香港長跑網 - 長跑長友

標題: CASIO W-752D-1AVDF [打印本頁]

作者: Parco爸    時間: 2009-2-16 23:13
標題: CASIO W-752D-1AVDF
經各C兄姐極力推介..
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2261&extra=page%3D1&page=1
小弟都拜託朋友於觀塘廣場購得此錶...$170...爽
即時為新錶拍拍照...高興下先...

作者: Parco爸    時間: 2009-2-16 23:14
Sorry..唔記得縮細張相..
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-2-17 00:22
hey~ 我都用緊呢隻
黃面黑帶 $150
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-17 00:26
原帖由 w.c.w.c. 於 2009-2-17 00:22 發表
hey~ 我都用緊呢隻
黃面黑帶 $150

呢只幾乎係長跑跑指定計時器,相信七成以上ching ctse 採用~~
作者: Parco爸    時間: 2009-2-17 09:02
原帖由 w.c.w.c. 於 2009-2-17 00:22 發表
hey~ 我都用緊呢隻
黃面黑帶 $150

樹呀...
膠帶150..鋼帶170...
膠帶多色揀tim...
作者: billy_yau    時間: 2009-2-17 09:29
見過實物既 ching/ctse, 覺得鋼帶靚d定係膠帶靚d呢?
作者: Gills    時間: 2009-2-17 09:39
原帖由 Parco 於 16-2-2009 23:13 發表
經各C兄姐極力推介..
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2261&extra=page%3D1&page=1
小弟都拜託朋友於觀塘廣場購得此錶...$170...爽
即時為新錶拍拍照...高興下先...

Parco兄, 張相影得好鬼靚, really 吸引未買既跑友.
作者: Parco爸    時間: 2009-2-17 09:48
cbts兄...
鋼帶或膠帶邊樣好...各有所好..
膠帶多色..紅、藍、黃......
鋼帶就單色...
隻錶暫時覺得老土D係個"燈"...仲係打則燈仔射出來個D..幾鬼先進..
不過舊幾水...交足功課啦...

嬌姐兄...
諗住毒下D未買/未有計時錶C兄姐..買啦買啦買啦...體諒下...

作者: Gills    時間: 2009-2-17 09:54
原帖由 Parco 於 17-2-2009 09:48 發表
cbts兄...
鋼帶就單色...
隻錶暫時覺得老土D係個"燈"...仲係打則燈仔射出來個D..幾鬼先進..
不過舊幾水...高足功課啦...

嬌姐兄...
諗住毒下 ...

中哂毒, 百幾蚊貨仔, 夫復何求... ....但係C兄影到好似五支火柴頭果隻豪式 錶咁.
作者: joelpang    時間: 2009-2-17 09:54
想搵返隻錶, 請問"定速器功能"點用, 咩原理?
作者: Zenith    時間: 2009-2-17 10:22
影的好漂亮耶! 我的心又動了一動啦...
作者: hobbywet    時間: 2009-2-17 10:53
都幾好,價錢又合理
作者: nc    時間: 2009-2-17 11:33
原帖由 Parco 於 2009-2-17 09:48 發表
cbts兄...
鋼帶就單色...
不過舊幾水...交足功課啦...

嬌姐兄...
諗住毒下 ...

Parco ching, 請問這款錶有???? lap?? 閣下是幾時買的?? (近排還是很久以前), 因為最近有朋友想買, 唔知那間仲有無貨!!!???
作者: Gills    時間: 2009-2-17 11:39
原帖由 obaanc 於 17-2-2009 11:33 發表

Parco ching, 請問這款錶有???? lap?? 閣下是幾時買的?? (近排還是很久以前), 因為最近有朋友想買, 唔知那間仲有無貨!!!???

nc姐, 我估Parco兄影完相即開post放上黎, 睇隻錶時間係琴晚影, 應該買左唔係好耐. 因為新糞坑....所以特別....香.
作者: 龜速行    時間: 2009-2-17 12:00
pacro c hing

張 product shot 好鬼靚

因為張相可能好快斷貨!!!!
作者: nc    時間: 2009-2-17 12:02
原帖由 Gills 於 2009-2-17 11:39 發表

nc姐, 我估Parco兄影完相即開post放上黎, 睇隻錶時間係琴晚影, 應該買左唔係好耐. 因為新糞坑....所以特別....香.

Thanks ar.. 嬌姐
作者: Parco爸    時間: 2009-2-17 13:08
原帖由 Gills 於 2009-2-17 11:39 發表

嬌姐兄..
哈哈..俾你笑死...真係心水清..
是呀..新屎坑..擒日收到...回家就影...影完就放上來...
nc姐...是觀塘個間..(post #29)..多得其他C兄/姐推介..

因我少出省城..都是拜託人買...句聞幾隻色都齊晒...

