比賽點呀?

之前訓練行左3次 條路好有信心 不過...因為隊友傷左 cut左其中一個cp 只係完成4/5 ja
btw~你點知我參加1/1比賽架 ? @@ ching
作者: 埔荃    時間: 2009-1-3 15:22
標題: 回復 1# 的帖子
ching們:

請問係唔係號山架?會唔會好多斜路跑?
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-3 16:32
原帖由 埔荃 於 2009-1-3 15:22 發表
ching們:

大約在太平山頂上沿家樂徑跑..最後 100m 才是上斜
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-1-3 17:37
原帖由 ee_tpk 於 2009-1-3 16:32 發表

大約在太平山頂上沿家樂徑跑..最後 100m 才是上斜

相信各 ching / ctse 應冇問題, 一定做到好成績.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-1-3 18:35
原帖由 埔荃 於 2009-1-3 15:22 發表
ching們:

我記得,大部分都係平路或者小斜,唔算好難跑既路線.
作者: SKY    時間: 2009-1-4 18:46
我交左表啦=]
今次7.5k,,,
難度應該唔大...
因為之前試過8.8k..
都幾輕鬆=]
作者: 迪迪仔    時間: 2009-1-4 20:27
原帖由 SKY 於 2009-1-4 18:46 發表
我交左表啦=]
今次7.5k,,,
難度應該唔大...
因為之前試過8.8k..
都幾輕鬆=]

發財跑2008的新聞片段:

無線 - http://hk.youtube.com/watch?v=v6L2FreznZk

有線 - http://hk.youtube.com/watch?v=3FDV9eLLRnQ
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-4 21:56
原帖由 cko2672 於 2009-1-2 21:28 發表

之前訓練行左3次 條路好有信心 不過...因為隊友傷左 cut左其中一個cp 只係完成4/5 ja
btw~你點知我參加1/1比賽架 ? @@ ching

小兄弟....係你自己post話比人知wor!
作者: hotbloodedalva    時間: 2009-1-5 11:02
請問件mizunoT恤係唔係排汗衫料啊?定係好似mizuno半馬嗰件綿質啊?
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 11:04
原帖由 hotbloodedalva 於 2009-1-5 11:02 發表
請問件mizunoT恤係唔係排汗衫料啊?定係好似mizuno半馬嗰件綿質啊?

上年果件係綿質...但猴年果件係快乾衫...

今年經濟不景..睇怕都係....
作者: hotbloodedalva    時間: 2009-1-5 14:44
原帖由 ee_tpk 於 2009-1-5 11:04 發表

上年果件係綿質...但猴年果件係快乾衫...

今年經濟不景..睇怕都係.... " />" />

唔唔.........咁真係要唸唸先......半馬嗰日巳經係綿質兼只得加大碼,嘩我162磅重都覺得大件,好似hip hot T咁啦.
作者: david_92hk    時間: 2009-1-5 18:20
唔係掛,,我係想要件3 先去跑嫁
冇3 有機唔跑的
作者: ee_tpk    時間: 2009-1-5 18:34
原帖由 david_92hk 於 2009-1-5 18:20 發表
唔係掛,,我係想要件3 先去跑嫁
冇3 有機唔跑的

跑得快咪可以有0岩自己 size 既衫 lor~
作者: david_92hk    時間: 2009-1-5 18:36
原帖由 ee_tpk 於 2009-1-5 18:34 發表

跑得快咪可以有0岩自己 size 既衫 lor~ " />" />" />" />

爆seed飲多d水,沖返去wc
作者: d_drifter    時間: 2009-1-5 21:28
如果我十四号返到hk先報會唔會太遲?
作者: 迪迪仔    時間: 2009-1-5 22:54
原帖由 d_drifter 於 2009-1-5 21:28 發表

根據往年經驗,到時應該QUOTA FULL了.
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:01
原帖由 d_drifter 於 5-1-2009 21:28 發表

都幾肯定到時實爆咗!! 得800個位咋!!
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:05
http://hk.youtube.com/watch?v=lf4fMT6m_xs&feature=related
呢段尾段嗰位好似係 onon兄~~
作者: onon    時間: 2009-1-5 23:15
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:05 發表
http://hk.youtube.com/watch?v=lf4fMT6m_xs&feature=related

係呀係呀! 當日真係凍到跳舞呀!
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:19
onon兄 個凍樣唔難認喎, hehe!!
今年重玩唔玩呀??
作者: onon    時間: 2009-1-5 23:29
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:19 發表
onon兄 個凍樣唔難認喎, hehe!!
今年重玩唔玩呀??

