香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有無跑步臂套(要大過手機臂套, 不要腰包/MP3套) [打印本頁]

作者: Bmtc    時間: 2009-3-4 05:33
標題: 有無跑步臂套(要大過手機臂套, 不要腰包/MP3套)
本人比較喜歡用臂套...但一般手機臂套容量好細(例如nike) 又要裝手機, 又要裝power gel/鎖匙/八達通等等每次起碼套兩三個出街跑...有無d大容量的臂套? (ipod/mp3專用臂套仲細, 腰包不考慮)
Thx!!!

如果有請問去邊度買?
作者: cu83    時間: 2009-3-4 09:26
聖誕節前喺 Gigasport 買嘢送咗個臂套, 大過 Nike 差不多一倍, 條帶又夠粗, 十分穩陣, 真係超正!!
後來想買多一兩個俾家人, 去 Gigasport 問, 佢地話批貨送完就無哂, 而且唔係賣嘅!! 真係可惜!!
作者: lvrunner    時間: 2009-3-4 09:46
Try this ~

Arm Pocket

You can email them directly and have them ship it to HK.  The "Aero" model should be big enough unless you need to put your iPhone in it.
作者: 瘋瘋    時間: 2009-3-4 09:51
作者: 力    時間: 2009-3-4 09:53
原帖由 lvrunner 於 2009-3-4 09:46 發表
Try this ~

Arm Pocket

You can email them directly and have them ship it to HK.  The "Aero" model should be big enough unless you need to put your iPhone in it.

Oh! Really a big one!
作者: lvrunner    時間: 2009-3-4 09:55
WTH!!!!  
作者: lvrunner    時間: 2009-3-4 09:57
Sorry! There you go ~

Arm Pocket
作者: cu83    時間: 2009-3-4 10:00
US$24.95 = HK$195
Really Expensive
作者: Bmtc    時間: 2009-3-4 11:14
Thx all ar.......!
作者: Bmtc    時間: 2009-3-4 11:15
有無得在香港買的?
作者: Bmtc    時間: 2009-3-6 03:41
香港有無類似產品?
作者: Ringo    時間: 2009-3-6 08:08
如果有10個8個人有興趣...不如一齊訂...可以分擔下D運費
作者: Bmtc    時間: 2009-3-7 02:33
都好喔...........
作者: slack    時間: 2009-3-9 19:37
lee d arm pocket 我自已都買過
在鴨記都有d 類似的野, 不過佢地係當袋去賣, 如果你問跑步用, 我估佢會答"無"
大大小小都有, 不過太大會好 Swing,  好吾舒服的
作者: Bmtc    時間: 2009-3-10 07:36
鴨記.......驚跑耐佐磨損手臂喔...............
作者: kwong_lc    時間: 2009-3-10 11:05
隻Xtreme好型呀
作者: KK    時間: 2009-3-14 00:07
真係ok喎~~~
作者: 華哥    時間: 2009-3-15 14:22
舊年我係荃灣中興買咗一個,用咗半年,OK,放手機、八達通同鎖匙。
作者: Ringo    時間: 2009-3-15 21:36
原帖由 華哥 於 2009-3-15 14:22 發表
舊年我係荃灣中興買咗一個,用咗半年,OK,放手機、八達通同鎖匙。

幾多錢呀?
作者: kenneth    時間: 2009-3-18 16:34
作者: B    時間: 2009-3-18 16:45
原帖由 kenneth 於 2009-3-18 16:34 發表

小弟都是用緊鴨記的手臂袋,磨損手臂...咁耐都未試過,價錢一個 15 元,是小弟跑街的必須品。

咦~ 你放個臂袋0係呢個位會唔會無咁舒服??
我通常放高少少, 而且個袋係向外的~
作者: kenneth    時間: 2009-3-18 16:54
作者: Bmtc    時間: 2009-3-19 08:49
原帖由 華哥 於 2009-3-15 14:22 發表

咩品牌??
作者: ironman23    時間: 2009-3-19 13:11
小弟都係用緊鴨記..都 ok...

附圖予各ching 參考...
作者: ayh    時間: 2009-4-1 12:07
原帖由 ironman23 於 2009-3-19 13:11 發表

請問在那裡買的?
作者: 臨風    時間: 2009-4-1 20:56
原帖由 kenneth 於 2009-3-18 16:34 發表

小弟都是用緊鴨記的手臂袋,磨損手臂...咁耐都未試過,價錢一個 15 元,是小弟跑街的必須品。

鴨記邊檔?近邊?有勞。
作者: ironman23    時間: 2009-4-2 13:19
我買個檔係福華街果邊...
作者: econecon    時間: 2009-11-2 23:38
家陣仲有冇得買? 似乎鴨記果個好正
作者: wong.siufu    時間: 2009-11-6 12:42
師兄:

剛剛由淘寶網寄到,手工必然差,不過都係人仔$20即刻冇投訴.

過後面唔得,要用保鮮袋裝左部手機先好放入臂袋.
作者: econecon    時間: 2009-11-6 22:54
原帖由 wong.siufu 於 2009-11-6 12:42 發表
師兄:

剛剛由淘寶網寄到,手工必然差,不過都係人仔$20即刻冇投訴.

過後面唔得,要用保鮮袋裝左部手機先好放入臂袋.

