香港長跑網 - 長跑長友

標題: 中大校友報到區~更新名單在P.1<<請各中大人上報資料>> [打印本頁]

作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 15:00
標題: 中大校友報到區~更新名單在P.1<<請各中大人上報資料>>
中大校友,快d現形啦~~~

小妹既書院是New Asia,你地呢...????

更新所有在長跑網的中大ching/ctse,以便將來搞個中大跑:

NA:
1. witchycatcat - Anthropology
2. 迪迪仔 - 會計系
3. Sicily - Sociology
4. jshho - Information Engineering
5. bigkermit - Chinese Medicine
6. Zenith - Medicine
7. sunrise - Economics

CC:
1. Tabo - Mechanical and Automation Engineering  
2. 炒炒 - Information Engineering
3. 馬奶杰 - NRS

UC:
1. shogikin - Economics
2. Piccolo - Information Engineering
3. lewischan - ?
4. xue - ?

5. goodie - Social Work
6. 超人阿四 - Information Engineering

SHAW:
1. desmond - undergrad: molecular biotechnology/ postgrad: applied epidemiology
2. 青蛙王子 - Sociology
3. 山貓 - Computer Science

請上面有??的ching/ctse告知major咩系啦~~~

其他與CU有關的ching/ctse:
1. vannis11 - 在CU工作
2. wing_detective - 讀過2年PT課程
3. 前進 - 讀過d中大校外進修課程
4. laputa99 - 上年是一名硏究生
5. Riffalo - 在cu上過2年pt

作者: 亞平    時間: 2009-2-2 15:41
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-2 15:00 發表

原來CATCAT師姐係中大畢業生,失敬失敬!
希望你搵到自己既校友啦!
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 15:58
甘耐都仲未有cu校友蒲頭既~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 15:58
原帖由 亞平 於 2009-2-2 15:41 發表

原來CATCAT師姐係中大畢業生,失敬失敬!
希望你搵到自己既校友啦!

平平ching:
係呀~
多多指教!!
作者: desmond    時間: 2009-2-2 16:37
我係懦夫書院的
作者: shogikin    時間: 2009-2-2 16:42
報到
UCUCUC
要不要搞個投票做個統計

Kin in Running
作者: 亞平    時間: 2009-2-2 16:52
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-2 15:58 發表
甘耐都仲未有cu校友蒲頭既~~" />" />hj" />" />

不如我叫CU師兄過來報到呀! cu 丫嘛..嘻嘻
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-2 17:12
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-2 15:00 發表

我都係來至"手空空,無一物"既地方喎.
不過,唔知你係我師姐定師妹了.
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 17:12
得4丁咋..........................陰公....

to desmond:
我覺得college被分去shaw 好慘.....我...讀甘耐CU,好似印象中入去shaw唔夠3次....

作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 17:13
原帖由 shogikin 於 2009-2-2 16:42 發表
報到
UCUCUC
要不要搞個投票做個統計

kinkin:
你........成日掛住..投票....燒壞腦啦~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 17:15
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-2 17:12 發表

我都係來至"手空空,無一物"既地方喎.
不過,唔知你係我師姐定師妹了.

OH....YEAH~~~~
下次.....ctse見到面我地一定要相認下.......
...........而家,送住個飛吻先~~
作者: desmond    時間: 2009-2-2 17:16
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-2 17:12 發表
得3丁咋..........................陰公....

to desmond:
我覺得college被分去shaw 好慘.....我...讀甘耐CU,好似印象中入去shaw唔夠3次...." />" />
肯定有一次係IT test,哈哈~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 17:16
原帖由 亞平 於 2009-2-2 16:52 發表

不如我叫CU師兄過來報到呀! cu 丫嘛..嘻嘻

咩呀....平平ching,
cu ching真係cu畢業既咩...????
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-2 17:19
原帖由 desmond 於 2009-2-2 17:16 發表

查實..我都唔記得個陣時入去shaw做咩.....
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-2 17:34
原帖由 desmond 於 2009-2-2 17:16 發表

此言差矣.
我畢業時,是未有IT TEST的,所以......

