香港長跑網 - 長跑長友

標題: 渣打半馬友早餐會後---幫跑全馬Ching & Ctse 打氣 [打印本頁]

作者: pwong5618    時間: 2009-2-5 13:24
標題: 渣打半馬友早餐會後---幫跑全馬Ching & Ctse 打氣
想當天跑完半馬D Ching & Ctse 唔太攰既可以食完早餐,一齊到駱克道幫跑全馬Ching & Ctse 打氣!地方無咩可選擇,太早開而又方便多D位只係快餐店,揀咗幾間最後選近聖保祿醫院對面果間大快活,近維園出口過天橋走幾步便到,希望當日人唔會太迫。

地址及資料如下:

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=17222

http://www.openrice.com/restaurant/channel/causeway_bay.htm

#167銅鑼灣道19-23號建康大廈地下一號舖及1樓
Shop 1 G/F. and 1/F., Professional Building, 19-23 Tung Lo Wan Road, H.K.
電話: 28568682 傳真: 28568982
分店營業時間: 星期一至六:07:00~21:30 星期六:照常 星期日及公眾假期:照常
新年營業時間: (09/1/25)07:00~21:00 ( 09/1/26)08:00~21:30 (09/1/27)08:00~21:30

有興趣 Ching & Ctse 當天請來一敍及幫下手同全馬ching & ctse 打氣。

作者: nc    時間: 2009-2-5 13:42
原帖由 pwong5618 於 2009-2-5 13:24 發表
想當天跑完半馬D Ching & Ctse 唔太攰既可以食完早餐,一齊到駱克道幫跑全馬Ching & Ctse 打氣!地方無咩可選擇,太早開而又方便多D位只係快餐店,揀咗幾間最後選近聖保祿醫院對面果間大快活,近維園出口 ...

好提議  - 報名

唔該晒!!

作者: kenneth    時間: 2009-2-5 14:00
作者: 洛虎添    時間: 2009-2-5 14:06
原帖由 kenneth 於 2009/2/5 02:00 PM 發表
預小弟1位﹗" />" />

當然冇走雞la....
作者: 瘋瘋    時間: 2009-2-5 14:13
作者: madgut    時間: 2009-2-5 15:41
想問下ching ctse 跑完會唔會搵地方沖涼呢?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-5 15:45
嘩!!真係超揀動!!!

過終點前如果見到師兄師姐打氣感覺真係好好,好期待~~
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-5 15:49
多謝晒各位師兄師姐~
作者: Kennychoi    時間: 2009-2-5 15:54
黃Sir,今次大鑊!此位置是快到終點的地方,已跑到死吓死吓個樣,想話跑慢D都唔得了,一見自己的Ching&Ctse,一定博曬老命跑,實抽根啦!準備叫D  Ching&Ctse抬我去終點啦.
作者: onon    時間: 2009-2-5 15:57
希望小弟慢遊返到嚟大家未散...
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 15:58
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 15:59
報名, 只怕小妹跑完你地都食完囉!

作者: kenneth    時間: 2009-2-5 15:59
作者: 亞平    時間: 2009-2-5 16:00
原帖由 onon 於 2009-2-5 15:57 發表

X2 , 安安記得等埋小弟,扶一扶我過洛克道啊!
作者: hobbywet    時間: 2009-2-5 16:01
我都想去,衰在駁住去佛學班,或者上完堂直接去終點,不過都成1:00幾
作者: 亞平    時間: 2009-2-5 16:01
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 15:59 發表

不緊要,萬一老抽,即時交晶片及號碼布給我們接力代返終點。

冇用架..ken兄,咁做係過唔到自己果關...
作者: desmond    時間: 2009-2-5 16:06
真係.........唉! 咁多人打氣,引死人咩 今年跑的師兄姐真幸福,上年我去到個度得"菲菲"同我地打氣..........整到人好想跑,真係唔好上黎咁多..........
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 16:09
作者: 亞平    時間: 2009-2-5 16:11
原帖由 desmond 於 2009-2-5 16:06 發表
真係.........唉! 咁多人打氣,引死人咩 今年跑的師兄姐真幸福,上年我去到個度得"菲菲"同我地打氣..........整到人好想跑,真係唔好上黎咁多..........

Desmond兄出年跑返,一樣都有好多兄弟姐妹沿途幫你打氣.
作者: 亞平    時間: 2009-2-5 16:13
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 16:09 發表

咁到時如有須要的,咪交比小弟囉.....,另外我們須不須要罷定幾支水,等各位作最後補給用?

