香港長跑網 - 長跑長友

標題: 屯門新墟新威 (新地址於 P3 POST45#) [打印本頁]

作者: ajaxlun    時間: 2008-12-29 14:49
標題: 屯門新墟新威 (新地址於 P3 POST45#)
我想問下佢係近邊到..附近有WHAT? THX
作者: kenneth    時間: 2008-12-29 14:58
作者: ajaxlun    時間: 2008-12-29 16:06
唔該曬
原來咁近...冇MUD 幾何入去O個個商場行
作者: kenneth    時間: 2008-12-29 16:21
作者: ajaxlun    時間: 2008-12-29 16:43
我知邊到了...之前調轉左置樂同新墟
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-29 16:48
老板 L 先生幾好人
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-29 16:48
原帖由 kenneth 於 2008-12-29 16:21 發表

不是在商場裏面,是麥記對面馬路的角頭位舖。

果間...D 鞋舖晒塵果間??
作者: kenneth    時間: 2008-12-29 16:53
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-29 17:01
燈位角落頭地舖果間??

唔知有無搞錯...我入過去一次即刻走番出黎...

果度有咩特別??款多??價錢平??
作者: Gary-Kwan    時間: 2008-12-29 17:01
門面比較多塵, 但可訂最新美記跑鞋, 憑長跑網屈師兄介紹重有折啊
作者: kenneth    時間: 2008-12-29 17:30
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-29 17:41
真係平??我想買多對美記粗D用,而家果對對我黎講比較貴,唔捨得咁快跑殘...

我係新人唔識屈師兄喎,就咁佢老細計平D 得唔得架...
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 12:31
作者: 花子阿DEE    時間: 2008-12-30 12:51
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 12:31 發表

小弟現時都同時用緊三對美記,一對輕身跑場,一對跑街但就退役,一對現時要盡快穿軟佢留待之後比賽用。如閣下用緊的一對是較貴較輕的話,買多一對粗著都應該的。
你唔識小弟咩?

原來KEN 師兄=屈師兄...失敬失敬...

說時遲那時快,尋日買左對NB 314 粗用...

小弟下次經過睇下先,話唔埋又睇o岩...今年已經買左3對,劈左兩對啦...
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 13:03
作者: di692    時間: 2008-12-30 13:10
屈ching,
請問你三對係咩型號的美記鞋呢??
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 13:14
作者: di692    時間: 2008-12-30 13:23
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 13:14 發表

今年入貨三對如下︰
三月左右,入了一對 RIDER11
七月左右,入了一對 IDATEN
而上星期,入了一對 RIDER12
RIDER 11 應該玩埋星期日半馬須要退役。

我上個月入了一對idaten, 跑了幾課,覺得避震唔係好夠,跑完會腳爭痛,依家想再買一對訓練鞋粗著粗跑的
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 13:25
作者: di692    時間: 2008-12-30 13:30
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 13:25 發表

idaten 避震的確是有問題的,而小弟只會用此鞋跑場練速度,跑街5-6公里左右開始有反應。

同意呀,短途10km樓下的距離還可以,跑半馬,全馬應該唔係好掂囉
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 13:36
作者: di692    時間: 2008-12-30 13:40
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 13:36 發表

唔好諗,會很傷的。

請問屈ching,
有無好介紹,邊款跑鞋跑長途會好些呢??
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 13:42
作者: di692    時間: 2008-12-30 13:48
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 13:42 發表
小弟覺得,最穩陣,都是 rider12 ,不算重身,避震相當不錯的。

請問是不是有兩隻顏色(red & blue)呢??
作者: kenneth    時間: 2008-12-30 13:56
作者: di692    時間: 2008-12-30 14:19
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 13:56 發表

是,而紅色應該是上個星期先出的。

好的,等出糧買番對先,唔該晒
作者: desmond    時間: 2008-12-31 13:08
屈教練,請問新威有無spacer的?
作者: oscar    時間: 2008-12-31 13:19
作者: desmond    時間: 2008-12-31 13:21
原帖由 oscar 於 2008-12-31 13:19 發表
我答,有!
haha,唔該晒Oscar兄!
作者: kenneth    時間: 2008-12-31 13:39
作者: ajaxlun    時間: 2008-12-31 23:53
今日從Rider 12 and Aero 7 中抉擇....最後買了aero 7....
1對輕d 1對protect 好d...
2對試穿過aero 好似舒服少少...
另外老細話我唔係重..aero 都夠protect...
今日跑過...feel so good
作者: jsmleung02    時間: 2009-1-5 14:25
Aero 7 唔夠 Spacer 輕,我個多月前買了一對給老婆用,自己則買了一對Spacer,我現在長課先著Spacer•平時會著 Rider 10.
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-8 21:57
原帖由 kenneth 於 2008-12-31 13:39 發表

補答,都是有。

Ken兄,請問有無新威的電話呢?

