香港長跑網 - 長跑長友

標題: SSP街坊小隊(Part 5) [打印本頁]

作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 09:09
標題: SSP街坊小隊(Part 5)
各位隊友:
新年快樂!身體健康!
愈跑愈快~~

作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 09:14
轉貼皇上今晚(2/1/2009)出巡之活動
想去幫手或只是食的ching/ctse可以直接pm皇上~~

To SSP Team members
明晚(2/1/2009)6時左右我地一班"戊利",去太子收取09新款戰衣,師兄/妹有興趣可以過嚟幫手,及之後去"十下十下",ONLY食都歡迎!

地點﹕尖沙咀"有骨氣"
尖沙咀 堪富利士道11號地下
即係尖沙咀站A2出口
由於定坐時間祗提供可7時或9時,所以定了7點鐘 10位,可加人,部分"先頭部隊"先會先到太子取貨,再帶到火鍋店"分贓"!

其他人可以直接食住等…
"十下十下"名單﹕
1. NC
2. leefs
3. 瘋瘋
4. 屈屈
5. CK
6. RAM
7. 痕痕
8. 痕痕大人
9. ???

重有冇師兄加入?

作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 09:16
to batbat:
隻腳無野嘛....後天就是美記啦,你快d加緊安胎.....nonono.....應該是安腳.....
另外,你是否有獎攞...?
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 09:17
CATCAT~早ar...新一年新一版~
不如你早d post 來緊d活動出來ar
仲有ar~今日菲菲同yungyung 都回歸la~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 09:30
標題: 回復 1# 的帖子
祝 catcat隊長、VV、同埋所有SSP小隊成員新年快樂。
新一年有個新開始,身體健康,長跑長友。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 09:31
下次跑步

7/1(星期三)

時間: 8pm SSP泳池門口
路線: 跑街,大家到時一齊plan
哩數: 大約10k

可以join既隊友快d留言啦~~

作者: 細明哥    時間: 2009-1-2 09:37
新年快樂
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 10:14
新年大家好 !!
祝ssp 街坊小隊 的美女越跑越FIT . 越跑越快 !!!
CHING 們 . 身體健康. 再創PB  !!!

作者: vhtober    時間: 2009-1-2 10:30
圍圍, mingming 同活活~~~新年快樂ar
唔知大家黎緊個week,有無興趣跑下運動場呢, 因為catcat d 街行我未可以
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 10:36
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 09:17 發表
CATCAT~早ar...新一年新一版~
不如你早d post 來緊d活動出來ar
仲有ar~今日菲菲同yungyung 都回歸la~~

哎呀.....昨晚我聽mobile既留言...
yungyung留左message俾我報平安,仲問我地幾時再跑....
但我一時手快快delete左,唔sure佢幾時call過我....

sorry呀...yungyung.....
你甘勤力,其他ssp隊員都要學下~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 10:38
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 10:30 發表
圍圍, mingming 同活活~~~新年快樂ar
唔知大家黎緊個week,有無興趣跑下運動場呢, 因為catcat d 街行我未可以

車......如果vv你想黎....
不如7/1我地一齊跑運動場啦....????
最緊要跑得開心,我跑邊度都ok既~~
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 10:39
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 10:36 發表

哎呀.....昨晚我聽mobile既留言...
yungyung留左message俾我報平安,仲問我地幾時再跑....
但我一時手快快delete左,唔sure佢幾時call過我....

sorry呀...yungyung.....
你甘勤力,其他ssp隊員都要學下~~ygug ...

