香港長跑網 - 長跑長友

標題: 泰基跑友入嚟揮揮手 [打印本頁]

作者: onon    時間: 2009-2-18 21:58
標題: 泰基跑友入嚟揮揮手
長跑網友有邊位係泰基師兄師姐呀?

大家嚟打過招呼.

小弟逢最期二在灣仔場跟操, 有機會相認下.

作者: 亞平    時間: 2009-2-18 22:06
原帖由 onon 於 2009-2-18 21:58 發表

大家嚟打過招呼.

嗨~嗨 安安..小弟唔係泰基,只係入來同你打聲招呼便走..唔阻你啦!
作者: adamtam    時間: 2009-2-18 22:10
小弟是泰基.
作者: onon    時間: 2009-2-18 22:26
原帖由 亞平 於 2009-2-18 22:06 發表

嗨~嗨 安安..小弟唔係泰基,只係入來同你打聲招呼便走..唔阻你啦!

唔駛急, 隨便坐, 招呼唔到.
作者: saki    時間: 2009-2-18 22:36
小弟都係泰基
作者: onon    時間: 2009-2-18 22:51
adamtam兄saki兄有無跟操呀?

灣仔定沙田定...?

作者: adamtam    時間: 2009-2-18 23:17
我無跟操. 自己成日在荃灣跑.
作者: 法蘭    時間: 2009-2-18 23:20
原來onon 大師,係join泰基練!

小弟都想join 下跑會! 正在考慮join 邊個呢
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-18 23:38
我都想 join 呢個會 (如果我跟會)
未知跟會練係未都要交學費呢
作者: onon    時間: 2009-2-18 23:39
原帖由 法蘭 於 2009-2-18 23:20 發表
原來onon 大師,係join泰基練!" />" />

小弟都想join 下跑會! 正在考慮join 邊個呢" />" />

最緊要就到自已d時間地點, 法蘭兄在那區出沒呀?

作者: onon    時間: 2009-2-18 23:43
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-18 23:38 發表
我都想 join 呢個會 (如果我跟會)
未知跟會練係未都要交學費呢

年費$120+田總証$80

就係咁多.

作者: 法蘭    時間: 2009-2-18 23:45
原帖由 onon 於 2009-2-18 23:39 發表

最緊要就到自已d時間地點, 法蘭兄在那區出沒呀?

大師,
小弟家住上水, 多數係九龍區或者沙田出沒 (因為近公司)
呵呵,原本都想踩下場過香港島跑下,不過上幾次約跑都就唔岩時間!
作者: onon    時間: 2009-2-18 23:57
原帖由 法蘭 於 2009-2-18 23:45 發表

大師,
小弟家住上水, 多數係九龍區或者沙田出沒 (因為近公司)" />" />" />" />" />jhk
呵呵,原本都想踩下場過香港島跑下,不過上幾次約跑都就唔岩時間!" />" />

九龍區都有好多約跑活動呀.

作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:00
原帖由 onon 於 2009-2-18 22:26 發表

唔駛急, 隨便坐, 招呼唔到.

梗係招呼唔到啦,茶都冇杯,唔坐啦,走啦......
作者: onon    時間: 2009-2-19 00:08
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:00 發表

梗係招呼唔到啦,茶都冇杯,唔坐啦,走啦......

得閒嚟坐, 無茶吹水飽呀.
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:12
原帖由 onon 於 2009-2-19 00:08 發表

得閒嚟坐, 無茶吹水飽呀.

既然係咁,今脕又悶悶地,冇茶飲都吹多句啦...
安安上次渣打望住你尾燈來跑...你而家跟埋泰基操,睇怕出年想望下你盞尾燈都冇機會囉!
作者: onon    時間: 2009-2-19 00:22
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:12 發表

既然係咁,今脕又悶悶地,冇茶飲都吹多句啦...
安安上次渣打望住你尾燈來跑...你而家跟埋泰基操,睇怕出年想望下你盞尾燈都冇機會囉!

你都有跟樂華操吖, 大家仲有成年時間練, 出年响時間上有少少進步就滿足啦.
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:25
原帖由 onon 於 2009-2-19 00:22 發表

你都有跟樂華操吖, 大家仲有成年時間練, 出年响時間上有少少進步就滿足啦.

小弟只係3日打魚2日晒網果種..冇咩用.安安出年諗住跑咩呀?都係全馬?
作者: 法蘭    時間: 2009-2-19 00:27
原帖由 onon 於 2009-2-18 23:57 發表

九龍區都有好多約跑活動呀.

