香港長跑網 - 長跑長友

標題: 九龍城新手報道 [打印本頁]

作者: jun    時間: 2009-1-21 23:29
標題: 九龍城新手報道
Hi,本人是一個無恆心又是肥仔一名,從來都冇跑步的,但我報左渣打十公哩,又跑步又減肥的生活開始了,在這討論區我真學到很多東西希望請大家多多指教!

作者: w.c.w.c.    時間: 2009-1-21 23:33
Hi ching
我都係肥仔一名
作者: 迪迪仔    時間: 2009-1-21 23:57
原帖由 jun 於 2009-1-21 23:29 發表
Hi,本人是一個無恆心又是肥仔一名,從來都冇跑步的,但我報左渣打十公哩,又跑步又減肥的生活開始了,在這討論區我真學到很多東西希望請大家多多指教!

我都係九龍城肥仔跑手一名.

你平時通常去邊度練習架?

我就一係寨城公園,一係九龍仔公園囉.

近排寨城公園真係多左好多人練習呀,可能都係因為跑渣打啦.

作者: 亞平    時間: 2009-1-22 00:04
原帖由 DLO 於 2009-1-21 23:57 發表

我都係九龍城肥仔跑手一名.

你平時通常去邊度練習架?

我就一係寨城公園,一係九龍仔公園囉.

近排寨城公園真係多左好多人練習呀,可能都係因為跑渣打啦.

JUN 師兄,呢度好多人以前都係肥仔,而家變成瘦仔.只要保持跑步,好快有日你都會變瘦仔!
作者: YuenChan    時間: 2009-1-22 16:17
大家好, 我都經常在九龍仔公園練跑
作者: 龜速行    時間: 2009-1-22 17:22
welcome welcome

jun c hing

多多指教ar

小弟是港島西 hk island man

c hing 渣打10K add oil ar

go go let's go
長跑長友 ar
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-1-23 00:09
歡迎 jun c hing 加入長跑網   
小弟天水圍跑友, 多多指教
作者: running-sue    時間: 2009-1-23 09:09
師兄, 歡迎你呀
作者: Tarry    時間: 2009-1-23 10:32
Hi Jun Ching,

高興認識你, 由2006年開始跑步, 我之前也是參加馬記10K, 今年跑半馬, 6個月開始加入長跑網, 長跑長友ma, 加油.

Tarry

作者: cu83    時間: 2009-1-23 11:30
歡迎! 又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教!
小弟今年都參加渣打馬拉松 10k,你報邊組呀?
長跑長友   
作者: Piccolo    時間: 2009-1-23 12:01
原帖由 亞平 於 2009-1-22 00:04 發表

JUN 師兄,呢度好多人以前都係肥仔,而家變成瘦仔.只要保持跑步,好快有日你都會變瘦仔!

我以前係瘦仔 ,宜家係......................................瘦瘦仔
作者: jun    時間: 2009-1-24 00:25
多謝大家......我報了十公里2組 到時大家多多指教
作者: di692    時間: 2009-1-24 13:07
原帖由 jun 於 2009-1-21 23:29 發表

welcome jun ching,
多多指教,我係荃灣練跑多!!
作者: jun    時間: 2009-2-8 17:01
今天很開心, 我三十有多新手的人生第一個十公哩完成了.1'08",在這幾個月的練習我知到恆心的用處.不放棄.肥吾怕只要用心跑........向大家學習多些,不但在身或心都會有得.....現在我還喜歡了長跑....新手們一齊努力吧!
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-10 19:03
歡迎師兄,我住你附近,得閒一齊走轉好嗎?
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-10 19:28
原帖由 jun 於 2009-2-8 17:01 發表
今天很開心, 我三十有多新手的人生第一個十公哩完成了.1'08",在這幾個月的練習我知到恆心的用處.不放棄.肥吾怕只要用心跑........向大家學習多些,不但在身或心都會有得.....現在我還喜歡了長跑....新手 ...

恭喜恭喜.
繼續努力練習,下年可以挑戰半馬了.

[我今年也完成了第一次渣打半馬]
作者: 龜速行    時間: 2009-2-11 08:24
原帖由 jun 於 2009-2-8 17:01 發表 今天很開心, 我三十有多新手的人生第一個十公哩完成了.1'08",在這幾個月的練習我知到恆心的用處.不放棄.肥吾怕只要用心跑........向大家學習多些,不但在身或心都會有得.....現在我還喜歡了長跑....新手 ...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2