香港長跑網 - 長跑長友

標題: 今日又想黎pb?1073 [打印本頁]

作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 20:45
標題: 今日又想黎pb?1073
各位吹水隊長加油~長吹長有
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 21:32
梁兄,你今日咩事呀?好少可咁積極灌水喎,冇得跑呀?
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 21:40
就來900....好似有D機..但係今脕唔多覺有吹水勁人係度喎
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 21:51
咪你囉~~今日休息唔跑~~唯有吹夠里數
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 21:53
得我同你吹...難D喎
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 21:55
咁有係~~仲有2個鐘~夠跑場半馬禾
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 22:04
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 21:55 發表
咁有係~~仲有2個鐘~夠跑場半馬禾

梁兄你如果2個鐘跑半馬,咁就破晒自己"記錄"啦....
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 22:38
好難破架~~
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:40
I am coming, after 10K recover run tonight.
I am luck last three times PB I have joined it.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 22:42
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:40 發表
I am coming, after 10K recover run tonight.
I am luck last three times PB I have joined it.

Ha! I am lucky too, witnessed last 3 longrun PBs.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:42
Please call Onon and Cu83 to join they are the wonderfull waterboiling man.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:45
Hi Ti Ti Da !
Have you run tonight ?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 22:45
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:42 發表
Please call Onon and Cu83 to join they are the wonderfull waterboiling man.

Wong Sir,

點解轉英文台??
有你同平兄吹水, PB冇難道啦!
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 22:48
有wong sir 捧場,叮叮噹協助..嘻嘻..一定得啦
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 22:49
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:45 發表
Hi Ti Ti Da !
Have you run tonight ?

有呀? 只跑10.5k,  一跑1k小腿前面酸痛(重未試過), 自己嚇死自己,
應該係行完山對腳未回復, 當日行得快又多上落斜, 行完碎石路, 對腳超酸軟.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:50
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 22:45 發表

Wong Sir,

點解轉英文台??
有你同平兄吹水, PB冇難道啦!

Tonight I stay in Tuen Mun and I don't know how to use the Chinese entry mothed,
I normally use the hand writer for the Chinese wordings.
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 22:51
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 22:38 發表
好難破架~~

梁兄,咁唯有係網上吹水吹個2小時既半馬出來啦...而只有係呢度小弟才可陪你一齊跑..加油...1000在望!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 22:51
原帖由 亞平 於 2009-1-5 22:48 發表
有wong sir 捧場,叮叮噹協助..嘻嘻..一定得啦

Wong Sir吹水都不忘問小妹有冇跑步.
好彩有跑姐, 唔係冇功課交.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:52
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 22:49 發表

有呀? 只跑10.5k,  一跑1k小腿前面酸痛(重未試過), 自己嚇死自己,
應該係行完山對腳未回復, 當日行得快又多上落斜, 行完碎石路, 對腳超酸軟.

Slow jogging for recover the legs for rest.
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 22:53
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:50 發表

Tonight I stay in Tuen Mun and I don't know how to use the Chinese entry mothed,
I normally use the hand writer for the Chinese wordings.

wong sir 原來唔識用輸入法...哈哈...快d去學啦...打中文傳神好多架...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 22:53
原帖由 亞平 於 2009-1-5 22:51 發表

梁兄,咁唯有係網上吹水吹個2小時既半馬出來啦...而只有係呢度小弟才可陪你一齊跑..加油...1000在望!

小妹真係榮幸可以同梁兄一起衡吹水半馬, PB在望.
作者: 龜速行    時間: 2009-1-5 22:54
叮叮噹 c tse

離渣打半馬不遠

保重 保重  休息下

長跑長友 ar
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:54
原帖由 亞平 於 2009-1-5 22:51 發表

Ah Ping, have you run to recover the legs ?
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 22:55
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 22:51 發表

" />" /> Wong Sir吹水都不忘問小妹有冇跑步.
好彩有跑姐, 唔係冇功課交.