呵呵!小弟都有参加!明天就去ssp!星期5就去慢遊青山公路!
有時去其他地方認識多d 朋友仔!交流下!
作者: 法蘭    時間: 2009-2-19 00:29
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:25 發表

小弟只係3日打魚2日晒網果種..冇咩用.安安出年諗住跑咩呀?都係全馬?

平兄,
真係謙虛!
2位都好努力去馬呀!
作者: meimei    時間: 2009-2-19 00:33
我都系,不過現時傷左,暫時未去得灣仔場操住...
作者: onon    時間: 2009-2-19 00:33
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:25 發表

年紀大, 起步慢, 跑幾K條氣先順, 10K同半馬都唔係好啱我,

都係玩全馬, 慢慢捱, 完成到都開心d.

作者: onon    時間: 2009-2-19 00:37
原帖由 法蘭 於 2009-2-19 00:27 發表

呵呵!小弟都有参加!明天就去ssp!星期5就去慢遊青山公路!
有時去其他地方認識多d 朋友仔!交流下!" />" />hjghk

哈...行程緊密! 好呀!

揾次小弟都過嚟九龍玩吓.

作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:38
原帖由 法蘭 於 2009-2-19 00:29 發表

平兄,
真係謙虛!
2位都好努力去馬呀!

法蘭兄你都好厲害,個個約跑都出席.
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:40
原帖由 onon 於 2009-2-19 00:33 發表

年紀大, 起步慢, 跑幾K條氣先順, 10K同半馬都唔係好啱我,

都係玩全馬, 慢慢捱, 完成到都開心d.

好呀,明年又可以同你一齊跑啦!
作者: onon    時間: 2009-2-19 00:40
原帖由 meimei 於 2009-2-19 00:33 發表
我都系,不過現時傷左,暫時未去得灣仔場操住...

meimei係咪師姐?

泰基d師姐位位都好強呀!

作者: 法蘭    時間: 2009-2-19 00:41
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:38 發表

法蘭兄你都好厲害,個個約跑都出席.

平兄,
都唔係架!今日都無去食梅子!

小弟都係想強身健體,順便減下肥!
同你地吹下水 !
作者: onon    時間: 2009-2-19 00:43
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:40 發表

好呀,明年又可以同你一齊跑啦!

訂個目標...sub 4 會唔會太過份!?
作者: meimei    時間: 2009-2-19 00:45
唯獨我係例外
作者: 法蘭    時間: 2009-2-19 00:45
原帖由 onon 於 2009-2-19 00:43 發表

onon師兄,

個日見你都好輕鬆,你一定得!  唔過份!
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:46

唔過份,sub 4 都係我既目標.咦..時間上我地又可能會跑跑又見到喎..
作者: 法蘭    時間: 2009-2-19 00:47
原帖由 亞平 於 2009-2-19 00:46 發表

唔過份,sub 4 都係我既目標.咦..時間上我地又可能會跑跑又見到喎..

平兄,

你下年都一定得!
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:47
原帖由 法蘭 於 2009-2-19 00:41 發表

平兄,
都唔係架!今日都無去食梅子!" />" />

小弟都係想強身健體,順便減下肥!" />" />
同你地吹下水 !" />" />

法蘭兄,星期五脕又可以吹下水啦
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 00:51
各位早抖啦...脕安
作者: TerrySze    時間: 2009-2-19 03:08
Hi Onon
I am 泰基 (灣仔場)
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-19 09:11

當然唔過份
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-2-19 09:22
原帖由 上水馬王 於 2009-2-19 09:11 發表

當然唔過份

嘻嘻!大家出年渣打齊齊 sub 4 吧!
作者: saki    時間: 2009-2-19 10:27
原帖由 onon 於 2009-2-18 22:51 發表
adamtam兄saki兄有無跟操呀?

灣仔定沙田定...?

前陣子都有跟沙田定的,之段有點忙, 就暫時無跟了
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-19 10:46
其實我都join左泰基,不過因為時間夾唔到,咁耐都未join過佢地一齊操。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-19 10:48
原帖由 onon 於 2009-2-18 21:58 發表

大家嚟打過招呼.

onon兄:
星期二灣仔反而就到我呀,幾時開始有得操呀?
作者: onon    時間: 2009-2-19 11:13
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 10:48 發表

onon兄:
星期二灣仔反而就到我呀,幾時開始有得操呀?