舊年貪得意去"痴"餐, 今年唔玩喇.

作者: 力    時間: 2009-1-5 23:37
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:05 發表

仲有mathew兄添!
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:42
原帖由 onon 於 5-1-2009 23:29 發表
舊年貪得意去"痴"餐, 今年唔玩喇.

我今年貪得意去試吓, 上星期已報名喇!!
作者: d_drifter    時間: 2009-1-6 08:01
anyone can register for me???
作者: batigoal    時間: 2009-1-6 09:09
原帖由 d_drifter 於 2009-1-6 08:01 發表
anyone can register for me???

d_drifter ching, it is already full on 4th Jan...  maybe u need to play the game next year...  or to be a helper.
http://www.hklrrc.org.hk/
作者: miller    時間: 2009-1-6 10:53
好似已經爆左…
作者: Gills    時間: 2009-1-6 11:15
原帖由 miller 於 6-1-2009 10:53 發表
好似已經爆左…

上個星期己爆, 呢幾年都有玩, 第一次報唔到,睇黎只可以做攝記.
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-1-6 11:55
唔知以上年經驗大約幾時先知有無得跑? 我上個星期寄form , 希望有啦
作者: d_drifter    時間: 2009-1-6 14:10
then i help taking photos la. . . . or can i still run without a number??
作者: david_92hk    時間: 2009-1-6 14:19
我1月1寄...會唔會冇嫁
作者: tomtomthecat    時間: 2009-1-6 22:33
check 咗戶口未過數...
凍過水了...

作者: d_drifter    時間: 2009-1-6 22:46
一齊去做"狗"仔隊
作者: drexler    時間: 2009-1-7 14:17
原帖由 tomtomthecat 於 2009-1-6 22:33 發表
check 咗戶口未過數...
凍過水了...

我都未過數
作者: david_92hk    時間: 2009-1-7 20:01
原帖由 drexler 於 2009-1-7 14:17 發表

我都未過數

我都未
作者: blurmax    時間: 2009-1-7 20:26
Gills will take pics in the race.  I will certainly run faster por.

作者: 埔荃    時間: 2009-1-8 00:13
我一月五號先寄出,睇嚟都凍過水喇
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-8 09:33
原帖由 blurmax 於 2009-1-7 20:26 發表
Gills will take pics in the race.  I will certainly run faster por.

有Gills妹來打氣...我都要跑快d...發勁d呀~
作者: running-sue    時間: 2009-1-8 11:13
原帖由 Gills 於 2009-1-6 11:15 發表

上個星期己爆, 呢幾年都有玩, 第一次報唔到,睇黎只可以做攝記.

有gills到場打氣, 一定唔可以渣流灘, 到時要加排勁至得
作者: Gills    時間: 2009-1-8 11:24
如果有C兄/C姐需要小妹做pacing一齊跑吓, 都可以冇號布陪大家行個大運兼影相.
作者: d_drifter    時間: 2009-1-8 11:53
no number can run??
作者: Gills    時間: 2009-1-8 11:56
原帖由 d_drifter 於 8-1-2009 11:53 發表
no number can run??

果條路係Open to public又唔係封路, 只要唔好同D比賽健兒爭起步咪得囉, 不過起步要影相都唔得閒同人爭.
作者: saki    時間: 2009-1-8 12:11
原帖由 Gills 於 2009-1-8 11:56 發表

果條路係Open to public又唔係封路, 只要唔好同D比賽健兒爭起步咪得囉, 不過起步要影相都唔得閒同人爭." />" />hiuijhkj

嬌士咪教壞大家啦, 就算教都唔好咁大聲先架啦..............

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2