我今脕都有跑,而家就跑緊,同粱兄慢jog緊...
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 22:55
仲有10k~~~1000貼喇
作者: onon    時間: 2009-1-5 22:56
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:42 發表

黃sir又笑我...吹易寫字慢呀!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 22:58
onon兄同速行兄2個吹水版主都黎埋~~pb冇難度
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 22:59
原帖由 龜速行 於 2009-1-5 22:54 發表
叮叮噹 c tse

離渣打半馬不遠

保重 保重  休息下

長跑長友 ar

Hi ! 龜速行 hing, sorry I forgot you also the core member of the PB guy!
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 22:59
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:54 發表

Ah Ping, have you run to recover the legs ?

比wong sir 訓練左幾次沖斜又一齊跑左幾次,只腳已經強壯好多,昨日跑完美津濃一d感覺都冇..
今脕冇跑只係想休息下,明脕再跑.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:00
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 22:52 發表

Slow jogging for recover the legs for rest.

係慢慢跑, 今晚俾仔界, 竟然練習都俾人界, 回程最後2k跑快少少, 平日常見迎面遇見哩位人兄,
今晚如是, 過了澤豐上完斜開始聽到呼吸聲同腳步聲越來越近,
大膽貼住小妹肩而過, 我已經靠邊跑啦! 又冇單車過, 洗唔洗貼住過人喎??
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:01
原帖由 onon 於 2009-1-5 22:56 發表

黃sir又笑我...吹易寫字慢呀!

Hi Onon ! you are coming PB no difficulity la !
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:01
哇...班吹水王突然浦晒頭既...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:02
原帖由 亞平 於 2009-1-5 22:55 發表

我今脕都有跑,而家就跑緊,同粱兄慢jog緊...

Wong Sir轉頭就會問平兄. 咁都叫慢jog??
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:02
原帖由 亞平 於 2009-1-5 22:59 發表

比wong sir 訓練左幾次沖斜又一齊跑左幾次,只腳已經強壯好多,昨日跑完美津濃一d感覺都冇..
今脕冇跑只係想休息下,明脕再跑.

一d感覺都冇??肯定係怕辛苦留左力啦
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:04
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 23:02 發表

x2, 平兄比賽都留力?? 跑完咁多上落斜, 竟然冇感覺??
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:04
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 23:00 發表

係慢慢跑, 今晚俾仔界, 竟然練習都俾人界, 回程最後2k跑快少少, 平日常見迎面遇見哩位人兄,
大膽貼住小妹肩而過, 我已經靠邊跑啦! 又冇單車過, 洗唔 ...

To be patient !
Wait for next time and give him the double !
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:06
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 23:04 發表

x2, 平兄比賽都留力?? 跑完咁多上落斜, 竟然冇感覺??" />" />

既然冇感覺~係時候叫wong sir整獲甘既你
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:07
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 23:00 發表

大膽貼住小妹肩而過, 我已經靠邊跑啦! 又冇單車過, 洗唔 ...

叮叮噹師姐你要開始習慣吓比男仔界啦...此種頻率係會隨著瘦身進度而增加....嘻嘻...加油
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:09
原帖由 pwong5618 於 5-1-2009 22:42 發表

Yes Sir, I'm Here.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:09
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 23:02 發表

Yes ! What are you doing ?

My Legs not belong to me on yesterday after the race and whole day.
My legs are O.K. after 10K recover run tonight.
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:10

我次次分配體能都好保守...到最後至發現仲有少少冇用晒....唔係怕辛苦...係怕用晒力,返唔到終點
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:11
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 23:06 發表

舉腳贊成!
大師兄平兄專享.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:11
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:09 發表

Yes Sir, I'm Here.