嗚嗚.....yungyung 咁鬼掛住我地~~~好想鍚佢2啖~
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 10:40
各位ssp小隊新年快樂呀 ....男既就越跑越俊,女既就越跑越靚呀!
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 10:42
yungyung已經報到...
仲有一個菲菲仲未蒲頭.....唔知佢個義工trip點樣,有咩得著呢..
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 10:47
[quote]原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 09:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

to batbat:
隻腳無野嘛....後天就是美記啦,你快d加緊安胎.....nonono.....應該是安腳....." />" />
另外,你是否有獎
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 10:51
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 10:38 發表

最緊要跑得開心,我跑邊度都ok既~~" />" />

唔好就我la....你地train多d跑街路好d 架嘛~~而且星期2好似好多fans 都唔得閒ar, 我自己會去跑運動場ka la~我星期日拎到個新鞋墊la~~會行下運動場試下先...有無人有興趣ar~你就唔得ka la, 跑完美記...
catcat, 你3月跑山霸...洗唔洗刻意行下山train下ka, 我禽日第1次真正去行山, 雖然行到我死死下, 1大包器材揹上身好鬼辛苦~但又幾好反wor, 又可以練下氣~e + 天氣又合適~我返到屋企睇番d相, 就更加開心死 ar , 不如我地都plan 下行山活動ar~我地小隊唔知有無d行開山既隊員可以計劃行程同帶隊呢?
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 10:52
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 09:16 發表
to batbat:
隻腳無野嘛....後天就是美記啦,你快d加緊安胎.....nonono.....應該是安腳....." />" />
另外,你是否有獎...?

係呀有奬呀!好開心排第9...哈~~

不過條山跑好鬼難,仲比d草叢界損晒手手腳腳,花晒! 四頭肌差d老抽,好鬼辛苦....
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 10:53
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 10:39 發表

嗚嗚.....yungyung 咁鬼掛住我地~~~好想鍚佢2啖~" />" />

BATBAT 兄 .你隻腳怎麼樣呀
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 10:56
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 10:51 發表

唔好就我la....你地train多d跑街路好d 架嘛~~而且星期2好似好多fans 都唔得閒ar, 我自己會去跑運動場ka la~我星期日拎到個新鞋墊la~~會行下運動場試下先...有無人有興趣ar~你就唔得ka la, 跑完美記...
catcat,  ...

vv,會唔會放上網比我地欣賞下妳既傑作呀?

joejoe 應該好熟行山喎....
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 10:56
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 10:52 發表

係呀有奬呀!好開心排第9...哈~~" />" />

不過條山跑好鬼難,仲比d草叢界損晒手手腳腳,花晒" />" /> 四頭肌差d老抽,好鬼辛苦...." />" />

batbat 無事丫嘛~~~~活活都叫你著長褲ka la~~~
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 10:57
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 10:51 發表

catcat,  ...

好呀 , 我又join 時間ok 的話
我上次由西貢北港 上鹿巢山再行去恆安 . 風景到好靚
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 10:57
原帖由 快活人 於 2009-1-2 10:53 發表

BATBAT 兄 .你隻腳怎麼樣呀

同琴日差唔多,睇完醫生同食左藥,希望快d好番啦.....
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 10:59
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 10:56 發表

vv,會唔會放上網比我地欣賞下妳既傑作呀?" />" />

joejoe 應該好熟行山喎....

BATBAT....我第1次影全景ar...好好好好好靚ar, 我最後張相做到成1:3..好闊ka..由3張相合併ka...我整好ka la..今晚會放上facebook 到~你上去睇ar~~比d comment ma~
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 11:00
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 10:56 發表

batbat 無事丫嘛~~~~活活都叫你著長褲ka la~~~" />" />" />" />fhjfrt

著長褲跑唔到架....除非著tight la... 不過呢d係現代褲,唔係好敢著....
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 11:01
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 10:56 發表

batbat 無事丫嘛~~~~活活都叫你著長褲ka la~~~" />" />" />" />fhjfrt

係喇係喇 batbat 當時仲 O 曬咀 .
係到要同d 草木大玩 SM .....
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 11:03
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 11:00 發表

著長褲跑唔到架....除非著tight la... 不過呢d係現代褲,唔係好敢著....hgj" />" />jufgu

出面加條短褲仔未得lo..
個個掛住比賽 , 邊得閒望你
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 11:10
原帖由 快活人 於 2009-1-2 10:57 發表

