香港長跑網 - 長跑長友

標題: 我的馬拉松 2009 [打印本頁]

作者: dannylun    時間: 2009-2-15 23:25
標題: 我的馬拉松 2009
我在這論壇算是新人,今屆成積也不太好。剛寫完了今屆馬拉松的 Blog, 其中有些相片轉載了論壇中師兄們的一些相片。請多多指教。
http://hk.myblog.yahoo.com/dannylun8488/
作者: slack    時間: 2009-2-16 10:18
拜訪了 your blog,
c hing 你用腳衝過終點 , 你是勝利者
Add oil 你
作者: onionufo    時間: 2009-2-16 17:20
師兄,篇文好精彩!多謝分享
作者: alfredyu    時間: 2009-2-16 20:29
很不錯的跑馬記, 不是要跑3:xx才能感受跑馬之樂的,如Danny的記述, 便真把馬拉松的精彩表現出來.
作者: xo523    時間: 2009-2-16 20:49
C兄啤酒與肥牛哈哈.啤酒是小弟的POWER GEL晚晚都食幾包馬拉松同火煱一定要慢慢來.哈哈哈
作者: dannylun    時間: 2009-2-16 21:09
火鍋?上個星期就去咗九龍城兩次啦... 我冇得救㗎啦... 
作者: xo523    時間: 2009-2-16 21:17
標題: 回復 6# 的帖子
馬後一定要補一補哈哈哈正呀
作者: raphaelmak    時間: 2009-2-16 21:19
標題: 回復 1# 的帖子
很詳盡! 我諗如果要我寫今年10k記我都係會潦幾句算...
十分精彩,c'hing篇文搞到我好想試下馬拉松添   (可惜我3年後先玩得, 最多都係出年玩住半馬先)
作者: Parco爸    時間: 2009-2-16 21:28
C兄...
可能講出好多跑友心底話...
作為一介凡夫俗子,我又如何可能去抗拒冰凍啤酒的風騷魅惑,與及手切肥牛的萬種風情呢?
作者: running-sue    時間: 2009-2-16 21:54
原帖由 Parco 於 2009-2-16 21:28 發表
C兄...
可能講出好多跑友心底話...

作為一介凡夫俗子, 我又如何可能去抗拒冰凍啤酒的風騷魅惑,與及手切肥牛的萬種風情呢?

哈哈
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-16 21:56
ching,篇blog寫得相當寫實,正正寫出小第在28k的情況,更寫出小弟心聲:凡夫俗子,美食當前,焉能不心動,不貪吃?
作者: dannylun    時間: 2009-2-16 22:40
多謝大家捧場。其實有時想想,我們這群貪吃又要跑步的傢伙是否才是最有勇氣的呢?
這不是叫「偏向虎山行」嗎?
作者: ashleyFung    時間: 2009-2-16 23:01
Danny師兄..多謝分享..
小弟仲未有能力去挑戰全馬住...玩緊半隻馬ja...

其實大部份每個去跑全馬的人都是有勇氣的...
受傷不行要有勇氣去放棄...跑不到要有勇氣去搭巴士(面子問題)...跑到的更要付出很大的勇氣去挑戰自己..所以恭喜師兄完全賽事..
作者: YuenChan    時間: 2009-2-17 00:49
多謝分享
讀完樓主的文章, 好像自己親身經歷左一次馬拉松一樣
我今次只是完成了半馬賽事, 已經累得要死
完成全馬的夢想, 不知能否達成
作者: Fox    時間: 2009-2-17 15:58
多謝分享,好精采啊.
作者: rayray    時間: 2009-2-17 17:47
  多謝師兄分享.

同意師兄所講.....美食當前...點忍到口...
食左先算
作者: dannylun    時間: 2009-2-17 22:13
原帖由 YuenChan 於 2009-2-17 00:49 發表

練多D一定得既, 我咁肥都死到去終點啦...
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-17 22:56
食真係好難忍, 美食當前, 無得食好辛苦的...
ching 的跑步記真係寫得好精采, 小弟想寫番個咁上下既十公里遊記都寫唔到...
作者: jjchsg    時間: 2009-2-18 11:02
原帖由 YuenChan 於 2009-2-17 00:49 發表
多謝分享
讀完樓主的文章, 好像自己親身經歷左一次馬拉松一樣
我今次只是完成了半馬賽事, 已經累得要死

When I finished my first half marathon, also very very tire and not sure can go for full marathon. Try focus on your training plan, anyone can finish a full marathon.  I have finished 4 full marathon already.  
Yes, you can!
作者: ivanbaby    時間: 2009-2-18 13:08
很動人的文章~
繼續努力吧!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2