香港長跑網 - 長跑長友

標題: 衝擊 2011 全馬,... [打印本頁]

作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 00:17
標題: 衝擊 2011 全馬,...
小弟跑左两年渣打半馬,今年仲好享受添,見到各位ching/ctse d blog ,....都想開個blog ,...記低下d 操練紀錄咁,....
08年美記半馬.....1'59"
08年馬鞍山8k.....38"幾..
08年渣打半馬.....1'47"
09年馬鞍山8k.....36"幾..
09年渣打半馬......1'49"....

09年西貢15.5 k....1'22"...

渣打之後,果團火燒得慶合合呀,...好想繼續跑,如無意外,目標就係2010 渣打全馬,....
希望各方跑友俾d 意見小弟,....
12.2.2009.....係西環泓都至華富村消防局折反,約11k 左右,1'10'...
13.2.2009.....順利消防局至科大折反,...約11k 左右,1'06,...呢一課俾起渣打前係快左幾分鐘,...特別係由鄭植芝上壁屋果段斜路,快過208之前分幾鐘,....
黎緊3 月22日,想試下畢拉山果個15k,.....

記得今年(10年)老渣,....係第一次跑全馬,.....總算順利完成,.....時間4'56".....其望出年嘅全馬,....可以更進一步啦,....

作者: MJ576    時間: 2009-2-15 00:26
弓起 ching 開 blog 大吉, 大吉大利, 越跑越順利

想問吓 ching 由 泓都至華富村消防局折反,約11K, 條路線點跑法?
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 00:33
原帖由 MJ576 於 2009-2-15 00:26 發表
弓起 ching 開 blog 大吉, 大吉大利, 越跑越順利

想問吓 ching 由 泓都至華富村消防局折反,約11K, 條路線點跑法?

hi,....mj ching,上次回程時就係域多利道撞見你啦,.....
泓都起步,沿域多利道經過碧瑤..cyber port...係華富村消防局沿路折反,.....
下次可以試下由pfl 道折反,可以操埋條大斜路,....
作者: 快活人    時間: 2009-2-15 00:37
弓喜CHING 開BLOG大吉.
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 00:44
原帖由 快活人 於 2009-2-15 00:37 發表
弓喜CHING 開BLOG大吉.

係呀,確定左目標,胆粗粗咁開左,.,.....
作者: 法蘭    時間: 2009-2-15 00:48
恭喜師兄!

開blog 大吉!

一齊努力呀!2010 全馬!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 00:54
原帖由 法蘭 於 2009-2-15 00:48 發表
恭喜師兄!

開blog 大吉!

" />" />" />" />h 一齊努力呀!2010 全馬!

係,....收到,..一齊沖呀,..!!!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-15 01:01
伏兄:
加油呀!
作者: 曲奇    時間: 2009-2-15 01:54
恭喜ching 開blog大吉,與大家分享2010去馬的歷程...
yeah!!! 加油呀!!!!
作者: schnix    時間: 2009-2-15 02:06
恭喜伏特加ching 開blog大吉
要跑好全馬就要努力啦, 加油!!!!
作者: hobbywet    時間: 2009-2-15 06:59
今年我都係跑半馬,下年目標就係全馬,我哋彼此互勉,一定成功
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 10:39
圍圍,曲奇,舒力士,hobbywet,.....
收到晒,....小弟會朝著呢個目標去馬,....順便收下個大肚腩添,....哈哈
作者: 小華是也!    時間: 2009-2-15 10:55

冲啊!^^
放開自已去跑吧,
熱?熱有咩吾好啊?
由這一分鐘開始習慣熱和辛苦的感覺吧!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-15 17:23
雖然跑完渣打係好開心~~~不過師兄你都要諗諗個未來練習大計喇
你都睇到我地全馬大軍有幾多人傷左.......................加油
作者: kandis    時間: 2009-2-15 19:00
原來伏特加 ching開左blog~~恭喜哂~~~
加油啊~~~
作者: batigoal    時間: 2009-2-15 21:24
伏ching 加油!我支持你!梁兄講得好o岩,好多人都因全馬傷左,一定要有planning....
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-15 21:39
原帖由 batigoal 於 2009-2-15 21:24 發表
伏ching 加油!我支持你!梁兄講得好o岩,好多人都因全馬傷左,一定要有planning...." />" />" />

