香港長跑網 - 長跑長友

標題: 渣打大會拍攝一問... [打印本頁]

作者: Parco爸    時間: 2009-1-9 13:50
標題: 渣打大會拍攝一問...
聽聞...渣打會有專人在衝線位影相...之後上網找自己個no.可買回張相...係咪真嫁...
作者: desmond    時間: 2009-1-9 13:53
原帖由 Parco 於 2009-1-9 13:50 發表
聽聞...渣打會有專人在衝線位影相...之後上網找自己個no.可買回張相...係咪真嫁...
Yes! 其實唔止終點,以全馬計好幾個point汀九、西隧口等都有。不過我印象唔便的~~~~
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 13:58
作者: Parco爸    時間: 2009-1-9 14:08
$1XX張.....
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:12
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-9 14:13
小弟個頭像咪晌果度"撻"架囉~~

10K 因為人太多未影得清,有人甚至影唔到,半馬同全馬應該會影到單人,舊年我影到好多張~~

desmond ching 講果三個位我都影過呀~~

年年都想買,但結果都唔捨得,如果今年達標要買張獎勵下自己~~
作者: Parco爸    時間: 2009-1-9 14:18
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 14:12 發表

好似是17x一張4R,另外光碟及郵費另計。

不過小弟剛剛諗到D方法,唔知閣下有有興趣

估到你老兄想講乜....
但真係未決定..得的話盡力而為啦...真係好多變數隱憂未解決到....
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:22
作者: Parco爸    時間: 2009-1-9 14:23
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 14:22 發表

我諗你估錯咗。

願聞其詳.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 14:26
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:29
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 14:30
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:32
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:34
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-9 14:41
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 14:34 發表

閣下頭像嗰張是否07年或之前影的?

係呀,07年,愈跑愈~~
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:44
作者: Parco爸    時間: 2009-1-9 14:45
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 14:32 發表

當日你們返終點後,約埋幾個跑10K的跑友,帶埋相機,到銅鑼灣封路區,可以逐個執幾張跑照的,但如想影沖終點有少少難度。

如果真的影..我都會帶200mm或300mm鏡去博命...小弟影過好多遊行示威...都知場面會幾混亂....終點位我實埋唔到去...但有得影先算...
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:46
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 14:48
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 14:48
作者: 亞平    時間: 2009-1-9 14:59
小弟舊年渣打發左神經用左大約$400左右買左package,有10款,每款10張,共70張,download到手軟..
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 15:01
作者: 亞平    時間: 2009-1-9 15:05
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 15:01 發表

是否比賽照片?

是的,除左起點冇之外,全程包括過終點都有,
7款包括
1. Certifcate
2. Commemorative
3. High Resolution
4. Original row
5. PersonalListed
6. Race Time
7. Web Ready
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 15:08
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-9 15:20
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 14:44 發表

個灣位 08年維園是無的。

咁都俾你留意到~~

我好中意而家個終點呀,兩邊D 途人不斷打氣,真係死都打番生~~
作者: kennylee    時間: 2009-1-9 15:21
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 14:48 發表

呢個位正同田總申請緊採訪衫,如有興趣,到時預閣下在此位置。

今年個台點set唔太清楚, 如大約近似上年的話, 可以準備400mm或以上鏡頭, 回來再crop.
(唔想crop而又有半身相, 或要600mm或以上吧 )
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-9 15:24
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-9 14:13 發表
小弟個頭像咪晌果度"撻"架囉~~

10K 因為人太多未影得清,有人甚至影唔到,半馬同全馬應該會影到單人,舊年我影到好多張~~

desmond ching 講果三個位我都影過呀~~

年年都想買,但結果都唔捨得,如果今年達標 ...

我年年都俾人影左好多~~有d仲幾令tim~~~不過真係好費~~買唔落手= =
作者: 亞平    時間: 2009-1-9 15:25
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-9 15:20 發表

咁都俾你留意到~~

我好中意而家個終點呀,兩邊D 途人不斷打氣,真係死都打番生~~

其實由落天橋至終點都有路人幫你打氣,好正!
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 15:25
作者: 亞平    時間: 2009-1-9 15:26
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 15:08 發表

如果 400 元有70張又唔貴喎﹗

今年就應該唔駛買相....因為入左長跑網嘛...嘻嘻
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 15:27
作者: 亞平    時間: 2009-1-9 15:30
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-9 15:24 發表

我年年都俾人影左好多~~有d仲幾令tim~~~不過真係好費~~買唔落手= =

梁兄你點同呢,跑得咁前,又咁型仔,我次次搵親相都見到你有唔少相..
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 15:33
作者: 亞平    時間: 2009-1-9 15:37
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-9 15:33 發表

X3
件戰衣一舊!
如果唔係買相都要幾舊!

幾舊都唔係好大問題,有幾次想買一張都冇...特別係渣打10k.
作者: Parco爸    時間: 2009-1-9 15:56
原帖由 kennylee 於 2009-1-9 15:21 發表

今年個台點set唔太清楚, 如大約近似上年的話, 可以準備400mm或以上鏡頭, 回來再crop.

