香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新人報到~ [打印本頁]

作者: 呀芷    時間: 2009-2-15 14:23
標題: 新人報到~
各位師兄師姐好~
我今年form1~大家可以叫我子巾~
琴日岩岩開始跑步(被逼)....
希望可以令我自己對跑步有丁點兒興趣....

目標(爸爸的)
係我十六歲時我去跑10k....

今日去左柏架山幫師兄師姐影左d相...
影得唔好唔好見怪...
各位可以去搵搵....
希望遲d可以再幫各位師兄師姐影到更好既相~
ps,,我想問...係邊個區po相架...?

作者: blurmax    時間: 2009-2-15 14:39
子巾,

Welcome to LongRun.hk

By the way U can post ur pics here :

https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=37

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: Zenith    時間: 2009-2-15 16:27
歡迎歡迎! 小弟是觀塘友!
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-2-15 17:29
Hi Hi 剪根 ctse
作者: 亞平    時間: 2009-2-15 17:30
原帖由 呀芷 於 2009-2-15 14:23 發表
各位師兄師姐好~

目標(爸爸的)

影得 ...

子巾,如要post賽事相片,可以去賽事相片/報告分享區
作者: sleung2002hk    時間: 2009-2-15 17:31
各位師兄師姐好~

目標(爸爸的)

影得 ...

華dee兄個囡囡??
作者: cu83    時間: 2009-2-15 17:32
歡迎! 又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
長跑長友   
作者: 呀芷    時間: 2009-2-15 18:08
標題: 回復 6# 的帖子
係呀~
咁快已經有人知..
d相我已經po左上尼....
爸爸話po住係"港島"個版到先喎...
我都唔係幾知要po係邊...
又唔係賽事相...又唔係路線....
如果po錯區請見諒~
作者: cu83    時間: 2009-2-15 18:18
你影嘅相唔錯喎, 唔該哂!!
作者: 龜速行    時間: 2009-2-16 08:22
welcome welcome

子巾 c mu

多多指教ar

小弟是港島西 hk island man

長跑長友 ar
作者: 曲奇    時間: 2009-2-16 08:48
你好,子巾...
好似講到好慘咁,尋日被逼去跑步...哈..
希望你會快些培養跑步的興趣啦... ^^
遲d再有跑步活動,你都出黎玩下啦..
作者: 呀芷    時間: 2009-2-16 20:39
多謝大家~
遲d既跑步活動我爸爸參加的話我都應該會出現..
但以我跑步步速(龜速)應該跟唔上各位ching ctse...
所以應該都會擔當cam lady既角色...
希望影得各位ching ctse靚啦~
作者: 山比    時間: 2009-2-17 14:52
子巾你好!
我都係用彎彎msn 大頭ka
英雄所見略同~~~歡迎歡迎~~~
作者: 呀芷    時間: 2009-2-17 16:11
原帖由 hoshanbei 於 2009-2-17 02:52 PM 發表
子巾你好!
我都係用彎彎msn 大頭ka
英雄所見略同~~~歡迎歡迎~~~

嗯~
大家都係愛彎之人~
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-17 16:22
歡迎歡迎~
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-2-17 16:25
welcome!  welcome!
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-17 18:20
原帖由 Zenith 於 2009-2-15 16:27 發表
歡迎歡迎! 小弟是觀塘友!

me too
作者: jogging_cat    時間: 2009-2-17 20:52
標題: 回復 1# 的帖子
子巾歡近你,照靚相靠晒你, 多謝晒
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-19 00:43
原帖由 呀芷 於 2009-2-16 20:39 發表
多謝大家~
遲d既跑步活動我爸爸參加的話我都應該會出現..
但以我跑步步速(龜速)應該跟唔上各位ching ctse...
所以應該都會擔當cam lady既角色...
希望影得各位ching ctse靚啦~

歡迎子巾加入長跑網大家庭. 妳喜歡唱歌?
慢咪慢囉! 跑步唔一定要快, 享受其中最重要.
可以入去"跑手Teen地"認識其他學生跑手, 互相交流.
作者: wadee    時間: 2009-2-19 20:39
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-19 00:43 發表

歡迎子巾加入長跑網大家庭. 妳喜歡唱歌?
慢咪慢囉! 跑步唔一定要快, 享受其中最重要.
可以入去"跑手Teen地"認識其他學生跑手, 互相交流.

