香港長跑網 - 長跑長友

標題: 8.2.2009 渣打馬拉松 [打印本頁]

作者: Parco爸    時間: 2009-2-8 11:36
標題: 8.2.2009 渣打馬拉松
小弟剛死完回來...
今次影得不多..
原因小弟無氣無力..手腳慢反應遲..跑友們一堆殺來...我就眼定定..Sorry
出一張先...其他明天啦..
位置..己利佐治街...惠康轉彎位後...
Ken兄掛字望對面城大拉拉隊...

o岩o岩放左相...壓縮得幾嚴重..如要原相..煩請通知小弟..
http://picasaweb.google.com.hk/longrun.hk1/822009ByParco#

小弟 kenneth,家父&速行兄都已post 相到以下網址。
http://picasaweb.google.com.hk/longrun.hk1
Kenneth

作者: cc    時間: 2009-2-8 12:03
作者: honkan2004    時間: 2009-2-8 13:48
等師兄好消息
作者: bmc    時間: 2009-2-8 13:53
唔知picasa 長跑網密碼先upload 小小相先

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: redred    時間: 2009-2-8 13:54
E..ken 兄個樣仍然好輕鬆喎
期待ching 佳積 (sorry..我唔知電話有響過...岩岩睇返先知 )
作者: running-sue    時間: 2009-2-8 14:48
ching, 真係辛苦哂你喇唔好整相住喇, 休息一下先啦
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-8 14:52
ken兄應該汁個個樣黎......你睇佢幾精神.....我就..........
多謝丫parco兄,bmc,demond咁多位~仲有你地d加油聲
聽到你地叫完之後~~真的有點熱淚盈眶
作者: wilson    時間: 2009-2-8 15:40
期待咁多位師兄既靚相!
作者: 龜速行    時間: 2009-2-8 16:35
pirkle c hing  小弟大人 & 小弟

完成半馬 吃完早餐

去左維園終點前影左D相

遲DD upload
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-8 16:37
原帖由 cc 於 2009-2-8 12:03 發表
辛苦哂ching~期待更多的相片~

x2

多謝Parco兄!
作者: 龜速行    時間: 2009-2-8 16:49
原帖由 上水馬王 於 2009-2-8 16:37 發表 x2多謝Parco兄!

x3
作者: 龜速行    時間: 2009-2-8 16:52
bmc c hing

多謝多謝

小弟大人見到張相

好開心
作者: ar125    時間: 2009-2-8 17:15
今日有"長跑網啦啦隊"氣分超正! 我部儍瓜都影咗啲upload幾張先!

作者: kenneth    時間: 2009-2-8 17:22
作者: kenneth    時間: 2009-2-8 17:27
作者: running-sue    時間: 2009-2-8 17:45
原帖由 ar125 於 2009-2-8 17:15 發表
今日有"長跑網啦啦隊"氣分超正! 我部儍瓜都影咗啲upload幾張先!

ching, 多謝你影到小妹死拼的樣, 一聽見大家的打氣, 小妹果時真係好想大喊, 超感動  
多謝咁多位攝記及拉拉隊,
作者: blurmax    時間: 2009-2-8 17:57
Sue Ctse,

Why the expatriate gal runner next to U ran so leisurely gar?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: kenneth    時間: 2009-2-8 17:58
作者: nc    時間: 2009-2-8 18:02
sue ctse請問妳右邊袋住個什麼公仔??? 很cute喎

作者: kenneth    時間: 2009-2-8 18:05
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-8 18:09
原帖由 kenneth 於 2009-2-8 17:58 發表
小弟所拍攝的全馬照片,因為只是用大人的傻瓜機,所以拍得不太靚,全部原裝無執,請見諒﹗
部份無網衣的,為小弟鄧記的跑友,希望各位不要介意。
(樂華屯門區跑全馬的 ching 可以入內看看,部份是你們的照片。)

...

要登入後至睇到嗎?
作者: water_ho8538    時間: 2009-2-8 18:12
感謝各c hing 幫手影相,大家都跑得好好呀.......
作者: running-sue    時間: 2009-2-8 18:14
原帖由 blurmax 於 2009-2-8 17:57 發表
Sue Ctse,

Why the expatriate gal runner next to U ran so leisurely gar?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

唏,佢唔知我響後面界佢,所以好輕鬆囉  .
仲有,見到成班拉拉隊,點都要交D戲啦,哈哈
作者: nc    時間: 2009-2-8 18:14
遅少少再把全部相上載上網  恭喜各位  小妹第一次參加渣打 (唔計97/98年),玩得很開心呀!!

