香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2009.3.22 Jessica Run 2009 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2009-1-29 17:41
標題: 2009.3.22 Jessica Run 2009
http://jrun.jessicahk.com
表格下載:
http://www.csra.org.hk/upload/events/20091261622Chi%20Version.pdf

主辦機構   : 南華傳媒 (South China Media) 及旭苿雜誌 ("Jessica" Magazine)
協辦機構   : 華人運動員協會
日期         : 2009年3月22日 (星期日)
時間         : 精英挑戰組 - 8.45 a.m. / 個人挑戰組 - 9.15 a.m. /  幼兒挑戰組 - 10.05 a.m.
地點         : 數碼港
距離         : 精英挑戰組 - 6.0km /  個人挑戰組 - 3.0km /  幼兒挑戰組 - 1.5km
路線         : 有待公佈            
時限         : 有待公佈
組別         :  精英挑戰組 -  不限年齡
                  個人挑戰組 - (男子組及女子組) 健康關注組 (40+), 高級組 (30-39), 公開組 (13-29), 少年組 (7-12)
                   幼兒挑戰組 - 男女子混合組 (6-)
費用         : $100
最低籌款額: 個人 - $250
                 家庭 - 成人每位 $250, 十二歲或以下則免籌款額 (每個家庭最少有兩位成人及不多於兩名十二歲或以下參賽者)
                 (受惠機構: 願意成真基金 (Make-A-Wish Foundation of Hong Kong))
名額         : 600
截止日期   : 2009年3月3日 (星期二)
查詢         : 2202 5069 / 2963 0609

作者: cu83    時間: 2009-2-15 17:48
似中短途賽喎, 比較適合親子賽!!!
作者: MT    時間: 2009-2-15 18:03
350$
貴過跑渣打
作者: 支旦    時間: 2009-2-15 18:20
又冇路線,點報呀?????
作者: schnix    時間: 2009-2-24 12:00
唔知有無ching ctse 玩哩?
作者: Alfred    時間: 2009-2-24 14:01
原帖由 schnix 於 24/2/2009 12:00 發表
唔知有無ching ctse 玩哩?

舊年跑西九海濱,無得比較。
作者: Bmtc    時間: 2009-2-26 08:26
Anyone will go?
作者: oscar    時間: 2009-2-26 10:54
作者: 比因    時間: 2009-2-26 20:20
原帖由 SuperMT 於 2009-2-15 18:03 發表
350$
貴過跑渣打

我諗會似富人party多D!
作者: Bmtc    時間: 2009-3-3 03:02
........無錢跑!~
作者: miller    時間: 2009-3-3 10:04
原帖由 比因 於 2009-2-26 20:20 發表

我諗會似富人party多D!

點解咁諗呢?

佢報名費都係$100,而另外最低捐款額都係$250,而且亦都注明左受惠機構…而其他師兄都講過參加者得到o既紀念品都價值唔少﹙岩唔岩用就係另一回事,好多都係女士岩用多d﹚…
作者: evechan5354    時間: 2009-3-5 12:25
係呀.....可以跑....又幫到人都係一個好選擇.....
作者: miller    時間: 2009-3-17 12:45
有冇人收到野?星期日跑到而家都未收到信添…睇黎要打電話問一問
作者: ivanism007    時間: 2009-3-18 13:08
標題: 回復 13# 的帖子
I made a call to them today, they said the letter  will be mailed out today.    so slow.
作者: bee    時間: 2009-3-18 13:35
條路先上很長大上斜 .....仲好狹窄 ,祝好運

作者: muimuipig    時間: 2009-3-20 00:03
呢個有好多禮物送, 又跑又羅又做慈善,都唔錯
作者: running-sue    時間: 2009-3-22 22:11
恭喜米拿ching奪標

小弟因負傷未有上陣, 但仍一早到場領取物資, 在前往數碼港的車程中, 巧與跑步舍的華哥及蓮姐同車, 但他們與朋友同行, 所以未有向前打個招呼.  原定0745-0815報到, 小弟於0740到場, 大會仍未setup好, 唯有穿上網衫變身為人肉紙版, 不久, 就見到米拿ching到場, 上前吹吹水後, 不打擾他報到及warmup, 所以小弟繼續做紙版, 之後咁橋企響蓮姐附近, 襯冇人同佢一齊, 成功上前打個招呼及自我介紹一下, 哈哈.

今日其實仲係一個嘉年華會, 好多兒童遊戲攤位.  但大會今日的安排真係好混亂, 開跑時間一拖再拖, 原定0845開跑的6公里精英賽, 拖到0905至開跑, 原定0915開跑的個人及團體挑戰賽, 要等6k的男女子冠亞季沖線先開始, 所以3k拖到0930先起跑.  我在旁邊見到d工作人員, 自己負責乜崗位及mark邊沖線跑手都唔清唔楚, 有d就行行企企, 有d就一人負責1x個.

小弟既然到場, 一心緊係想影埋自己友領獎先閃人啦, 點知, 米拿ching沖線後, 冇人同佢掛牌, 覺得有點不妥, 因為佢係組別第一個沖線, 走去問工作人員又答唔到, 唉.....本來唸住等埋結果先走, 但收到家人電話, 所以先閃人了.
小弟影唔到米拿ching拎獎的相, 唯有補上一幅沖線相啦, 請見諒
[attach]5838[/attach]
作者: 龜速行    時間: 2009-3-22 22:19
恭喜 恭喜

米拿 c hing

奪標!!!!
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-3-22 22:23
恭喜米拿ching 奪標 !!!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2009-3-22 22:23
  米拿ching 好野 !!
作者: schnix    時間: 2009-3-22 22:27
恭喜米拿 ching
作者: miller    時間: 2009-3-22 22:30
原帖由 running-sue 於 2009-3-22 22:11 發表
恭喜米拿ching奪標

小弟因負傷未有上陣, 但仍一早到場領取物資, 在前往數碼港的車程中, 巧與跑步舍的華哥及蓮姐同車, 但他們與朋友同行, 所以未有向前打個招呼.  原定0745-0815報到, 小弟於0740到場, 大 ...