係呀~
你又知既~
我宜家係筲箕灣官立中學 school choir 女低音~
星期一就要比賽...
我中意音樂囉...
彈琴彈左九年...
因為爸爸話跑步練氣....
(都係關唱歌事..)
所以我先開始跑....
我真係好中意音樂~(雖然有d遠離長跑...)
=]
作者: 呀芷    時間: 2009-2-19 20:42
原帖由 wadee 於 2009-2-19 08:39 PM 發表

係呀~
你又知既~
星期一就要比賽...
我中意音樂囉...
彈琴彈左九年...
因為爸爸話跑步練氣....
(都係關唱歌事..)
所以我先開始跑....
我真係好中意音樂~(雖 ...

唔好意思.....
我又用左爸爸個ac 尼cm......
請大家原諒...
樓上所講既其實係我講既....
真係好對唔住...
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-19 21:32
原帖由 呀芷 於 2009-2-19 20:42 發表

唔好意思.....
我又用左爸爸個ac 尼cm......
請大家原諒...
樓上所講既其實係我講既....
真係好對唔住...

welcome 子巾c mui, 跑步興趣可以慢慢培養, 多D同爸爸出黎網友約跑啦~~

P.S. choir 比賽加油呀, 仲有我都係N年前既SGSS 畢業生
作者: wadee    時間: 2009-2-19 22:17
標題: 回復 22# 的帖子
咦~
原來你都係sgss架....
唔知你識唔識李sir呢...
教體育個個...
我應該要叫你一聲師兄~
作者: 呀芷    時間: 2009-2-19 22:19
標題: 回復 23# 的帖子
好對唔住...
我又入左爸爸個個啦...

師兄...
得閒講下學校d野尼聽聽呀~
作者: running-sue    時間: 2009-2-19 22:29
welcome, 子巾cmui, 唔好意思, 咁遲至歡迎你, 見諒.  
(BTW, 辛苦你215幫我地影相呀 )
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-19 23:09
原帖由 呀芷 於 2009-2-19 22:19 發表
好對唔住...
我又入左爸爸個個啦...

師兄...
得閒講下學校d野尼聽聽呀~

我畢左業都好多年啦, 我個時個體育都係叫李sir , 但唔知係咪你而家個李sir 啦, 如果係佢都應該教左成十年有多

我識個D老師而家唔知仲有幾多個係度
作者: kenneth    時間: 2009-2-20 13:47
作者: 呀芷    時間: 2009-2-20 20:06
標題: 回復 26# 的帖子
應該都係我識個個...
個李sir話佢有d學生都去左跑馬拉松....
可能就係你識個個掛....
其實星期四係學校開放日...(雖然已經過左去)
我地choir有表演...
師兄仲識邊個?
識唔識dt盧sir ,IS鄭SIR ,CS MR.黎?
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-20 23:15
標題: 回復 28# 的帖子
http://www.sgss.edu.hk/pe/photo/2004/Athletics%2004-05/index.html  係咪呢個李sir 先, 佢就係當年都教過我地

DT 阿sir 姓乜我都唔記得啦.. 教我地IS個阿sir 都係當年教埋PE, 即係李sir 前一手

肥佬黎梗係記得啦, 我諗無乜SGSS 學生, 尤其我地呢D 5E 出黎ge 點會唔記得佢

你地上computer lab 應該有個叫陳sir , F.6-7 教我地physics, 好好人的
作者: 呀芷    時間: 2009-2-21 13:16
標題: 回復 29# 的帖子
師兄..你俾我個個網最後個張相右手邊個個就係李sir...
我諗我地講既係同一個人....
dt呀sir應該都係同一個....
全校都得佢一個DT呀SIR...
陳SIR我識一個...
但應該唔係你講個個...
肥佬黎宜家教緊我地上半班既CS...
至於教IS又教PE既呀SIR我要尋覓下先...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-21 18:25
原帖由 wadee 於 2009-2-19 20:39 發表

係呀~ 你又知既~
星期一就要比賽...我中意音樂囉...彈琴彈左九年...
因為爸爸話跑步練氣(都係關唱歌事..)....所以我先開始跑....
我真係好中意音樂~(雖 ...

小妹十幾年前你TMGSS school choir 女高音, 一直係教會唱女高音,
近幾年開始兩部走, 因為本身音域係女中音, 聲底較厚, 按詩班需要而走位, 彈琴就好屎.
Wadee講得啱, 跑步係可以練氣架! 係我開始跑步的其中一個原因, 身體唔好, 唔夠氣, 會唔夠力唱歌架!
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-21 21:45
原帖由 呀芷 於 2009-2-21 13:16 發表
師兄..你俾我個個網最後個張相右手邊個個就係李sir...
我諗我地講既係同一個人....
dt呀sir應該都係同一個....
全校都得佢一個DT呀SIR...
陳SIR我識一個...
但應該唔係你講個個...
肥佬黎宜家教緊我地上半班既 ...

