香港長跑網 - 長跑長友

標題: 4.1.2009 美津濃香港半馬拉松錦標賽 (全輯) [打印本頁]

作者: Parco爸    時間: 2009-1-4 12:37
標題: 4.1.2009 美津濃香港半馬拉松錦標賽 (全輯)
各位大大...
美津濃香港半馬拉松錦標賽全套相已放上...
如有影漏影失...請見諒...

各位C兄姊...今日好勁呀...

簡報下先..
小弟一早影完開跑後..走左去食個火腿通嘆杯凍檸茶....
計好時間行出起步大直路...轉個頭肯雅跑手就到啦...
機都未set好...相中梁兄又殺到...(我有影你嫁..但可能你跑得太快..又有D失焦..可能要Del.)...
影影下...9點正..未等其他跑手回程...又要跑回上終點線...回程途中又有C兄回緊程喎..又要舉下機影..
仲行緊之際..大會又叫咪...肯雅跑手要衝線啦..
心諗..有冇攪錯呀..有冇顧我感受嫁..咁快追死我咩...
算..佢都聽唔明我諗乜...唯有加快腳步跑去...
我都未跑到...佢就衝線啦..即舉機...拍拍拍...
接住..就是梁兄及其他各位大大陸續殺到啦...(一報失焦之仇)
今日影得...爽..

唔好意思...
家中電腦太慢啦...
現加多幾張先..
其他真的要明天先處理啦...

其他"美津濃 半馬"相片,可以在此>>> 按此 <<<看到!

作者: blurmax    時間: 2009-1-4 12:40
   Parco,

Looking forward to seeing ur amazing pics!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: Parco爸    時間: 2009-1-4 12:59
blurmax 兄

非常抱歉...
今天在衝線位見到你..但影不到..
原因你前方有人阻晒位...
到我射程時時...
你已擦身而過...
Sorry...
作者: nc    時間: 2009-1-4 13:26
原帖由 Parco 於 2009-1-4 12:37 發表
先出住一張先...
其他..明天先得閒處理...

請問相中人是否梁兄? 1:21
作者: di692    時間: 2009-1-4 13:38
梁兄是否PB呢?1:21:17
作者: blurmax    時間: 2009-1-4 13:44
你已擦身而過...
Sorry...

It's OK lah.  Thanks for taking good shots in the race already.  I found my friends taking pics for me lah.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-4 14:39
原帖由 obaanc 於 2009-1-4 13:26 發表

請問相中人是否梁兄? 1:21 " />" />

正是在下~上鏡
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-4 14:39
原帖由 di692 於 2009-1-4 13:38 發表
梁兄是否PB呢?1:21:17

正是pb
作者: 快活人    時間: 2009-1-4 14:49
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-4 14:39 發表

正是pb

弓喜CHING, 又創PB。。。。
作者: onon    時間: 2009-1-4 15:03
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-4 14:39 發表

正是pb

好快! ...有位師兄先開始入壩呀!
作者: running-sue    時間: 2009-1-4 15:28
先出住一張先...
其他..明天先得閒處理...

ching, 今日辛苦哂你喇.  張相影得好好呀
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-4 15:40
張相好正!

對面又見到邊位ching個背脊, 梁兄著住新戰衣好型仔!
作者: slowrunner    時間: 2009-1-4 15:53
我的相簿:

http://cid-09d2c917fbe060e4.skyd ... o%20HM%202009-01-04
作者: cu83    時間: 2009-1-4 15:59
原帖由 叮叮噹 於 4-1-2009 15:40 發表
張相好正!
對面又見到邊位ching個背脊, 梁兄著住新戰衣好型仔!

x2
希望早d 有相睇喇!
另外, 恭喜所有參賽嘅 c-hing/c-tse, 尤其係PB嘅 c-hing/c-tse, 當然包括 梁兄, blurmax 兄等...
再另外, 好佩服 leef c-hing 放棄比賽幫助受傷嘅賽友!!