感激晒sue兄o既支持同相,講真跑之前都知主辦單位都未係好有經驗,始終都叫做小型比賽,亂就亂左d,不過就當係同其他跑手去一個唔係常去o既地方跑下步,吹下水咁…

包容下佢地o既不足,有機會就俾d意見佢地,無人支持就可能又少個比賽架喇!

聽佢地ceo講,下年可能會o向廸廸尼搞喎!
作者: 711MF    時間: 2009-3-22 22:33
作者: running-sue    時間: 2009-3-22 22:36
原帖由 miller 於 2009-3-22 22:30 發表

感激晒sue兄o既支持同相,講真跑之前都知主辦單位都未係好有經驗,始終都叫做小型比賽,亂就亂左d,不過就當係同其他跑手去一個唔係常去o既地方跑下步,吹下水咁…

包容下佢地o既不足,有機會就俾d意見佢地, ...

咁又係, 不過做善事, 冇所謂啦.
如果下次去迪迪尼, 仲多小朋友去參加, 個嘉年華會應該會仲熱鬧
作者: 711MF    時間: 2009-3-22 22:37
作者: allanccl    時間: 2009-3-22 22:38
恭喜米拿 ching!
米拿 CHING 好野!
作者: allanccl    時間: 2009-3-22 22:39
原帖由 711MF 於 2009-3-22 22:37 發表
sue ,你今日只係去攞記念品同影左一張相炸!!!!!!!!!!!

定係只有米拿ching參賽呀?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-22 22:41
恭喜米拿兄再奪獎盃.
作者: running-sue    時間: 2009-3-22 22:47
原帖由 711MF 於 2009-3-22 22:37 發表
sue ,你今日只係去攞記念品同影左一張相炸!!!!!!!!!!!

咁又唔只一張, 但係都只係個個等起步的相, 因為佢地好多傳媒記者, 都搵唔到好位.
話時話, 以我所見長跑網只有米拿ching 及 我, 我以為化身為人肉活動紙板, 但都冇其他ching/ctse過黎, 我只係同其他熟口面的女跑手吹水.
[attach]5839[/attach]6K主禮家賓[attach]5840[/attach]6K起步[attach]5841[/attach]3K主禮家賓[attach]5842[/attach]3K起步[attach]5843[/attach][attach]5844[/attach][attach]5845[/attach]

作者: nc    時間: 2009-3-22 22:49
恭喜米拿兄
作者: cc    時間: 2009-3-22 23:22
作者: MT    時間: 2009-3-23 09:12
恭喜哂
作者: blurmax    時間: 2009-3-23 09:27
恭喜 米拿兄再奪獎盃

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-3-23 10:04
恭喜米拿 ching
作者: ar125    時間: 2009-3-23 23:14
恭喜米拿兄!
作者: runrun    時間: 2009-3-25 00:48
恭喜米拿兄再奪獎盃!

作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-25 09:57
恭喜米拿兄~~呢季真係pb拎獎停不了~~睇黎我要介你既目標變左無了期
作者: Gills    時間: 2009-3-25 10:14
今年米拿兄狀態大熟大勇, 如果開盤做莊實蝕老本, 都係做閒好D, 就算次次出1.1陪, 都好過放係銀行無息, 起碼穩紮穩打, 睇怕今年可以不停咁恭喜米拿兄你, 恭喜...恭喜...恭喜...
作者: miller    時間: 2009-3-25 10:25
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-25 09:57 發表
恭喜米拿兄~~呢季真係pb拎獎停不了~~睇黎我要介你既目標變左無了期

多謝咁多位師兄/姐o既祝賀,梁兄千祈唔好咁講,話說我下半年將會有好一段日子唔能夠keep住練跑,相信你只要keep住進度,我地拍住跑o既日子應該唔遠…

仲有,黎緊o既主要目標只有場地5,000m…希望上半年搞掂佢喇!必達都係玩下o者,跑步最緊要開心嘛!
作者: miller    時間: 2009-3-25 10:27
原帖由 Gills 於 2009-3-25 10:14 發表
今年米拿兄狀態大熟大勇, 如果開盤做莊實蝕老本, 都係做閒好D, 就算次次出1.1陪, 都好過放係銀行無息, 起碼穩紮穩打, 睇怕今年可以不停咁恭喜米拿兄你, 恭喜...恭喜...恭喜...  

唔好咁講喇,我都唔開賭o既,最多都係落注買下大隻兄開o既賠率,仲要永遠無得賠,即係無賭過!哈哈
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-25 15:31
原帖由 miller 於 2009-3-25 10:25 發表

多謝咁多位師兄/姐o既祝賀,梁兄千祈唔好咁講,話說我下半年將會有好一段日子唔能夠keep住練跑,相信你只要keep住進度,我地拍住跑o既日子應該唔遠…

仲有,黎緊o既主要目標只有場地5,000m…希望上半年搞掂佢喇!必達都係玩下o者,跑步最緊要開心嘛!

你既說話同成績唔成正比WOO~~哈~點都好啦~~最緊要開心係真既
作者: blurmax    時間: 2009-4-17 18:14
The official result of the race has been released :

http://www.csra.org.hk/upload/result/2009442162009%20Overall%20Result.pdf

(Thanks hkrunners.com for the info : http://www.hkrunners.com/?q=node/2468 )

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2