大圍兄而家以經有啦, 7點正開操, 有時玩400x15, 有時玩800x8, 尼個禮拜二就玩1000x6,

門口要簽薄, 記得帶田總証呀.

作者: onon    時間: 2009-2-19 11:19
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-2-19 09:22 發表

嘻嘻!大家出年渣打齊齊 sub 4 吧!  

慢子兄見你尼幾次練習同比賽, 腸胃都有d唔妥, 要及早搞惦佢呀.
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-19 11:29
原帖由 onon 於 2009-2-19 11:13 發表

大圍兄而家以經有啦, 7點正開操, 有時玩400x15, 有時玩800x8, 尼個禮拜二就玩1000x6,

onon兄:
1000 x 6 應該仲未得住,我諗要等我操返起多少先敢跟操。
同埋我冇田總証....泰基証o唔ok?
Anyway,多謝ching提供資料,遲d真係要跟下跑會操先得。
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-19 11:41
係未灣仔場只係可以俾跑會練習..所以一定要有田總証 ?
作者: 曲奇    時間: 2009-2-19 11:44
原帖由 onon 於 2009-2-19 11:13 發表

想問下在泰基,係唔係有人帶你操呀?..
作者: onon    時間: 2009-2-19 12:17
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-19 11:41 發表
係未灣仔場只係可以俾跑會練習..所以一定要有田總証 ?

應該係...田總租咗場比佢屬會練習.
作者: onon    時間: 2009-2-19 12:19
原帖由 cookie97 於 2009-2-19 11:44 發表

想問下在泰基,係唔係有人帶你操呀?..

每次係有師兄决定玩邊科同計時間,

人多會分兩組, A組休息時間少d,

我多數joinB組...

作者: ee_tpk    時間: 2009-2-19 13:51
等我上完工聯會再決定去邊度操
(唔知點解我對泰基有 d 好感... )
作者: onon    時間: 2009-2-19 22:58
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-19 13:51 發表
等我上完工聯會再決定去邊度操 " />" />
(唔知點解我對泰基有 d 好感... " />" />jn )

我都好想知點解...
作者: cu83    時間: 2009-2-20 11:50
原帖由 ee_tpk 於 19-2-2009 13:51 發表
等我上完工聯會再決定去邊度操
(唔知點解我對泰基有 d 好感...  )

等我上完工聯會班先至再諗吓自己夠唔料加入泰基啦...
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-20 12:03
原帖由 cu83 於 2009-2-20 11:50 發表

等我上完工聯會班先至再諗吓自己夠唔夠料加入泰基啦...

泰基應該同其他跑會唔同掛... 希望佢地唔會歧視我呢 d 跛腳啦...
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-20 12:05
原帖由 onon 於 2009-2-19 22:58 發表

我都好想知點解...

但係佢九龍無分校... 對我來講就無咁好啦.. 但要我揀..我都揀灣仔分校..... 唔知會唔會少 d 人...
作者: oscar    時間: 2009-2-20 12:41
作者: schnix    時間: 2009-2-20 13:13
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-20 12:03 發表

泰基應該同其他跑會唔同掛... 希望佢地唔會歧視我呢 d 跛腳啦...

我希望工聯會阿SIR 唔會歧視我呢 d 跛腳既學生

我都想上完工聯會COURSE 之後跟下跑會跑
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-20 13:53
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-20 12:03 發表

我就覺得佢地既宗旨比夠啱我自己:
"泰基長跑會是一個為興趣而成立之非牟利團體,且所有執委皆為義務,絕不涉及任何利益衝突.因此即使會員或執委擁有多重運動會籍,本會亦非常歡迎任何人仕加入及有興趣的會員參與會務,以共同推廣長跑運動為目標。本會亦虛心接納任何有助本會發展之意見,並可於本會網頁之留言區作理性討論,多謝支持!"
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-20 14:29
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-20 13:53 發表

"泰基長跑會是一個為興趣而成立之非牟利團體,且所有執委皆為義務,絕不涉及任何利益衝突.因此即使會員或執委擁有多重運動會籍,本會亦非常歡迎任何人仕加入及有興趣的會 ...

最喜歡呢句... 為興趣而成立...
btw.. 泰基在沙田唔係分校咩 ? 大圍兄都要過去灣仔 ?
作者: 上水馬王    時間: 2009-2-20 16:33
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-20 13:53 發表

"泰基長跑會是一個為興趣而成立之非牟利團體,且所有執委皆為義務,絕不涉及任何利益衝突.因此即使會員或執委擁有多重運動會籍,本會亦非常歡迎任何人仕加入及有興趣的會 ...