長跑長友 !!
作者: di692    時間: 2009-1-4 16:31
恭喜梁兄PB成功
有無其他CHING/CTSE PB 呢??
作者: 小小小特警    時間: 2009-1-4 16:36
小弟今日PB 1:25'19
作者: allanccl    時間: 2009-1-4 16:53
原帖由 小小小特警 於 2009-1-4 16:36 發表
小弟今日PB 1:25'19

1:25'19 係咪銀獎7折?
你件衫點解得個TSUI字,係唔係代表香港比賽用o既背心?
作者: 小小小特警    時間: 2009-1-4 17:05
原帖由 allanccl 於 2009-1-4 16:53 發表

1:25'19 係咪銀獎7折?
你件衫點解得個TSUI字,係唔係代表香港比賽用o既背心?

係呀....其實而家港隊都係用呢個組合....而我只係貪得意扮港隊
作者: ar125    時間: 2009-1-4 17:06
梁兄: 新髮型+新戰衣=型!
作者: allanccl    時間: 2009-1-4 17:11
原帖由 slowrunner 於 2009-1-4 15:53 發表
我的相簿:

http://cid-09d2c917fbe060e4.skydrive.live.com/browse.aspx/Mizuno%20HM%202009-01-04

師兄d相映得好靚,靚機即是靚機,謝謝!
作者: 法蘭    時間: 2009-1-4 17:13
原帖由 slowrunner 於 2009-1-4 15:53 發表
我的相簿:

http://cid-09d2c917fbe060e4.skydrive.live.com/browse.aspx/Mizuno%20HM%202009-01-04

謝謝師姐的照片,辛苦了!
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-4 17:34
期待Parco兄的靚相~
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-4 17:35
我的相簿:

謝謝師姐~
作者: blurmax    時間: 2009-1-4 17:36
謝謝師姐的照片,辛苦了!

X 2 - thanks very much!

作者: Gary-Kwan    時間: 2009-1-4 17:37
我的相簿:

甘快有相睇, thank ctse..
作者: leefs    時間: 2009-1-4 17:40
其他"美津濃 半馬"相片,
可以在此>>> 按此 <<<看到!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: running-sue    時間: 2009-1-4 17:48
我的相簿:

thanks ching
作者: running-sue    時間: 2009-1-4 17:53
原帖由 leefs 於 2009-1-4 17:40 發表
可以在此>>> 按此  

thanks 皇上, kinkin ching, 711 ching
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-1-4 17:57
再次多謝今日出席拍攝工作之 ching / ctse,
等我地冇份出席都感受到大家落力比賽, 同氣分
作者: blurmax    時間: 2009-1-4 18:09
   Thanks every photographers for the amazing pictures taken!

作者: 亞平    時間: 2009-1-4 18:30
PARCO師兄,謝謝你的相片,謝謝你的無私奉獻!
作者: chanlouis911    時間: 2009-1-4 18:31
多謝及唔該甘多位
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-4 18:36
我的相簿:

slowrunner ching唔該使...影得我好靚仔。
作者: slowrunner    時間: 2009-1-4 18:48
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-4 18:36 發表

slowrunner ching唔該使...影得我好靚仔。" />" />

大圍兄你真人帥得多了!
作者: 亞平    時間: 2009-1-4 19:09
謝謝kin師兄,菲菲師姐,7兄為我們留下美麗的回憶!

* 小弟今日只見7兄滿場飛,並沒見有影相,D相你點影架?*
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-1-4 19:43
我都啱啱upload咗今日的相:
http://picasaweb.google.com/longrun.hk/MizunoBy#
今日第一次影, 手腳唔夠快, 有好多ching/ctse 我都miss咗
如果有興趣想要Original size 可以pm email 給我
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-4 19:48
原帖由 leefs 於 2009-1-4 17:40 發表
可以在此>>> 按此  

多謝七兄及堅兄的相片!
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-4 19:49
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-4 19:43 發表
http://picasaweb.google.com/longrun.hk/MizunoBy#
今日第一次影, 手腳唔夠快, 有好多ching/ctse 我都miss咗
如果有興趣想要Original size 可以pm  ...

唔該菲菲師姐~
作者: 前進    時間: 2009-1-4 19:50
多謝各位拍攝ching & ctse d相多,齊,靚
作者: kenneth    時間: 2009-1-4 20:01
作者: kenneth    時間: 2009-1-4 20:02
作者: 711MF    時間: 2009-1-4 20:23
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-4 20:25
作者: Parco爸    時間: 2009-1-4 21:02
借問聲....
多不多C兄姊...是沒有著綠色戰衣嗎....
因為如果是個個都有著....無著個D相...我或不會放上來啦...免得太多相...
^^
作者: scchu    時間: 2009-1-4 21:05
多謝各位戰地攝記. 特別是 Parco 啲相好靚.