好呀 , 我又join 時間ok 的話
我上次由西貢北港 上鹿巢山再行去恆安 . 風景到好靚 hgj091" />" />hj

好ar好ar~高唔高難度ka? 我禽日去就有d路要爬law, 又無帶手"物"..
你通常星期6 or 星期日得ka活活?
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 11:11
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 10:57 發表

同琴日差唔多,睇完醫生同食左藥,希望快d好番啦....." />" />hjgh

WOWO嚴唔嚴重ar?????要食藥既~~~點算ar? sunday 又來la wor~~
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 11:15
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 11:00 發表

著長褲跑唔到架....除非著tight la... 不過呢d係現代褲,唔係好敢著....hgj" />" />jufgu

丫....你情願隻腳花晒都唔"modern"???唉~~~~
活活話齋, 可以加條褲仔ka ma, 而且, 人人都係咁加la, 鬼有人睇你咩?!
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:18
joejoe黎緊有行山呀,轉貼如下:
有興趣的隊員請留言~~

行山日期: 28/1/2009 (年初三)
Gathering time and place: 8:30am at Diamond Hill MTR Station 96R bus stop
Ending time and place: About 5pm at Sai Kung Market
Difficulty: Level 1-1.5 (only hiking paths, no stream-trekking)
Route: 北潭涌 ---> 大枕蓋 ---> 田尾山 ---> 螺地墩 ---> 大蚊山 ---> 黃石 (adjust appropriately during the hike)
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:20
to batbat:
排第九.....有獎攞....恭喜呀~
咩獎黎架..?
食唔食得既?定係現金?如果係現金,你要納稅俾SSP街地小隊架...
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:21
原帖由 快活人 於 2009-1-2 11:01 發表

係喇係喇 batbat 當時仲 O 曬咀 .
係到要同d 草木大玩 SM .....

估唔到.....
SSP街坊小隊既隊員batbat有d甘既癖好.....
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 11:22
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 10:38 發表

最緊要跑得開心,我跑邊度都ok既~~" />" />

7/1 上梅子林來唔到呀,如果跑6/1 or 9/1我會來呀。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:24
to vv:
我好耐無同你跑啦~~

如果~~
6/1運動場at 7:30pm,由你帶(我唔到)
7/1 join圍圍既梅子林(我會到)

好唔好..?

作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:25
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 11:22 發表

7/1 上梅子林來唔到呀,如果跑6/1 or 9/1我會來呀。

e...................好喎.....
不如7/1 join圍圍既梅子林啦........隊員點睇..?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 11:27
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 10:52 發表

係呀有奬呀!好開心排第9...哈~~" />" />

不過條山跑好鬼難,仲比d草叢界損晒手手腳腳,花晒!" />" /> 四頭肌差d老抽,好鬼辛苦...." />" />

batbat好勁呀有獎攞,休息下星期日美津濃又來過。
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 11:27
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:25 發表

e...................好喎.....
不如7/1 join圍圍既梅子林啦........隊員點睇..?

圍圍, 可唔可以介紹下梅子林係咩來ka??係石屎路? 係唔係好多斜路ka??
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 11:31
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:18 發表
有興趣的隊員請留言~~

Gathering time and place: 8:30am at Diamond Hill MTR Station 96R bus stop
Ending time and place: About 5pm at Sai K ...

catcat好又唔早d出post,我好想行呀,但係啱啱早兩日報咗發財跑。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:35
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 11:31 發表

catcat好又唔早d出post,我好想行呀,但係啱啱早兩日報咗發財跑。

咩喎.....人地joejoe係N年前已經出左post啦~~
你要發財,我地邊阻到你唧........

作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:36
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 11:27 發表

圍圍, 可唔可以介紹下梅子林係咩來ka??係石屎路? 係唔係好多斜路ka??

梅子林係石屎既微斜山路....
你而家要跑個度,好似"蚊水"d.....
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 11:36
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:18 發表
有興趣的隊員請留言~~

Ending time and place: About 5pm at Sai K ...