DT sir 應該唔係你講0個個, 我講0個個都無係度教啦, 我講個IS sir 都無教, 係佢走左李sir 先黎

咁你而家上電腦室入面個阿sir 係咪陳sir ?
作者: 呀芷    時間: 2009-2-22 17:11
標題: 回復 32# 的帖子
我諗你講個個陳sir應該係宜家個個...
負責電腦個d架嘛....
其實我唱歌夠氣..(拉到好長既音架~)
練氣係爸爸叫我跑既理由...= =
聽日就要比賽啦~
作者: running-sue    時間: 2009-2-22 18:27
原帖由 呀芷 於 2009-2-22 17:11 發表
我諗你講個個陳sir應該係宜家個個...
負責電腦個d架嘛....
其實我唱歌夠氣..(拉到好長既音架~)
練氣係爸爸叫我跑既理由...= =
聽日就要比賽啦~

所以練長跑都對唱歌有幫助嫁, btw, 聽日比賽 (唱歌 ), 要加油呀!!!
作者: jogging_cat    時間: 2009-2-22 19:51
原帖由 running-sue 於 22-2-2009 18:27 發表

所以練長跑都對唱歌有幫助嫁, btw, 聽日比賽 (唱歌 ), 要加油呀!!!
x2 同意, 我都係詩班員嚟 ga, 以前聖誕佈佳音邊行邊唱, 會索晒氣, 跑咗長跑之後, 依家唔會la. 所以加油比心機呀
作者: Tarry    時間: 2009-2-22 21:18
各位師兄師姐好~

目標(爸爸的)

影得 ...

歡迎 子巾師妹加入長跑網, 請問妳住邊區, 可以約跑wor.
Tarry

作者: onon    時間: 2009-2-22 23:39
紙巾小師妹, 你而家可能覺daddy逼你跑步,

到你跑慣咗, 發覺身體健康咗, 身型fit咗, 就知你daddy係為你好.

努力呀!

btw, 上次同你daddy在跑馬地跑步, 佢一馬當先, 真係好勁!

作者: 呀芷    時間: 2009-2-23 18:59
各位...
今日既music festival comp我地唱完...
名次就仲未知...
相信好快會知...
但個人覺得唔錯~
我地比賽首歌要拉好長....好彩我都夠氣~
我住鰂魚涌....其實我爸爸可能會"拉"我去參加d活動既....
爸爸會一馬當先?= =
複述媽的話..
有冇可能呀...-[]-
作者: runrun    時間: 2009-2-23 19:39
子巾妹妹,
好歡迎你加入長跑網,
呢樣緊係好野你Daddy才介紹給你,
這裏還有好多uncle auntie 哥哥姐姐會好鍚你的!

作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-23 19:40
原帖由 呀芷 於 2009-2-23 18:59 發表
各位...
今日既music festival comp我地唱完...
名次就仲未知...
相信好快會知...
但個人覺得唔錯~
我地比賽首歌要拉好長....好彩我都夠氣~
我住鰂魚涌....其實我爸爸可能會"拉"我去參加d活動 ...

紙巾cmui, 星期五我都係度, 你daddy 真係好快, 一開始已經比佢快放唔見左影
作者: 曲奇    時間: 2009-2-23 20:28
紙巾cmui,記得講俾我地知你music festival 的成績喎...
爸爸"拉"你多幾次參與我地的活動,有朝一日可能你會愛上跑步呢... ^^
作者: 呀芷    時間: 2009-2-24 17:27
music festival...
個評判俾分有問題...
各位唱過choir既ching ctse...
最高分最多都唔會點過九十...
但我地比賽個冠軍竟然九十九分....
評判絕對有問題,跟本冇可能會九十九
我地85...頗正常的分數...
都幾好呀~
我地全個choir都一致認為評判有問題
第一:99分
第二:97分
第三:96分
各位唱過choir的話...
都知冇可能...
或者我打個比喻..
個分數應該同係學校作文既分數差唔多...
八十幾已經好好...冇可能會去到九十...
ching ctse有咩睇法?
雖然我地個分數唔係好差...但係唔份氣第一個分數咁離譜....
music festival報導完畢

作者: 力    時間: 2009-2-24 18:12
子巾cmui,
Sorry ar! Miss your post, 唔好意思, 咁遲至歡迎你. Anyway, Welcome to longrun.hk!

P.S. Thanks for your photos on 2.15

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2