速行兄...
隻錶我一帶上手就實花...
見佢仲新新正正...靚靚仔仔...
影底佢...俾個好D回憶佢啦...
^^

作者: Parco爸    時間: 2009-2-17 13:37
原帖由 joelpang 於 2009-2-17 09:54 發表
想搵返隻錶, 請問"定速器功能"點用, 咩原理?

可能要其他用家先答到你...
我未研究點用..
Sorry..

作者: nc    時間: 2009-2-17 13:51
原帖由 Parco 於 2009-2-17 13:08 發表

嬌姐兄..
哈哈..俾你笑死...真係心水清..
是呀..新屎坑..擒日收到...回家就影...影完就放上來...
nc姐...是觀塘個間..(post #29)..多得其他C兄/姐推介..
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=22 ...

Parco兄,我就係找極都找不到個電話,多謝你幫我找埋個post (29) 出來,有齊電話及地址

1000 thanks ar..
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-2-17 16:24
原帖由 Parco 於 17-2-2009 01:08 PM 發表

ha ha parco ching
#29 都係我黎嫁
粒燈仔好復古

作者: Parco爸    時間: 2009-2-17 17:12
原帖由 w.c.w.c. 於 2009-2-17 16:24 發表

ha ha parco ching
#29 都係我黎嫁
粒燈仔好復古

C兄...
咁就真係唔該晒你啦...

個粒燈真係....
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-2-17 17:49
原帖由 Parco 於 17-2-2009 05:12 PM 發表

C兄...
咁就真係唔該晒你啦...

個粒燈真係....

唔洗客氣
粒燈係極黑情況下先發揮到作用
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-17 23:18
原帖由 obaanc 於 2009-2-17 11:33 發表

60laps, 星期六有帶住, 妳不發現咩??

注意:麗晶改了星期日休息.
鋼帶星期五先有貨, 我會去開九龍灣幫妳睇睇.
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-2-18 02:10
手痕貼下野先~

功能簡介:
LED背光:自動發光
兩地時間
秒錶:時間&距離測量
測量單位:1/100秒(前60分鐘於下方顯示,前10小時顯示於中間)、1秒(60分鐘後於下方顯示,10小時後顯示於中間);0.1英里或公里(可切換單位)
測量上限:99:59'59";99.9英里或公里;999.9英里或公里(涵蓋總距離)
測量模式:經過時間、計圈/分割時間測量
測量上限:61筆紀錄(計圈/分割時間紀錄、以及歷史標題螢幕)、涵蓋總距離
基本資料輸入:步伐距離40~190公分(16~76英吋,可切換單位)
其他:節奏訊號、計圈/分割編號(1~99)、最佳計圈時間視窗
倒數計時器:
測量單位:秒
測量範圍:100小時
倒數開始時間設定範圍:1分鐘~100小時(可以分或小時為單位)
其他:自動重複
5組每日鬧鈴:含1組貪睡鬧鈴
整點報時
全自動日曆(~2039年)
12/24小時制切換
時間顯示:時、分、秒、PM、月、週、日
錶帶:橡膠
誤差值:每月約±30秒
電池壽命:約10年(使用CR2025)
尺寸:48.3x42.4x14.6 mm
重量:約43g

http://www.facebook.com/album.ph ... 8390563&l=3b8e1
作者: nc    時間: 2009-2-18 10:17
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-17 23:18 發表

60laps, 星期六有帶住, 妳不發現咩??

注意:麗晶改了星期日休息.
鋼帶星期五先有貨, 我會去開九龍灣幫妳睇睇.

唔該晒, 叮叮噹. 不用了, 是搭上搭問的
作者: cc    時間: 2009-2-18 10:19
作者: nc    時間: 2009-2-18 10:21
原帖由 cc 於 2009-2-18 10:19 發表

咦咦~nc姐終於有人幫你改左名喇?

真係有人留意到架???

cc 改唔改名呀  
作者: cc    時間: 2009-2-18 10:33
作者: 卓卓    時間: 2009-2-18 21:46
原帖由 cc 於 2009-2-18 10:33 發表

cc呢個已經係改左嘎啦~btw,個隻錶尋日去左睇,只有藍色.佢話可能星期五會有其它顏色返" />" />

CC師姐,如果有綠色就完美了,呵呵呵
作者: cc    時間: 2009-2-19 00:13
作者: 細細個~    時間: 2009-2-19 12:30
擒日去官塘麗x買......冇貨
老板話唔知幾時有新貨到 , 各位 c 兄 c 姐最好先打電話去問問 , 免白行一趟 .
作者: saki    時間: 2009-2-19 13:08
原帖由 Zenith 於 2009-2-17 10:22 發表
影的好漂亮耶! 我的心又動了一動啦...

+1
作者: pakcb    時間: 2009-2-19 16:32
今日行過....很多都無
作者: Parco爸    時間: 2009-2-19 17:09
匯報下先...
膠帶款
我係葵芳"葵涌廣場"地下有間錶舖見到..$190..一蚊都不減...
另外...荃灣..中旅社後面街...角位有間電器舖又係得膠帶款$230...一蚊都不減..

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2