[幣,咁你地咪知我幾多歲......]
作者: 亞平    時間: 2009-2-2 17:39
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-2 17:16 發表

咩呀....平平ching,
cu ching真係cu畢業既咩...????" />" />

catcat師姐你搵緊CU校友丫嘛,咁岩有個師兄個名叫CU,我見咁耐都冇人報到,
所以叫CU83師兄過來撐住個場囉,其實我係唔知cu係唔係cu校友架...嘻~嘻
作者: Tabo    時間: 2009-2-2 18:27
我喺 CC 架, 多多指教 !
作者: vannis11    時間: 2009-2-2 21:20
我雖然唔係CU校友不過我宜家係CU工作.多多指教!!
咁你地之前有無在CU練跑???
U Gym-->環迥路-->Shaw-->U Gym,我在CU的練跑路線...條路線唔錯ga,你地有興趣都可以試吓!!
作者: wing_detective    時間: 2009-2-2 21:57
我都係中大讀過2年PT課程...唔知算唔算係校友 =.=
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-3 08:38
原帖由 Tabo 於 2009-2-2 18:27 發表
我喺 CC 架, 多多指教 !

tabo係Ching / Ctse???
以前你major咩架?
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-3 08:41
原帖由 vannis11 於 2009-2-2 21:20 發表
我雖然唔係CU校友不過我宜家係CU工作.多多指教!!
咁你地之前有無在CU練跑???
U Gym-->環迥路-->Shaw-->U Gym,我在CU的練跑路線...條路線唔錯ga,你地有興趣都可以試吓!!

cu風景優美.....這個是我當初選佢既主要原因啦~~
我undergrad時一直都唔做運動架,唔好講跑,行都唔多想呀......
不過,以前趕時間or放大假時校巴時間疏,我都間唔中由火車站抄山路行上NA既~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-3 08:42
原帖由 wing_detective 於 2009-2-2 21:57 發表
我都係中大讀過2年PT課程...唔知算唔算係校友 =.=

歡迎晒~~
wing_detective是ctse嗎...?
作者: Piccolo    時間: 2009-2-3 09:24
UC
作者: Tabo    時間: 2009-2-3 10:39
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 08:38 發表

tabo係Ching / Ctse???
以前你major咩架?

唔敢叫自已做 Ching, 以前讀 Mechanical
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-3 10:51
原帖由 Piccolo 於 2009-2-3 09:24 發表
UC

ching 以前major 咩架...?
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-3 10:51
原帖由 Tabo 於 2009-2-3 10:39 發表

唔敢叫自已做 Ching, 以前讀 Mechanical

下次有機會一齊跑,記得相認下~~
作者: lewischan    時間: 2009-2-3 12:17
CU 男報到
可能真是你們師兄了, 89年畢業, UC住了4年湯宿

作者: xue    時間: 2009-2-3 12:36
UC.

作者: goodie    時間: 2009-2-4 12:59
聯合86,會穿聯合書院戰衣出賽渣打半馬,多多指教。
作者: 炒炒    時間: 2009-2-6 02:55
我是 CC 的
初黎報到.
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-6 09:09
原帖由 炒炒 於 2009-2-6 02:55 發表
我是 CC 的
初黎報到.

謝謝樓上多位ching/ctse報料....
我通常在九龍區SSP個post度約跑既....
各位有興趣可以到下面留下言,join下我地既跑步活動,齊齊為CU增光~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3549&extra=&page=16
作者: 前進    時間: 2009-2-6 09:17
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-6 09:09 發表

謝謝樓上多位ching/ctse報料....
我通常在九龍區SSP個post度約跑既....
各位有興趣可以到下面留下言,join下我地既跑步活動,齊齊為CU增光~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3 ...

我讀過d中大校外進修課程算唔算呀catcat ctse
作者: Piccolo    時間: 2009-2-6 10:08
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 10:51 發表

ching 以前major 咩架...?