Ken兄,來到洛克道,水就唔駛,你地既出現至係最有用既..
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 16:13
作者: Kennychoi    時間: 2009-2-5 16:17
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 16:09 發表

咁到時如有須要的,咪交比小弟囉.....,另外我們須不須要罷定幾支水,等各位作最後補給用?
師父有水都無用,最好是有大力菜,就一定無問題,或作死啦!
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-5 16:22
原帖由 onon 於 2009-2-5 15:57 發表

ching .. 唔緊要... 我會企到果個位落閘放狗才會離開...

到時見!
作者: Kennychoi    時間: 2009-2-5 16:24
kenneth師父今日不來沖圈,留翻D氣補命,過日在屯門邊到等啊?
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 16:29
作者: desmond    時間: 2009-2-5 16:41
平兄及Kenneth兄: 打氣係好,但係又點同落場跑呢?我真係好驚自己忍唔住誘惑 尤其是呢兩個禮拜好似去到邊都有人提住你星期日跑渣打咁。
其實我都真係有唸過: 都休息了一個月,有無機會跑到.........

Ken兄,當日我應該不會從屯門出發,是5:55在TST等吧?反光衫?我仲打算著網tee添
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-5 16:43
原帖由 desmond 於 2009-2-5 16:41 發表
平兄及Kenneth兄: 打氣係好,但係又點同落場跑呢?我真係好驚自己忍唔住誘惑 尤其是呢兩個禮拜好似去到邊都有人提住你星期日跑渣打咁。
其實我都真係有唸過: 都休息了一個月,有無機會跑到.........

Ken兄,當 ...

demond 兄..我都休0左三個星期...
行有時都有 d 痛, 唉...
作者: nc    時間: 2009-2-5 16:47
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-5 16:22 發表

ching .. 唔緊要... 我會企到果個位落閘放狗才會離開...

到時見!

ee真係盡忠職守  巧感動 
作者: nc    時間: 2009-2-5 16:48
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 15:59 發表
報名, 只怕小妹跑完你地都食完囉!

放心,我和叮叮噹的時間差不多,我等埋妳吃o野呀 
作者: Kennychoi    時間: 2009-2-5 16:50
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 16:29 發表

師叔,星期日 0445 前在西鐵站月台車頭位等,我們會乘 0445 左右的一班車,如到時來到不見我們,我們應已上車,須要自行趕出去,最終我們是會在尖沙咀 L3 地面出口等。到時見﹗" />" />hk
收到,叮橋!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 16:51
原帖由 obaanc 於 2009-2-5 16:48 發表
放心,我和叮叮噹的時間差不多,我等埋妳吃o野呀 

NC等我食早餐.
妳早20mins出發喎! 唔知有冇地方沖涼呢?
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 16:52
作者: 比因    時間: 2009-2-5 16:55
原帖由 上水馬王 於 2009-2-5 15:49 發表
多謝晒各位師兄師姐~

X2
作者: nc    時間: 2009-2-5 16:56
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 16:51 發表

NC等我食早餐.
妳早20mins出發喎! 唔知有冇地方沖涼呢?

有得沖都會勁多人,就由得它留有渣打半馬及大家那份熱情的氣味一個上午吧 
作者: 711MF    時間: 2009-2-5 16:57
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 16:58
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 17:02
原帖由 desmond 於 2009-2-5 16:41 發表
.......反光衫?我仲打算著網tee

敵士文,
你唔係淨著反光衫咁性感嘛?
網T+反光背心, 相信離遠可以見到你,
等小妹執番眼耳口鼻同四萬咁口對住你個鏡頭嘛!
作者: 亞平    時間: 2009-2-5 17:02
原帖由 711MF 於 2009-2-5 16:57 發表
wong sir:

我預計要跑2:30:00完成.加攞行李都要3個幾鐘.你會早我成個鐘完成,如時間緊迫,到時電聯再會合,

7兄,係唔係打錯字.....:[attach]4645[/attach]:[attach]4646[/attach][attach]4647[/attach]?
作者: running-sue    時間: 2009-2-5 17:04
多謝咁多位ching/ctse, 真係感激流涕, 請問有冇紙巾呀!!!
作者: 711MF    時間: 2009-2-5 17:05
作者: desmond    時間: 2009-2-5 17:06
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 17:02 發表

敵士文,
你唔係淨著反光衫咁性感嘛?
網T+反光背心, 相信離遠可以見到你,
等小妹執番眼耳口鼻同四萬咁口對住你個鏡頭嘛!
我淨係著反光衫的話,不是性感,是嚇人 !到是大把跑手完成唔到賽事...........
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-5 17:08
原帖由 711MF 於 2009-2-5 17:05 發表

