香港長跑網 - 長跑長友

標題: 各位未結婚的chingctse~~ [打印本頁]

作者: stanwong    時間: 2009-2-13 18:59
標題: 各位未結婚的chingctse~~
經常要練跑,會唔會被女友�男友咋型?未有拖的會唔會少咗機會結識異性?跑還跑,都要拍下拖至得嫁

祝天下有情跑手終成眷屬!
作者: wilson    時間: 2009-2-13 19:43
我咁細個,
唔洗煩呢d野!^^
作者: 人肉跑步機    時間: 2009-2-13 19:56
女朋友可以吳要~
跑步吳可以吳步~

為跑步而生~
為跑步而死~
作者: frankichan    時間: 2009-2-13 20:25
原帖由 人肉跑步機 於 13/2/2009 07:56 PM 發表
女朋友可以吳要~
跑步吳可以吳步~

為跑步而生~
為跑步而死~

i agree
作者: blurmax    時間: 2009-2-13 20:50
女朋友可以吳要~
跑步吳可以吳步~

為跑步而生~
為跑步而死~

Disagree - balance life is essential or U can find a gal runner as ur +1
作者: mill    時間: 2009-2-13 20:52
我就話, 只要搵到一個同自己一樣鍾意跑步嘅男朋友咪得囉~
作者: 力    時間: 2009-2-13 21:05
原帖由 人肉跑步機 於 2009-2-13 19:56 發表
女朋友可以吳要~
跑步吳可以吳步~

為跑步而生~
為跑步而死~

跑步求健康啫, 唔洗又生又死咁嚴重下話。
作者: Parco爸    時間: 2009-2-13 21:06
我好多興趣...但女友未必樣樣鍾意..
幾經努力..他同我跑渣打...
當然..完左渣打佢就不跑啦..
但..跑步我就初步上左癮...
練跑..唯有選假日清晨..或..盡量唔影響兩人相處時間為原則啦...
試過跑完10K..之後又同佢同兩隻狗行山兩個幾鐘...真係想死一樣....
但..總不能因為自己興趣..而影響到相處關係既...
個人意見..希望她昅唔到呢個post啦..

作者: stanwong    時間: 2009-2-13 21:34
原帖由 blurmax 於 2009-2-13 20:50 發表

Disagree - balance life is essential or U can find a gal runner as ur +1
李嘉綸教練都係搵咗個女跑手做老婆
作者: 人肉跑步機    時間: 2009-2-13 21:40
原帖由 Alex 於 2009-2-13 21:05 發表

跑步求健康啫, 唔洗又生又死咁嚴重下話。

為興趣而跑步就係求健康
但小弟從多年前開始就定立目標要做頭幾位
無內and遺憾and括出生命and丟棄紅塵
10k都係41分~
哎~
作者: cfchan    時間: 2009-2-13 22:17
我咁多運動嗜好,結識異性的機會著實不少,女性朋友亦不少,但不等於要拍拖
作者: 最強幻像    時間: 2009-2-14 00:17
小弟有一個奇想, 將來行禮的時候如果可以同佢用長跑的形式跑入教堂, 肯定會係我一生的PB
作者: NIKE鐵鞋    時間: 2009-2-14 00:23
原帖由 最強幻像 於 2009-2-14 00:17 發表
小弟有一個奇想, 將來行禮的時候如果可以同佢用長跑的形式跑入教堂, 肯定會係我一生的PB

哈我都有諗過...係渣打入面搞婚禮XD
作者: 小華是也!    時間: 2009-2-14 00:43
原帖由 mill 於 2009-2-13 20:52 發表
我就話, 只要搵到一個同自己一樣鍾意跑步嘅男朋友咪得囉~