很好很好~
作者: TerrySze    時間: 2009-2-20 21:18
原帖由 cu83 於 2009-2-20 11:50 發表

等我上完工聯會班先至再諗吓自己夠唔夠料加入泰基啦...

CHING唔使理夠唔夠料跑,最重要有heart跑..
成村人沖圈好有氣氛.
作者: 邪神    時間: 2009-2-20 23:57

我.....都係泰基的成員之一

逢星期二,練習都係其次,重要的係練完之後的飯局....

練飲啤酒係主項,我同當中的柴灣幫玩得多d.....

星期五,沙田有泰基的公路練習,聽聞幾有比賽feel.....

不過我就無緣參加啦!因為要同另一班的泰基人,在跑馬地練習.........
作者: cc    時間: 2009-2-21 00:03
作者: meimei    時間: 2009-2-21 03:46
錯喇,#63(女仔)系"必達"跑手!
作者: 邪神    時間: 2009-2-21 13:45
原帖由 meimei 於 2009-2-21 03:46 發表
錯喇,#63(女仔)系"必達"跑手!

岩岩.......

師姐千祈唔好攪錯........
作者: onon    時間: 2009-2-22 23:47
原帖由 領跑員 於 2009-2-20 23:57 發表

係主項,我同當中的柴灣幫玩得多d.....

星期五,沙田有泰基的公路練習,聽聞幾有比賽feel.....

不過 ...

邪神星期二係落灣仔?

飲啤酒? 我都練緊呀, 下次有機會一齊飲番杯.

作者: 邪神    時間: 2009-2-23 13:19
原帖由 onon 於 2009-2-22 23:47 發表

邪神星期二係落灣仔?

飲啤酒? 我都練緊呀, 下次有機會一齊飲番杯.

睇情況啦!要視符miss有無開班...........

有機會就落去找下你啦!
作者: runrun    時間: 2009-2-23 13:57
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 10:46 發表
其實我都join左泰基,不過因為時間夾唔到,咁耐都未join過佢地一齊操。

大圍,你"彭建新"嗰名字係泰基都出名,出名放過佢地星期五幾次飛機呀!

作者: runrun    時間: 2009-2-23 14:04
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 11:29 發表

登錄/註冊後可看大圖

入口要填田總証號碼,有機會check証,
如果你係靚女,或者泰基亞忠哥會放你一馬嘅!
作者: runrun    時間: 2009-2-23 14:19
我舊年入咗泰基會,
逢星期五都跟他們在沙田操,
星期二就要看放工趕唔趕到去啦!
通常泰基跑完食飯都例隊啤洒,有人帶紅酒嚟就飲紅酒;
泰基跑會唔錯架!哈哈做吓宣傳,
無論跑得快或跑得慢都受歡迎同照顧,
我跟他她們操梅子林時,我通常是最慢一個,
他們都會揾人跑翻上去等埋我落山,
的確唔話得!

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-23 14:56
原帖由 runrun 於 2009-2-23 13:57 發表

大圍,你"彭建新"嗰名字係泰基都出名,出名放過佢地星期五幾次飛機呀!

下....我報過一次名咁多咋,都係因為要OT趕唔到,所以以後都唔敢報名。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-23 14:59
原帖由 runrun 於 2009-2-23 14:04 發表
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 11:29 發表

登錄/註冊後可看大圖

入口要填田總証號碼,有機會check証,
如果你係靚女, ...

runrun ctse:
我上星期五已經寄左check去泰基幫我做田總證呀,穏陣d都係等張證出左先join佢地灣仔操啦。
沙田果度就真係趕唔到...唯有自己操下或者周圍join下其他約跑都唔錯。
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-23 15:04
原帖由 領跑員 於 2009-2-20 23:57 發表

練飲啤酒係主項,我同當中的柴灣幫玩得多d.....

不過 ...

wow...原來邪神ching都係泰基成員,希望第時有機會係灣仔場跟你偷下師啦!
作者: 邪神    時間: 2009-2-24 01:42
各位師兄、師姐:

小弟已經向MISS拎左批文,聽晚24/2星期二落灣仔慢跑........

大家有時間就落黎找小弟傾下計啦!

麻煩見到面就打聲招呼,因為我仲未記得哂你地個樣.....

不過我條馬尾應該幾易認的......