有機會都要跟 Parco ching 學習一下.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-4 21:05
作者: blurmax    時間: 2009-1-4 21:05
Fei Fei, Thanks for the nice pictures taken.

I also listed some album links in my blog :

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-4 21:11
標題: 回復 1# 的帖子
唔該使Parco ching,影到我衝線呀,d相仲好清。
作者: 亞平    時間: 2009-1-4 21:16
原帖由 711MF 於 2009-1-4 20:23 發表

平兄:
D相的確唔係我影,而係 anson 影的....

原來係 anson 師姐 , 唔乖晒 anson !
作者: 小華是也!    時間: 2009-1-4 21:23
影相隊D相影得好好呢!
圍圍·你同BATBAT一齊番中點
^^你地都好勁哦·
你好似快了他0.05秒左右
作者: 龜速行    時間: 2009-1-4 21:54
恭喜所有完成賽事的 c hing & c tse

恭喜所有PB的 c hing & c tse

恭喜長跑網跑衣新上場

感謝所有戰地攝記&打氣的 c hing & c tse

佩服王王放棄比賽幫助受傷嘅賽友

c hing & c tse 們 add oil 

長跑長友ar
作者: waynekkw    時間: 2009-1-4 22:31
睇May May D相啦!

登錄/註冊後可看大圖

http://picasaweb.google.com.tw/waynekkw2/20090104#

作者: Parco爸    時間: 2009-1-4 22:33
呢次影相..我影的衝線位其實是見不到幾時會有跑友到...
好彩多得妳地幾位C姐們在另一面看到就提示大叫...黎啦...到啦..又到啦....
咁..令我有足夠時間準備...
在此真係多謝妳們...

作者: lazyrunner    時間: 2009-1-4 22:41
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-4 19:43 發表
如果有興趣想要Original size 可以pm  ...

thx for your photo.....very good
作者: running-sue    時間: 2009-1-4 23:00
photos provided by 新地  
http://picasaweb.google.com.tw/kitkin60/2009#

作者: blurmax    時間: 2009-1-4 23:31

Excellent pictures taken by Colin :

http://picasaweb.google.com/colinltc/

登錄/註冊後可看大圖

作者: blurmax    時間: 2009-1-4 23:38
   Thanks May Che for the amazing pictures taken !

作者: 法蘭    時間: 2009-1-4 23:50
原帖由 kenneth 於 2009-1-4 20:01 發表
謝謝各位拍攝義工,很多相﹗d相有排睇﹗" />" />

多謝晒咁多位!辛苦晒!

作者: winchan8    時間: 2009-1-5 00:42
http://picasaweb.google.com/winchan8/2009?feat=directlink
作者: vhtober    時間: 2009-1-5 00:54
HELP~~~我post 左一小部份photo~但係有無方法1次過upload 多d photo ka...我只係5張5張咁upload 咋...所以好慢ar
作者: kandis    時間: 2009-1-5 01:01
http://picasaweb.google.com/longrun.hk/MizunoHMByKandis#
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-5 01:14
報唔到真係好可惜...睇見大家玩得好開心~~

件戰衣好靚呀,好期待~~
作者: 曲奇    時間: 2009-1-5 06:58
多謝哂各位ching & ctse在今日的努力...

作者: 曲奇    時間: 2009-1-5 08:11
我也分享一下我影的photo先...
http://www.ec-photo.com/cookie97/MizunoHM09/
按右上角的"下載檔案",就可拎番full size的相片呀...
作者: witchycatcat    時間: 2009-1-5 09:16
好多謝所有ching/ctse做攝記....
晨早起身入黎同我地影相打氣...
我跑得甘慢,都有衝線相,真係開心~~~
作者: running-sue    時間: 2009-1-5 09:48
原帖由 winchan8 於 2009-1-5 00:42 發表
http://picasaweb.google.com/winchan8/2009?feat=directlink

thanks, 勁鐘意個張4合1大合影呀
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 09:52
Thank you very much !
今日出席拍攝工作之 ching / ctse
大家感受到長跑網之無私付出、熱愛長跑的精神!

