香港長跑網 - 長跑長友

標題: 09東亞 - 達B或以上的運動員名單 [打印本頁]

作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-1 21:32
標題: 09東亞 - 達B或以上的運動員名單
2008年1月1日至12月31日
09大賽備戰標準 - 達B或以上的運動員名單
2008年度

性別  運動員   項目   成績       標準
1M    黎振浩  100M 10.38      AA
2M    徐志豪  100M 10.43      AA
3M    劉宇亮  100M 10.53      AA
4M    梁祺浩  200M 21.11      AA
5M    陳家豪  HM    1:09.01   AA
6W    馮惠儀   HJ    1.78         AA

短跑比較多
各項目標準&名單

作者: 前進    時間: 2009-3-1 21:35
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-1 21:32 發表
2008年度
3M    劉宇亮  100M  ...

點解無10k gur!
作者: miller    時間: 2009-3-1 21:52
原帖由 前進 於 2009-3-1 21:35 發表

點解無10k gur!

因為大型運動會一般只會有一項道路賽,多數都係全馬,面上屆東亞運動會都係只有半馬,暫時應該未有大型運動會試過有10km…
作者: 邪神    時間: 2009-3-2 01:32
原帖由 miller 於 2009-3-1 21:52 發表

因為大型運動會一般只會有一項道路賽,多數都係全馬,面上屆東亞運動會都係只有半馬,暫時應該未有大型運動會試過有10km…

岩啦......有關於東亞的問題,就即管問米拿啦!

佢一定識答!如果佢唔識,我會投訴佢辦事不力架...........嘻嘻
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-2 13:09
唔知到時半馬場地晌邊呢?大家可以去幫陳家豪打打氣喎
作者: leehyalbert    時間: 2009-3-2 16:00
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-1 21:32 發表
2008年度
3M    劉宇亮  100M  ...

長跑都有呀!

紀嘉文已經達到東亞運半馬的A grade標準 (渣馬前已經達標, 渣馬的成績更加無問題)

作者: cc    時間: 2009-3-2 16:46
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-2 17:23
原帖由 上水馬王 於 2009-3-2 13:09 發表
唔知到時半馬場地晌邊呢?大家可以去幫陳家豪打打氣喎

X2~~

約埋一大班跑友去踩場都幾好玩~~  
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-2 17:23
原帖由 cc 於 2009-3-2 16:46 發表

八卦一問.....點解米拿大夫一定識答ge?" />" />

秘..................密
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-2 17:25
運動項目

田徑

Men's Events/Women's Events

100m/ 100m
  200m/ 200m
  400m/ 400m
  800m/ 800m
  1500m/ 1500m
  5000m/ 5000m
  10000m/ 10000m
  110m Hurdles/ 100m Hurdles
  400m Hurdles/ 400m Hurdles
  3000m Steeplechase/ 4X100m Relay
  4 X 100m Relay /4X400m
  4 X 400m Relay /20km Walk
  20km Walk Relay /Half Marathon
  Half Marathon
/High Jump
  High Jump /Long Jump
  Long Jump /Triple Jump
  Triple Jump /Pole Vault
  Pole Vault /Shot Put
  Shot Put /Discus Throw
  Discus Throw /Javelin Throw
  Javelin Throw /Hammer Throw
  Hammer Throw /Heptathlon

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-2 17:30
東亞運動會比賽場地 (暫定)

田徑   將軍澳運動場

10K 同HM 都係??
作者: miller    時間: 2009-3-2 17:41
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-2 17:30 發表
東亞運動會比賽場地 (暫定)

田徑   將軍澳運動場

10K 同HM 都係??

10,000m唔同10km…10,000m係場地,10km係道路賽,東亞只有場地10,000m
作者: miller    時間: 2009-3-2 17:41
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-2 17:23 發表

秘..................密

唔係咩秘密,只係工作上有少少關係o者
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-2 17:51
原帖由 miller 於 2009-3-2 17:41 發表

10,000m唔同10km…10,000m係場地,10km係道路賽,東亞只有場地10,000m

一萬米場地跑同睇都好悶~~
作者: 前進    時間: 2009-3-2 21:08
原帖由 miller 於 2009-3-2 17:41 發表

唔係咩秘密,只係工作上有少少關係o者

洩露國家機密!要坐牢架!
作者: cc    時間: 2009-3-2 21:14
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-2 22:31
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-2 17:51 發表

有時間我都會買飛入場睇下既...
作者: 邪神    時間: 2009-3-3 00:52
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-2 17:51 發表

亦因為呢個悶的原因,所以打死我都唔會跑10000米賽事!!!

就連miss追殺左我幾次,我都唔去........

最討厭跑咁多個圈,攪到自已好似隻倉鼠跑摩天輪咁........
作者: di692    時間: 2009-3-3 16:00
原帖由 領跑員 於 2009-3-3 00:52 發表

亦因為呢個悶的原因,所以打死我都唔會跑10000米賽事!!!

就連miss追殺左我幾次,我都唔去........

最討厭跑咁多個圈,攪到自已好似隻倉鼠跑摩天輪咁........

形容得好貼切喎

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2