到時見啦!!
作者: onon    時間: 2009-2-24 09:59
原帖由 領跑員 於 2009-2-24 01:42 發表
各位師兄、師姐:

小弟已經向MISS拎左批文,聽晚24/2星期二落灣仔慢跑........

不過我條馬尾應該幾易認的... ...

好呀! 到時見.

好想見識下你嘅所謂慢跑係點...

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-24 10:26
原帖由 領跑員 於 2009-2-24 01:42 發表
各位師兄、師姐:

不過我條馬尾應該幾易認的... ...

邪神 ching:
穏陣d我都係等張田總證出左先過來跟操,呢個星期五應該會去快活谷度玩下,到時見啦。

作者: saki    時間: 2009-2-24 10:53
問問大家新的田總証大家收到未????

(我12月已經經會方交續証申請)
作者: onon    時間: 2009-2-24 11:38
原帖由 saki 於 2009-2-24 10:53 發表
問問大家新的田總証大家收到未????

(我12月已經經會方交續証申請)

未呀!

佢哋會做咗新證先搞續証喎!

作者: TerrySze    時間: 2009-2-24 12:09
原帖由 onon 於 2009-2-24 11:38 發表

未呀!

佢哋會做咗新證先搞續証喎!

未收到.........
作者: 邪神    時間: 2009-2-24 12:12
原帖由 TerrySze 於 2009-2-24 12:09 發表

我都未收到,而家都係用緊上年綠色果張........
作者: onon    時間: 2009-2-24 12:14
原帖由 TerrySze 於 2009-2-24 12:09 發表

上次去田總買車飛(美津濃)見一枱都係form...睇怕有排攪!

作者: 邪神    時間: 2009-2-24 12:27
原帖由 onon 於 2009-2-24 12:14 發表

上次去田總買車飛(美津濃)見一枱都係form...睇怕有排攪!

試過有幾個師兄弟,過左半年先收到新証......

不過對我地黎講,影響無咁大,因為報名方面都係公司攪......

只要我地有交報名表就得!
作者: onon    時間: 2009-2-25 00:04
今晚大豐收,

除咗親眼目睹邪神"慢跑"外, 操後仲獲邪神指點幾招, 受用無窮!

...睇嚟要盡快攪番次"邪神傳功大會"益吓d網友先得.

作者: TerrySze    時間: 2009-2-25 00:12
指點幾招,受用終身 !
"邪神傳功大會" 支持 !!

作者: cu83    時間: 2009-2-25 07:32
原帖由 onon 於 25-2-2009 00:04 發表
今晚大豐收,
除咗親眼目睹邪神"慢跑"外, 操後仲獲邪神指點幾招, 受用無窮!

好呀, 好呀!
不如星期五晚醒番幾招先啦!!
作者: pwong5618    時間: 2009-2-25 09:20
原帖由 onon 於 2009-2-25 00:04 發表
今晚大豐收,

Onon,

禁你咪好快會回復真身見人羅 !

作者: kenneth    時間: 2009-2-25 09:50
作者: batigoal    時間: 2009-2-25 14:07
原帖由 onon 於 2009-2-25 00:04 發表
今晚大豐收,

根據某本漫盡資料,邪神幫人練功練到頂級,目的係想自己到逹天下無敵既竟界,當佢到左呢個境界,每個人都變左佢既犠牲品.....
作者: running-sue    時間: 2009-2-26 11:14
原帖由 batigoal 於 2009-2-25 14:07 發表

根據某本漫盡資料,邪神幫人練功練到頂級,目的係想自己到逹天下無敵既竟界,當佢到左呢個境界,每個人都變左佢既犠牲品.....

作者: 邪神    時間: 2009-2-27 09:43
原帖由 batigoal 於 2009-2-25 14:07 發表

當你教人的時間,其實自已都在學緊野.......

每一個動作,如果都能睇得出錯在那裡,

咁就代表自已了解這個運作,加深自已的經驗.....

教學的目的,就是< 教 >而< 學 >!

別人學懂了,自已也受益......

無容人之心,咁又點能成大事呢........
作者: batigoal    時間: 2009-2-27 14:13
原帖由 領跑員 於 2009-2-27 09:43 發表

當你教人的時間,其實自已都在學緊野.......

每一個動作,如果都能睇得出錯在那裡,

咁就代表自已了解這個運作,加深自已的經驗.....

教學的目的,就是< 教 >而< 學 >!

別人學懂了,自已也受益.... ...

