香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009年3月8日 綠色有機健康跑 (名額已滿) [打印本頁]

作者: MJ576    時間: 2009-1-16 01:50
標題: 2009年3月8日 綠色有機健康跑 (名額已滿)
香港長跑會支持及協助香港有機資源中心籌辦 – 綠色有機健康跑 09年3月8日

綠色有機健康跑 8.3.2009
活動日期 ﹕ 2009年3月8日(星期日)
集合地點 ﹕ 數碼港商場全天候廣場 (Cyberport Ocean View Court)
集合時間 ﹕ 上午7時30分
起步時間 ﹕ 上午9時30分
全程距離 ﹕ 約5.5公里

截止報名日期 ﹕2009年3月8日(星期日)

填妥報名表後,交回任何一間安利購貨中心或香港有機資源中心

網上報名 :-  http://amanet.amway.com.hk/amanet/HealthRun/jsp/index.jsp   (提供者 : Saki)

作者: blurmax    時間: 2009-1-16 08:21

MJ,

Thanks for the race info of the meaning-ful race!

Unfortunately I enrolled the HKMP Shatin 10 K on the same day already.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: cu83    時間: 2009-1-16 08:59
跟 沙田10K河畔賽 撞期!!
作者: hobbywet    時間: 2009-1-16 23:22
期待最新消息
作者: saki    時間: 2009-1-17 22:42
http://amanet.amway.com.hk/amanet/HealthRun/jsp/index.jsp
作者: hobbywet    時間: 2009-1-17 22:53
網上報左
作者: MJ576    時間: 2009-1-18 01:17
原帖由 saki 於 2009-1-17 22:42 發表
http://amanet.amway.com.hk/amanet/HealthRun/jsp/index.jsp

Thanks for your information,

already applied.

the cost is only $50.
作者: cywcyw1118    時間: 2009-1-19 00:06
我想問 有冇組別 同 幾多個獎 個到冇講=.=有冇人知
作者: baki    時間: 2009-1-19 22:47
我打算參加
作者: Slowslowman    時間: 2009-1-19 23:18
原帖由 cywcyw1118 於 2009-1-19 00:06 發表
我想問 有冇組別 同 幾多個獎 個到冇講=.=有冇人知

不分名次, 無獎, 只有紀念品, 參加費全捐香港有機資源中心支持有機耕種
作者: baki    時間: 2009-1-20 20:23
我已報了名,報了名才知沒號碼報、沒晶片計時,沒獎,只是一個推廣活動。
作者: baki    時間: 2009-1-20 20:24
如果想籍比賽來訓練,就不要參加,不如參加河伴賽
作者: MJ576    時間: 2009-1-21 01:00
大會專車安排

登錄/註冊後可看大圖
地點 ﹕ 金鐘德立街海富中心
去程服務時間 ﹕ 上午7時15分至8時15分
回程服務時間 ﹕ 請留意活動當天公佈

公共交通工具

登錄/註冊後可看大圖
巴士 ﹕ 專線小巴 ﹕
  • 970號巴士
    廣利道蘇屋巴士總站 <--->數碼港
    (建議上車地點: 彌敦道九龍購貨中心, 太子聯合廣場)
  • 30X號巴士
    中環民耀街國際金融中心二期 <-- --> 數碼港(建議上車地點:中環交易廣場、瑪麗醫院)
  • 73號巴士
    東頭灣道47號赤柱監獄外 <---> 數碼港
    (建議上車地點: 淺水灣海灘, 黃竹坑道甄沾記大廈)
  • 69X號小巴
    總站銅鑼灣駱克道崇光百貨後街至數碼港
    (途經黃竹坑工廠區及香港仔中心)
  • 58號小巴
    總站西環北街至香港仔湖南街
    (途經大口環麥理浩復康院及數碼港)
  • 69A號小巴
    總站香港仔海傍道至數碼港
    (途經石排灣道華富邨口)
  • 69號小巴
    總站鰂魚涌海澤街太古坊至數碼港
    (途經北角渣華道街市及香港仔中心)

精美禮品

1月2日起到各購貨中心報名,可即場領取紐崔萊綠色有機健康跑T恤一件。
而所有跑畢全程的參加者將獲發:健康跑獎牌一面、限量版AC米蘭運動袋及運動水壺各一個。
[attach]4372[/attach]

作者: hobbywet    時間: 2009-1-21 23:36
標題: 回復 12# 的帖子
今日去門市交左錢,攞左件衫
作者: baki    時間: 2009-1-25 00:51
件衫都ok r
作者: MJ576    時間: 2009-1-25 02:33
小弟前日去攞件Tee, 發覺件Tee出乎意料之正, 好似重好過 Unicerf 哥件 tim

3.8. 見喇
作者: 迪迪仔    時間: 2009-1-28 17:21
原帖由 MJ576 於 2009-1-25 02:33 發表
小弟前日去攞件Tee, 發覺件Tee出乎意料之正, 好似重好過 Unicerf 哥件 tim

3.8. 見喇

我都報左名了,哈哈.