X 2
小弟都係其中一位。
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 22:20
原帖由 batigoal 於 2009-2-15 21:24 發表
伏ching 加油!我支持你!梁兄講得好o岩,好多人都因全馬傷左,一定要有planning...." />" />" />

係嘅,...小弟都知架,..所以受傷,就係運動員嘅最大敵人,
所以而家就唔停,繼續跑字先,.....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 22:24
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-15 21:39 發表

X 2
小弟都係其中一位。

係,....小弟祝你早日康復,....繼續長跑長有,....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 22:27
原帖由 kandis 於 2009-2-15 19:00 發表
原來伏特加 ching開左blog~~恭喜哂~~~
加油啊~~~

收到,如果冇傷冇病,小弟會盡全力完成企架勒,....
作者: MT    時間: 2009-2-15 22:30
恭喜ching 開blog  
有機會西環見
作者: 亞平    時間: 2009-2-15 22:32
西環伏特加師兄,戰績表中只欠一個全馬,幾時填滿呢個空白?
作者: 亞平    時間: 2009-2-15 22:34
原帖由 亞平 於 2009-2-15 22:32 發表
西環伏特加師兄,戰績表中只欠一個全馬,幾時填滿呢個空白?

睇遺漏了你個標題,2010年..嘻嘻..一齊上呀!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 22:59
原帖由 亞平 於 2009-2-15 22:34 發表

睇遺漏了你個標題,2010年..嘻嘻..一齊上呀!

係呀,....要係你地d blog 偷野(偷師)呀,.....哈哈
作者: 快活人    時間: 2009-2-15 23:02
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-15 22:59 發表

係呀,....要係你地d blog 偷野(偷師)呀,.....哈哈

收PM 呀, CHING
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 23:02
原帖由 SuperMT 於 2009-2-15 22:30 發表
恭喜ching 開blog  
有機會西環見

係,....小弟有時都會著長跑戰衣練跑架,.....可以"集停"我 個say hello 架....
作者: 711MF    時間: 2009-2-15 23:11
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-15 23:39
原帖由 711MF 於 2009-2-15 23:11 發表
恭喜 伏特加, 兄, 開blog .,,2010 全馬大軍又多一人..

係,....希望能順利完成企啦,....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-16 14:35
啱啱走左轉,由順利邨出發,跑去寶林消防局,再由將軍澳上山經科大跑順利邨,....用左145 ,.....今日好濕,....!!!
作者: kenneth    時間: 2009-2-16 14:40
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-16 14:49
原帖由 kenneth 於 2009-2-16 14:40 發表
ching 弓起﹗開blog 大吉,2010年,小弟都可能會不自量力地,試吓全馬,而家講起都有點擔心。" />" />

咪咁講啦,...早d 定下目標咪仲好,...唔駛三心两意,可以早d 部署定咪仲好,...
而且,呢道其他 ching D blog 好多野偷(偷師)架,....哈哈
作者: kenneth    時間: 2009-2-16 14:55
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-16 14:59
第一次來到伏兄個blog, 禽日同小伏伏玩得好開心呢.....而家都有啲掛住佢......
師兄來年全馬加油啦
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-16 15:05
原帖由 kenneth 於 2009-2-16 14:55 發表

是,尤其是米拿個 blog。" />" />hiuijhkj

係,....入去偷下野先,....哈哈
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-16 15:09
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-16 14:59 發表
第一次來到伏兄個blog, 禽日同小伏伏玩得好開心呢.....而家都有啲掛住佢......
師兄來年全馬加油啦

係呀,....小伏伏好難玩架,有時玩起上黎,...控制唔到企呀,...
作者: ixy200    時間: 2009-2-16 15:37
恭喜ching開blog
睇番小弟半馬時間同你都近
大家2010一齊努力衝擊全馬吧!!!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-16 15:58
原帖由 ixy200 於 2009-2-16 15:37 發表
恭喜ching開blog hgjD115" />" />hj
睇番小弟半馬時間同你都近
大家2010一齊努力衝擊全馬吧!!!