去ar~~你去唔去ka??仲有 level 1 係唔係即係最易行?
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 11:44
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:24 發表
to vv:
我好耐無同你跑啦~~

如果~~
6/1運動場at 7:30pm,由你帶(我唔到)
7/1 join圍圍既梅子林(我會到)

好唔好..?

6/1 即係你又唔來ar????~~~ 又話耐無同人地跑~~~~
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 11:46
有興趣的隊員請留言~~

我都有興趣呀 . 幾時要覆實呀 ...
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 11:49
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 11:44 發表

6/1 即係你又唔來ar????~~~" />" />hj" />" /> 又話耐無同人地跑~~~~

VV 6 號移去kinkin 場跑喇
我約左 bon bon 佢地跑上 科大呀 .
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 11:49
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:35 發表

咩喎.....人地joejoe係N年前已經出左post啦~~
你要發財,我地邊阻到你唧........

唔好意思law....太多post有時會睇溜
唔緊要啦...以後仲有大把機會行山~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 11:52
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 11:27 發表

vv:
雖然我都好想妳來梅子林跑,不過暫時真係唔係咁適合妳跑住,不過如果妳想join可以照來呀,唔跑梅子林果段斜路咪得law。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 11:53
原帖由 快活人 於 2009-1-2 11:49 發表

VV 6 號移去kinkin 場跑喇
我約左 bon bon 佢地跑上 科大呀 .

活活:
可否在此轉貼6/1既跑步詳情...?
我代出post
作者: 龍龍    時間: 2009-1-2 11:58
我蛇左返屋企一陣呀...星期二,三都跑, 會跑死人喎~~~
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:00
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 11:52 發表

vv:
雖然我都好想妳來梅子林跑,不過暫時真係唔係咁適合妳跑住,不過如果妳想join可以照來呀,唔跑梅子林果段斜路咪得law。

死la~~仲有1個月多幾日就跑渣打..其實係咪已經太遲la~ 我驚完成唔到ar~..唉~~~都唔知點算~我都已經咩都做足~~佢都係痛~~~你話好唔好再買對鞋試下, 究竟係唔係對鞋有事呢???
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:02
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:00 發表

死la~~仲有1個月多幾日就跑渣打..其實係咪已經太遲la~ 我驚完成唔到ar~..唉~~~都唔知點算~我都已經咩都做足~~佢都係痛~你話好唔好再買對鞋試下, 究竟係唔係對鞋有事呢???

你搵左wendy未呀....?

作者: 龍龍    時間: 2009-1-2 12:02
係喎恭喜batbat 攞獎~~~好勁秋呀, 仲有2日休息, 跑美記你一定無問題啦.
我比個時間你, 就係1小時40分內完成 ~~~(我都未得@.@)
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:03
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:53 發表

活活:
可否在此轉貼6/1既跑步詳情...?
我代出post

SUPER CATCAT . 當然可以喇
集合 時間 7: 15分
開跑時間 : 7:30分
斧山運動場至科大 來回約12k or 斧山運動場至壁屋 來回約10k
目的 : 練 上/落斜
時間 : 約個半鍾 到
行李放在斧山運動場. 自備鎖頭
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:03
原帖由 dkspang 於 2009-1-2 11:58 發表

龍龍~你蛇王ar??
又係你自己話要加操ma~
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:03
原帖由 dkspang 於 2009-1-2 11:58 發表

你31/12個晚....唔係話自己咩日日跑,日日fit既咩....
呵呵

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 12:03
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:00 發表

死la~~仲有1個月多幾日就跑渣打..其實係咪已經太遲la~ 我驚完成唔到ar~..唉~~~都唔知點算~我都已經咩都做足~~佢都係痛~" />" />hj" />" />~~你話好唔好再買對鞋試下, 究竟係唔係對鞋有事呢???

vv:
順其自然啦,鞋我諗唔使再試啦,到時渣打如果操唔夠既咪慢慢跑,當感受下氣氛。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:04
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 12:03 發表

vv:
順其自然啦,鞋我諗唔使再試啦,到時渣打如果操唔夠既咪慢慢跑,當感受下氣氛

係囉...
vv你放心....渣打我一定陪伴你左右既...
反正我都唔會追成績~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:06
thanks活活.........