作者: running-sue    時間: 2009-2-8 18:16
原帖由 obaanc 於 2009-2-8 18:02 發表
sue ctse請問妳右邊袋住個什麼公仔??? 很cute喎 hgjD124" />" />hj

係POOH POOH公仔,原來係一個斜袋,尋晚媽媽改裝,以便串落腰帶度.
我放佐Dpower gel落去,嘻嘻
作者: allanccl    時間: 2009-2-8 18:17
在香港第一次跑全馬--4:32(自己按表),比目標遲左2分鐘,PB左13分鐘。
因為帶左相機負左磅,加上在青馬橋同汀九橋映左d相,浪費左少少光陰,同埋撻左好多次車,幾辛苦下。今年水站足夠,最興奮係銅鑼灣各網友啦啦隊的打氣加油,多謝晒!
d相係用魚眼鏡映,怪怪地都幾得意,大家唔好見怪,有些師兄無著網衫,到你地叫我時,因為手腳慢反應遲鈍映唔切,sorry!
20090208渣打國際馬拉松的相片:
http://picasaweb.google.com.hk/allanccl/20090208#
作者: kenneth    時間: 2009-2-8 18:17
作者: 特種部隊    時間: 2009-2-8 18:25
多謝、多謝,辛苦哂!
作者: allanccl    時間: 2009-2-8 18:25
Deleted

作者: kenneth    時間: 2009-2-8 18:29
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-8 18:31
原帖由 allanccl 於 2009-2-8 18:17 發表
在香港第一次跑全馬--4:32(自己按表),比目標遲左2分鐘,PB左13分鐘。
因為帶左相機負左磅,加上在青馬橋同汀九橋映左d相,浪費左少少光陰,同埋撻左好多次車,幾辛苦下。今年水站足夠,最興奮係銅鑼灣各網友啦啦隊 ...

多謝亮兄!
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-8 18:32
原帖由 kenneth 於 2009-2-8 18:17 發表

sorry ﹗試吓呢個...
http://picasaweb.google.com.hk/longrun.hk1/20080208ByKenneth#

多謝ken兄!
作者: anson    時間: 2009-2-8 18:44
原帖由 running-sue 於 2009-2-8 18:16 發表

係POOH POOH公仔,原來係一個斜袋,尋晚媽媽改裝,以便串落腰帶度.
我放佐Dpower gel落去,嘻嘻hgjD115" />" />hj

sue  你好形啊...
作者: allanccl    時間: 2009-2-8 18:55
原帖由 kenneth 於 2009-2-8 18:29 發表

已更新,試試新 LINK 見 POST27# 。

Thank You! 辛苦晒ken兄,我有3張呀,多謝多謝!
作者: onon    時間: 2009-2-8 18:55
原帖由 allanccl 於 2009-2-8 18:17 發表
因為帶左相機負左磅,加上在青馬橋同汀九橋映左d相,浪費左少少光陰,同埋撻左好多次車,幾辛苦下。今年水站足夠,最興奮係銅鑼灣各網友啦啦隊 ...

多謝亮哥, 魚眼鏡很正!
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-8 18:56
原帖由 onon 於 2009-2-8 18:55 發表

多謝亮哥, 魚眼鏡很正!

很有趣!
作者: onon    時間: 2009-2-8 19:04
原帖由 kenneth 於 2009-2-8 17:58 發表
小弟所拍攝的全馬照片,因為只是用大人的傻瓜機,所以拍得不太靚,全部原裝無執,請見諒﹗
部份無網衣的,為小弟鄧記的跑友,希望各位不要介意。
(樂華屯門區跑全馬的 ching 可以入內看看,部份是你們的照片。)

...

多謝Ken兄居高臨下位影位很正!
作者: onon    時間: 2009-2-8 19:06
原帖由 running-sue 於 2009-2-8 18:16 發表

我放佐Dpower gel落去,嘻嘻hgjD115" />" />hj

伯母有無吩咐你唔好咁快...要顧下d師兄感受呀?
作者: nc    時間: 2009-2-8 19:18
原帖由 onon 於 2009-2-8 19:06 發表

作者: waynekkw    時間: 2009-2-8 20:13
May May  終點前 Photo
http://picasaweb.google.com.tw/waynekkw2/200902082009#

原相PM Email toMe

登錄/註冊後可看大圖

作者: running-sue    時間: 2009-2-8 20:17
原帖由 onon 於 2009-2-8 19:06 發表

有呀,我話去跑全馬,佢話我傻傻地,仲叫我唔好慢過Dching咁多喎,哈哈
作者: 比因    時間: 2009-2-8 20:20
多謝NC! 雖然我好慢, 但係影出來好似跑到髮腳都豎起埋 !
作者: 比因    時間: 2009-2-8 20:21
原帖由 running-sue 於 2009-2-8 20:17 發表