係,....認定目標,就全力去衝擊企,....
作者: 快活人    時間: 2009-2-16 23:22
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-16 14:35 發表
啱啱走左轉,由順利邨出發,跑去寶林消防局,再由將軍澳上山經科大跑順利邨,....用左145 ,.....今日好濕,....!!!

CHING。比上次快左WOR。。 加油呀!!!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-17 15:48
原帖由 快活人 於 2009-2-16 23:22 發表

CHING。比上次快左WOR。。 加油呀!!!

唔係,....差不多咋,...個地,有d 濕,....唔敢好快呀,...
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 10:17
小弟尋日係西環走左轉,由泓都出發,沿域多利道,經碧瑤直達華富邨消防局.....35 分鐘,折反就由數碼港經沙灣徑反回,....35 分鐘.....唔知係咪前日走左轉10 幾k,..尋日跑起上黎,唔係好想加速,....只係輕鬆地跑,...但途經數碼港折反,試下3月8日嘅(健康跑)道,...嘩,....對字個海黎跑呀,....正!!!!
作者: 曲奇    時間: 2009-2-19 10:20
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-19 10:17 發表
小弟尋日係西環走左轉,由泓都出發,沿域多利道,經碧瑤直達華富邨消防局.....35 分鐘,折反就由數碼港經沙灣徑反回,....35分鐘.....唔知係咪前日走左轉10幾k,..尋日跑起上黎,唔係好想加速,....只係輕鬆地跑,...但途經數碼港折反,試下3月8日嘅(健康跑)道,...嘩,....對字個海黎跑呀,....正!!!!

數碼港真係幾好跑....
我間中都會由華富跑去這裡呀...
作者: 瘋瘋    時間: 2009-2-19 10:22
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-19 10:30
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-19 10:17 發表
小弟尋日係西環走左轉,由泓都出發,沿域多利道,經碧瑤直達華富邨消防局.....35 分鐘,折反就由數碼港經沙灣徑反回,....35 分鐘.....唔知係咪前日走左轉10 幾k,..尋日跑起上黎,唔係好想加速,....只係輕鬆地跑,... ...

伏兄:
琴日真係唔好意思,d野已經交比活活ctse代為轉交。
8/3果個係fun run都咁認真 ,來緊星期日個比賽加油呀
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 11:20
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 10:30 發表

伏兄:
琴日真係唔好意思,d野已經交比活活ctse代為轉交。
8/3果個係fun run都咁認真 ,來緊星期日個比賽加油呀

唔好咁講,唔該你就真,...!!!
數碼港果道,對字個海...幾好跑,!!!
係,星期日小弟會盡力架勒,....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 11:27
原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-19 10:22 發表
伏特加兄! 果然係烈酒!" />" />
恭喜開blog大吉! 2010一齊去馬吧! 不過最好盡早plan下, 又其是諗辦法增強大小腿的力量, 減低年底因加量而受傷的風險!

收到,小弟真係要加強大小腿的力量,咁又要去其他師兄 blog 偷野勒(偷師) 或要請教下d 師兄至得,...
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 11:30
原帖由 cookie97 於 2009-2-19 10:20 發表

數碼港真係幾好跑....
我間中都會由華富跑去這裡呀...