小弟今日反轉全旺角都搵唔到我的尺碼......我想先打電話去新威問問有無,然後去買
作者: billy_yau    時間: 2009-3-13 08:37
原帖由 di692 於 2008-12-30 13:30 發表

同意呀,短途10km樓下的距離還可以,跑半馬,全馬應該唔係好掂囉

咁跑15K以上應該買邊款呢?
作者: hoihoi    時間: 2009-3-13 09:19
原帖由 billy_yau 於 2009-3-13 08:37 發表

咁跑15K以上應該買邊款呢?

其實好睇個人,有人著SPACER跑半馬及全馬都無問題,如果大路嘅都係RIDER,保護性强D,因為15K或以上都算長課
作者: cu83    時間: 2009-3-13 09:31
原帖由 kenneth 於 30-12-2008 13:14 發表
今年入貨三對如下︰
三月左右,入了一對 RIDER11
七月左右,入了一對 IDATEN
而上星期,入了一對 RIDER12
RIDER 11 應該玩埋星期日半馬須要退役。

Ken 兄, 舊鞋退役你會點處置?
作者: B    時間: 2009-3-13 09:35
原帖由 kenneth 於 2008-12-30 13:25 發表

idaten 避震的確是有問題的,而小弟只會用此鞋跑場練速度,跑街5-6公里左右開始有反應。
OH~ 我跑 10k, 半馬, 荃屯, 環塘都係著 idaten 0架~
不過黎緊都諗住 10k 以上轉著 aero7, 或買到後著 rider12~
作者: B    時間: 2009-3-13 09:36
原帖由 cu83 於 2009-3-13 09:31 發表

Ken 兄, 舊鞋退役你會點處置?
會唔會好似飛虎添咁講, 對鞋一著夠里數就爆炸0架??
作者: kenneth    時間: 2009-3-13 09:52
作者: 晴朗    時間: 2009-3-19 17:59
今日同個老友去買鞋, 佢買左對rider 12, L老闆有折, 價錢合理。
不過老細話佢下月中會搬去斜對面梁俊偉跌打隔離的數上閣數鋪, 依家叫穿線站。(西鐵天橋側)

作者: Alfred    時間: 2009-3-19 18:13
原帖由 晴朗 於 19/3/2009 17:59 發表
今日同個老友去買鞋, 佢買左對rider 12, L老闆計佢折, 不過老細話佢下月中會搬去斜對面梁俊偉跌打隔離的數上閣數鋪, 依家叫穿線站。
詳細地址如下:
屯門鄉事會路58號閣樓
(西鐵天橋側)

師兄,唔好意思,屈教練曾經提過叫我哋唔好講有幾折,因老闆唔想揚哂出街俾行家炸形。

作者: 上水馬王    時間: 2009-3-19 18:29
建議晴朗兄快d edit番個post佢....
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-20 00:16
原帖由 Alfred 於 2009-3-19 18:13 發表

師兄,唔好意思,屈教練曾經提過叫我哋唔好講有幾折,因老闆唔想揚哂出街俾行家炸形。

已經pm俾晴朗, 提他改post.

Alfred兄, 你引用晴朗個post都出了唔應該出現的資料,
請edit post.

作者: jsmleung02    時間: 2009-3-24 15:45
李老板擔心客人唔識搵佢間新鋪,仲猛叫人通知其他網友他會搬新地址。其實以他現在給予的折扣,已比絕大部份店鋪便宜,買鞋(尤其是MIZUNO),捨他有誰?
作者: kenneth    時間: 2009-3-25 09:06
作者: billy_yau    時間: 2009-4-7 21:22
今日去威威拎書, 終於都購買左人生第一對正式既跑步裝備 rider 12, 老闆真係好好人, 又教我點樣正確"綁"鞋帶, 最后重比左個我好滿意既節扣比我添!!

可惜我想要既顏色要星期四先有, 聽日無得著新鞋去跑青公添
作者: kenneth    時間: 2009-4-13 10:21
作者: laputa99    時間: 2009-4-16 23:19
明天去looklook, 看有無啲踼波鞋

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2