另外,原來當日係一定要著大會件衫跑架.

3月8日見啦.
作者: hobbywet    時間: 2009-1-28 20:36
原帖由 MJ576 於 2009-1-25 02:33 發表

3.8. 見喇

是都幾靚,算超值
作者: Qoo    時間: 2009-1-29 17:12
請問大會專車的費用幾多,網上報名無提及過
件衫都幾靚,報名費都算平,考慮下先...
作者: MJ576    時間: 2009-1-31 00:13
原帖由 Qoo 於 2009-1-29 17:12 發表
請問大會專車的費用幾多,網上報名無提及過" />" /> " />" />
件衫都幾靚,報名費都算平,考慮下先...

Qoo ching,

唔洗林喇, 50蚊又有件靚靚快乾衣, 又有水壺和袋送..... OK 喇
作者: laputa99    時間: 2009-1-31 14:18
專車都是免費,很抵玩
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-3 09:31
各位, 我都報咗名啦, 有邊個都報咗架?
作者: hobbywet    時間: 2009-2-3 10:59
我,貪佢個 ac 水壺
作者: runrun    時間: 2009-2-3 14:43
我應該會報,因有一些朋友都會參加。

希望腳傷到時好翻及5.5K慢jog當復原練習。
作者: baki    時間: 2009-2-3 23:33
跑畢全程,好像有個紀念章
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-4 10:42
我都報咗名呀!
作者: laputa99    時間: 2009-2-4 22:52
啲紀念品實在太吸引, 控制唔到自己
作者: baki    時間: 2009-2-4 22:54
唯可惜這次活動不計時間和名次
作者: 曲奇    時間: 2009-2-4 23:18
真係好抵玩,有咁靚的紀念品..
可惜已報沙田10K河畔賽,冇法參加..
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-4 23:36
原帖由 baki 於 2009-2-4 22:54 發表
唯可惜這次活動不計時間和名次

自己計時咪一樣, 同自己比賽姐!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-4 23:45
原帖由 cookie97 於 2009-2-4 23:18 發表
真係好抵玩,有咁靚的紀念品..
可惜已報沙田10K河畔賽,冇法參加..

cookie ctse, 妳地沙田10k努力呀, 再攞多個女子隊際獎返來啦~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-4 23:53
好鐘意件青綠色T-shirt, 唔知道係咪快乾衫呢?
$50咁多禮物,  個膠水樽又係綠色, 有免費專車, 路線風景又唔錯, 好心動啊!
作者: laputa99    時間: 2009-2-5 00:07
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-4 23:53 發表
好鐘意件青綠色T-shirt, 唔知道係咪快乾衫呢?
$50咁多禮物,  個膠水樽又係綠色, 有免費專車, 路線風景又唔錯, 好心動啊!

是快乾衫
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 00:26
原帖由 laputa99 於 2009-2-5 00:07 發表

是快乾衫

師兄報左名, 攞左跑衫? 快乾衫好吸引啊!
當日要著住跑步架!
作者: Qoo    時間: 2009-2-5 01:36
原帖由 MJ576 於 2009-1-31 00:13 發表

Qoo ching,

唔洗林喇, 50蚊又有件靚靚快乾衣, 又有水壺和袋送..... OK 喇

唔好意思,我係師妹呀
我還是15/16報佢定沙田10k好,有d頭痕添...
我硬係攞唔定主意
作者: alfredyu    時間: 2009-2-5 09:15
打算一家人去跑, 然後好開心咁食個大餐- 太太都開始練, 阿仔亦OK左.
作者: 山海赤子    時間: 2009-2-5 20:22
我網上報左名
係咪去安利購貨中心交錢就得, 唔駛等信o架?
作者: hobbywet    時間: 2009-2-5 20:32
原帖由 山海赤子 於 2009-2-5 20:22 發表
我網上報左名
係咪去安利購貨中心交錢就得, 唔駛等信o架?