呵,....完來曲奇ctse 都有係呢道跑架,....唔知幾時會相遇呢,...!!!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 16:40
時間:中午
天氣:18-20度....(陰天)
濕度:60 左右
地點:順利邨到鄭植之
小弟今日係順利邨到井欄樹,到壁屋再跑落去鄭植之(果時天落緊雨粉),折反,...
但回程反轉頭時,就變左尾尾雨....心諗,d 雨唔好再大....急急腳想快d 完成,所以上壁屋斜9"完成,就係咁全程(地下有d 濕,唔敢快)57".....唔知有冇10 k 呢,....!!!
原本想跑去科大,但落起尾尾雨,星期日又有15k,所以跑少 dd,,,...!!!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-23 16:05
日期:22.2.2009
時間:0930-1100
地點:西貢大網仔
尋日係西貢大網仔跑左轉15.5k.....去到半程折反39"全程1'22".....
呢條路線,n 年前小弟都跑過一次,但果次係唔知頭,唔知路咁亂咁跑,...
尋日起步就上斜,麻麻地,....起步見到大隊跑得好快,但知道仲有上斜,落斜,只係keep 字自己5分多少少一k 黎跑,...下次再玩呢道,真係要操多d 斜至得...
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-23 16:06
伏兄:
22/2跑得開唔開心呀?
初時睇d相唔見你,又冇見你update個blog以為你跑唔到,驚比你x唔敢問你。
今日再睇返d相又見到你知你有跑到,仲跑得好開心下wor。
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-23 16:14
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-23 16:06 發表
伏兄:
22/2跑得開唔開心呀?
初時睇d相唔見你,又冇見你update個blog以為你跑唔到,驚比你x唔敢問你。
今日再睇返d相又見到你知你有跑到,仲跑得好開心下wor。

話時話,尋日都跑得幾開心架,...只係想低調d ...
當係一課操練,好正呀,....仲有,小弟仲攞埋張証書添...哈哈
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-23 18:27
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-23 16:14 發表

話時話,尋日都跑得幾開心架,...只係想低調d ...
當係一課操練,好正呀,....仲有,小弟仲攞埋張証書添...哈哈

開心就得...哈哈~
作者: ngwkd2008    時間: 2009-2-23 18:50
伏ching,

努力呀!最緊要跑得開心!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-23 19:06
伏兄冇去報到??咁都有證書攞~但係個名唔同啵xdd
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-23 19:18
原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-23 19:06 發表
伏兄冇去報到??咁都有證書攞~但係個名唔同啵xdd

尋日跑完就行埋去,問個令女,企都話我冇登記,但我就話遲到,所以冇報到,而家想攞証書,.....
最後,都有俾我,...he he!!!!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-23 19:20
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-23 19:18 發表

尋日跑完就行埋去,問個令女,企都話我冇登記,但我就話遲到,所以冇報到,而家想攞証書,.....
最後,都有俾我,...he he!!!!

作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-23 20:02
原帖由 ngwkd2008 於 2009-2-23 18:50 發表
伏ching,

努力呀!最緊要跑得開心!

係,...收到,跑得開心,可能會跑得快d 架ma,...哈哈
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-26 20:10
日期:25.2.2009
地點:順利邨---鄭植之折返來回
天氣:27度,.....濕度96
尋日中午係順利邨向鄭植之方向操練,慢job ,全程來回1'10",係俾平時慢嘅,
作者: 西環伏特加    時間: 2009-3-1 22:17
日期:27.2.2009
地點:西環泓都---華富邨消防局
天氣:26度.....濕度85
前日中午係泓都慢job至華富邨折反34"....全程來回1'08"....對腳有d 攰....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-3-1 22:42
日期:28.2.2009
地點:大帽山
天氣:25度....濕度60
尋日係大帽山走左一轉8.5k嘅小型比賽,條比賽路程係上斜落斜,早段想追前面d 高手而太心急追,頭一半路程折反20",但回程上果條大斜路,有d 腳軟,結果全程45"......呢個結論,就係上斜唔夠肌內力,有待磨鍊...
下一年要征服企至得....
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-1 23:54
伏兄好勤力~仲有好多時間~都要記得休息丫
作者: 西環伏特加    時間: 2009-3-2 12:39
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-1 23:54 發表
伏兄好勤力~仲有好多時間~都要記得休息丫

係呀,收到....打算休息两日,聽日先再跑....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-3-3 16:47
日期:3.3.2009
地點:順利邨----TKO----壁屋----順利邨
天氣:18度....濕度75
今日係順利邨出發,經寶達直落TKO 消防局,...34",繼續係寶林北路回氣,....
經景視路上山,再上直達鄭直之....1'15".....再跑上壁屋1'25"...
跟字就直奔反順利邨,.....全程1'45".....約15K左右..
今日跑起上黎都幾好跑,冇咩太陽,又有D 風吹埋黎,!!!跑得幾舒服,但過左壁屋果段有D 腳軟....
作者: 快活人    時間: 2009-3-3 17:16
嘩~~你好勤力呀 ~~ CHING ....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-3-3 22:37
原帖由 快活人 於 2009-3-3 17:16 發表
嘩~~你好勤力呀 ~~ CHING ....