甘不如就甘決定啦:
6/1 join kinkin既斧山運動場至科大 來回約12k or 斧山運動場至壁屋 來回約10k
7/1 join圍圍既梅子林...

各隊員:
好唔好...???
作者: 龍龍    時間: 2009-1-2 12:07
梅子林~~~我都想跟咁多位勁人試下~~~
由其係圍圍~~~唔知你會快我幾多呢~~~
不過, 如果星期二跑完, 星期三又跑的話, 我一定會無力~~~
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:08
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 12:06 發表
thanks活活.........

甘不如就甘決定啦:
6/1 join kinkin既斧山運動場至科大 來回約12k or 斧山運動場至壁屋 來回約10k
7/1 join圍圍既梅子林...

各隊員:
好唔好...???

好呀好呀 ....
作者: 龍龍    時間: 2009-1-2 12:10
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 12:03 發表

你31/12個晚....唔係話自己咩日日跑,日日fit既咩....
呵呵

" />" />

twin 我講下笑咋, 都唔係連跑2 day 嘩, 我對美腿回唔到呢
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:11
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 12:02 發表

你搵左wendy未呀....?
g" />" />jhlkj

BOOK 左 la~我想拎埋個墊比佢睇下ma...不過好似都係咁.....唉..........
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:11
原帖由 dkspang 於 2009-1-2 12:07 發表
不過, 如果星期二跑完, 星期三又跑的話, 我一定會無力~~~

星期2練完科大果條長命斜後 . 包你星期3上 梅子林 會跑到 彭彭聲 ....
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:12
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 12:03 發表

vv:
順其自然啦,鞋我諗唔使再試啦,到時渣打如果操唔夠既咪慢慢跑,當感受下氣氛。

我驚完成唔到姐~
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:14
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:12 發表

我驚完成唔到姐~

驚就兩份啦~
我同你共同進退既
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:15
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:12 發表

我驚完成唔到姐~" />" />

比d 信心自己喇. 未跑己打定輸數 .
同自己say 一定得  
作者: 龍龍    時間: 2009-1-2 12:16
原帖由 快活人 於 2009-1-2 12:11 發表

星期2練完科大果條長命斜後 . 包你星期3上 梅子林 會跑到 彭彭聲 ....

彭彭聲~~~做咩叫我個姓呀

我又要放工啦...再見~~~
作者: 龍龍    時間: 2009-1-2 12:18

我驚完成唔到姐~" />" />

vv : 努力, 加油. (咩都可以輸, 信心係唔可以輸呀)
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:18
原帖由 快活人 於 2009-1-2 12:15 發表

比d 信心自己喇. 未跑己打定輸數 .
同自己say 一定得  " />" />

多謝活活 同 catcat, 但catcat, 你一定要在2:15內complete 架...咁下年就可以入精英組ma∼可以早d出發∼幾好呀∼
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:22
SSP街坊小隊下次練習日期:

6/1(星期二)~ join VV 跑步活動
集合時間: 7:30pm
地點: SSP運動場跑圈

出席者:
1. vv
2. 活活
3. disdis
4. bonbon
5. tartar
6. 菲菲
7. 華華(可能黎)

食飯者:
8. catcat(盡量到)

7/1(星期三)~ join 圍圍梅子林的跑步活動
集合地點:沙田運動場
時間:8pm
路線: 沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:
http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程: 約12K (梅子林路一段約為1.9K)

SSP這邊的出席跑步者:
1. 圍圍
2. catcat
3. 菲菲(可能黎但遲到)
4. 華華(可能黎)