Major: Information Engineering
Minor: Business Administration, German Studies
作者: 炒炒    時間: 2009-2-6 14:02
原帖由 Piccolo 於 2009-2-6 10:08 發表

Major: Information Engineering
Minor: Business Administration, German Studies

CHing,
我係IE99 的
作者: lewischan    時間: 2009-2-6 16:49
原帖由 goodie 於 2009-2-4 12:59 發表
聯合86,會穿聯合書院戰衣出賽渣打半馬,多多指教。

原来你才是师兄
失敬失敬
作者: wing_detective    時間: 2009-2-8 22:25
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 08:42 發表

歡迎晒~~
wing_detective是ctse嗎...?

我係師弟 =.=
作者: vannis11    時間: 2009-2-8 22:28
標題: 回復 29# 的帖子
maybe i saw u today...
i saw a man wear a shirt typed '聯合書院' at the back,is that u?
作者: Sicily    時間: 2009-2-8 22:35
CUNA06
作者: goodie    時間: 2009-2-8 22:45
回復 31# 的帖子

Where did you see the man?  I wore the shirt when I had finished the game.
作者: Piccolo    時間: 2009-2-9 11:11
原帖由 炒炒 於 2009-2-6 14:02 發表

CHing,
我係IE99 的

我係IE90
作者: jshho    時間: 2009-2-9 16:48
New Asia, Information Engineering
作者: 青蛙王子    時間: 2009-2-9 20:49
我都是CU的,SC/soc/2
作者: laputa99    時間: 2009-2-9 22:44
我上年是一名硏究生
作者: Riffalo    時間: 2009-2-9 23:30
mmm... 我都在cu上過2年pt
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-10 17:41
嘩....又多左好多cu人啦~
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-10 20:45
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-10 17:41 發表
嘩....又多左好多cu人啦~

師姐,我記得你係新亞的.
想問下你以前/宜家有無參加每年書院既環校跑架?
作者: Sicily    時間: 2009-2-10 22:55
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-10 20:45 發表

環校跑?
是否由中大到沙田pwh的
唔係一路都叫Happy Run 嗎
作者: 山貓    時間: 2009-2-10 22:59
CU電鑽貓報到!
今年渣打見HKU, PolyU, CityU 有咁多人打氣, CU似乎削左少少!

作者: witchycatcat    時間: 2009-2-11 08:39
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-10 20:45 發表

無呀....我以前讀書時至前2年為止...
係任何運動都唔做既人黎架..................
跑步...咪玩啦....直頭行多步都嫌辛苦呀...
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-11 08:40
原帖由 山貓 於 2009-2-10 22:59 發表
CU電鑽貓報到!
今年渣打見HKU, PolyU, CityU 有咁多人打氣, CU似乎削左少少!

哈哈...山貓ching....電鑽...即係咩系呀....
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 09:21
原帖由 Sicily 於 2009-2-10 22:55 發表

環校跑?

就我所知,
以前係叫"環校跑"既[真係圍住新亞跑一圈就完成],
係院慶的其中一項活動.

後來改左由中大跑去PWH,亦都改左叫"歡樂跑",
不過兩年前開始,已經唔可以再跑去PWH,
改為由新亞跑去U-GYM.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 09:27
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-11 08:39 發表

無呀....我以前讀書時至前2年為止...
係任何運動都唔做既人黎架..................
跑步...咪玩啦....直頭行多步都嫌辛苦呀...

咁你今年應該考慮返去玩下了,報名費只係$10,有T-SHIRT送,
而且校友組,頭十名都有獎,
但係我就從來未見過有多過十名校友參加,哈哈.
作者: desmond    時間: 2009-2-11 09:46
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-11 09:27 發表

咁你今年應該考慮返去玩下了,報名費只係$10,有T-SHIRT送,
10蚊抵玩喎,係咪新亞only?
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-11 11:28
樓上兩位:
如果只是NA生有得玩...你地兩個join唔join?
如果join,不如一齊報名呀....$10蚊...
作者: shogikin    時間: 2009-2-11 11:42
應該不只na可以參加
不過多數是星期六上午
我要開工不能去

作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 11:44
原帖由 desmond 於 2009-2-11 09:46 發表
10蚊抵玩喎,係咪新亞only?