係呀,...有時間就跑架勒,...唔好俾企停呀ma,...
作者: 西環伏特加    時間: 2009-3-5 15:21
日期:5.3.2009
地點:西環泓都----數碼港-----域多利道----西環泓都
天氣:20度,....濕度75
今日係西環泓都出發,經沙灣直奔"308"嘅數碼港跑道,....嘩,對字個海黎跑,爽呀,...33"
再經域多利道折反西環,全程約10k ,....1'03"....
係數碼港果條跑道,小弟仲同係個海,航行緊嘅船衝左一段添,....爽呀,....哈哈
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-15 16:07
復操勒,......!!!!
過去果幾個月,因為去左玩水上運動而停止左跑步,......
而家又係開始跑跑跑,.....記得今年跑完半馬後,就立下決心,出年要衝擊全馬,....但到左而家,又驚跑唔晒咁,.....個心仲15,16 咁,.....點算,.....!!!!
復操第一課,....寶林跑番上順利邨屋企,....約7 k ,.....感覺良好,......希望可以快d 加強動力....
作者: 快活人    時間: 2009-10-15 16:27
原帖由 西環伏特加 於 2009-10-15 16:07 發表
復操勒,......!!!!
過去果幾個月,因為去左玩水上運動而停止左跑步,......
而家又係開始跑跑跑,.....記得今年跑完半馬後,就立下決心,出年要衝擊全馬,....但到左而家,又驚跑唔晒咁,.....個心仲15,16  ...

ching ~~~甘你考慮成點 jack
作者: shogikin    時間: 2009-10-15 16:38
伏ching,

加油呀!
全馬終點見!

Kin in Running
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-15 17:52
原帖由 快活人 於 2009-10-15 16:27 發表

ching ~~~甘你考慮成點 jack

哈哈,....你知架,...
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-15 17:52
原帖由 shogikin 於 2009-10-15 16:38 發表
伏ching,

加油呀!
全馬終點見!

Kin in Running

都希望架,....
作者: 曲奇    時間: 2009-10-15 21:54
伏特加ching,2010年全馬加油...
作者: feifanchun    時間: 2009-10-15 22:37
伏特加 ching,

睇完Ching 啲往績....2010年全馬no problem, 加油...
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-15 22:50
原帖由 曲奇 於 2009-10-15 21:54 發表
伏特加ching,2010年全馬加油...

係,....收到,....
仲要開始咁慢慢咁加強操練至得,.....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-15 22:55
原帖由 feifanchun 於 2009-10-15 22:37 發表
伏特加 ching,

睇完Ching 啲往績....2010年全馬no problem, 加油...

真的嗎(普通話),....哈哈.....
feifanchun 師兄,....係咪都係全馬呀,...???
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-16 22:18
小弟今晚第一次到tko運動埸跑,....
第一次常試沖圈操練,....特別鳴謝"活活師姐"替小弟計時添,.....非常好,...哈哈....
沖左8 set 800m,6 分鐘連休,....
1,....1'35.....3'45
2,....1'38.....348
3,....1'45....3'52
4,....1'38......3'48
5,...1'48......3'50
6,...1'45.......3'52
7,...1'52.......3'48
8,...1'48......3'50
第一次常試沖圈,沖完8 set ,....感覺良好,但時間就keep 得唔係好穩定...
係道再一次唔該晒"活活師姐"作計時員,.....
作者: 快活人    時間: 2009-10-21 13:03
原帖由 西環伏特加 於 2009-10-16 22:18 發表
小弟今晚第一次到tko運動埸跑,....
第一次常試沖圈操練,....特別鳴謝"活活師姐"替小弟計時添,.....非常好,...哈哈....
沖左8 set 800m,6 分鐘連休,....
1,....1'35.....3'45
2,....1'38.....348
3,....1'45. ...

