香港長跑網 - 長跑長友

標題: 各位中午有冇跑步的習慣 [打印本頁]

作者: SimonFai    時間: 2009-2-26 17:28
標題: 各位中午有冇跑步的習慣
我在尖東上班,早午飯要和老板一起食,但吃得太多,下午工作就很想睡
和容易肥,午飯時間十二點至二點,所以想中午不吃午飯,去尖東海傍跑
下步,但解决不到運動後沖涼的問題,請問各師兄,師姊,有什麼提議?如
果你地午飯時都有做運動,去何處梳洗.
作者: kenneth    時間: 2009-2-26 17:36
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-26 17:42
原帖由 SimonFai 於 2009-2-26 17:28 發表
我在尖東上班,早午飯要和老板一起食,但吃得太多,下午工作就很想睡
和容易肥,午飯時間十二點至二點,所以想中午不吃午飯,去尖東海傍跑
下步,但解决不到運動後沖涼的問題,請問各師兄,師姊,有什麼提議?如
果你地 ...

小妹有時中午都係在海傍跑去紅磡來回... 我本身有自己既 gym club.. 所以跑完去番 gym club 沖涼就可以
尖東最近有得沖涼既地方已經係九龍公園啦...
作者: stanwong    時間: 2009-2-26 18:42
但夏天的時候,中午烈日當空,好容易中暑喎
作者: cu83    時間: 2009-2-26 19:08
原帖由 stanwong 於 26-2-2009 18:42 發表
但夏天的時候,中午烈日當空,好容易中暑" />" />jhk

我就情願早d起身跑, 或者晚上跑喇....依家嘅氣溫, 日間跑已經熱到頂唔順啦!!
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-26 22:43
原帖由 stanwong 於 2009-2-26 18:42 發表
但夏天的時候,中午烈日當空,好容易中暑喎" />" />jhk

所以撇開傷患因素..我已經無跑中午班好多啦...
作者: SimonFai    時間: 2009-2-26 22:44
原帖由 kenneth 於 2009-2-26 17:36 發表

附近有冇球場?更衣室?有冇入健身會等?如果小弟公司放飯有兩個鐘,小弟都想下午跑吓步。" />" />

That is my problem....
作者: SimonFai    時間: 2009-2-26 22:45
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-26 17:42 發表

小妹有時中午都係在海傍跑去紅磡來回... 我本身有自己既 gym club.. 所以跑完去番 gym club 沖涼就可以
尖東最近有得沖涼既地方已經係九龍公園啦...

Thanks for your advise, but 九龍公園  seems too far away from my office.
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-26 22:54
原帖由 SimonFai 於 2009-2-26 22:45 發表

Thanks for your advise, but 九龍公園  seems too far away from my office.

我所知就只有九龍公園啦...
幸好我間 gym 在我公司樓下,...
作者: Parco爸    時間: 2009-2-26 22:55
嘩...C兄兩個鐘頭食飯..好爽喎....
作者: hobbywet    時間: 2009-2-27 09:53
我只得一小時食飯時間.好難去跑
作者: 曲奇    時間: 2009-2-27 10:10
原帖由 cu83 於 2009-2-26 19:08 發表

我就情願早d起身跑, 或者晚上跑喇....依家嘅氣溫, 日間跑已經熱到頂唔順啦!!

x 2~~
仲有食飯時間得1個鐘,實在唔夠時間去跑..
作者: SimonFai    時間: 2009-2-27 10:20
兩小時午飯真的有点長, 中資公司就是這樣,
如果一星期跑一兩次都幾好.如果做完運動冇涼冲,
不可行 尖東海傍很好環境,有海風,不會太熱.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2