600mm.......即是叫我謝絕探訪....
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 16:11
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 16:17
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 16:26
作者: desmond    時間: 2009-1-9 16:32
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 16:26 發表
廣告時間:
歡迎尊貴既攝影師義工們在終點前幫長跑長友半馬大軍拍下珍貴既回憶片段, 有左你地, 我地即使中段會 HEA ,但後段點都會拚盡全力沖返終點的!
喂,你身位教練,唔hea得架 ~~~
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 16:34
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 16:35
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 16:38
作者: desmond    時間: 2009-1-9 16:38
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 16:35 發表

重申,小弟的身份不是教練﹗
好,我改:
喂,你身位管理員,唔hea得架  ~~~
作者: 瘋瘋    時間: 2009-1-9 16:38
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 16:52
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-9 19:38
原帖由 亞平 於 2009-1-9 15:30 發表

梁兄你點同呢,跑得咁前,又咁型仔,我次次搵親相都見到你有唔少相..

咪係,羨慕死人
作者: running-sue    時間: 2009-1-9 20:14
原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-9 15:24 發表

ching, 你點同我o地o者
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-9 22:10
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 16:52 發表
" />" />   >>>>  

唔hea得牙~~如有發現~~質你食辣辣壽司
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 22:24
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-9 22:40
原帖由 desmond 於 2009-1-9 16:38 發表
好,我改:
喂,你身位管理員,唔hea得架  ~~~

x10, 如果有人申報屈經理hea跑,定法待候.
作者: kenneth    時間: 2009-1-9 22:42
作者: 曲奇    時間: 2009-1-9 23:58
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 22:42 發表

放心,當日曲奇姐會監視小弟的了。

ken兄你唔hea得呀..
大家一齊跑快d...

作者: kenneth    時間: 2009-1-10 23:32
作者: running-sue    時間: 2009-1-11 00:06
原帖由 kenneth 於 2009-1-10 23:32 發表

當日希望跟到閣下吧﹗

ching, 你唔係要報"被界"之仇咩, 唔好hea, 加油呀!!!
作者: emi    時間: 2009-1-11 00:21
係終點衝線位影要同田總申請嗎?
咁私人可不可以去西隧口影?
作者: jimmycheng    時間: 2009-1-11 22:38
原帖由 emi 於 2009-1-11 00:21 發表
係終點衝線位影要同田總申請嗎?
咁私人可不可以去西隧口影?

其實西隧兩邊都係由隧道公司管理, 要進入呢d區域就要向西隊公司申請.
作者: jimmycheng    時間: 2009-1-11 22:42
原帖由 kenneth 於 2009-1-9 16:26 發表
廣告時間:
歡迎尊貴既攝影師義工們在終點前幫長跑長友半馬大軍拍下珍貴既回憶片段, 有左你地, 我地即使中段會 HEA ,但後段點都會拚盡全力沖返終點的!

其實有無考慮過影video呢, 由遠至近仲收埋聲真係值得留念.
作者: kenneth    時間: 2009-1-13 09:20
作者: kenneth    時間: 2009-1-13 09:37
作者: 曲奇    時間: 2009-1-13 10:23
原帖由 kenneth 於 2009-1-13 09:20 發表

算吧﹗在小弟盡全力下,比長跑網的 ctse 界,都開心的,起碼佢有機會攞奬吧﹗

依我現在的實力,與攞獎還欠一點距離...
o個日渣打,我或許會搵我的sister到場幫手影相..
如有須要協助,請出聲啦..
作者: kenneth    時間: 2009-1-13 11:00
作者: 曲奇    時間: 2009-1-13 11:12
原帖由 kenneth 於 2009-1-13 11:00 發表

曲奇姐,美記閣下組別名次是多少?

組別名次:20/64....
作者: kenneth    時間: 2009-1-13 11:24
作者: 曲奇    時間: 2009-1-13 11:33
原帖由 kenneth 於 2009-1-13 11:24 發表

閣下差十幾人就可以攞奬,而小弟之前,起碼仲有成9XX人。" />" />hj" />" />

這是因為較少女仔參加啫..
況且...要跑贏十幾個人,真是十分困難...

作者: kenneth    時間: 2009-1-13 11:44
作者: miller    時間: 2009-1-13 12:42
原帖由 kennylee 於 2009-1-9 15:21 發表

kenny兄今年會o向邊度出現?傾好未呀?
作者: kennylee    時間: 2009-1-13 16:14
原帖由 miller 於 2009-1-13 12:42 發表

kenny兄今年會o向邊度出現?傾好未呀?

miller兄你好~ XDDDD

你個頭像好熟口面, 好似係facebook見過~ XDDDD

未呀, 但我會好好安排我地全隊人o既位置, 放心~
而我呢.....我諗我就o黎要退休喇~ XDDDDD

因為........我太耐無影長跑, 加上要湊囡囡, 好多運動都生疏哂~
上次1130唔夠人手要去幫手, 影到一頭煙, 完全唔識影.......最後變左影米奇....XD

登錄/註冊後可看大圖

作者: miller    時間: 2009-1-14 21:48
原帖由 kennylee 於 2009-1-13 16:14 發表

miller兄你好~ XDDDD

你個頭像好熟口面, 好似係facebook見過~ XDDDD

未呀, 但我會好好安排我地全隊人o既位置, 放心~
而我呢.....我諗我就o黎要退休喇~ XDDDDD

因為........我太耐無影長跑, 加上要湊囡 ...

我只係一個小小o既跑手黎o者…

每年都辛苦晒你地喇,得閒教下我影相喇…XDDDD
作者: kennylee    時間: 2009-1-15 12:48
原帖由 miller 於 2009-1-14 21:48 發表

我只係一個小小o既跑手黎o者…

每年都辛苦晒你地喇,得閒教下我影相喇…XDDDD

我都只係一個小小o既義工仔o黎o者~
影相我都係唔多叻, 我都唔夠膽教人~
XDDDDD

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2