加油ar ching ~~~~
你果晚衝完圈真係坑口跑番順利ar ~~~~
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-21 17:58
原帖由 快活人 於 2009-10-21 13:03 發表

加油ar ching ~~~~
你果晚衝完圈真係坑口跑番順利ar ~~~~

原本係,...但跑跑下,.....跑左去小巴站,....哈哈哈哈
作者: takeaway    時間: 2009-10-22 12:50
add oil ar ching, 飲多两支伏特加衝,衝,衝, 全馬終點等我呀!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-24 13:23
原帖由 takeaway 於 2009-10-22 12:50 發表
add oil ar ching, 飲多两支伏特加衝,衝,衝, 全馬終點等我呀!

係,....大家都要努力,...操行d ,....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-24 13:30
前晚22號,係斧山運動場起步,跑到壁屋,再衝一段大斜,....45"折反斧山運動場......42".....約12 k,.....
出發起跑上山時,感覺到開始有動力,...
作者: feifanchun    時間: 2009-10-24 23:06
原帖由 西環伏特加 於 15-10-2009 22:55 發表

真的嗎(普通話),....哈哈.....
feifanchun 師兄,....係咪都係全馬呀,...???

Sorry, 咁遲覆, 小弟報咗全馬.....但未Check到確認
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-24 23:35
原帖由 feifanchun 於 2009-10-24 23:06 發表

Sorry, 咁遲覆, 小弟報咗全馬.....但未Check到確認

唔緊要,....請問feifanchun 師兄係第幾次跑全馬呀,...???
因為見到你幅頭相,....好勁,.....
作者: feifanchun    時間: 2009-10-25 00:19
97年第一次澳門全馬..............跑到30K............爆咗.........未能完成rtr13rytr
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-26 21:49
原帖由 feifanchun 於 2009-10-25 00:19 發表
97年第一次澳門全馬..............跑到30K............爆咗.........未能完成rtr13rytr

嘩,....97 年就已經開始跑全馬,.....好利害呀,....
好,....小弟出年個全馬都要加油,....操行d,....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-26 22:01
今日晨咁早走左專十幾k,...由順利邨開始----經秀x坪,馬游塘邨,直落寶林,....再由影業路上山----經過大埔仔邨,...再由壁屋跑番順利邨,.....全程1'45"......
晨早嘅操跑,....都係第一次,只係食左少少野就出發,跑到tko 有d 肚鵝,....上山有d 吃力,.....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-10-28 23:30
今晚踩場入TKO 偷野,....真係開心,......1930 出發.....
運動場→環保大道→坑口道→清水灣道→大埔仔→壁屋→井欄樹→澳頭村→翠林→寶翠公園(可補水及洗手間)→寶康路→運動場里數: 約 13.8 km........全程1'22....好爽,....特別係鄭植芝上斜果段,..9'50.....仲有力上,....但埋尾果2 K 就差少少,.....仍要繼續加強操練.......
作者: 快活人    時間: 2009-10-30 17:05
原帖由 西環伏特加 於 2009-10-28 23:30 發表
今晚踩場入TKO 偷野,....真係開心,......1930 出發.....
運動場→環保大道→坑口道→清水灣道→大埔仔→壁屋→井欄樹→澳頭村→翠林→寶翠公園(可補水及洗手間)→寶康路→運動場里數: 約 13.8 km........全程1'22. ...

CHING ~~~加油 呀 ~~
下星期 跑新路線 ,有興趣就快D 赧名喇 ~~~
作者: witchycatcat    時間: 2009-10-30 17:25
CHING~~~

HELLO~我係catcat呀~
2010年全馬加油呀!!!
我都報左無馬呀,哈哈,但我預左會上巴士..
作者: 馬神    時間: 2009-11-1 17:10
原帖由 西環伏特加 於 28-10-2009 23:30 發表
運動場→環保大道→坑口道→清水灣道→大埔仔→壁屋→井欄樹→澳頭村→翠林→寶翠公園(可補水及洗手間)→寶康路→運動場里數: 約 13.8 km........全程1'22. ...