跑半馬,預計2:30:00  完成

七兄到時應該可以享受足全程的氣氛!
作者: nc    時間: 2009-2-5 17:11
原帖由 running-sue 於 2009-2-5 17:04 發表
多謝咁多位ching/ctse, 真係感激流涕, 請問有冇紙巾呀!!!

sue ctse, 妳係我地唯一一位ctse參加全馬,妳要努力加油呀,我地成班跑友等緊妳及眾ching番來呀

作者: kenneth    時間: 2009-2-5 17:11
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 17:14
原帖由 running-sue 於 2009-2-5 17:04 發表

Sue姐,

妳係長跑網之光, 女中豪傑 , 唯一一個女子跑全馬,
我地會等妳架! 加油! 努力!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-5 17:15
咁多人打氣....更加唔衰得呀!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 17:16
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 17:11 發表

咪玩啦,以閣下的狀態,很難用 2:30 來完成半馬喎

七兄係陪人跑半馬, 邊跑邊教路邊打氣 .
如冇意外, 應該唔洗2:30跑完.
作者: 711MF    時間: 2009-2-5 17:17
作者: 亞平    時間: 2009-2-5 17:17
原帖由 kenneth 於 2009-2-5 17:11 發表

咪玩啦,以閣下的狀態,很難用 2:30 來完成半馬喎" />" />" />" />" />

係囉,7兄咪玩啦,2:30 你點跑啊 ? 7分1k? 打死我都唔信!
作者: running-sue    時間: 2009-2-5 17:18
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 17:14 發表

Sue姐,

no, no, no. 依小妹所知, 已報全馬的至少仲有runrun 同 wongc
你地記得等埋我呀
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-5 17:18
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 17:14 發表

Sue姐,

仲有runrun師姐呀!
作者: 711MF    時間: 2009-2-5 17:20
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 17:22
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 17:22
原帖由 上水馬王 於 2009-2-5 17:18 發表
仲有runrun師姐呀!

係喎! Runrun ctse傷了休息左一個月, 唔好俾壓力佢,
慢慢跑, 輕鬆跑, 唔好急, 痛就上車.

作者: nc    時間: 2009-2-5 17:32
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-5 17:15 發表
咁多人打氣....更加唔衰得呀!

大圍兄,你咁勤力,點會衰呀...睇好你呀!!
作者: 711MF    時間: 2009-2-5 17:38
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 17:40
原帖由 711MF 於 2009-2-5 17:20 發表

叮叮噹 , 做左版主果然聰明d.

七教練,

果然獨據慧眼, 小妹 係有小聰明, 欠大智慧.
你咁有智慧最適合做版主, 記得過多幾招俾小妹 喎!
作者: kenneth    時間: 2009-2-5 17:40
作者: desmond    時間: 2009-2-5 18:01
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 17:22 發表

係喎! Runrun ctse傷了休息左一個月, 唔好俾壓力佢,
慢慢跑, 輕鬆跑, 唔好急, 痛就上車.
我淨係知runrun師姐已經休息左一個月,原來佢都打算跑?
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-5 18:42
嘩!好感動啊 希望可以捱到返嚟見大家啦
作者: nc    時間: 2009-2-5 21:10
原帖由 running-sue 於 2009-2-5 17:18 發表

no, no, no. 依小妹所知, 已報全馬的至少仲有runrun 同 wongc
你地記得等埋我呀

runrun and wonc ctse, 真係唔好意思, 小妹唔記得了我地仲有2位ctse報了全馬, 真係底打  

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-5 18:42 發表
嘩!好感動啊 希望可以捱到返嚟見大家啦

ching 一定可以, 放心
作者: pwong5618    時間: 2009-2-5 23:11
wong sir:

我預計要跑2:30:00完成.加攞行李都要3個幾鐘.你會早我成個鐘完成,如時間緊迫,到時電聯再會合,

收到!
我預你哋攞埋行李2個半鐘實得啦!
唔好睇低個徒弟至得!
作者: 細明哥    時間: 2009-2-5 23:14
我又嚟食早餐~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 23:48
原帖由 pwong5618 於 2009-2-5 23:11 發表

收到!
我預你哋攞埋行李2個半鐘實得啦!
唔好睇低個徒弟至得!  

x2, 唔好睇小你個高徒, 信佢得就得架啦!
佢話唔會俾自己跑多過2:30架!
作者: 神童威威    時間: 2009-2-5 23:50
wong sir:

好野.....終於有機會過7兄喇!
作者: 晴朗    時間: 2009-2-5 23:53
若果要等到我返來....食埋晏都得喎,辛苦大家啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-5 23:55
原帖由 神童威威 於 2009-2-5 23:50 發表

好野.....終於有機會過7兄喇!  