Thank you ! You are welcome Cu83 ching !
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:11
原帖由 亞平 於 2009-1-5 23:10 發表

我次次分配體能都好保守...到最後至發現仲有少少冇用晒....唔係怕辛苦...係怕用晒力,返唔到終點

用晒佢用晒佢~~~留返黎冇用
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:12
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 23:06 發表

你咁多次都冇來沖斜,下一次就叫 wong sir 3次集中埋一次要你食晒..哈哈
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:13
原帖由 亞平 於 2009-1-5 23:07 發表

叮叮噹師姐你要開始習慣吓比男仔界啦...此種頻率係會隨著瘦身進度而增加....嘻嘻...加油

又關事? 又唔係比賽, 條路咁闊, 唔洗咁貼過人吧!
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:13
原帖由 sleung2002hk 於 5-1-2009 23:11 發表
用晒佢用晒佢~~~留返黎冇用

另一句係,
跑死罷就!!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:14
原帖由 亞平 於 2009-1-5 23:12 發表

你咁多次都冇來沖斜,下一次就叫 wong sir 3次集中埋一次要你食晒..哈哈

梁兄, 冇難度啦!
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:15
原帖由 亞平 於 2009-1-5 23:10 發表

This sentence I have heard before from which ching he also in Tuen Mun.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:16
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:13 發表

另一句係,
跑死罷就!!

Good !
Have you try this before ?
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:16
63人 online, 一齊嚟沖埋去啦, 就快 PB 喇!!
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:16
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 23:09 發表

Yes ! What are you doing ?

My Legs not belong to me on yesterday after the race and whole day.
My legs are O.K. after 10K recover run tonight.

昨天回家後,上落樓梯都冇問題,自己感覺得到可以隨時再慢跑10k8k...可能昨天真係有所保留啦..
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:17
原帖由 pwong5618 於 5-1-2009 23:16 發表
Good !
Have you try this before ?  

Never, I started jogging/running for only 4 months.
Still in the beginning stage, will definitely try uphill/downhill training at a later stage.
作者: ChARsoN    時間: 2009-1-5 23:17
先前嘔咗少少 ....而家舒服番晒
有番心情吹水lu~
但時間就唔多
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:18
1070 la PB within  one minute !
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-5 23:18
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 23:18 發表
1070 la PB within  one minute !hgjD115" />" />hj

pb already!
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:18
原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 23:11 發表

舉腳贊成!
大師兄平兄專享.

哈哈...wong sir 好公平既..佢只會按個人既體能分配膳食..冇有怕.
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:20
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:17 發表

Never, I started jogging/running for only 4 months.
Still in the beginning stage, will definitely try uphill/downhill training at a later stage.

You are welcome to join the Tuen Mun special training.
I will let you know your word's meaning.
作者: 龜速行    時間: 2009-1-5 23:21
1086 la

pb again

長吹長友
作者: onon    時間: 2009-1-5 23:21
原帖由 cu83 於 2009-1-5 23:17 發表

跑馬地d斜路都幾和味呀!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:22
pb喇~~咁齊人~冇難度啦
作者: 蘋果    時間: 2009-1-5 23:22
put some effort for this pb la......
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:23
原帖由 ChARsoN 於 2009-1-5 23:17 發表
先前嘔咗少少g" />" />" />" />" />jhk ....而家舒服番晒
有番心情吹水lu~
但時間就唔多

???
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:23
原帖由 亞平 於 2009-1-5 23:12 發表

個個星期日都有比賽~星期6點黎丫
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:24
原帖由 pwong5618 於 5-1-2009 23:20 發表
You are welcome to join the Tuen Mun special training.
I will let you know your word's meaning.  

Sounds very scary wor....
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:26
You better ask Ti Ti Da what happened to her on the first time la.
作者: ar125    時間: 2009-1-5 23:26
連吹水都咁易pb....勁!....
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:27
原帖由 onon 於 5-1-2009 23:21 發表
跑馬地d斜路都幾和味呀!

嗰條唔係叫長命斜, 係叫無命斜
我齌行上去都行到死死下~~~
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:29
原帖由 pwong5618 於 5-1-2009 23:26 發表
You better ask Ti Ti Da what happened to her on the first time la.