係,要去安利交錢,佢即時會俾件衫你
作者: MJ576    時間: 2009-2-5 23:11
原帖由 Qoo 於 2009-2-5 01:36 發表

唔好意思,我係師妹呀" />" />" />" />
我硬係攞唔定主意" />" />" />" />

Hi ! Qoo ctse 妳好,

沙田'菜'成年都食幾次, 綠色有機"棻"都係一次啫, 而且只係50蚊(全數捐助推廣有機耕種和健康飲......)報名費,
又有靚Tee, 限量版AC米蘭運動袋及運動水壺各一個。又唔係要攞獎, 時間可以自己Keep啫" />" />

作者: running-sue    時間: 2009-2-5 23:14
原帖由 Qoo 於 2009-2-5 01:36 發表

唔好意思,我係師妹呀" />" />
我硬係攞唔定主意" />" />

Qoo, 你頭像隻貓貓好得意呀
我就同cookie+schnix報了沙田隊際, 所以報唔到依個喇
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 23:24
原帖由 running-sue 於 2009-2-5 23:14 發表

Qoo, 你頭像隻貓貓好得意呀
我就同cookie+schnix報了沙田隊際, 所以報唔到依個喇

係喎! 隻貓係真架!
點樣可以放影片做頭像??
作者: cc    時間: 2009-2-5 23:24
作者: running-sue    時間: 2009-2-5 23:30
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 23:24 發表

係喎! 隻貓係真架!
點樣可以放影片做頭像??" />" />

我囝囝細個果時都試過咁樣玩水, 但當時冇影低
作者: 龜速行    時間: 2009-2-6 00:17
Qoo c tse

頭像貓貓好得意!!

小弟貓貓細個都

試過按蒸餾水機(沒有熱水)制

出水來飲!!!!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-6 00:27
原帖由 龜速行 於 2009-2-6 00:17 發表
Qoo c tse

頭像貓貓好得意!!

小弟貓貓細個都

試過按蒸餾水機(沒有熱水)制

出水來飲!!!!

好可愛啊!
作者: Qoo    時間: 2009-2-6 23:29
嘻嘻...靜靜雞話你地知呀,隻貓仔係其他討論區的貼圖版偷番嚟架
細個仔時養過貓後,無養了,果時因搬入公屋,不能養,諗起都唔開心呀!
果隻貓仔由我bb時倍到我讀書,簡直當我係同類咁 ...
我最終決定,有唔少師姐,兄跑,件衫真係好鬼靚,都係報這個跑啦!
sue+cookie+schnix不能到場支持你地...加油呀...等你好消息
作者: cfchan    時間: 2009-2-8 18:49
我啱啱在網上報左名
作者: PierceCheng    時間: 2009-2-8 18:57
截止日期應該係2009年2月27日呀!

我剛剛報名,被編為 P1100

作者: cfchan    時間: 2009-2-8 19:08
原帖由 PierceCheng 於 2009-2-8 18:57 發表
截止日期應該係2009年2月27日呀!

我剛剛報名,被編為 P1100 。

我早你一個位,係P1099
作者: cc    時間: 2009-2-8 21:24
作者: MJ576    時間: 2009-2-10 23:22
根據長跑會嘅會訊,凡所有完成健康跑的參加者,都可免費獲得以下紀念品:-
1.
印有參加者性名及時間的紀念證書
2.
紀念獎牌
3.
AC米蘭運動袋
4.
AC米蘭水壺
5.
紀念Tee
6.
有機種子(帶回家種植)
7.
寶礦力(飲品)

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-10 23:25
原帖由 MJ576 於 2009-2-10 23:22 發表
根據長跑會嘅會訊,凡所有完成健康跑的參加者,都可免費獲得以下紀念品:-
1.
印有參加者性名及時間的紀念證書
2.
紀念獎牌
3.
AC米蘭運動袋
4.
AC米蘭水壺
5.
紀念Tee
6.
有機種子(帶回家種植)
7 ...

我都報咗啦.....到時見啦~
作者: blurmax    時間: 2009-2-10 23:27
So many souvenirs wor!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 00:01
原帖由 MJ576 於 2009-2-10 23:22 發表
1.印有參加者性名及時間的紀念證書
2.紀念獎牌
3.AC米蘭運動袋
4.AC米蘭水壺
5.紀念Tee
6.有機種子(帶回家種植)
7 ...