只係新亞的校友才可以報"校友組",
而其它書院的校友,就要報"公開組"了.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 11:48
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-11 11:28 發表
樓上兩位:
如果只是NA生有得玩...你地兩個join唔join?
如果join,不如一齊報名呀....$10蚊...

比賽通常係每年十月左右舉行的,
或者,到時一齊報名吧.
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-11 13:03
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-11 11:48 發表

比賽通常係每年十月左右舉行的,
或者,到時一齊報名吧.

甘記得到時一齊報名啦~~~
有details後再post出黎,等長跑網組番隊中大隊....
作者: desmond    時間: 2009-2-11 13:10
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-11 11:44 發表

只係新亞的校友才可以報"校友組",
而其它書院的校友,就要報"公開組"了.
又唔見shaw有呢d野,激死!我地d shaw人成日無校巴搭要行斜路喎
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-11 16:41
原帖由 desmond 於 2009-2-11 13:10 發表
又唔見shaw有呢d野,激死!我地d shaw人成日無校巴搭要行斜路喎

算啦...
派左入shaw,係CU惡夢既開始...

(講笑)
作者: shogikin    時間: 2009-2-11 16:50
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-11 09:27 發表

睇真dChing 的意思是年年攞獎啦
恭喜恭喜

作者: Piccolo    時間: 2009-2-11 18:32
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-11 13:03 發表

甘記得到時一齊報名啦~~~
有details後再post出黎,等長跑網組番隊中大隊....

登錄/註冊後可看大圖

作者: vannis11    時間: 2009-2-11 18:42
原帖由 Sicily 於 2009-2-10 22:55 發表

環校跑?

係叫做fun run 呀....
不過only醫學院同CC學生/舊生/員工可以玩....
作者: vannis11    時間: 2009-2-11 18:45
原帖由 山貓 於 2009-2-10 22:59 發表
CU電鑽貓報到! " />" />" />" />

CU真係唔爭氣.....年年都無support team...
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 20:16
原帖由 vannis11 於 2009-2-11 18:42 發表

係叫做fun run 呀....
不過only醫學院同CC學生/舊生/員工可以玩....

我地係唔係講緊兩個唔同既比賽呢?

新亞書院舉辦果個,應該真係叫HAPPY RUN喎.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 20:22
原帖由 shogikin 於 2009-2-11 16:50 發表

睇真dChing 的意思是年年攞獎啦
恭喜恭喜

我就兩年都係校友組跑包尾既.
[我點會夠體育系班師兄跑先]
但係,的確我又真係年年攞獎既.

2008年,好似係無女校友報名添.所以一參加就已經係冠軍了.

咁正既比賽,點可以唔報.
而且,由新亞衝落去U-GYM,應該唔夠四公里,20分鐘左右應該跑完走得.
作者: vannis11    時間: 2009-2-11 21:16
標題: 回復 65# 的帖子
咁應該係2個唔同的比賽lu~~~
作者: 山貓    時間: 2009-2-11 22:15
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-11 08:40 發表

哈哈...山貓ching....電鑽...即係咩系呀....

呵呵...貓貓ctse...電算至岩. 咦? 唔知依家係咪仲咁叫呢, 因為家陣全名好似叫"電子計算及工程系"!
作者: 山貓    時間: 2009-2-11 22:20
原帖由 vannis11 於 2009-2-11 18:45 發表

CU真係唔爭氣.....年年都無support team...

照計CU應該唔少跑友喎, 以CU咁優美既自然環境, 總會出唔少健將嘛!
作者: Sicily    時間: 2009-2-11 23:02
原帖由 山貓 於 2009-2-11 22:20 發表

照計CU應該唔少跑友喎, 以CU咁優美既自然環境, 總會出唔少健將嘛!

可惜grad左之後先愛上跑步
後悔之前有咁好環境冇跑多d

btw想當年跑happy run 覺得好吃力
而家好似恍如隔世
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-12 08:30
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-11 20:22 發表

我就兩年都係校友組跑包尾既.
[我點會夠體育系班師兄跑先]
但係,的確我又真係年年攞獎既.
2008年,好似係無女校友報名添.所以一參加就已經係冠軍了.