正喎!
作者: wlau    時間: 2009-11-11 02:37
原帖由 ironman23 於 2009-3-19 13:11 發表

防唔防水?
因為怕d 汗滲左入去, 整濕d 野...
作者: econecon    時間: 2009-11-11 13:03
原帖由 wlau 於 2009-11-11 02:37 發表

防唔防水?
因為怕d 汗滲左入去, 整濕d 野...

類似既小弟係太子一間店仔度見到, 不過59元.. 貴左少少喎同鴨記比
作者: econecon    時間: 2009-11-17 12:57

請問鴨記仲有冇售? 我要專登去. 唔該各位
作者: jasonhk0    時間: 2009-11-17 17:02
原帖由 econecon 於 2009-11-17 12:57 發表

請問鴨記仲有冇售? 我要專登去. 唔該各位

小弟上個星期六係鴨記買左個 $28 only~~
作者: econecon    時間: 2009-11-17 17:39
原帖由 jasonhk0 於 2009-11-17 17:02 發表

又話15既. 你買果個係咪有ching post果個咁大?

同埋你係咪都係係福華街買?
作者: econecon    時間: 2009-11-18 00:09
原帖由 jasonhk0 於 2009-11-17 17:02 發表

今晚專誠去鴨記睇, 可能時間都唔早, 不過就唔見有一檔係賣佢.. 唉. 鴨記咩舖頭? 定係檔? 唉. 白走一日
作者: econecon    時間: 2009-11-18 00:10
原帖由 ironman23 於 2009-4-2 13:19 發表
我買個檔係福華街果邊...

今日專登去褔華街, 唔見, 或者我太夜去. 唉..
作者: jasonhk0    時間: 2009-11-18 09:34
原帖由 econecon 於 2009-11-17 17:39 發表

又話15既. 你買果個係咪有ching post果個咁大?

同埋你係咪都係係福華街買?

我係 SSP MTR A2 一出轉左, 近街尾 d 街鋪買的

個袋就夠放我部 三叔5230(電話) + F70EXR (相機)
個樣就同之前 ironman23 ching post 果個一樣

我見佢仲有另隻細個d 的, 不過唔夠放我部相機, 所以冇買到
作者: econecon    時間: 2009-11-18 12:39
原帖由 jasonhk0 於 2009-11-18 09:34 發表

我係 SSP MTR A2 一出轉左, 近街尾 d 街鋪買的

個袋就夠放我部 三叔5230(電話) + F70EXR (相機)
個樣就同之前 ironman23 ching post 果個一樣

我見佢仲有另隻細個d 的, 不過唔夠放我部相機, 所以冇買到

昨晚專登去,真係好失望. 車費時間都.. 唉. 有冇再確切d既地址. 我去左福華街同鴨x街睇

我怕我專誠再去, 又搵唔到.

A2轉左, 個舖頭賣咩架? 因為我去果d賣袋既舖頭仔問, 都唔見有呢種.

不過你買28係咪貴得濟, 冇講價? ironman23 ching果種就係我想要果種
作者: jasonhk0    時間: 2009-11-18 15:28
原帖由 econecon 於 2009-11-18 12:39 發表

昨晚專登去,真係好失望. 車費時間都.. 唉. 有冇再確切d既地址. 我去左福華街同鴨x街睇

我怕我專誠再去, 又搵唔到.

A2轉左, 個舖頭賣咩架? 因為我去果d賣袋既舖頭仔問, 都唔見有呢種.

不過你買28係 ...

A2轉左, 你一路行一路留意下 "左手邊" 的 "街鋪",  應該會有幾間賣袋的, 我一路行一路問, 都問左大約2-3 間賣袋的鋪頭先有臂袋賣 (問到有就應該係我買果間 la~)

實際地點真係唔多知, 附圖一張, 希望可以幫到你~

p.s. 我覺得 $28 都差唔多la , 唔算最平, 不過一定唔算貴,
我自己就冇講價, 不過你可以試下~
我見 taobao 好多臂袋都要 ~$1xRMB, 計返港子都差唔多價
作者: econecon    時間: 2009-11-18 17:42
原帖由 jasonhk0 於 2009-11-18 15:28 發表

A2轉左, 你一路行一路留意下 "左手邊" 的 "街鋪",  應該會有幾間賣袋的, 我一路行一路問, 都問左大約2-3 間賣袋的鋪頭先有臂袋賣 (問到有就應該係我買果間 la~)

實際地點真係唔多知, 附圖一張, 希望可以幫到你 ...

明晚得閒少少去先. 我想問大約幾點關架間野你覺得? 同埋間野係咩色架個舖,頭, 點都好, 唔該晒你
作者: 2004215    時間: 2009-11-18 22:36
問問各位師兄,
上水,粉嶺有冇邊間有臂套賣(唔太貴)?
作者: econecon    時間: 2009-11-19 10:08
原帖由 2004215 於 2009-11-18 22:36 發表
問問各位師兄,
上水,粉嶺有冇邊間有臂套賣(唔太貴)?

如果係tick , 好多地方有售, 但實在太細個啦.. 唔岩小弟用. 價錢79都唔係平
作者: econecon    時間: 2009-11-19 13:11
原帖由 jasonhk0 於 2009-11-18 15:28 發表

今晚一於跟住你張圖去睇睇(希望唔會再白行)  紅色部份? Thanks!

話時話 SSP有冇咩跑步正野賣?
作者: econecon    時間: 2009-11-19 20:22

去左. 今晚早d去. 終於買到. thanks so mcuh

去feel下先陣間

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2