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:25
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:18 發表

多謝活活 同 catcat, 但catcat, 你一定要在2:15內complete 架...咁下年就可以入精英組ma∼可以早d出發∼幾好呀∼

VV 你地開跑是710呀 . 忍忍同豹豹都係呀,.,到時我 一定係終點同你地打氣 + 影相 ....
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:28
原帖由 快活人 於 2009-1-2 12:25 發表

VV 你地開跑是710呀 . 忍忍同豹豹都係呀,.,到時我 一定係終點同你地打氣 + 影相 ...." />" />fvhfgj

hahah∼係ar∼我地就算一齊起跑, 你都會在終點等我la...記住∼影得我靚d同瘦dwor∼hahaha
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 12:29
原帖由 dkspang 於 2009-1-2 12:18 發表

vv : 努力, 加油. (咩都可以輸, 信心係唔可以輸呀)

THANKS 龍龍∼你蛇番公司未ar∼?
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:33
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 12:28 發表

hahah∼係ar∼我地就算一齊起跑, 你都會在終點等我la...記住∼影得我靚d同瘦dwor∼hahaha" />" />

3/7 分面 OK .
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 12:34
活活...
6/1個跑是你搞既...right???
原來去西貢呀....好遠呀...
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 12:48
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 12:34 發表
活活...
6/1個跑是你搞既...right???
原來去西貢呀....好遠呀...

係呀 ..上次同TARTAR SAY 開佢問幾時攪一次.
10K 咋 . 都無你上次帶我地跑15K甘袁. ..
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 13:00
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 12:22 發表
SSP街坊小隊下次練習日期:

7/1(星期三)~ join 圍圍梅子林的跑步活動 (詳情待圍圍confirm)
出發時間及地點:20:00 沙田運動場
路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程:12K

SSP這邊的出席跑步者:
1. catcat

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

出咗post呀,大家來see see睇吓有冇興趣啦。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 13:12
to 活活:
6/1改番去ssp運動場跑啦....
因為vv隻腳唔得,就佢改近d
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 13:16
[quote]原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 13:12 發表

登錄/註冊後可看大圖

to 活活:
因為vv隻腳唔得,就佢改近d [/quote

傻la..唔洗la~難得大家就到去斧山, 有得去,我都想去ka~
運動場咁近我, 我anytime 都可以去la..不知幾free ar~~
活活:你地照去科大la~唔好改 la~
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 13:37
呵 . 我無所為架
不如甘喇改為1月13 OR 14 跑科大喇 .
等亞VV 對腳可以休息耐D 一齊MA....好吾好
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 13:40
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 13:16 發表
[quote]原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 13:12 發表

登錄/註冊後可看大圖

to 活活:
因為vv隻腳唔得,就佢改近d [/quote

傻la..唔洗la~難得大家就到 ...

無改呀....
活活自己個邊照舊去科大.....
你就自己去ssp運動場嘛....
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 13:42
原帖由 快活人 於 2009-1-2 13:37 發表
呵 . 我無所為架
不如甘喇改為1月13 OR 14 跑科大喇 .
等亞VV 對腳可以休息耐D 一齊MA....好吾好

唔使改啦~
活活你個日可以帶人跑科大....

隊員可按自己喜好join科大or ssp運動場嘛~~
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 13:51
最衰2邊咁鬼遠..唔係可以跑完一齊 din~
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 13:54
吾好喇 ! 我好想一齊跑後一齊 嘻嘻哈哈吹水食飯呀 ....
決定1月12 or13 先跑科大  . ( tartar , bonbon , disdis 有無問題)
1月6日 ssp 練沖圈 ......
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 14:01
原帖由 快活人 於 2009-1-2 13:54 發表
吾好喇 ! 我好想一齊跑後一齊 嘻嘻哈哈吹水食飯呀 ....
決定1月12 or13 先跑科大  . ( tartar , bonbon , disdis 有無問題)

