香港長跑網 - 長跑長友

標題: 請問spacer係咪有闊版架? [打印本頁]

作者: 上水馬王    時間: 2009-3-2 12:33
標題: 請問spacer係咪有闊版架?
如題~
作者: 力    時間: 2009-3-2 14:04
Yes ar, Spacer had 3E version.

登錄/註冊後可看大圖

作者: 上水馬王    時間: 2009-3-2 16:35
原帖由 Alex 於 2009-3-2 14:04 發表
Yes ar, Spacer had 3E version.

登錄/註冊後可看大圖

唔該Alex兄!
小弟琴日差d買左呢對,著落去時覺得鞋頭太闊,唔岩腳形,所以最後無買到
作者: yanson8    時間: 2009-3-3 23:38
Spacer既壽命有幾長?睇果d顆粒應該好快就蝕曬。。
作者: Henry    時間: 2009-3-3 23:50
我着這型號跑咗六次半馬,十多次十公里比賽,啲粒粒都未蝕,你話耐唔耐用!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-4 00:05
原帖由 yanson8 於 2009-3-3 23:38 發表
Spacer既壽命有幾長?睇果d顆粒應該好快就蝕曬。。

09年版spacer轉左用類似矽x物料~~耐用
其實最快蝕反而係個底
作者: Bmtc    時間: 2009-3-4 02:47
底? 你話腳跟位置的鞋底?
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-4 12:48
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-4 00:05 發表

09年版spacer轉左用類似矽x物料~~耐用
其實最快蝕反而係個底

點樣分08及09年版呢?
作者: 力    時間: 2009-3-4 12:58
原帖由 上水馬王 於 2009-3-4 12:48 發表

點樣分08及09年版呢?

08 - $690
09 - $720
作者: drexler    時間: 2009-3-4 14:09
小弟買左依對,幾好著, 啱我腳形
作者: yanson8    時間: 2009-3-4 21:35
甘好噶,以後要整返對先得。。暫時鞋太多
作者: Ringo    時間: 2009-3-4 22:07
原帖由 Alex 於 2009-3-4 12:58 發表

08 - $690
09 - $720

但外觀上睇得出嗎?
作者: 力    時間: 2009-3-4 22:22

登錄/註冊後可看大圖

08 RS3

登錄/註冊後可看大圖

09 RS4
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-5 12:57
唔該Alex兄

09年款有八折,有d心郁郁
作者: TerrySze    時間: 2009-3-5 16:53
我著開spacer 5年了..前後著了4 / 5對.
對鞋好輕,好耐用
跑10K,半馬,全馬都沒問題
好值得推薦.
作者: run_money22    時間: 2009-3-9 09:14
今年rs4係白底紅章果對係wide版
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-9 09:34
原帖由 TerrySze 於 2009-3-5 16:53 發表
我著開spacer 5年了..前後著了4 / 5對.
對鞋好輕,好耐用
跑10K,半馬,全馬都沒問題
好值得推薦.

謝謝Terry兄的推介,小弟呢兩日都搵緊,不過無岩我既碼
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-9 09:35
原帖由 run_money22 於 2009-3-9 09:14 發表
今年rs4係白底紅章果對係wide版

請問wide版好著嗎?
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-9 23:09
今日買左09 RS4勒!

晚上試跑圈感覺一流,人鞋合一,跑起上黎好爽好舒服

不過唔知跑街的效果如何?
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-10 09:51
原帖由 上水馬王 於 2009-3-9 23:09 發表
今日買左09 RS4勒!

晚上試跑圈感覺一流,人鞋合一,跑起上黎好爽好舒服

不過唔知跑街的效果如何?

多謝馬王師兄分享,我決定買一對~~
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-10 13:37
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-10 09:51 發表

多謝馬王師兄分享,我決定買一對~~" />" />

Dee兄最好試兩個碼,小弟買果對係比我平時著外細半個碼的
作者: YamYam    時間: 2009-3-12 21:24
今日經過屋企附近商場,見到D對鞋減價,買緊$399紅色,不過我諗係斷碼,仲有好多款都係買到$399咋..!我自己都買貴咗對WAVE IDATEN 4 呀...知道WAVE SPACER $399...咁平買佢好過LA...
作者: Henry    時間: 2009-3-12 22:26
邊個商場呀?唔該!!!
作者: 力    時間: 2009-3-12 22:53
原帖由 YamYam 於 2009-3-12 21:24 發表
今日經過屋企附近商場,見到D對鞋減價,買緊$399紅色,不過我諗係斷碼,仲有好多款都係買到$399咋..!我自己都買貴咗對WAVE IDATEN 4 呀...知道WAVE SPACER $399...咁平買佢好過LA...