(5)呢,  你一報名就有啦.仲要果日要著住跑架
作者: hobbywet    時間: 2009-2-11 11:15
標題: 回復 50# 的帖子
my no. P0440 ,會唔會有確認書寄黎
作者: bee    時間: 2009-2-11 16:36
沿途景色應該吸引 沙田or數碼港  考慮當中

作者: Harvey    時間: 2009-2-11 23:11
報到! 小弟及小弟大人上星期都一齊報了名。

小弟大人過往連運動場一圈(400m)也沒有試過跑過,是一名完全新鮮的跑手 . 5.5km對她來說已是 ultra-marathon 的距離,恐怕這次只會是"健康行"而不是"健康跑"了。但請各位ching和ctse放心, 我們會在起步點的龍尾起步, 不會阻住大家的, 大家要努力爭取好成績!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-11 23:39
原帖由 bee 於 2009-2-11 16:36 發表
沿途景色應該吸引 沙田or數碼港  考慮當中

數碼港貝沙灣個海景一流, 有上落斜, 好玩過沙田. 且沙田一年有唔少比賽可以參加.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-11 23:40
原帖由 cc 於 2009-2-8 21:24 發表
有樣睇~螢光綠好sharp~

x2, 渣打當日有全馬女士著, 係幾靚!
似長跑網08網衫.
作者: MT    時間: 2009-2-12 08:37
我報左喇 5.5k 好似短左d
不過交通太方便無理由唔報
作者: MJ576    時間: 2009-2-12 12:44
數碼港
[attach]4883[/attach][attach]4882[/attach][attach]4886[/attach][attach]4884[/attach][attach]4885[/attach][attach]4887[/attach][attach]4888[/attach]
作者: 快活人    時間: 2009-2-12 12:49
D 環境幾好WOO. 當日要帶埋相機一路跑一路影相先得....
作者: cc    時間: 2009-2-12 13:01
作者: 曲奇    時間: 2009-2-12 13:49
原帖由 快活人 於 2009-2-12 12:49 發表
D 環境幾好WOO. 當日要帶埋相機一路跑一路影相先得...." />" />

跑完再慢慢影都唔遲..
在數碼港內可以遠觀南丫島~~
亦可以順道在數碼港睇埋場戲添...
作者: bee    時間: 2009-2-12 14:25
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-11 23:39 發表

數碼港貝沙灣個海景一流, 有上落斜, 好玩過沙田. 且沙田一年有唔少比賽可以參加.

剛報了

登錄/註冊後可看大圖

到時見到就見

登錄/註冊後可看大圖

作者: mop    時間: 2009-2-12 22:04
長跑網新仔mop報左名o.ov
作者: hogay    時間: 2009-2-12 22:08
請問各位報名表係咪可以係安利即填即交架?...................
作者: MJ576    時間: 2009-2-12 22:23
原帖由 hogay 於 2009-2-12 22:08 發表
請問各位報名表係咪可以係安利即填即交架?...................

網上報名, 跟住去 Amway 交錢 & 取Tee,

當日要穿Tee 參加, 以茲識別
作者: hogay    時間: 2009-2-12 23:16
原帖由 MJ576 於 2009-2-12 22:23 發表

網上報名, 跟住去 Amway 交錢 & 取Tee,

當日要穿Tee 參加, 以茲識別 。

thanks................MJ576 ching
作者: Qoo    時間: 2009-2-13 00:54
越來越吸引了,好期待到時一齊跑...
話時話,到時一定要著佢地果件衫跑,咁我地咪好難相認囉...
作者: cfchan    時間: 2009-2-13 00:57
原帖由 Qoo 於 2009-2-13 00:54 發表
越來越吸引了,好期待到時一齊跑...
話時話,到時一定要著佢地果件衫跑,咁我地咪好難相認囉..." />" />

如果有師兄/師姐帶條BANNER仔去,咁就唔會好難認
作者: runrun    時間: 2009-2-13 01:46
我都已經由朋友代報名了,
希望到時已康復,jog幾K當作復操!
作者: cc    時間: 2009-2-13 21:16
作者: cc    時間: 2009-2-13 21:34
作者: MILKSON    時間: 2009-2-13 22:41
我都報左名
到時見,咁多位
作者: MT    時間: 2009-2-13 22:45
原帖由 MILKSON 於 2009-2-13 22:41 發表
我都報左名
到時見,咁多位

到時見
其實我想問係咪要7:30咁早集合
因為成9:30先跑
作者: baki    時間: 2009-2-13 22:52
想問多次是不是不計時的?因為沒晶片提供…
作者: MILKSON    時間: 2009-2-13 22:53
原帖由 SuperMT 於 2009-2-13 22:45 發表

到時見
其實我想問係咪要7:30咁早集合
因為成9:30先跑

唔駛,上年我都有去
去到都係等 d 嘉賓講野
作者: MT    時間: 2009-2-14 09:22
原帖由 MILKSON 於 2009-2-13 22:53 發表

唔駛,上年我都有去
去到都係等 d 嘉賓講野

請問ching幾點去比較穩陣?
作者: MILKSON    時間: 2009-2-14 22:36
大會專車最遲 0815 金鐘開出,去到最快都 0830
預鬆 d 排下廁所換衫,寄存行李,我諗都係 0830 自己到
作者: hobbywet    時間: 2009-2-14 23:28
咁早去,0930至開跑
作者: hogay    時間: 2009-2-16 23:03
今日己攞咗衫,當日又有得玩啦......................
作者: Qoo    時間: 2009-2-16 23:59
原帖由 cc 於 2009-2-13 21:16 發表

好野~qoo & runrun ctse又可以卜齊啦!!