活活真係ssp 既super fans~~~抵錫
大家甘支持,vv一定要俾心機快d搞好隻腳呀........

ps:我加埋bonbon,tartar同disdis落6/1個ssp list度....
作者: vhtober    時間: 2009-1-2 14:04
原帖由 快活人 於 2009-1-2 13:54 發表
吾好喇 ! 我好想一齊跑後一齊 嘻嘻哈哈吹水食飯呀 ...." />" />

好ar好ar~鍚晒活活 ,,我都好鍾意反完一齊吹吹水食食飯ka~~
就咁決定la~
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 14:05
因咩理由....
yungyng同菲菲甘耐都唔見人......
作者: shogikin    時間: 2009-1-2 14:08
6/1, 7/1 開展覽沒空跑
下星期跟活活入科大
叫埋running sue, 她時常跑此路線的.

Kin in Running
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 14:08
原帖由 dkspang 於 2009-1-2 12:07 發表

龍龍:
咁你都來啦,如果星期二練衝圈我都想跑呀,到時咪大家一齊冇力law。
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 14:09
原帖由 vhtober 於 2009-1-2 14:04 發表

好ar好ar~鍚晒活活 ,,我都好鍾意反完一齊吹吹水食食飯ka~~
就咁決定la~

千其........唔好去返上次個間野........
諗起活活食生雲吞真係好笑.....活活要個侍應換番4粒丸甘大把唧,佢仲要好唔想俾甘款....
真係做cheap晒....4粒丸啫,值咩錢....唉....
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-2 14:09
原帖由 shogikin 於 2009-1-2 14:08 發表
下星期跟活活入科大

堅堅你過完大海返來呀?有冇手信呀?
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 14:46
[quote]原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:20 發表

登錄/註冊後可看大圖

to batbat:
排第九.....有獎
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 14:48
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 11:20 發表
to batbat:
排第九.....有獎....恭喜呀~" />" />hk
咩獎黎架..?
食唔食得既?定係現金?如果係現金,你要納稅俾SSP街地小隊架..." />" />

梗係冇現金奬啦!不過奬品都唔錯,有背包,mapking,澳節靈,headwear buff,體檢優惠$450(原價$900)。
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 14:50
甘多跑步練習,都唔知去唔去得晒,遲d先confirm la....
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-2 15:00
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 14:48 發表

梗係冇現金奬啦!不過奬品都唔錯,有背包,mapking,澳節靈,headwear buff,體檢優惠$450(原價$900)。

澳節靈...咩來架.....?
for關節架...?
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 15:03
原帖由 shogikin 於 2009-1-2 14:08 發表
下星期跟活活入科大

改左去ssp 練沖圈....
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 15:04
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 15:00 發表

澳節靈...咩來架.....?
for關節架...?hgjD088" />" />hj

根據單張講,係止痛按摩油,我都見到當日d物理治療師用....
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 15:06
原帖由 witchycatcat 於 2009-1-2 14:09 發表

千其........唔好去返上次個間野........
諗起活活食生雲吞真係好笑.....活活要個侍應換番4粒丸甘大把唧,佢仲要好唔想俾甘款....
真係做cheap晒....4粒丸啫,值咩錢....唉....

未是 . 比依間野氣到
作者: 快活人    時間: 2009-1-2 15:07
原帖由 batigoal 於 2009-1-2 15:04 發表

根據單張講,係止痛按摩油,我都見到當日d物理治療師用....

甘你依架有無用到呀 ..
作者: batigoal    時間: 2009-1-2 15:11
原帖由 快活人 於 2009-1-2 15:07 發表

甘你依架有無用到呀 ..

哈~~而家用緊....唔知得唔得呢....
作者: shogikin    時間: 2009-1-2 15:29
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-2 14:09 發表

堅堅你過完大海返來呀?有冇手信呀?

上次d豬油膏不太受歡迎
今次買了2pack四寶豬油膏
希望受歡迎d

To : 活活
是呀12 OR 13 /1 可以跟妳跑去科大

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2