有呀,我話去跑全馬,佢話我傻傻地,仲叫我唔好慢過Dching咁多喎,哈哈

作者: running-sue    時間: 2009-2-8 20:23
原帖由 waynekkw 於 2009-2-8 20:13 發表
http://picasaweb.google.com.tw/waynekkw2/200902082009#

登錄/註冊後可看大圖

多謝 May May
作者: 亞平    時間: 2009-2-8 20:28
平嫂接近轉入維園前照片
http://picasaweb.google.com/AhPing99/2009?feat=directlink
作者: cu83    時間: 2009-2-8 20:32
原帖由 亞平 於 8-2-2009 20:28 發表
平嫂接近轉入維園前照片
http://picasaweb.google.com/AhPing99/2009?feat=directlink

平兄今次又係樹起大母指...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-8 20:47
原帖由 obaanc 於 2009-2-8 18:14 發表
遅少少再把全部相上載上網 hgj088" />" />hj 恭喜各位  小妹第一次參加渣打 (唔計97/98年),玩得很開心呀!!

nc姐 & 其他各位2公攝記:
真係好多謝咁多位等幾粒鐘都幫小弟影到靚相,冇d仲係跑完半馬過來幫手,辛苦使大家。
作者: nc    時間: 2009-2-8 20:56
原帖由 比因 於 2009-2-8 20:20 發表
多謝NC! 雖然我好慢, 但係影出來好似跑到髮腳都豎起埋 !

我驚係啦啦隊嚇到ching髮腳豎起
作者: nc    時間: 2009-2-8 21:00
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-8 20:47 發表

nc姐 & 其他各位2公攝記:
真係好多謝咁多位等幾粒鐘都幫小弟影到靚相,冇d仲係跑完半馬過來幫手,辛苦使大家。

最緊要玩得開心

影了很多很多相,但upload有問題,唔知點解到91張後便不准繼續上載 要d時間研究吓.
作者: -R-    時間: 2009-2-8 21:49
原帖由 waynekkw 於 2009-2-8 20:13 發表

登錄/註冊後可看大圖

幫我同 May 講聲唔該晒
作者: 卓卓    時間: 2009-2-8 21:51
原帖由 obaanc 於 2009-2-8 18:14 發表
遅少少再把全部相上載上網 hgj088" />" />hj 恭喜各位  小妹第一次參加渣打 (唔計97/98年),玩得很開心呀!!

相相影得好靚啊, 多謝 NC 師姐.
作者: pirkle    時間: 2009-2-8 21:55
標題: 回復 9# 的帖子
謝。賀喜速行嫂速行兄完成半馬。
作者: 龜速行    時間: 2009-2-8 22:02
pirkle c hing

thank
作者: nc    時間: 2009-2-8 22:05
原帖由 卓卓 於 2009-2-8 21:51 發表

相相影得好靚啊, 多謝 NC 師姐.

唔好客氣,多謝卓卓給我機會拍張相
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-8 22:13
原帖由 -R- 於 2009-2-8 21:49 發表

幫我同 May 講聲唔該晒" />" />

x2

謝謝!
作者: 曲奇    時間: 2009-2-9 01:55
My Photo Share...
少少半馬 (由我妹妹操刀) + 全馬 photo...
有著網衫及小妹認得的本網ching已放在同一相簿,Enjoy!!!
http://picasaweb.google.com.tw/cookie.run
作者: 龜速行    時間: 2009-2-9 05:18
小弟upload D左 全馬相(拍得不好)http://picasaweb.google.com/longrun.hk1/20080208By#

作者: radium    時間: 2009-2-9 07:02
C Hing 大人 ,
這張相很pro , 光圈,快門,iso,鏡頭及其他設定是怎麼?可否教教小弟.

作者: onon    時間: 2009-2-9 09:59

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 cookie97 於 2009-2-9 01:55 發表
My Photo Share...
少少半馬 (由我妹妹操刀) + 全馬 photo...
有著網衫及小妹認得的本網ching已放在同一相簿,Enjoy!!!
http://picasaweb.google.com.tw/cookie.run

原帖由 龜速行 於 2009-2-9 05:18 發表
小弟upload D左 全馬相(拍得不好)http://picasaweb.google.com/longrun.hk1/20080208By#

多謝多謝! 影得好靚! 唔該哂!