大家繼續努力!!!

作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-5 09:59
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-1-5 10:44
原帖由 vhtober 於 2009-1-5 00:54 發表
HELP~~~我post 左一小部份photo~但係有無方法1次過upload 多d photo ka...我只係5張5張咁upload 咋...所以好慢ar

VV, 你upload前要download樣upload相的東西, 可以一次過upload最多500張相架......
而且係你一click"新增"就會pop-up叫你download, 可能係你的ie block咗pop-up 所以冇彈出來呢......
作者: onon    時間: 2009-1-5 10:48
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-5 10:44 發表

VV, 你upload前要download樣upload相的東西, 可以一次過upload最多500張相架......
而且係你一click"新增"就會pop-up叫你download, 可能係你的ie block咗pop-up 所以冇彈出來呢......

好似叫做Picasa Web Albums Uploader
作者: vhtober    時間: 2009-1-5 10:54
原帖由 onon 於 2009-1-5 10:48 發表

好似叫做Picasa Web Albums Uploader

AR~~~菲菲...我諗係la...係block 左ar~~~~ 我搞左佢成晚ar~~~ 死咁滯
thx onon ching 同菲菲..我今晚再研究下先
作者: di692    時間: 2009-1-5 11:18
恭喜各位ching/ctse pb成功
多謝各位專業攝影師的精彩相片,影得 好靚
新戰衣非常正,好期待
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 11:22
原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 09:59 發表

WONG SIR, 小弟今次拍到你一齊跳, 真係要多謝你帶得好, 數番提點. 如果中後段唔係落斜而係平路或上斜, 小弟一定遠遠落後. 今次小弟甘拜下風.

瘋兄咪客氣啦!
小弟最後2K 想追上來的,但已發揮到110%都係保持倒last 2K 4"45 及 5"05,最后果K 自己好似快咗,因為過咗唔少人, 睇番時間原來個個都係死吓死吓!

其實你同大圍兄咁勤力練習所以才會有好成績,多勞多得!
不過你渣打后要專心改善下跑姿,咁就有機會追貼大圍啦!

渣打無機會同你玩過,因我仲係玩半馬,双腳唔跑得咁長住!

吡心機啊!

作者: miller    時間: 2009-1-5 11:32
hum... 其實我真係認唔晒咁多位ching ctse,會唔會有名可以對番俾我地認下,唔好下下都ching,叫到名有親切感好多
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-1-5 12:03
原帖由 miller 於 2009-1-5 11:32 發表
hum... 其實我真係認唔晒咁多位ching ctse,會唔會有名可以對番俾我地認下,唔好下下都ching,叫到名有親切感好多

其實我都有同感, 都唔係好知邊個打邊個tim~~~不過昨日都好開心已認識多咗啲人

作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-1-5 12:05
其實大家都唔使客氣, 昨日都已享用咗免費早餐
pm咗我要相的網友我要今晚夜啲先可以send到相給你哋......

作者: 占基利    時間: 2009-1-5 12:15
原帖由 miller 於 2009-1-5 11:32 發表

不如係張大合照到加上自己既名字~~hehe
作者: kenneth    時間: 2009-1-5 12:32
作者: leefs    時間: 2009-1-5 12:52
各位 卿家﹕
多謝咁多位尋日天未光,
就走到入嚟"大尾督.篤"幫手影相,
在此向你們"為人民服務"的精神致敬!
to﹕
Parco,PGC,slowrunner,anson,711MF,
May 姐,winchan8 ,cookie97,堅爺,
kandis,艾莉絲•韋,Vhtober,菲菲,
及等等…

作者: 711MF    時間: 2009-1-5 12:57
作者: running-sue    時間: 2009-1-5 13:04
原帖由 711MF 於 2009-1-5 12:57 發表

皇上:更正一下先,影相及在終點幫手睇水通知各攝影師果個唔係我,係 anson ,,
我只係行來行去,睇下風景炸,,,

7ching, 你又唔使講到自己好似路人甲乙丙啦.....你響未段為各位加油都有好大功勞嫁
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 13:22

皇上:更正一下先,影相及在終點幫手睇水通知各攝影師果個唔係我,係 anson ,,

咁鍾意睇風景,幾時有比賽你唔参加又埋睇風景!