係喎! 神童威威唔洗等七兄傷, 你都可以過佢.
不過, 佢地跑挑戰組, 你要追多20mins.
作者: 神童威威    時間: 2009-2-5 23:58
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-5 23:55 發表

係喎! 神童威威唔洗等七兄傷, 你都可以過佢.
不過, 佢地跑挑戰組, 你要追多20mins.

7兄話14公里(唔夠擔再打個英文字母)會見到佢嫁.....
作者: =chairman=    時間: 2009-2-6 00:01
原帖由 神童威威 於 2009-2-5 23:58 發表

哈哈 ~ 要避嫌
作者: 龜速行    時間: 2009-2-6 00:06
預小弟大人&小弟

(加攞行李一定要過3個幾鐘)

作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-6 00:14
原帖由 神童威威 於 2009-2-5 23:58 發表

計得咁準確, 咁威威俾心機出力追囉!

作者: oscar    時間: 2009-2-6 01:23
作者: kenneth    時間: 2009-2-6 03:27
作者: 711MF    時間: 2009-2-6 05:57
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-6 09:36
wong sir:
我地SSP半馬隊員跑完後會集體白白後,拉大隊去大快活與大家會合,之後一齊做啦啦隊~
我地一行大約12-14人
作者: kenneth    時間: 2009-2-6 09:47
作者: 亞平    時間: 2009-2-6 09:52
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-6 09:36 發表
wong sir:
我地SSP半馬隊員跑完後會集體白白後,拉大隊去大快活與大家會合,之後一齊做啦啦隊~

嘩~~好感動呀,SSP隊員都來幫忙打氣,今次全馬大軍有福啦.
作者: pwong5618    時間: 2009-2-6 10:22
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-6 09:36 發表
wong sir:

收到!
我好奇,集體白白係点?
係唔係好似日本人咁.....齊齊沈浴缸?!

作者: 亞平    時間: 2009-2-6 10:26
原帖由 pwong5618 於 2009-2-6 10:22 發表

收到!
我好奇,集體白白係点?

如果係咁....我唔跑全馬啦..轉玩半馬+洗白白囉!
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-6 10:30
原帖由 kenneth 於 2009-2-6 09:47 發表

CATCAT 姐,邊樹可以洗白白?小弟都有興趣。

kenken....你有興趣白白...定係集體白白呀....
點解有地方白白...?
因為活活既朋友東東ching帶我地去佢club house呀....佢話最多帶10-12人左右....
名額己滿啦~~嘿嘿....

轉貼如下:
SSP:2月8日渣打半馬白白+食飯+全馬打氣團
~~白白名額已滿~~

當日跑完半馬後活動,一齊去跟東東ching club house白白
白白後外出到近聖保祿醫院對面果間大快活(近維園出口過天橋走幾步便到),與長跑網其他ching/ctse會合,食少少野後再返回賽道旁為全馬的ching/ctse打氣!
作者: witchycatcat    時間: 2009-2-6 10:31
原帖由 pwong5618 於 2009-2-6 10:22 發表

收到!
我好奇,集體白白係点?

哎呀....ching...你燒壞腦..
作者: kenneth    時間: 2009-2-6 10:37
作者: kenneth    時間: 2009-2-6 10:38
作者: Piccolo    時間: 2009-2-6 11:04
睇到依個post真係好感動
小弟冇網衫,當日跑全馬嘅編號係24880。如果有幸能夠捱到番洛克道 會同大家打招呼
作者: 亞平    時間: 2009-2-6 11:06
原帖由 Piccolo 於 2009-2-6 11:04 發表
小弟冇網衫,當日跑全馬嘅編號係24880。如果有幸能夠捱到番洛克道 會同大家打招呼

Picoolo兄,仲要小量網衣,師兄不如考慮買返件.
作者: 亞平    時間: 2009-2-6 11:08
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-6 10:31 發表

哎呀....ching...你燒壞腦..

頭先真係有D發燒架....不過而家冇囉...嘻嘻...集體去..各自沖...
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-6 11:11
而家有幾多位ching ctse 參加左呀~~

小弟如果今年達標出年唔跑全馬啦,到時希望今年打氣既ching ctse 轉晒去跑全馬,小弟跑半馬,等小弟有機會報恩~~
作者: Piccolo    時間: 2009-2-6 13:46
原帖由 亞平 於 2009-2-6 11:06 發表

Picoolo兄,仲要小量網衣,師兄不如考慮買返件.