岩聽哦^^
作者: meimei    時間: 2009-2-14 00:53
係渣打入面搞婚禮,如果在賽道上,可能會影響其他跑手做時間,好似唔系幾好,不而學當年李嘉綸教練敢,搞個慶祝婚禮既跑步賽...
作者: awyh    時間: 2009-2-14 06:13
我都有諗過結緍嗰陣跑入教堂。
作者: billy_yau    時間: 2009-2-14 09:04
陳家豪個女朋友都係跑步果陣識架喎!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-14 09:51
小弟同長跑談戀愛成日遭受家人反對~~
作者: stanwong    時間: 2009-2-14 10:52
原帖由 人肉跑步機 於 2009-2-13 21:40 發表

為興趣而跑步就係求健康
10k都係41分~
哎~
小弟認為跑步目的只是享受當中過程啫,成績反是次要,難道閣下10k成績無法突破40分,就要放棄跑步?另外,為了追求所謂成績,而放棄生命中更重要的東西,值得嗎?當然,每個人價值觀都不同,但總有比跑步更重要的東西,能兼顧當然是好,但如果因為跑步而要犠牺更重要的東西,我寧願放棄跑步。
作者: Alfred    時間: 2009-2-14 11:09
原帖由 最強幻像 於 14/2/2009 00:17 發表

所有ctse同ching着住禮服?
作者: peteruno    時間: 2009-2-14 12:31
原帖由 人肉跑步機 於 2009-2-13 21:40 發表

為興趣而跑步就係求健康
10k都係41分~
哎~
你括出去?都欠左一樣未括出去。乜野?
令狐沖師父丘不群所講:“欲練神功,入先自宫。”所以你重未括出去。

白頭佬
作者: 人肉跑步機    時間: 2009-2-14 12:45
原帖由 peteruno 於 2009-2-14 12:31 發表
令狐沖師父丘不群所講:“欲練神功,入先自宫。”所以你重未括出去。

白頭佬

會吳會好痛嫁
如果自宮時流血不止要入醫院
咁到時實比d護士姐姐笑死拉.....................
作者: hobbywet    時間: 2009-2-14 14:06
原帖由 meimei 於 2009-2-14 00:53 發表
係渣打入面搞婚禮,如果在賽道上,可能會影響其他跑手做時間,好似唔系幾好,不而學當年李嘉綸教練敢,搞個慶祝婚禮既跑步賽...

唔係咁多對有共同嗜好
作者: rayray    時間: 2009-2-14 18:27
兩者平衡到就最好.當然另一半係肯支持當然好, 一齊跑當然係最好啦

下年都要叫女友大人在終點接我啦.....
作者: 邪神    時間: 2009-2-14 20:17
原帖由 peteruno 於 2009-2-14 12:31 發表

白頭佬

白兄:你呢句說話咁熟口面架??

講開支持我跑步的人.....

一定要多謝我老婆大人......

因為我試過因為練習,掉低佢一個人係香港三個多月........

亦試過前年情人節,夜晚帶埋佢去運動場練習.....

無佢.......我無今日
作者: 晴朗    時間: 2009-2-14 20:30
原帖由 cbts 於 2009-2-14 09:04 發表

跑得快就梗係容易啦!!
好彩我係結左婚先學跑步!
作者: ahko    時間: 2009-2-14 22:16
原帖由 cbts 於 2009-2-14 09:04 發表

姚潔貞都係冠軍級人馬
作者: lvrunner    時間: 2009-2-15 13:54
原帖由 最強幻像 於 2009-2-13 08:17 發表

You mean like this!  Then come run the Las Vegas Marathon, you can get married with your love one at mile 5.
作者: 最強幻像    時間: 2009-2-15 21:19
原帖由 lvrunner 於 2009-2-15 13:54 發表

You mean like this!  Then come run the Las Vegas Marathon, you can get married with your love one at mile 5.   