Spacer $399咁底, 邊樹呀?
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-13 13:15
原帖由 YamYam 於 2009-3-12 21:24 發表

邊度咁平?小弟都想買多對呀!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-16 01:18
原帖由 上水馬王 於 2009-3-10 13:37 發表

Dee兄最好試兩個碼,小弟買果對係比我平時著外細半個碼的hgj091" />" />hj

鐵定聽日買~~

之前為跑山或全馬買鞋,會買大半個碼,如果對鞋唔跑山又唔跑全馬都應該好似馬王兄咁買貼d 既,美記一向著倭碼27.5,聽日會試埋27,不過而家呢對precision 雖然都係27.5,又唔覺好大,到時試清楚再決定~~
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-16 01:32
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-16 01:18 發表

鐵定聽日買~~

之前為跑山或全馬買鞋,會買大半個碼,如果對鞋唔跑山又唔跑全馬都應該好似馬王兄咁買貼d 既,美記一向著倭碼27.5,聽日會試埋27,不過而家呢對precision 雖然都係27.5,又唔覺好大,到時試清楚再決 ...

新威好闆好好人,試足一粒鐘都no problem~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-17 10:25
尋日終於買左人生第一對spacer~~
新威老闆真係好好人,入到去都唔知買野,好似同老友吹水咁~~
尋晚就急不及待用黎去鄧記上課,嘩!好似熱戀咁,體貼,溫柔又輕鬆...
fit 腳,軟,輕,每圈都跑快兩秒呀~~
不嬲美記著開倭碼27.5,因為要跑山預鬆D,初時試27.5,同平時差不多,前面大約1cm 鬆,其實都ok~~
聽馬王話,試埋細半個碼先,著左右邊,好似好貼,前面幾乎無鬆,著埋左邊,左邊就鬆多少少~~
左諗右諗,都係揀27,要黎跑短貼D 都唔怕,仆鎚!
尋晚用完第一次,唔鬆唔窄o岩o岩好,無買錯,excellent!!
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-17 13:33
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-17 10:25 發表
尋日終於買左人生第一對spacer~~hgj091" />" />hj
新威老闆真係好好人,入到去都唔知買野,好似同老友吹水咁~~
尋晚就急不及待用黎去鄧記上課,嘩!好似熱戀咁,體貼,溫柔又輕鬆...
fit 腳,軟, ...

著左spacer 真係有種初戀的激情,唔想比佢跑停

其實小弟都想買多對
作者: loudspeaker    時間: 2009-3-17 15:17
原帖由 上水馬王 於 2009-3-17 13:33 發表

著左spacer 真係有種初戀的激情,唔想比佢跑停

其實小弟都想買多對hgjD115" />" />hj

下次入屯門 , 一於去新威買返對看下先 ,
作者: stanwong    時間: 2009-3-17 15:26
講到我都心郁郁想買返對添
我著開個對Asics generacer都係好貼腳、抓地性能好,河畔10K pb都係靠佢,不過折左都要七舊水。如果性能差不多,spacer抵些喎!

作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-17 15:38
搵個mon 北區人再黎屯門踩場,拉大隊去掃貨~~
作者: 上水馬王    時間: 2009-3-17 20:36
原帖由 stanwong 於 2009-3-17 15:26 發表
講到我都心郁郁想買返對添
我著開個對Asics generacer都係好貼腳、抓地性能好,河畔10K pb都係靠佢,不過折左都要七舊水。如果性能差不多,spacer抵些喎!

折左都七舊水?真係好貴呀.....
作者: 力    時間: 2009-3-17 20:44
本星期六入元郎跑, 好可能先去屯門新威睇下先。
作者: loudspeaker    時間: 2009-4-10 00:58
spacer 09 , 得返 藍色/銀邊 詐。
作者: 亞平    時間: 2009-4-10 01:35
原帖由 loudspeaker 於 2009-4-10 00:58 發表
spacer 09 , 得返 藍色/銀邊 詐。

小弟都買左,好正,跑快左好多...
作者: billy_yau    時間: 2009-4-10 08:01
原帖由 亞平 於 2009-4-10 01:35 發表

小弟都買左,好正,跑快左好多...

又講...悶唔悶呀
作者: 上水馬王    時間: 2009-4-10 22:38
小弟果對著左一排,已經買細半個碼,但發覺越著越大,而家覺得鬆左唔貼腳
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-10 23:31
原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 08:01 發表

又講...悶唔悶呀

平兄真係好多仇家~~

新威老闆話遲d 可能有新色呀,如果有sharp d 既色就好,小弟發姣發櫈,中意sharp 既鞋~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-10 23:32
原帖由 上水馬王 於 2009-4-10 22:38 發表
小弟果對著左一排,已經買細半個碼,但發覺越著越大,而家覺得鬆左唔貼腳

我都覺,不過我就鬆左o岩o岩好~~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2