咁正既比賽,點可以唔報.
而且,由新亞 ...

嘩....好喎....
即係今年10月我地報名,我都應該有亞軍攞啦~~yeah~~
好威呀!!!

作者: witchycatcat    時間: 2009-2-12 08:32
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-11 20:22 發表

由新亞衝落去U-GYM,應該唔夠四公里,20分鐘左右應該跑完走得.

e..................個happy run係全程落山架....?
甘仲法咪對膝頭唔多好囉...
作者: desmond    時間: 2009-2-12 10:19
昨天下午到PWH睇物理治療,順便回中大拎番張Cert,中大真的變了很多,有d好"潮"的建築物
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-12 10:56
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 08:30 發表

嘩....好喎....
即係今年10月我地報名,我都應該有亞軍攞啦~~yeah~~
好威呀!!!

" />" />

你會唔會有d誤會?
我係男仔黎架!
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-12 10:58
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 08:32 發表

e..................個happy run係全程落山架....?
甘仲法咪對膝頭唔多好囉...

你無講錯,真係全程落山的.
由新亞經聯合,再經逸夫落去U-GYM.

不過,間中一次,無所謂啦.
作者: 炒炒    時間: 2009-2-12 11:28
原帖由 desmond 於 2009-2-12 10:19 發表
昨天下午到PWH睇物理治療,順便回中大拎番張Cert,中大真的變了很多,有d好"潮"的建築物

你係指好似Windows 做緊 Defargment那座?
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-12 12:09
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-12 10:56 發表

你會唔會有d誤會?
我係男仔黎架!

oh...................哈哈..點錯相~~
迪迪仔你個陣讀咩系...?
我個學系,必定自動入NA既....估唔估到係咩系...?
作者: desmond    時間: 2009-2-12 12:18
原帖由 炒炒 於 2009-2-12 11:28 發表

你係指好似Windows 做緊 Defargment那座?
係gen build隔離個座,昨天有幸"鼠"入去參觀,坐擁東南大海景,係個度做lab都幾good
作者: desmond    時間: 2009-2-12 12:20
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 12:09 發表

oh...................哈哈..點錯相~~
迪迪仔你個陣讀咩系...?
我個學系,必定自動入NA既....估唔估到係咩系...?" />" />
我剩係知music就一定cc,唔通係傳播?人類學?
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-12 12:27
原帖由 desmond 於 2009-2-12 12:20 發表

人類學呀....
Anthropology一定是NA~~
作者: 馬奶杰    時間: 2009-2-12 14:11
嘩!!!!好開心呀!!!!終於見到有中大既師兄師組出現!!!
專登開個account黎留個言,
哈囉, 我係CC架!!!今年讀緊NRS/Year3

之前上堂Professor問邊個有跑渣馬, 點知好似全班一百六十幾人得我一個有去, 真係灰左

係啦, 唔知各位師兄師姐今年有無跑渣馬呢?
我今年第一次跑渣馬半馬, 發現左一個好大既問題, 上年跑10K都無架bor,
就係, 點解我見city, poly, HKU, 都有自家既Tee比跑手著,
但點解中大無架???

跑跑下諗到自己好似孤兒仔咁就灰左again......
之前我做fun run既急救員明明見到好多人跑架, 點解渣馬咁大型既活動都無人整件school tee架?

作者: witchycatcat    時間: 2009-2-12 14:27
原帖由 馬奶杰 於 2009-2-12 14:11 發表
就係, 點解我見city, poly, HKU, 都有自家既Tee比跑手著,
但點解中大無架???

...

歡迎你呀馬奶杰....
點解無中大tee???
因為,大家都著住長跑網件大家庭衫嘛~~~
作者: 炒炒    時間: 2009-2-12 14:28
嘩!!!!好開心呀!!!!終於見到有中大既師兄師組出現!!!

之前上堂Professor問邊個有跑渣馬, 點知好似全班一百六十幾人得我一個有去, 真係灰左

...

你好, 我都係CC 架
渣打半馬同Fun Run 我都有跑
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-12 21:24
原帖由 山貓 於 2009-2-11 22:20 發表

最少,體育系應該有唔少高手啦.