請 叮叮噹 指教...
作者: 曲奇    時間: 2009-1-5 23:29
你地吹水的能力真係勁..
今晚又PB啦..
作者: ChARsoN    時間: 2009-1-5 23:29
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 23:23 發表 ???
嘔吐....
頂咗2個幾鐘....
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:30
我們又再次締造了歷史!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:30
原帖由 ChARsoN 於 2009-1-5 23:29 發表
嘔吐....
頂咗2個幾鐘....

舒服晒?
作者: cu83    時間: 2009-1-5 23:32
留力下次再 PB 喇!!
Good Night.
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:32
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 23:26 發表

唔止一次...我見佢二次,佢二次都比見面禮我...嘻嘻
作者: onon    時間: 2009-1-5 23:33
九龍區佔2佰幾帖呀! 真正高手雲集!
作者: 亞平    時間: 2009-1-5 23:34
原帖由 cookie97 於 2009-1-5 23:29 發表
你地吹水的能力真係勁..
今晚又PB啦..

曲奇姐..你來慢了....今次我跑左係你前面...已過了終點...你冇得追了
作者: ChARsoN    時間: 2009-1-5 23:34
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-5 23:30 發表 舒服晒?
嗯.....
作者: pwong5618    時間: 2009-1-5 23:36
O.K. can sleep la! Good night every chings & ctse.
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-5 23:38
九龍區同女子區真勁~~~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-6 00:21
原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 23:26 發表

冇野啊!
係小妹自己熱身不足, 同太遲食野姐!
特訓點條斜路唔算好斜, 係個訓練甘姐, 難以言喻!
必須親身體驗, 可以由低做起.
作者: wilson    時間: 2009-1-6 10:50
恭喜pb成功!
作者: kenneth    時間: 2009-1-7 17:44
作者: wilson    時間: 2009-1-7 18:38
咦,係wo!
有機會wo!
作者: 龜速行    時間: 2009-1-7 18:45
有機會 !!!!

有機會 !!!!
作者: 曲奇    時間: 2009-1-7 18:47
隔了1日,又黎PB..
實在厲害..
你地要加油呀...

作者: kenneth    時間: 2009-1-7 18:55
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-7 21:56
等我又黎幫下口~~p唔pb到~隨緣啦
作者: ChARsoN    時間: 2009-1-7 22:05
睇下到幾時卒之就整咗個破唔到ge PB~
作者: cu83    時間: 2009-1-7 22:05
原帖由 kenneth 於 7-1-2009 18:55 發表
不用太在意的。" />" />

同意, 都係順其自然好d
不過我都相信今日會再創高峰
作者: pwong5618    時間: 2009-1-7 22:45
嘻 嘻! 無上日半,今晚又趕得到此PB
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-7 22:48
原帖由 kenneth 於 2009-1-7 17:44 發表
我諗今日都有機會唔小心 PB 。

唔係唔小心吓!

你今日上了5個版主, 恭喜同回禮已經超過2,3百個post啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-7 22:49
原帖由 cu83 於 2009-1-7 22:05 發表

同意, 都係順其自然好d
不過我都相信今日會再創高峰

順其自然, yes!
幾時入屯門上斜特訓呀?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-7 22:50
原帖由 pwong5618 於 2009-1-7 22:45 發表
嘻 嘻! 無上日半,今晚又趕得到此PB

wong Sir又想PB?

今日係長跑網大喜日子, 五福臨門, 有機會pb!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-7 22:52
原帖由 cookie97 於 2009-1-7 18:47 發表
隔了1日,又黎PB..
實在厲害..
你地要加油呀...

昨日都有機會, 開新版, 吸引唔少拍友交流.
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-7 22:59
開個左咩版??
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-7 23:09
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-7 22:59 發表
開個左咩版??

運動攝影技術討論分區
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-7 23:15
唔怪得之~~睇黎又pb
作者: 亞平    時間: 2009-1-7 23:43
仲有20分鐘,但就欠54帖...努力..一定得
作者: pwong5618    時間: 2009-1-7 23:45
亞平,我以為你去咗訓添!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2