香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2018.04.22 倫敦馬拉松2018 [打印本頁]

作者: odinmusashi    時間: 2017-4-25 12:56
標題: 2018.04.22 倫敦馬拉松2018
中籤難過跑既倫敦馬拉松,5月1至5日可以報名抽籤。
有興趣的跑友可以今個星期焚香齋戒、沐浴更衣後準備下周報名。
https://www.virginmoneylondonmar ... enter/ballot-entry/
作者: porpor    時間: 2017-4-26 00:07
謝謝分享資訊
作者: Lorry    時間: 2017-5-1 10:10
多謝分享, 名已報, 希望抽得中
作者: yannn3860    時間: 2017-5-1 13:24
已報名~~希望中到
作者: Donaldwong    時間: 2017-5-1 13:48
已報名
作者: nbfans    時間: 2017-5-1 18:29
抽下獎先
作者: allmyfriend    時間: 2017-5-2 09:29
極難中, 買個希望
作者: 柔詠    時間: 2017-5-2 22:01
第3年抽...未中過...再抽.
作者: wlau    時間: 2017-5-10 08:59
今年破紀錄有38萬人登記抽籤, 大家都係乖乖地捐錢算..
作者: wlau    時間: 2017-10-2 13:44

攤凍晒既倫馬抽籤,即將公佈抽籤結果,今年有破世界紀錄既38萬人抽籤,其中非英國居民都有5萬幾,就算佢有條海外隊,都整難中籤(仲要唔知有無),最主要係今年無官方資料公佈佢有幾多名額係經抽籤得到。。
由於2017這一屆,因倫馬而收到既捐款高達六億港元,係捐款數目咁可觀之下,只會繼續增加慈善位而無視官方fb 等對佢抽籤不公既投訴,而係可能會由六大變九大既陰影之下,好多六大只欠倫馬既人,都決定捐錢跑,係分晒俾慈善位之後,抽籤位可能只會得更少,可能最後連5%中籤都唔知有無,祝大家好運
作者: wlau    時間: 2017-10-2 17:45
根據英國方面消息,已經有抽籤結果email 發出,大家今晚留意下
作者: saviolaele    時間: 2017-10-2 21:57
wlau 發表於 2017-10-2 17:45
根據英國方面消息,已經有抽籤結果email 發出,大家今晚留意下

現在還未收到
作者: wlau    時間: 2017-10-2 23:01
saviolaele 發表於 2017-10-2 21:57
現在還未收到

等下啦。今日收唔到可以等多一,兩日,最遲9號都未收到再聯絡倫馬官方
作者: dudulung    時間: 2017-10-4 13:31
現在還未收到

作者: wlau    時間: 2017-10-4 15:55
dudulung 發表於 2017-10-4 13:31
現在還未收到

上次話收到E-MAIL 應該係我會錯左意思, 應該係果D 給自己組織報D先收到E-MAIL, 現在只有英國人收到 實體既郵件, 海外可能仲要等多一, 兩日先收到, 佢等佢自己班英國人BOOK 晒酒店先....

作者: nottoofat    時間: 2017-10-4 21:45
又一年......唔中  ( 不過預左 )
作者: yannn3860    時間: 2017-10-5 08:53
我仲未收到email通知
作者: LEOLEE    時間: 2017-10-5 12:35
yannn3860 發表於 2017-10-5 08:53
我仲未收到email通知

ME TOO
作者: wlau    時間: 2017-10-5 13:52
nottoofat 發表於 2017-10-4 21:45
又一年......唔中  ( 不過預左 )

師兄,你係邊度知? Realbuzz 個check 法已經confirm 左唔係個個都岩。。
作者: saviolaele    時間: 2017-10-5 19:13

收到了

Dear XXX
Commiserations, your application to run in the 2018 Virgin Money London Marathon has been unsuccessful. A record number of 386,050 hopefuls applied to take part in next year’s event and unfortunately you were unsuccessful.

作者: LEOLEE    時間: 2017-10-5 20:40
+1 這些機會不是屬於我的
作者: sr421    時間: 2017-10-5 21:27
收到email。又一年不中。¯\_(ツ)_/¯
作者: jerrylkl    時間: 2017-10-5 21:52
failed!
作者: yannn3860    時間: 2017-10-5 22:25
LEOLEE 發表於 2017-10-5 12:35
ME TOO

收到了~但唔中
作者: dudulung    時間: 2017-10-5 22:32
收到了 x 2

Dear XXX
Commiserations, your application to run in the 2018 Virgin Money London Marathon has been unsuccessful. A record number of 386,050 hopefuls applied to take part in next year’s event and unfortunately you were unsuccessful.

作者: Lorry    時間: 2017-10-5 23:52
唔中
作者: Zombie    時間: 2017-10-6 09:06
No luck for 3rd yr but expected.
作者: brucekin9    時間: 2017-10-6 10:24
沒中
作者: wickyho2    時間: 2017-10-6 14:50
唔中 !!

作者: stephensuen    時間: 2017-10-9 13:02
唔中
作者: sunking    時間: 2017-10-9 13:27
有無ching知道邊間仲有package可以報名呢?
作者: wlau    時間: 2017-10-9 13:57
sunking 發表於 2017-10-9 13:27
有無ching知道邊間仲有package可以報名呢?

佢官網仲有D 酒店PACKAGE 可以買, 但唔平, 同捐錢差唔到, 應該都去到二萬左右(唔包機票), 不過就肯定有酒店住先.
作者: 小叻    時間: 2017-10-9 19:10
wlau 發表於 2017-10-9 13:57
佢官網仲有D 酒店PACKAGE 可以買, 但唔平, 同捐錢差唔到, 應該都去到二萬左右(唔包機票), 不過就肯定有酒 ...

要留意大會限定旅行社只可賣位比自己所屬地區的跑手, 所以歐洲旅行社唔可以賣PACKAGE比香港人, 已問咗好多間都係咁~ 但澳洲有間好像偷雞賣, 如果比倫馬賽會查到, 就有RISK了!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2