[例如當年既李致和]
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-12 21:27
原帖由 desmond 於 2009-2-12 12:20 發表

新傳系唔一定係新亞的.
另一個當年只有新亞才有的學系就是 - 藝術系[FINE ART].
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-12 21:31

...

我今年都完成左我既第一次渣打半馬啊.

至於學校名義參加渣打馬拉松,我就無聽聞過.
但係我早前係收過電郵,新亞書院校友會係有組織過,跑2009年渣打馬拉松既10公里的.
作者: bigkermit    時間: 2009-2-13 10:39
我都係CU人...NA的..很高興認識你地
我是來自BCM
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-13 11:24
原帖由 bigkermit 於 2009-2-13 10:39 發表
我都係CU人...NA的..很高興認識你地
我是來自BCM

bigkermit ching:
歡迎你呀~~
有無join過長跑網d約跑活動呀??
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-13 11:26
樓上各位CU ching/ctse:
有無興趣搵日約埋大家一齊跑步?
互相認識下之餘,又可以懷念下以前CU讀書既日子...??

大家點睇..?
作者: Zenith    時間: 2009-2-13 15:32
我是 NA 的. 不過還未畢業.
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-13 19:16
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-13 11:26 發表
樓上各位CU ching/ctse:
有無興趣搵日約埋大家一齊跑步?
互相認識下之餘,又可以懷念下以前CU讀書既日子...??

大家點睇..?

贊成.但係有無諗住跑邊度呢?
返中大跑步乎?
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-13 19:17
原帖由 Zenith 於 2009-2-13 15:32 發表
我是 NA 的. 不過還未畢業.

咁當今年既NA HAPPY RUN開始報名時,
記得通知大家一聲.

可以既話,我一定報名.
作者: Zenith    時間: 2009-2-13 21:50
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-13 19:17 發表

咁當今年既NA HAPPY RUN開始報名時,
記得通知大家一聲.

可以既話,我一定報名." />" />

一定一定!
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-14 09:24
原帖由 迪迪仔 於 2009-2-13 19:16 發表

贊成.但係有無諗住跑邊度呢?
返中大跑步乎?

我無所謂呀!
不過,既然大家都係中大人,現在透過在長跑網相認....
如果回中大跑就更有意義~~~

其實,我畢業多年後都未回過中大.....有點怕返去啦....
以前日日中大通山跑,甘多年後都未必記得校園內條路點行...
對中大那種既親切卻陌生的感覺很難形容~~~

作者: shogikin    時間: 2009-2-14 10:00
原帖由 炒炒 於 2009-2-12 14:28 發表

你好, 我都係CC 架
渣打半馬同Fun Run 我都有跑

炒炒ching
我估我們是中學校友
何文田....80號

作者: witchycatcat    時間: 2009-2-14 10:06
原帖由 shogikin 於 2009-2-14 10:00 發表

炒炒ching
我估我們是中學校友
何文田....80號

甘好.......中學校友都可認番...
真感動~~

作者: vannis11    時間: 2009-2-14 18:33
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 14:27 發表

歡迎你呀馬奶杰....
點解無中大tee???
因為,大家都著住長跑網件大家庭衫嘛~~~

其實中大有tee ga...不過好核突....你攞左都一定唔會著><
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-14 22:13
原帖由 vannis11 於 2009-2-14 18:33 發表

其實中大有tee ga...不過好核突....你攞左都一定唔會著>

有幾肉醱呢?
有無SAMPLE可以睇睇?
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-14 22:15
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-14 09:24 發表

我無所謂呀!
不過,既然大家都係中大人,現在透過在長跑網相認....
如果回中大跑就更有意義~~~

其實,我畢業多年後都未回過中大.....有點怕返去啦....
以前日日中大通山跑,甘多年後都未必記得校園內條路點行. ...

可以考慮中大環校跑一周,
然後一齊去食檸檬批......

[諗下都得掛]
作者: vannis11    時間: 2009-2-14 22:18
標題: 回復 98# 的帖子
件tee我放了在公司,過幾日先post個sample俾你睇...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2