唔該平兄
已經到咗最後階段,都係著番著慣嘅衫穩陣啲,明年如果再跑會買返件網衣
我星期日嘅打扮會同相中一樣(當然係講緊前面嗰個啦 )
作者: slack    時間: 2009-2-6 14:04

好希望果日見到大家, 互相鼓勵加油
早上會去影相
作者: pwong5618    時間: 2009-2-6 14:18
原帖由 Piccolo 於 2009-2-6 13:46 發表

唔該平兄
已經到咗最後階段,都係著番著慣嘅衫穩陣啲,明年如果再跑會買返件網衣

Piccolo hing,

哈哈!後面個易認d喎!
長跑網d ching & ctse 有40幾人跑全馬,我只能認識、認度約20人,
唔著網衫真係困難認既,不過你經過駱克道看到我地人班人及Banner
你可以同我哋招呼,叫聲 Ching ! 我哋一定幫你打氣、影相!
另外你咁認真,全馬要做咩時間,等我估計下你係約莫咩時間經駱克道。 祝 全馬成功!

作者: Ah_ming    時間: 2009-2-6 14:26
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-6 10:30 發表

kenken....你有興趣白白...定係集體白白呀....
點解有地方白白...?
因為活活既朋友東東ching帶我地去佢club house呀....佢話最多帶10-12人左右....

轉貼如下:
SSP:2月 ...

Catcat
記得幫我影相...如果我番到
作者: B    時間: 2009-2-6 15:20
嘩~ 如果真係無得洗白白~ 一班跑完半馬0既跑手齊集終點~
一定 "魅" 力四射了!!
作者: 亞平    時間: 2009-2-6 15:23
原帖由 BHa 於 2009-2-6 15:20 發表
嘩~ 如果真係無得洗白白~ 一班跑完半馬0既跑手齊集終點~
一定 "魅" 力四射了!!

也因此我們臭味相投,志同道合!希望灣仔街坊多多容忍.嘻嘻
作者: lazyrunner    時間: 2009-2-6 17:33
多謝大家的支持, 為左唔想大家等得太耐, 我會跑快d 架喇 ........希望12:30見到大家

不過各位 ching ctse 記得食飽d 個早餐wooooor, 唔好餓親
作者: Patrick    時間: 2009-2-6 17:35
好感動呀!!!
當日一定要跑好少少,
如果唔係, 真係有辱"網"聲!!!
作者: alfredfong    時間: 2009-2-6 17:38
原帖由 Patrick 於 2009-2-6 17:35 發表
好感動呀!!!
當日一定要跑好少少,
如果唔係, 真係有辱"網"聲!!!

係呀!!, 有大家支持, 一定有唔少動力, 希望唔係因腳傷而上巴士, 好希望係終點見到各位ching/ctse
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-6 18:37
原帖由 Piccolo 於 2009-2-6 13:46 發表

唔該平兄

人山人海, 冇著網衫, 真係好難認到師兄囉!
你見到長跑網Banner+綠衣人, 主動打招呼啦!

唔洗等明年渣打先著網衫, 一年有許多比賽及約跑都係綠衣為記, 相都影多幾張啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-6 18:44
原帖由 witchycatcat 於 2009-2-6 10:30 發表

當日跑完半馬後活動,一齊去跟東東ching club house白白
白白後外出到近聖保祿醫院對面果間大快活(近維園出口過天橋走幾步便到),與長跑網其他ching/ctse會合,食少少野後再返回賽道旁為全馬的ching/ctse打氣!

Good喎! 跟大隊食早餐, 一起操去支持班全馬友 .
最好11:30前到駱克道, 趕及迎接班快馬凱旋而歸.
作者: Piccolo    時間: 2009-2-6 19:59
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-6 18:37 發表

人山人海, 冇著網衫, 真係好難認到師兄囉!
你見到長跑網Banner+綠衣人, 主動打招呼啦!

...

到時我會衝埋大家度
作者: Piccolo    時間: 2009-2-6 20:03
原帖由 pwong5618 於 2009-2-6 14:18 發表

Piccolo hing,

... 另外你咁認真,全馬要做咩時間,等我估計下你係約莫咩時間經駱克道。 祝 全馬成功!

原本希望4-4.5hrs,但係中國沿岸之後關節出現問題 宜家仲未完全恢復 可能要5小時囉

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2