你好呀  西環伏特加CHING, 仲記得我嗎? 個晚同你一齊入去偷野個個, 不過我冇食飯, 你好勁呀, 原來你咁勤力操練, 我好懶呀, 唔知你會唔會係HK 呢邊跟約跑呢? 有機會再一齊跑
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-2 13:20
原帖由 馬神 於 2009-11-1 17:10 發表

你好呀  西環伏特加CHING, 仲記得我嗎? 個晚同你一齊入去偷野個個, 不過我冇食飯, 你好勁呀, 原來你咁勤力操練, 我好懶呀, 唔知你會唔會係HK 呢邊跟約跑呢? 有機會再一齊跑

馬神ching,....唔好咁講,...就到時間,邊處都冇所謂,有機會都會過黎香港跑,.....
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-2 13:22
原帖由 witchycatcat 於 2009-10-30 17:25 發表
CHING~~~

hello,..catcat ctse,....你好呀,.....
操多d ,得架勒,...就到時間,會過黎偷野架勒,....哈哈
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-2 13:24
原帖由 快活人 於 2009-10-30 17:05 發表

CHING ~~~加油 呀 ~~
下星期 跑新路線 ,有興趣就快D 赧名喇 ~~~hgjD124" />" />hj

係,....收到,....報左,....!!!!
作者: 上水馬王    時間: 2009-11-2 13:27
原帖由 witchycatcat 於 2009-10-30 17:25 發表
CHING~~~

catcat講定咁快話上巴士唔得架喎,仲有成四個月你操,肯花d心機去處操一定會完成到!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-2 13:36
10月31日,....晨咁早起床,決定過去tko 操18k ...冇目的,只係跟字d 師兄,係咁跑跑跑,....跑到尾段,都有d 腳軟,...然後再上澳景路,....活活嘅溫馨提示,就係唔好停,...小弟 C 跟,...係咁上,以為落完就算,原來係要上去,沿路再落,....嘩,...頂引呀,....
果日條路用GPS計有18.K 左右,全程跑咗1小時53分。
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-2 13:44
原帖由 上水馬王 於 2009-11-2 13:27 發表

catcat講定咁快話上巴士唔得架喎,仲有成四個月你操,肯花d心機去處操一定會完成到!

馬王Ching 講得好啱呀,....catcat 加油呀,....
作者: WinggniW    時間: 2009-11-5 09:09
原帖由 西環伏特加 於 2009-11-2 13:36 發表
10月31日,....晨咁早起床,決定過去tko 操18k ...冇目的,只係跟字d 師兄,係咁跑跑跑,....跑到尾段,都有d 腳軟,...然後再上澳景路,....活活嘅溫馨提示,就係唔好停,...小弟 C 跟,...係咁上,以為落完就算,原來係要上去,沿路再落,....嘩,...頂引呀,....
果日條路用GPS計有18.K 左右,全程跑咗1小時53分。

師兄終於都o黎TKO會一會澳景路, 係咪好好跑呢~heehee!希望12月歸隊時,師兄仲會繼續參加TKO長課啦
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-5 13:21
原帖由 WinggniW 於 2009-11-5 09:09 發表

師兄終於都o黎TKO會一會澳景路, 係咪好好跑呢~heehee!希望12月歸隊時,師兄仲會繼續參加TKO長課啦

哈哈,....我等著你回來,我等著你回來,....一齊跑跑跑,......哈哈哈哈
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-5 13:33
尋晚繼續係TKO 跑跑跑,.....
1930 係將軍澳運動場 出發,經昭信路>坑口道>銀線灣道>停車場(折返)>坑口道>昭信路>寶邑路>澳景路全段(更亭雪糕筒折返)>寶邑路>寶康路>運動場
里數: 約 14.5 km
時間:1'28"
全程都c 跟d 快腳,....只係衝完"澳景"反運動場時,.......feel 到爆爆地,.....加唔到速,.....都ok 啦,...
作者: 火仔11    時間: 2009-11-5 13:46
Ching 加油呀...
我都要多d操練先得~
作者: 西環伏特加    時間: 2009-11-5 16:43
原帖由 火仔11 於 2009-11-5 13:46 發表
Ching 加油呀...
我都要多d操練先得~

係,...你都要加油呀,.....
火兄,....好爽同你跑跑跑呀,....哈哈

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2