明白亦同意!我自己都鍾意將自己學到既野講比人聽,一齊分享下!自己亦都可以反覆思考下.....

其實我個段只係講笑,我甘啱睇緊果本漫畫個情節係甘,個主角個名又同ching 個外號又一樣,c hing 唔好見怪!
作者: onon    時間: 2009-2-27 14:40
原帖由 batigoal 於 2009-2-27 14:13 發表

明白亦同意!我自己都鍾意將自己學到既野講比人聽,一齊分享下!自己亦都可以反覆思考下.....

其實我個段只係講笑,我甘啱睇緊果本漫畫個情節係甘,個主角個名又同ching 個外號又一樣,c hing 唔好見怪 ...

嘻...係N年前我都有睇...羅剎教...一神二妖三剎星, 四鬼五怪六騎士
作者: 力    時間: 2009-2-27 15:49
原帖由 onon 於 2009-2-27 14:40 發表

嘻...係N年前我都有睇...羅剎教...一神二妖三剎星, 四鬼五怪六騎士

and 白蓮教
BTW, my favorite is 電光毒龍鑽
作者: batigoal    時間: 2009-2-27 16:36
原帖由 Alex 於 2009-2-27 15:49 發表

and 白蓮教
BTW, my favorite is 電光毒龍鑽  

呢招以前成日出,必殺技!但係而家好少用呢招.....
作者: 邪神    時間: 2009-2-28 00:48
原帖由 batigoal 於 2009-2-27 14:13 發表

其實我個段只係講笑,我甘啱睇緊果本漫畫個情節係甘,個主角個名又同ching 個外號又一樣,c hing 唔好見怪 ...

唔怪唔怪.....

我絕對明白你所講的故仔,因為我都係讀者之一.........

又亦因邪神外傳的故事,令我對跑步有所啟發.......

呢方面我遲d會係bolg道有所交代.......

俾少少時間小弟,努力中.........
作者: 邪神    時間: 2009-2-28 00:49
原帖由 TerrySze 於 2009-2-25 00:12 發表
指點幾招,受用終身 !
"邪神傳功大會" 支持 !!

今晚已經係跑馬地上現左一次......

係巧合地遇上了,開左一堂興趣班,多得各師兄抽空,聽小弟的愚見........
作者: 力    時間: 2009-2-28 00:59
原帖由 領跑員 於 2009-2-28 00:49 發表

今晚已經係跑馬地上現左一次......

係巧合地遇上了,開左一堂興趣班,多得各師兄抽空,聽小弟的愚見........

多謝邪神傳功, 今晚袋左唔小錢入袋
作者: cu83    時間: 2009-2-28 11:38
原帖由 Alex 於 28-2-2009 00:59 發表
多謝邪神傳功, 今晚袋左唔小錢入袋

多謝邪神傳功, 小弟自當加強基本功嘅訓練~~thank ar
作者: saki    時間: 2009-3-11 14:21
泰基會友注意

"鑑於田徑總會發出指示﹕現於灣仔運動場操練必須出示「田總證」方可進場練習,請各位會員記緊帶備「田總證」。如未辦領的,請聯絡洪永賢及取回證件。"
作者: saki    時間: 2009-3-20 12:51
各位是 泰基會員之 c hing c tse

新田總會員証(2009年)及之前賽事之証書(Nike 10k, 15k賽, 美津濃半馬)會方已取得, 請大家家與洪永賢聯絡
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-4-12 11:26
卒之收到田總證啦,以後星期二晚可以跟大家一齊操下,想問下各位有跟開既跑手,通常星期二晚係會點操法架?
作者: onon    時間: 2009-4-12 15:31
原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-12 11:26 發表
卒之收到田總證啦,以後星期二晚可以跟大家一齊操下,想問下各位有跟開既跑手,通常星期二晚係會點操法架?

歡迎你呀大圍兄,

通常七點開操,
收工可以早d到熱定身呀.

有時玩400x15, 有時玩800x8, 有時玩1000x6,

人多時會分A, B 組, A組快脚休息時間短d.

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-4-13 00:02
原帖由 onon 於 2009-4-12 15:31 發表

歡迎你呀大圍兄,

通常七點開操, 收工可以早d到熱定身呀.

有時玩400x15, 有時玩800x8, 有時玩1000x6,

人多時會分A, B 組, A組快脚休息時間短d.

唔該onon ching,係呢....Terry係咪都有跟操呀?
我又想學佢穿40',我又來...嘻嘻~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2