我都好開心可以一齊跑
到時我會落足眼力搵你地啦,
不過有散光,個個一樣衫,希望唔會老眼分花認錯人啦
作者: hobbywet    時間: 2009-2-17 09:05
都唔少網友跑喎
作者: kandis    時間: 2009-2-17 11:04
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-10 23:25 發表

我都報咗啦.....到時見啦~

yeah~~~菲菲帶左件衫俾我喇~~~好靚呀!!已經著左!!!
作者: 快活人    時間: 2009-2-17 22:12
原帖由 kandis 於 2009-2-17 11:04 發表

yeah~~~菲菲帶左件衫俾我喇~~~好靚呀!!已經著左!!!

原來要著住依件跑架。。
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-17 22:35
原帖由 hogay 於 2009-2-16 23:03 發表
今日己攞咗衫,當日又有得玩啦......................

請問,係咪上去鋪頭報名,就立即攞到衫架,....
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-17 22:44
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-17 22:35 發表

係.佢仲會印一張RECEIPT畀你,話你用$50買左一件衫.
作者: 快活人    時間: 2009-2-17 22:56
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-17 22:35 發表

CHING 快D 報名喇。。。
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-17 22:57
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-17 22:44 發表

係.佢仲會印一張RECEIPT畀你,話你用$50買左一件衫.

唔該晒,....小弟聽日上去報名先,.....
作者: MJ576    時間: 2009-2-17 23:31
係好野, 就會有人欣賞
作者: 零下十度    時間: 2009-2-19 20:43
原帖由 快活人 於 2009-2-17 22:56 發表

CHING 快D 報名喇。。。

見咁好玩.我都岩岩上綱報左名.
聽日去拎衫.唔著佢地件3跑得唔得呢
我要左件大碼添.
作者: cfchan    時間: 2009-2-19 20:50
原帖由 零下十度 於 2009-2-19 20:43 發表

我要左件大碼添.

無得唔著,因為大會規章有呢句︰

活動當天必須穿著大會派發的運動衣參加健康跑。

件衫都唔錯架
作者: Qoo    時間: 2009-2-19 21:10
原帖由 零下十度 於 2009-2-19 20:43 發表

我要左件大碼添.

真係好啦!到時又可以一齊跑
係呀到時一定要著佢件衫跑.
不過你攞大碼?會唔會大件左,我都係著細碼,已著過好幾次了,好鍾意件野呀
作者: cc    時間: 2009-2-19 21:44
作者: laputa99    時間: 2009-2-19 22:01
我都很開心
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-20 09:41
原帖由 laputa99 於 2009-2-19 22:01 發表
我都很開心" />" />hiuijhkj

越來越多人玩.....真係開心。
作者: ironman23    時間: 2009-2-20 10:33
小兄亦剛在昨日報咗 (在旺角Amway),
但當俾錢取衫時, 個職員竟然話得返XS 碼
問佢其他地點有無其他 size, 佢話其他地點的衫已經集中起旺角

所以各位師兄/姐如果想報名前, 我唸最好打個電話去問吓先
費時白行一趟...

查詢電話:  2969 6369 / 2969 6371
辦公時間:星期一至五上午9:00至12:30及下午1:30至6:00,公眾假期除外)  

查詢電郵:  [email protected]
作者: 靜水    時間: 2009-2-20 13:07
啱啱想一家三口報,不過已經Full咗,好可惜
作者: 零下十度    時間: 2009-2-21 14:46
原帖由 Qoo 於 2009-2-19 21:10 發表

真係好啦!到時又可以一齊跑" />" />
係呀到時一定要著佢件衫跑.
不過你攞大碼?會唔會大件左,我都係著細碼,已著過好幾次了,好鍾意件野呀" />" />

我去到到拎3時佢剩返sx m 同大碼.加細碼我冇可能著得落.
加上中碼都好大件,咁我諗住比人著.未要左件再大d囉
唔緊要.照著一次咁多啦.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2