嘩! what a memorial race! 多謝lvrunner兄報料, 原來小弟的奇想係成真, 有得行婚禮又有得跑, 之後又可入去玩兩手, 一次滿足哂小弟三個願望!
作者: abandoner08    時間: 2009-2-20 12:23
原帖由 人肉跑步機 於 2009-2-13 19:56 發表
女朋友可以吳要~
跑步吳可以吳步~

為跑步而生~
為跑步而死~

小弟剛好相反. 因為前妻識左第二個. 為左証明自己重可以起得返身. 所以上年開始跑半馬.
作者: 新軍人生活    時間: 2009-2-20 18:55
個人覺得,一個好的伴侣係會包容及接受你的啫好,先係妳的真正伴侣呢,就算唔可以既,大家都會去互雙(磨合),更何況呢的係一個有益身心的啫好,相信大多數都只會增加感情既
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-20 20:13
原帖由 abandoner08 於 2009-2-20 12:23 發表

小弟剛好相反. 因為前妻識左第二個. 為左証明自己重可以起得返身. 所以上年開始跑半馬.

師兄識得企番起身振作,佩服佩服!好野!
作者: yanson8    時間: 2009-2-22 00:10
正為無女友而發愁……好在跑步可以解千愁
作者: runrun    時間: 2009-2-23 00:17
原帖由 abandoner08 於 2009-2-20 12:23 發表

師兄,因為別人而去選抉擇跑步是沒有意思及不容易長久的,而且對自己不公平啊!
對自己好一点吧,跑步或做任何事情都是要為自己而出發去做才會開心及長久!

始終恭喜你重新振作及繼續跑步是為自已而去跑!

不過,你既然起得返身,就快啲改過個愛鍚自己的名字啦!唔好叫abandoner啦!

作者: 亞平    時間: 2009-2-23 00:32

師兄既故事讓我想起有套西片,講述一個男人要求同前妻復合,為表示自己決心,去了參加馬拉松..
作者: 瘋瘋    時間: 2009-2-23 00:41
作者: ryu    時間: 2009-2-24 23:21
我都好想係跑步中認識返個女朋友丫~.~
不過我日日跑都遇唔到>_<"
作者: kwong_lc    時間: 2009-2-24 23:35
原帖由 ryu 於 2009-2-24 23:21 發表
我都好想係跑步中認識返個女朋友丫~.~
不過我日日跑都遇唔到>_

點會遇唔到,運動場跑友約有一半是女性喎,
不過:"莫道你在選擇人,人亦能選擇你"

俗語有謂:有女又煩,冇女又煩,有冇都咁煩。

一條"冷"可能更加逍遙自在,尤其是已經過了三十歲那寂寞難奈階段。
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-24 23:56
原帖由 亞平 於 2009-2-23 00:32 發表

師兄既故事讓我想起有套西片,講述一個男人要求同前妻復合,為表示自己決心,去了參加馬拉松..

我都有睇woo
作者: TerrySze    時間: 2009-2-25 00:20
原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-24 23:56 發表

我都有睇woo

套戲叫咩名 ??
作者: running-sue    時間: 2009-2-25 00:27
係咪<Run, Fat Boy, Run>
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-25 01:12
類似叫~~~走佬新娘哥~~唔記得lu
作者: ram    時間: 2009-2-25 02:04
梁兄都好接近喇:

《走得麼•新郎哥》(Run Fatboy Run)

http://hk.movies.yahoo.com/movie.html?id=mcl_runfatboyrun

http://www.mingpaotor.com/htm/News/20080411/HK-mee1.htm

都OK架,可以一看既~

作者: 亞平    時間: 2009-2-25 11:20
原帖由 ram 於 2009-2-25 02:04 發表
梁兄都好接近喇:

《走得麼•新郎哥》(Run Fatboy Run)

http://hk.movies.yahoo.com/movie.html?id=mcl_runfatboyrun

http://www.mingpaotor.com/htm/News/20080411/HK-mee1.htm

都OK架,可以一看既~:love ...

喜劇來架...都ok,幾好笑~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2