死嘢!係最后500m咁長仲猛打氣,等我衝到死吓死吓,返到終点唔識行,多得你唔少!

作者: leefs    時間: 2009-1-5 13:34

已更正加入…
尋日一時忙記,
下次補返早餐過兩位!

作者: chung1562002    時間: 2009-1-5 15:13
標題: 回復 16# 的帖子
特警1:25'19 超勁勁勁呀....(一星期練100km)下個月你報
作者: Parco爸    時間: 2009-1-5 17:10

是呀  特別多謝她 Anson提示到位...

各位大大...

作者: kenneth    時間: 2009-1-5 17:26
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 17:39
Parco兄~唔好del丫~失焦都唔緊要啦
真係辛苦晒你~~可惜當天唔知你係邊個~未有機會同你打招夫
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-5 17:41
作者: desmond    時間: 2009-1-5 17:42
多謝所有攝記,天寒地凍一早入大尾督幫手,辛苦晒!
長跑網越來越多強大了,很多師兄/姐我都唔認得,我要努力認人了。

2:09:59,我會記住今次的半馬。
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-5 17:47
作者: blurmax    時間: 2009-1-5 17:52

Desmond,

Don't be disappointed coz U've injury.
Add oil in the CCM and have another PB ah!

作者: 力    時間: 2009-1-5 18:11
原帖由 desmond 於 2009-1-5 17:42 發表
多謝所有攝記,天寒地凍一早入大尾督幫手,辛苦晒!
長跑網越來越多強大了,很多師兄/姐我都唔認得,我要努力認人了。

desmond ching,
You need to take a rest. Hope you get recovery very soon.
作者: lazyrunner    時間: 2009-1-5 18:35
各位大大...

簡報下先..
小弟一早影完開跑後..走左去食個火腿通嘆杯凍檸茶....
計好時間行出 ...

真係thx thx Parco ching, d 相影得好靚呀.........!!!

作者: Parco爸    時間: 2009-1-5 18:45
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 17:39 發表
Parco兄~唔好del丫~失焦都唔緊要啦
真係辛苦晒你~~可惜當天唔知你係邊個~未有機會同你打招夫

梁兄...
見唔到我..無所謂啦...
你同blurmax最易認....
影兩場..你都是未開跑就滿場飛來飛去...
只係神出鬼末...次次都會突然擦身而過...鏡頭跟唔到...
呢次終於係衝線位捉到...

blurmax兄...呢次又真係張張都影唔到...連開跑相..大堆頭都找不到...可惜...

其他C兄姐就不認得啦...有著戰衣就影啦...

作者: runrun    時間: 2009-1-5 18:51
原帖由 kenneth 於 2009-1-5 17:26 發表

謝謝﹗照片很正﹗" />" />

X3

Really thanks a lot !
作者: Parco爸    時間: 2009-1-5 18:51
原帖由 scchu 於 2009-1-4 21:05 發表
多謝各位戰地攝記. 特別是 Parco 啲相好靚.

有機會都要跟 Parco ching 學習一下.

C兄太誇獎啦...
影相只是玩票性質...
事實可以影得更好...
但三個小時的拍攝..真的有點累...
如有機會..大家研究下啦...
作者: lazyrunner    時間: 2009-1-5 18:54
原帖由 desmond 於 2009-1-5 17:42 發表

如果我無認錯你, 應該係水壩後過你既時候, 見你傷住o甘跑, 特登有同你講加油 , 你仲有回我添架.....
得到你既回應, 我仲突然間好好力添 呀 (只係去到碼頭迴旋處)

希望你快d 好返, 下次再跑好d
作者: Parco爸    時間: 2009-1-5 19:00
原帖由 kenneth 於 2009-1-5 17:26 發表

謝謝﹗照片很正﹗" />" />" />" />" />" />

Kenneth兄...
查實...我有冇影到你...真的不知誰與誰...唔知有冇影漏左...

作者: miller    時間: 2009-1-5 19:00
由於一d理由今次著唔到跑衣跑,所以相就一定少d架喇…不過應承大家,1/2馬鞍山一定著住網衣跑!
作者: 晴朗    時間: 2009-1-5 19:27
多謝各位攝影CHingCTse,你地實在太勁!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2