作者: mode    時間: 2009-2-9 10:57
多謝各位ching & ctse 的相片,仲有各位在駱克道的啦啦隊的打氣聲,使我十分感動,使我己經疲憊不堪的身體,即時加速跑埋去!
Thank You!!!
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-2-9 11:32
原帖由 onon 於 2009-2-8 19:04 發表

多謝Ken兄居高臨下位影位很正!  

x2
作者: Parco爸    時間: 2009-2-9 11:57
o岩o岩放左相...壓縮得幾嚴重..如要原相..煩請通知小弟..
http://picasaweb.google.com.hk/longrun.hk1/822009ByParco#
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-9 12:43
感謝各位拍攝的師兄師姐,辛苦晒!
作者: B    時間: 2009-2-9 13:31
D 相真係影得好靚呀~ thx parco!!
作者: Parco爸    時間: 2009-2-9 13:46
原帖由 radium 於 2009-2-9 07:02 發表
C Hing 大人 ,
這張相很pro , 光圈,快門,iso,鏡頭及其他設定是怎麼?可否教教小弟.

Sorry..C兄 太多post無看晒..而家先看到
呢張相是ISO:400 160mm 快門1/350 光圈2.8
我是用70-200 f/2.8鏡
^^
作者: Parco爸    時間: 2009-2-9 13:59
原帖由 BHa 於 2009-2-9 13:31 發表
D 相真係影得好靚呀~ thx parco!!

呢次跑完10k影..
初初跑完都未太累..
之後拿住相機..企係度等影時..不經不覺個幾鐘後..小腿真的痛得要命..(好似谷住谷住咁)
後尾走入皇室堡拉根先走人...第一次影相攪到要拉根...

今次影相..現場氣氛好勁...好多長跑網C兄姐我不認得...但影完之後都加大叫加油...好多C兄都有給我回應..好爽..
下面呢位C姐..擒晚亞視新聞好似影到你呀...

作者: kuk11840    時間: 2009-2-9 14:12
Hi : Parco
Photo 28 請e比我 , 謝  !     [email protected]
作者: TerrySze    時間: 2009-2-9 14:15
第一次影相攪到要拉根 <----   Me too
我見有條友用影相用三腳架 + liveview + 快門線...好似影快相,好鬼輕鬆,下次要學習(可惜我部機沒liveview... )
作者: Parco爸    時間: 2009-2-9 14:21
原帖由 TerrySze 於 2009-2-9 14:15 發表
第一次影相攪到要拉根  

用腳架怕機動性不高...
因好多時C兄們一堆過....我成日片左片右去追...所以未試過用...
不過...下回再咁環境..都要諗諗..再帶張椅仔..我真係腳仔軟....
作者: kenneth    時間: 2009-2-9 18:59
作者: kenneth    時間: 2009-2-9 19:00
作者: 卓卓    時間: 2009-2-9 19:16
原帖由 obaanc 於 2009-2-8 22:05 發表

唔好客氣,多謝卓卓給我機會拍張相  

呵呵, Nc 師姐真是豁達.

順帶多謝kenneth 及 神速行 及 Parco 等各師兄.

登錄/註冊後可看大圖

作者: Parco爸    時間: 2009-2-9 20:40
各位C兄們...
唔巧意思..原相在公司server..
明天先給各位...

作者: schnix    時間: 2009-2-9 21:14
唔該晒parco, kenneth ching 同世伯!!
作者: 法蘭    時間: 2009-2-9 23:43
多謝咁多位師兄,師姐0的相!

真的很喔!記錄了我們美好的回憶!
作者: Alfred    時間: 2009-2-10 03:57
原帖由 上水馬王 於 9/2/2009 12:43 發表
感謝各位拍攝的師兄師姐,辛苦晒!

X2. Thank you very much.
作者: bmc    時間: 2009-2-10 13:34
原帖由 Parco 於 2009-2-9 14:21 發表

用腳架怕機動性不高...
因好多時C兄們一堆過....我成日片左片右去追...所以未試過用...
不過...下回再咁環境..都要諗諗..再帶張椅仔..我真係腳仔軟....  

辛苦曬parco兄
作者: hobbywet    時間: 2009-2-10 15:07
辛苦程度唔講得笑,謝謝
作者: di692    時間: 2009-2-10 15:49
原帖由 bmc 於 2009-2-8 13:53 發表
唔知picasa 長跑網密碼先upload 小小相先

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

http://i296.photobucket.com/al ...

謝謝ching的靚相
作者: SimonFai    時間: 2009-2-10 21:02
辛苦哂ching

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2